Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי (כפי שהכותרת 'מרמזת') קושייה בעניין היחס בין וואטאז' המגברים לוואטאז' הרמקולים המחוברים אליהם. לאחר קריאת מספר מאמרים ו-FAQים, אני משער שכוונתי ל-RMS המצווין עבור רכיבים אלו, אך שכלי הרעוע מתעקש שגם לעוצמה המקסימלית יש יד בדבר (לפחות מבחינת נזקים...).

אשמח לקבל עצות / תיקונים / ביקורות בנושא.

למיטב הבנתי, ה-RMS המצויין למגבר מתייחס לעוצמה המירבית שהוא יכול לספק, לאורך זמן, וזה המצויין לרמקול מתייחס לעוצמה המירבית בה הוא יכול לעמוד (ללא עיוות הצליל?), לאורך זמן. וכמו כן העוצמה המקסימלית, אך רק לפרק זמן קצר (PEAK אחד? שניה אחת?).

האם ישנו יחס מומלץ בין העוצמה של המגבר, לזו שבה יכול לעמוד רמקול המוזן על ידיו?

אם זכרוני אינו מטעני, במערכות ביתיות מומלץ מגבר בעל חצי מהעוצמה בה יכול לעמוד הרמקול. אך שם מדובר בהתנגדות של 8 אוהם, וכאן (ברכב) מדובר (לרוב, לפי הבנתי) בהתנגדות של 4 אוהם. [ברמקול, בשני המקרים, כמובן]

באופן שרירותי, הייתי מתאים יחס של 1:1.1 (כלומר שהרמקול יעמוד ב-110% מהעוצמה לה מסוגל המגבר), לפחות במידת ה-RMS.

אצלי בטרנטה מגבר 4X100RMS נותן חיים טובים לשני 6X9 110RMS ושני 6.5 120RMS. וכמו כן מגבר 1X120RMS, שנשאר מסאב ישן, עושה דברים רעים מאד לסאב החדש שהוא 12'' 350RMS (שלפי התאוריה הנ"ל צריך מגבר 318RMS).

מישהוא יכול לתאר, בבקשה, איך נשמע רמקול על מגבר חזק ממנו?

בקשר לעוצמה מירבית, השכל העקום שלי טוען שכדאי להשאיר יותר רווח, אבל שוב אין לי סימוכין לכך.

אצלי ב-4 ערוצים העוצמה המקסימלית היא 200W, ב-6X9 היא 330W, וב-6.5 היא 220W. ולמען האמת אני יותר 'מרחם' ב-GAIN על ה6.5.

אשמח לעזרתכם, תוך התנצלות אם זו שאלה חוזרת (ניסיתי למצוא כזו, אך נכשלתי).

:idea: מוח 8Ohm ללא הגברה.:idea:
פורסם

ולמען האמת אני יותר 'מרחם' ב-GAIN על ה6.5.

מה זאת אומרת אתה מרחם על הגיין???

יש רק נקודה אחת שבה הגיין יכול להיות מכוון וזה המקום הנכון...זה שאתה מוריד את הגיין יותר נמוך לא בהכרח עוזר לך...

גיין הוא לא ווסת עוצמה או ווליום הוא נועד לאזן בין מתח יציאה למתח כניסה ולא יותר....

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

יש רק נקודה אחת שבה הגיין יכול להיות מכוון וזה המקום הנכון...

ללא ספק.

זה שאתה מוריד את הגיין יותר נמוך לא בהכרח עוזר לך...

כאשר כיוונתי את ה-6.5, הורדתי עוד 'טיפה' אחרי הנקודה בה הפסקתי לשמוע עיוות. האם בכך פגעתי בתוצאה?

גיין הוא לא ווסת עוצמה או ווליום הוא נועד לאזן בין מתח יציאה למתח כניסה ולא יותר....

כבר הודתי שעשיתי זאת מתוך עקמומיות, ולא מתוך ידע.

הרי ההודעה נכתבה בכדי ללמוד.

האם תוכל לשפוך אור על השאלה המרכזית של 'יחסי הכוחות'?

פורסם
מישהוא יכול לתאר, בבקשה, איך נשמע רמקול על מגבר חזק ממנו?

).

חוץ מהשאלה הזו, לא ראיתי שום שאלה אחרת, אז אני מניח שזו השאלה המרכזית?

חבל שכתבת כ"כ הרבה בשביל שאלה כזו... :lol:

איך רמקול נשמע? נשמע מעולה, נשמע חזק.

ברור שככל שההגברה חזקה יותר, כך פעולת ה"אימוץ" קטנה יותר, שמובילה למינימום עיוות.

הבעיות הגדולות יותר (לחלק מן האנשים) הן:

1. חוסר יכולת ריסון המגבר אל מול הרמקול (שמוביל לשריפה של האלמנט כי לא עמד בעומס)

והאמת, אני לא מבין איך אפשר לצאת מכזו שליטה אלא אם כן אתה ממש show off...

רמקול במצוקה נשמע רע וניתן בבירור להבחין במצוקה שלו.

2. הנתונים שמפרסמים על ההגברות ועל ההספקים של הרמקולים בדרך כלל לא נכונים, וכאן נוצרת בעיה של השוואה

בין הכוחות.

אז כל זה, לשיקולך.

פורסם

תודה על התשובה. כעת אני מרגיש שקט לשים את הסאב 350RMS על מגבר 400RMS...

חוץ מהשאלה הזו, לא ראיתי שום שאלה אחרת, אז אני מניח שזו השאלה המרכזית?

היתה גם השאלה שהודגשה בהודעה המקורית:

האם ישנו יחס מומלץ בין העוצמה של המגבר, לזו שבה יכול לעמוד רמקול המוזן על ידיו?

למעשה כל מה שכתבתי היה מלווה בשאלה: 'נכון?'. חשבתי שזה יהיה מעצבן אם אוסיף אותה בסוף כל משפט.

חבל שכתבת כ"כ הרבה בשביל שאלה כזו... :lol:

:oops: רציתי להעמיד את הבנתי (המזערית) בנושא במבחן ביקורת באי הפורום, וגם הדגשתי שאשמח לקבל תיקונים והערות.

פורסם

בעיקרון כך.

רמקול טוב אמור לעמוד ב 1.5 יותר ממה שרשום עליו.

הכוונה כמובן לRMS.

לגבי הMAX זו בעצם תוצאה של הכנסת כל מיני תדרים למגבר והתדר שנמדד הכי חזק מקבל את ערך הMAX.

בעקרון מה שמעניין זה הצהרת ה MAX ברמקולים. ההצהרה הזו היא נכונה ויש להתייחס אליה בקמרולים שההבדלים בין ה NOMINAL ל MAX הוא לא גדול כ"כ כיוון שפה מקבלים בעצם את המקסימום שבו הרמקול לא ישרף.

מומלץ לשים מגבר שהוא הנומינל כפול 1.5 בערך , כמובן אם לא עובר את הMAX .

בעקרון כמו שנכתב מגבר חלש מדיי לא מומלץ.

כמובן ש 10 וואט לפה ולשם זה זניח. אבל לשים מגבר של 40 וואט על רמקול שמבקש 100 נומינל זו בעיה.

לרמקולים איכותיים כתוב מינמום עוצמת הפעלה. לרוב תהיה ב 20-40 וואט.

• תוכן חדש...