Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קנגו 2001 HELP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא ארוך, ואני מודה מראש לכל מי שיוכל לענות לי תשובות רציניות ואחראיות כי אני מיואש :

רכשתי לפני 3 שבועות רנו קנגו מודל 2001, 160000 ק''מ לאחר בדיקה של חברת המומחה. מכאן התחילו הצרות.

לאחר הקניה גיליתי כמות אדירה של שמן במיכל המי קירור. חבר שלי הפנה אותי למוסך בכפר קאסם (אולי חיפשתי לחסוך ? אולי טעות ראשונה ?) שם הסבירו לי כי ה''קולר'' הלך ועדיף לעקוף אותו. במקביל ניקו את הצנרת והסבירו לי שעם כל הניקיונות עדיין יתכן שיהיה עוד שמן. וכך עשיתי.

השבוע נסעתי לחיפה כשבדרך חזרה נדלקה לי נורת חום מנוע. עצרתי מיד וראיתי שמבעבעים מים החוצה מכיסוי מיכל המים (אולי זה לא היה סגור טוב ?) הוינטלטור עבד במלוא המרץ. היה שמן במים, הוספתי מים, סגרתי היטב את המכסה והכל הסתדר. בינתיים אני נוסע כבר כמה ימים עם הרכב ואין שום בעיות תודה לאל.

ובכל זאת... אני מוטרד. פניתי למוסך המרכזי של רנו, שם, במבט אחד החליט מנהל המוסך (או מישהו מטעמו) שהלך ראש מנוע, וצריך להחליף צינורות, לנקות רדיאטור ואולי להחליף גם אותו, גם את מיכל המים, ואולי אף לא תהיה ברירה אלא להחליף מנוע !!! וכל זאת בעלות התחלתית של 13000 ש''ח. נבהלתי מאוד, עלו לי דמעות בעיניים. יצאתי משם, אני ממשיך ליסוע אבל חושש כל הזמן (אגב, מיכל השמן תקין, ואין בו מים - הצבע חום כהה, אך אני מוסיף קצת מים כל פעם. בנוסף, הצינורות של המים נראות מאוד רכות ונפוחות משהו...). פניתי למוסך אחר שהיה יותר ענייני והציע לבדוק את הנושא. אבל גם הוא ציין שכנראה צריך לתקן ראש מנוע.

בקיצור, מה עושים ? האם יתכן שקרה לאוטו תקלה בגלל שאולי מכסה מיכל המים לא היה סגור ? או שיש לאוטו בעיה אחרת שקשורה לראש מנוע ? האם חייבים את הקולר הזה או שאפשר לעקוף אותו ? האם יש דרך לבדוק את אטם ראש מנוע ?

ממי ניתן לקבל תשובות אוביקטיביות ??

זה היה ארוך, תודה רבה למי שיכול לתת לי עצה טובה

איציק

פורסם

את הקולר לא טוב לבטל ואם הוא פגום אז או שניתן לתקנו או שיש להחליפו.

אם צנורות הגומי פגומים או רכים כמובן שניתן להחליפם. לאחר מכן צריך לנסוע עם המכונית ולראות הלאה מה מצב השמן מנוע והמיים/נוזל קרור.

לא צריך מהר לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום רפי,

אני מאיזור מודיעין. אתה מכיר מישהו מהאיזור אמין וטוב ? או שפשוט כרגע לנקוט באי עשייה ?

יום טוב

איציק

פורסם

ישנן הרבה בדיקות לבצע לפני שמספידים את המנוע. ממליץ לך לעשות את כולן בטרם תוציא אלפי שקלים:

1. בדיקת לחץ למערכת הקירור.

2. בדיקת גזי פליטה במערכת הקירור.

3. בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך (ככל שישימה לדיזל- אני לא בטוח לגמרי).

לצורך זה מומלץ בחום לצאת מאזורך ולהגיע אל אחד המוסכים הממומלצים, רצוי אפילו לאחד מחברי הפורום שמכיר את העניין שלך. לבעל מקצוע טוב שמוכן להשקיע בבדיקות (אתה יכול גם לשלם עבורן) לא אמורה להיות בעיה לקבוע בוודאות את המצב המנוע ולא לעסוק בניחושים כגון קולר שמן, אטם ראש וכו'. כך בחשבון שצינורות נפוחים לא מבשרים טובות לגבי מצב אטם הראש.

פנה אל חבר הפורום ESI TURBO (אורן ממוסך התקווה בת"א). אני בטוח שהוא יוכל לסייע לך.

• תוכן חדש...