Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נטרודס.

חייג ל *01 וכשהמערכת הקולית מתחילה לדבר להקיש 0 ו- 0.

בקש מהנציגה לבטל השירות.

אתמול קיבלתי טלפון מחברה שכבר ברח לי השם שלה, שמספקת מידע על מכמונות מהירות למנויים ברשת אורנג'.

חברת פרטנר היקרה, מסרה את פרטי הלקוח שלי ומספר הטלפון שלי לחברה חיצונית, ללא שום בקשה שלי או הודעה שלהם מראש על כך.

האם לחברות הסלולר יש זכות כלשהי למסור את פרטיי לצד שלישי?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל ה"הרטבות" האלו

אתה שוב מנסה לקדם את העסק שלך? :mm_tongue

תמיד אני זוכר שזאת כלכלה של שוק חופשי וכל חברה פועלת בנתיים לפי החוק.

תזכור גם שקיימים מושגים כמו אוליגופול וכשל שוק, ואנחנו שם, או לא רחוקים משם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
חברת פרטנר היקרה, מסרה את פרטי הלקוח שלי ומספר הטלפון שלי לחברה חיצונית, ללא שום בקשה שלי או הודעה שלהם מראש על כך.

האם לחברות הסלולר יש זכות כלשהי למסור את פרטיי לצד שלישי?

חוץ מהאותיות הקטנות והניסוחים המעורפלים שמהן מורכב כל החוזה יש אותיות עוד יותר קטנטנות וניסוחים עוד יותר מעורפלים שהמשמעות שלהם היא שהתחת שלך שייך לפרטנר והם יכולים להשכיר אותו לפי שעות או לגבות זמן אויר על הנאדים שאתה מפריח אם בא להם.

ובאשר לטוהר הזך של יופיו של השוק החופשי - אני לא רואה שום הבדל בין קרטל מונופולי לבין מצב של שלוש חברות שמשקיעות בריגול תעשייתי זו מול זו יותר מכל גורם אחר במשק. ההבדל בין תיאום מחירים בהסכמה חשאית משולשת לבין התאמת מחירים כמעט בו זמנית הוא רק סמנטיקה, בטח כשמדובר בשוק בו הניידות בין החברות עדיין מוגבלת.

גילוי נאות - הכותב אינו עובד ממורמר בחברת סלולאר, אלא סתם לקוח שרואה בסלולאר אותו חוייב לשאת רוע הכרחי.

פורסם
ספקי האינטרנט הם הנוכלים האמיתיים בשיטה הזו.

"אתה יודע שיש מלא וירוסים היום? המחשב שלך יכול להתפוצץ, כל המידע יימחק! לכן יש לנו להציע לך אנטי וירוס לחודשיים ב9.99 שקל לחודש ואחרי חודשים התחייבות לחמש שנים ב43.99 שקל לחודש כאשר אם אתה מפר את ההתחייבות אנחנו מקבלים את הנשמה שלך + קנס של 799.99 שקלים. רוצה לשמוע על המבצע upload מוגבר ל250kbps בתוספת 200 שקל לחודש?"

:-(

פורסם

1) כל הפנייה למשיבון חייבת לעבור קודם כל במענה קולי שיגיד כי השיחה מועברת למשיבון ותחוייב בעת הגעה למענה הקולי.

הסעיף הראשון בלבד עלה לכל רשתות הסלולר 200 מיליון שקל לשנה שהן מפסידות.

הציק לי המשפט הזה במיוחד...

נכון שהסעיף הנ"ל הוריד מהרווחים של החברות 200 מיליון שקל, אך הן לא הפסידו אותו, מכיוון שהן לעולם לא הרוויחו אותו בצורה הוגנת אלא עבדו ורימו את הלקוח ואני ואתה וכולנו פה שילמנו סתם.

פורסם

tomz כתב:

שהן לעולם לא הרוויחו אותו בצורה הוגנת אלא עבדו ורימו את הלקוח ואני ואתה וכולנו פה שילמנו סתם.

רוצה להסביר את עצמך?

לא ניצלת זמן אוויר?

לא הצלחת להבין שאתה הולך להשאיר הודעה?

אף אחד לא הכריח אותך, יכלת לנתק מתי שבא לך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בעבר, גם מי שלא השאיר הודעה שילם על זמן אויר מאלפית השניה הראשונה.

היום אתה מקבל הודעת מערכת לפני שאתה נאלץ להתחיל לשלם זמן אויר, ויכול לקבל בעצמך את ההחלטה האם לשלם ולהשאיר הודעה או שלא להשלים את השיחה.

פורסם

אישפוז, אין לי בעייה עם הצעד, ולדעתי הוא מבורך.

גם היום וגם בעבר, מהרגע שלחצת SEND והרשת הקצת לך ערוץ (לא מדוייק ב100 אחוז, אבל מספיק קרוב לצרכינו), אתה מנצל משאב, ומשלם עליו.

המצב היום הוא שאתה לא משלם על כלום, וזה מעולה.

מה שמציק לי, וזה נוגע לנושאים רבים, זה שאנשים מאוד ממהרים להאשים אחרים בגניבה,דפיקה, רמאות וכו. הרבה פעמים זה נכון, בעיקר בקומבינה-לנד, אבל זה לא חקוק בסלע.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

עם כל הכבוד למשאב יקר המציאות שהן מקצות בזמן חיוג, אם הלקוח לא נהנה בסופו של דבר משירות (לא מקיים שיחה ואפילו לא מקשיב להודעת הפתיחה של התא הקולי) - המשאב שהוקצה הוא חלק מההוצאות העסקיות הלגיטימיות שיש לכל עסק שאינן מפיקות רווח מיידי. גם אם אני מתקשר למישהו והוא לא עונה, האם אני צריך לשלם עבור צליל החיוג? האם קיבלתי שירות או מוצר?

