Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז תתחיל לשמוע ואל תהיה כמו אלה שמשחקים אותה "מקצוענים" בתחום ולא אומרים את המילה האסורה - SQL.

ושאלה קטנה לי אלייך: באמת שלא ידעת מה זה SQL או שרצית להיות בטוח? כי נראה לי תמוה שלא היה לך שמץ של מושג מה זה SQL אם אתה יודע ש-SQ זו מערכת איכות ו-SPL זאת מערכת שעושה הרבה רעש, אז מה הבעיה לשלב ביניהם? באמת מוזר.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

SQL זה פשוט לא קשור לכלום.

זה המצאה של אנשים שחושבים שאם אם הם שומעים חזק וטוב אז זה SQL.

אין קשר.

SPL הוא בכלל מושג שהוא הdB שמעניין את כולנו. ה SOUND PRESURE LEVEL .

הוא לא הומצא ע"י אנשים לבדיקת מכוניות ,הוא היחידה הנמדדת התחרויות אשר בודקות בתדר מסויים למי יש הכי חזק.

SPL הוא לכל תדר. בגדול גם מישהו עם טוויטר מטורף יכול להגיע לSPL גבוהה. אך המדידה שלו כמעת לא אפשרית בתנאי רכב כיוון שסאונד של טוויטר הוא כיווני לגמריי.

SQ, רעיונו הוא אמינות למקור ללא קשר לווליום. מה שכן ופה הטעות הגדולה של כולם. גם ב SQ יש חובה לווליום.

ישנה עקומה הנקראת פלטשר מונסון אשר נותנת את רמות הDB היחסיות בהן תדרים מסויימים ישמעו.

לכן אם אין ווליום מסויים יהיו תדרים שלא ישמעו ולכן המערכת לא תהיה SQ אלא סתם מערכת שנשמעת טוב בתחום תדרים מסויים.

לגבי סאב מורל:

נראה מאוד טוב, ההכרזה שלהם על סליל 5" שהוא הכי גדול שאי פעם נבנה היא שטות מטומטמת , כיוון שכבר שנים למשל לפייז יש סאב 12" עם סליל של 6.75".

מה אומר הסליל הרחב? זה כמו בניין. אם נעמיד אותו על עמוד דק מדיי הוא לא יחזיק.

ככל שהסליל גדול יותר, בעיקרון התזוזה של כל חלקי הממברנה שווה , כיוון שיחסית לגדול הממברנה אותו כח דוחף יותר מקום בבת אחת .

נ.ב. למומחים ממני במורל. ראיתי שהם הוציאו סט שנקרא דוטק אוביישן לפני חודש. האם זה סט חדש באמת?

או שאני סתם מאחר? כלומר הבנתי שהקרוב שונה. האם יש משהו נוסף?

פורסם

אני אומנם לא מומחה במורל אבל כן, הסט הוא חדש יחסית, והוא יצא לפני כמה חודשים טובים ולא לפני חודש. לי יש אחד כזה ברכב, ולעוד כמה חברי פורום כבר יש אותו ברכב. בקשר לשאלות האחרות, לא הבנתי אותם אז אני לא אגיב.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
SQL זה פשוט לא קשור לכלום.

זה המצאה של אנשים שחושבים שאם אם הם שומעים חזק וטוב אז זה SQL.

אין קשר.

תיקון קטן - SQL - אין חיה כזאת !

זו היא המצאה של הפורום .

SQL זה לא המצאה של הפורום (הלוואי והיה לנו זכויות יוצרים על המושג הזה :) ) . זה מושג ידוע ומשתמשים בו בפורומים אחרים בעולם.

כבר הוסבר מה המשמעות של המושג הזה , בגדול מבחינתי ההבדל הוא שבעוד במערכת SQ הענות התדרים צריכה להיות שטוחה לחלוטין , במערכת SQL אני אשמור על היתרונות של מערכת SQ (במה , תמונה , טונליות איזון וכו ) אבל במקביל אני יוכל לשלב באס יותר דומיננטי כאשר אני ארצה כל עוד זה לא פוגע ולא משנה את האיזון של המערכת. זאת לדוגמא הסיבה שהחלפתי את הסאב של הגנסיס אודיופיל ל-IDMAX , שאיתו אני יכול ביום יום לשמוע באס מדויק נקי ומשתלב , ובמקביל אני יכול להגביר אותו כך שאם בא לי לשמוע קצת בשביל הפאן ולהנות מהדפיקות אין לו שום בעיה. זה הרעיון של SQL. עצם הקיום של ההגדרה SQL לא אומר שלמערת SQ אין ווליום , זה בעצם סגנון מערכת שלוקח את התכונות של SQ ומוסיף להם יכולות מסוימות בלי לפגוע בתכונות של ה SQ - כמובן שאין 100 אחוז ואי אפשר לרקוד על כל החתונות - SQL היא קודם כל SQ ואחר כך בגבולות היכולת מוסיפים לה אלמנטים נוספים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
SQL זה לא המצאה של הפורום (הלוואי והיה לנו זכויות יוצרים על המושג הזה :) ) . זה מושג ידוע ומשתמשים בו בפורומים אחרים בעולם.

