Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתיד תיבות ההילוכים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
TDI,מנוע 2.000 זה הדגם היחיד שיש בו תיבת DSG בדגמים שמשווקים בארץ ?

לא.

גם ה-GTI ודגמים מקבילים של Audi וגם של סיאט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וגם האוקטביה החדשה עם מנוע 1.9TDI באה אופציונלית עם DSG

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא שהנתון של כ-16 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת הוא פחות בדיוני...

בכלל לא בדיוני.

אני נוסע אגרסיבי מאוד והצריכה הממוצעת שלי היא 1:14.5.

בנסיעה רגועה, בלי מזגן ובכבישים בין עירוניים הרכב גמע לא פחות מ20 ק"מ לליטר, כמו שהיצרן אמר.

אם אני לא טועה, יחסי ההעברה לא בדיוק זהים בין רכב X עם DSG לאותו אחד עם תיבה ידנית רגילה.

אז זה לא מדד מדויק לגמרי.

תקנו אותי אם אני טועה אבל אין מכונית מרוץ אחת שהוחלפה בה תיבה ידנית לטובת אוטומטית או רובטית

וזה למרות שהDSG כביכול עדיפה בכל מובן (שוב, תקנו אותי אם אני טועה)

אני חושב שאחת מהסיבות היא גם שתיבה ידנית נותנת יותר שליטה לנהג.

כל הטכניקות של "בעיטת קלאץ" וכו' לא שוות כלום אם אין לך קלאץ.

המדד הוא מדוייק כי כמו שאמרתי - עם הDSG הרכב גם "סוגר" 2 מיילים לשעה יותר מאשר עם גיר ידני.

כמו שfalou כבר אמר - כמעט ואין רכבי F1 או ראלי בלי גיר רובוטי היום...

בDSG לא צריך לבעוט את המצמד - אצלי באוטו נסיעה בשלישי ב2000 סל"ד והורדה לשני תזכה אותי בפרפור קצר (עד שהASR מתערב והורס את החגיגה). לא ברור לי למה ה"טכניקה" הזו טובה בכלל בהנעה קדמית, בנוסף - בDSG האירופאי (מה שמגיע לארץ זה הDSG עם התקינה האמריקאית משום מה) יש launch control שמאפשר זינוק מצויין מעמידה (במיוחד לרכבים עם הנעה כפולה...)

פורסם

על איזה אוטו אתה עושה את הנתונים האלו ??

לדעתי העתיד הולך אחרי התיבות הרובוטיות לרכבים סטנדרטיים לרכבי ספורט תהיה הבחירה בין הרובוטי לידני .

נסעתי לפני המון זמן באילת באוקטביה חדשה עם DSG וזה פשוט היה מדהים קצב העברת ההילוכים שם ,שומאכר לא עושה כזה דבר עם סטיק ופדל !!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לפי דעתי שתי תיבות יככבו :

1. הראשונה תהיה תיבה ידנית שמעבירים בה הילוכים בצדי ההגה

Fisichella%202000%20Ben%20Steering%20Wheel%20frt%20FG.jpg

2. תיבה ידנית ללא קלאץ' פשוט נוסעים מעבירים מראשון לשני לשלישי וכך הלא רק בלי ללחוץ על הקלאץ המכונית תדע לעשות את זה בעצמה.

Carloans%20gear%20stick.jpg

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

לחברים

ההימור שלי הוא תיבה רציפה כדוגמת האודי,פשוטה ,זולה, קומפקטית,מהירה ולינארית (מהנדסי אודי התגברו על הבעיה היחידה בתיבה זו והיא הרצועה שהיום עשויה מפיסות מתכת המחוברות להם יחדיו) ,כאשר אנו צריכים לזכור אנחנו בפורום לא קהל היעד ,אלא הרוב ,ששונא לנהוג ומחפש להגיע מנקודה א' ל... ב' במהירות האפשרית ובמינימום התעסקות, וכמובן אמינות והוצאות הם חלק חשוב אך פשטות והלינאריות של תיבה זו, תנצח כאשר תיבות DSG יופיעו במספר מוגבל וספורטיבי של דגמים

יגאל

פורסם

רוב הסיכויים, בדיוק כמו בכל שאר התחומים ברכב תשתלט האלקטרוניקה והמחשב. אני משער שיהיו תיבות חכמות מצוידות במחשב שמתאים את ההילוך לא רק לכמה שאנו לוחצים על הגז אלא לתנאי הדרך ואולי, בעתיד, להתנהגות של הנהג (למשל, כשאנחו מתיישבים זקוף וצמוד למושב והאחיזה בהגה מתקשה, המחשב מבין שאנו מעוניינים "לקרוע" ומתחיל להעביר את ההילוכים באופן ספורטיבי יותר)

הסיבה שזה ישתלט היא כי בעוד שיש מתנגדים נחרצים כמוני, שיסתדרו מצוין גם בלי הגה כח, וABS או ESP מפחידים אותם, הרוב רוצים מקסימום נוחות, ושיעשו הכל בשבילם והתעשיה הולך תמיד אחרי הרוב שבלקוחות..

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני לא מבין מה כ"כ חשוב לכם הקלאץ' ? מה יש אם אין קלאץ' זה לא ספורטיבי ? זה לא מסורתי ?

צאו מהסרט הזה מי שרוצה מכונית ללא כול העזרים האלקטרוניים שיחפש

ופרארי ופורשה עושות מכוניות ספורט שאלו שבלי הקלאץ' עובדות יותר טוב מאלו עם . למה ? כי עדיין אין אדם שיכול להעביר קלאץ' באותה מהירות כמו תיבה ממוחשבת טובה .

נדמה לי שגם בGP המכוניות כבר ללא קלאץ' , אז אם הם חושבים ששומאכר עדיין לא מספיק טוב לתיבה למה אתם חושבים שהתיבה לא טובה לכם

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אני לא מבין מה כ"כ חשוב לכם הקלאץ' ? מה יש אם אין קלאץ' זה לא ספורטיבי ? זה לא מסורתי ?

זה פחות ספורטיבי כי אם מהות הנהיגה הספורטיבית טמונה ביכולת של הנהג לתפעל את הרכב באופן אופטימלי, אז כשאתה מחליף את מיומנות הנהג בעזרים מכניים/אלקטרונים אתה מצמצם את הצורך בכישורי הנהג וגורע מהערך הספורטיבי.

במירוצים הערך הספורטיבי נגזר גם (אולי בעיקר) מהיכולת להשיג את המתחרים. במסגרת הנהיגה היומיומית הספורטיביות באה לידי ביטוי בעיקר במה שהזכרתי בפיסקה הראשונה.

פורסם

השאלה החשובה ביותר, איזה מנועים יהיו במכוניות העתידיות והאם הם יזדקקו בכלל לתיבת הילוכים?

מנוע חשמלי?, מנוע מימן? איזו תיבה תשודך למנועים אלו אם בכלל!

פורסם
השאלה החשובה ביותר, איזה מנועים יהיו במכוניות העתידיות והאם הם יזדקקו בכלל לתיבת הילוכים?

מנוע חשמלי?, מנוע מימן? איזו תיבה תשודך למנועים אלו אם בכלל!

זה לא משנה כי את המכוניות העתידיות לא ינהגו אנשים.

• תוכן חדש...