אם אני משלם עבור מוצר ומודיעים לי שהוא אינו נמצא במלאי, האם אני צריך לשלם משהו עבור המשאב שהוקצה לי בכך שמחסנאי נאלץ לחפש את המוצר ונציג שירות נאלץ להתקשר אלי? זיבי. אני אקבל חזרה את כספי במלואו והחברה תישא בעלות הטיפול.

כפי שהמצב היה עד עתה, לקוח שלא נהנה משום שירות נאלץ לשלם (במסלולים מסויימים) עבור דקת זמן אויר שלמה בשיחה שמעולם לא ניהל.

חברות הסלולאר מציגות רווח נקי של מעל מיליארד שקל לשנה כבר מספר שנים. הן יכולות לעמוד בהוצאת משאבים שאינה מפיקה רווח מאחר ואינה מספקת כלום לצרכן.

פורסם

ISHPUZ כתב:

לא מקיים שיחה ואפילו לא מקשיב להודעת הפתיחה של התא הקולי

במקרה הזה לא היה חיוב - אם אין תא קולי, אפשר לחייג לנצח, ולא יהיה חיוב.

כשאתה הולך למוסך וטוען שיש תקלה ברכב, בודקים לך את הרכב אך אין תקלה - האם אתה משלם על זמן הבדיקה?

קיבלת שרות כלשהו, ושילמת עליו. אז נכון שהדוגמא שלי אינה מקבילה ב100 אחוז, אבל זהו העיקרון.

בין אם הוא צודק או לא - בית המשפט קבע.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אבל במקרה הזה אתה אפילו לא נכנס למוסך! אתה תופס להם חניה בחוץ ל-20 שניות והמנהל עבודה אומר לך שהם לא יכולים לקבל אותך היום. לא קיבלת שום שירות, לא נהנית משום תמורה.

ובחזרה לסלולאר - אתה תופס משאב פנוי. חברות הסלולאר לא שילמו לממשלה עבור התדרים בהתאם להיקף השימוש בהם בפועל. אין מונה על תאים סלולאריים ורק לעיתים נדירות מאוד (אירועים המוניים וכו') נתקלתי במצב בו לא היה סלוט פנוי בתא.

מה העלות של תפיסת הקו בתא, של ניתוב השיחה ושל השמעת הודעת המערכת? לדעתי מדובר בסכום אינפיניטסימלי קטן.

התשתית בכל מקרה קיימת ועובדת ומפיקה רווחים משיחות שמתקיימות בה העומס הטפילי הזניח של שיחות שאינן מתקיימות אינו אמור להיות מקור לרווח. זו טמעות לשמה.

פורסם

ISHPUZ כתב:

אבל במקרה הזה אתה אפילו לא נכנס למוסך! אתה תופס להם חניה בחוץ ל-20 שניות והמנהל עבודה אומר לך שהם לא יכולים לקבל אותך היום. לא קיבלת שום שירות, לא נהנית משום תמורה.

טעות אחת קטנה - אתה קיבלת שירות, הוא פשוט לא זה שציפית לו, ולכן נקבע שאתה לא תשלם עליו.

לגבי עלויות - היות ובזמן חיוג למישהו אתה לא באמת תופס ערוץ VOICE, העלות באמת לא גדולה. ברגע שיש שמע, בין אם זו הודעה לגבי התא הקולי, או התא הקולי עצמו - מישהו משלם.

בשיחה אחת זה לא משמעותי. במיליונים זה כבר משהו אחר (מזכיר לי מחשבה שהייתה לי - אם רק הייתי יכול לשכנע כל אדם בישראל לתת לי סכום זעיר של שקל אחד...)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ניסית לעמוד בתחנה המרכזית ולבקש שקל לכרטיס לבאר שבע?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
tomz כתב:

רוצה להסביר את עצמך?

לא ניצלת זמן אוויר?

לא הצלחת להבין שאתה הולך להשאיר הודעה?

אף אחד לא הכריח אותך, יכלת לנתק מתי שבא לך.

כמו שהוסבר על ידי אישפוז, החברות סלולר היו מרוויחות את החלק הזה מאנשים שהתקשרו, והגיעו לתא קולי וישר ניתקו.

אך ההגעה הזו עולה גם למי שמתקשרים אליו, גם למי שמתקשר, והרבה יחסית.

וכל זה בגלל שלא ניתקו בזמן, הרי כל הרווח הזה של ה200 מיליון הוא מאנשים שלא באמת רצו להשאיר הודעה קולית.

פורסם

אם אני משלם עבור מוצר ומודיעים לי שהוא אינו נמצא במלאי, האם אני צריך לשלם משהו עבור המשאב שהוקצה לי בכך שמחסנאי נאלץ לחפש את המוצר ונציג שירות נאלץ להתקשר אלי?

מסכים לחלוטין עם ההשוואה הזו.

זה מזכיר לי, אגב, את העובדה שספקיות אינטרנט לוקחות יותר כסף על כתובת IP קבועה. בעצם, למה לא? הרי הם יכולים..

בראש משרד התקשורת היום עומד אדם שלא בקיא בתקשורת וניזון מיועצים ולוביסטים למיניהם, במקרה הפעם הוא עשה דבר קטן שיכול להועיל במעט לצרכן.

• תוכן חדש...