כבר הוסבר מה המשמעות של המושג הזה , בגדול מבחינתי ההבדל הוא שבעוד במערכת SQ הענות התדרים צריכה להיות שטוחה לחלוטין , במערכת SQL אני אשמור על היתרונות של מערכת SQ (במה , תמונה , טונליות איזון וכו ) אבל במקביל אני יוכל לשלב באס יותר דומיננטי כאשר אני ארצה כל עוד זה לא פוגע ולא משנה את האיזון של המערכת. זאת לדוגמא הסיבה שהחלפתי את הסאב של הגנסיס אודיופיל ל-IDMAX , שאיתו אני יכול ביום יום לשמוע באס מדויק נקי ומשתלב , ובמקביל אני יכול להגביר אותו כך שאם בא לי לשמוע קצת בשביל הפאן ולהנות מהדפיקות אין לו שום בעיה. זה הרעיון של SQL. עצם הקיום של ההגדרה SQL לא אומר שלמערת SQ אין ווליום , זה בעצם סגנון מערכת שלוקח את התכונות של SQ ומוסיף להם יכולות מסוימות בלי לפגוע בתכונות של ה SQ - כמובן שאין 100 אחוז ואי אפשר לרקוד על כל החתונות - SQL היא קודם כל SQ ואחר כך בגבולות היכולת מוסיפים לה אלמנטים נוספים.

יפה אמרת..

אז עכשיו הבנתי את המושג SQL קצת יותר (למרות שלדעתי מערכת SQL לא ברורה כמו SQ או SPL זה לא או כוח בלבד או איכות נטו..ל- SQL יש הרבה נטיות..אלו שאוהבים רק באס יותר חזק ואלו שאוהבים מיד ובאס יותר חזק ואלו שאוהבים מערכות למסיבות חוף בהן הכל חזק במיוחד עדיין זה יחשב לדעתי ל- SQL כמובן כל עוד המערכת שומרת על צליל ברור ומפורט יחסית)

ליהודה: איך הגעת למסכנה שאני משוחד נגד מורל? לאיש לא סיפרתי על כך! :twisted:

עכשיו באמת..אם כבר אז 3/4 מהפורום משוחדים להיות הפירסומת של מורל (למרות שאני ממש לא מאמין בזה!) או יותר גרוע משוחדים נגד פוקל! (צורם צורם..אטום..חרא..מה לא? דיי לריב! אני אוהב את שני העולמות אבל מעדיף את העצבני והקצבי יותר FOCAL + SQL ומעדיף לרוב מחוסר סיפוק לוותר על מורל ועל עולם ה- SQ [נטו] למרות שלפעמים גם זאת יכולה להיות חוויה)

מי סיפר לך על הסאב של מורל? החברה עצמה?

נראה עם פוטנציאל משמעותי להיות סאב SQ מוזיקלי - XMAX מתון ו"מנוע" חזק.

איך המשפט הזה מסתדר עם יכולת SPL?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

סליל 5 אינץ הוא בעל פוטנציאל יוצא דופן להיות "מנוע" חזק מאוד, נדירים הסאבים עם סליל מעל 4 אינץ.

לסאב יש נתון XMAX של +- 12.5 מ"מ.

מנוע חזק על טווח תנועה קצר יחסית מאפשר שליטה מעולה על הממברנה ומהווה פוטנציאל להפקת צליל מדוייק ואיכותי מאוד.

אם תקרא את התיאור הטכני שנמצא ב-PDF תראה שיש פה סאב שעל הנייר נראה כמו הכלאה של XXLS ואליינט. זו בדיוק הסיבה שאני חושב שיש פה פוטנציאל היסטרי לסאב SQ.

מורל מדברים גם על פוטנציאל SPL מאחר והסאבים מהסידרה יהיו 650-1,000 RMS.

אני מדבר רק על פוטנציאל כי עדיין לא שמעתי אותו והסאבים ששמעתי עד היום של מורל היו מאכזבים מאוד - במיוחד ה 15 אינץ שהיה נפוץ פעם והיה נשרף על ימין ועל שמאל והיה נשמע כמו בהמה נופחת.

קצת סבלנות וכולנו נהיה חכמים יותר לאחר שנשמע את הסאבים ונדע את מחירם, אם נגלה פתאום שמחיר סאב כזה הוא 5,000 אז כל ההתלהבות תרד.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

SPL או לא , התיבה היא מה שתקבע בסוף :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

הסאב מורל 15 - היה לי כזה

הוא מעולם לא נשרף לי, לא יצור מדויק במיוחד אבל המריחות שהיו לו גם לא היו נוראיות והן נבעו בעיקר מהעובדה שהתקנתי אותו בתיבה 75 ליטר נפח פנימי עם פורט מפלצתי בקוטר 12 ס"מ באורך 35 ס"מ

דווקא היה סאב יחסית טוב למחיר שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
סליל 5 אינץ הוא בעל פוטנציאל יוצא דופן להיות "מנוע" חזק מאוד, נדירים הסאבים עם סליל מעל 4 אינץ.

לסאב יש נתון XMAX של +- 12.5 מ"מ.

מנוע חזק על טווח תנועה קצר יחסית מאפשר שליטה מעולה על הממברנה ומהווה פוטנציאל להפקת צליל מדוייק ואיכותי מאוד.

אם תקרא את התיאור הטכני שנמצא ב-PDF תראה שיש פה סאב שעל הנייר נראה כמו הכלאה של XXLS ואליינט. זו בדיוק הסיבה שאני חושב שיש פה פוטנציאל היסטרי לסאב SQ.

מורל מדברים גם על פוטנציאל SPL מאחר והסאבים מהסידרה יהיו 650-1,000 RMS.

אני מדבר רק על פוטנציאל כי עדיין לא שמעתי אותו והסאבים ששמעתי עד היום של מורל היו מאכזבים מאוד - במיוחד ה 15 אינץ שהיה נפוץ פעם והיה נשרף על ימין ועל שמאל והיה נשמע כמו בהמה נופחת.

קצת סבלנות וכולנו נהיה חכמים יותר לאחר שנשמע את הסאבים ונדע את מחירם, אם נגלה פתאום שמחיר סאב כזה הוא 5,000 אז כל ההתלהבות תרד.

אם זה אמור להיות הספק הסאבים הנ"ל אז אני לוקח חלק (קטן) מדבריי חזרה..חשבתי זה עוד סאב (בעצם מיד-באס בגודל 10") מסכן בעוצמה של 200W RMS ללא באס כלשהו אלא לשם השלמת תדרים נמוכים בצורה "קלה" במיוחד..

פורסם

"חשבתי זה עוד סאב (בעצם מיד-באס בגודל 10") מסכן בעוצמה של 200W RMS ללא באס כלשהו אלא לשם השלמת תדרים נמוכים בצורה "קלה" במיוחד.. "

כלומר משהו שנותן לך הענות תדרים טובה ולא מוגזמת גם בתדרים הנמוכים?

משהו שמשלים לך לאחידות מלאה בלי שתרגיש אותו באופן מודגש מאחורה?

המטרה של סאב היא השלמת תדרים בצורה קלה SQ

ומה זה ללא באס?

פורסם
"חשבתי זה עוד סאב (בעצם מיד-באס בגודל 10") מסכן בעוצמה של 200W RMS ללא באס כלשהו אלא לשם השלמת תדרים נמוכים בצורה "קלה" במיוחד.. "

כלומר משהו שנותן לך הענות תדרים טובה ולא מוגזמת גם בתדרים הנמוכים?

משהו שמשלים לך לאחידות מלאה בלי שתרגיש אותו באופן מודגש מאחורה?

המטרה של סאב היא השלמת תדרים בצורה קלה SQ

ומה זה ללא באס?

בזמן האחרון כל פעם כשאני מדבר על מורל אני לא מצליח לנסח את העצמי כמו צריך..

ללא באס = לא הכוונה שאין באס..הוא פשוט כלל לא מורגש, אף פעם לא שמעתי סאבים כל כך רכים (ומעצבנים אותי לפחות) כמו שהיו למורל..

השלמת תדרים נמוכים בצורה קלה = SQ אני יודע טוב מאוד, אבל לדעתי הביצועים של מורל היו קצת "מוגזמים"

לא יודע איך לתאר בקיצור..נמאס לריב בנושא מורל.

עדיף לי לשתוק בנתיים בנוגע לחברה הנ"ל! תודה על ההבנה ויום טוב.

מנואל :wink:

פורסם

אני מדבר בכלליות ולא על מורל

לדעתי סאב טוב, זה סאב שישתווה למערכת מקדימה וישלים אותה בצורה אחידה

לתת לסאב מקום מודגש וכמעט שולט במערכת זה דבר שאני לא סובל

היה לי את ה15 אינטש של מורל, לבית הוא סאב לא רע

היה לי את הCVR סאב נוראי שבא לקחת את מקום כל הרכיבים ברכב

יש לי את הVMAX 10 200 RMS ואני מאוד מרוצה מזה שהוא לא משתלט על האופי של הסט הקידמי שלי

הוא בא רק כדי לנגן את מה שהם לא יכולים, אם תשמע אצלי עם הסאב אתה תגיד שחסר "באס אימתני" אבל ברגע שאני יוריד אותו זה יהיה מורגש מאוד וזה מה שאני אוהב

כמובן שמדי פעם כיף לדפוק את החלונות בעוצמות מחרישות שהסאב מרעיד את הכיסא של הנהג לפניך,אבל זה רק מדיי פעם

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

!!!Update

It has a name, "Ultimo 12", and real world pictures

look at the size of the voice coil

39112244rc2.jpg

.looks good, really good

74681867jh0.jpg

.It is not going to be cheap - think of the price of the supremo driver range

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...