Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205T16

אלון חלווה
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, לא צריך מילים נוספות בכותרת בכדי לגרור כל חובב ספורט מוטורי בכלל וחובבי ראלי בפרט לתוך השרשור הזה.

אודה ואתוודה, כי מאז ומעולם הוקסמתי מהרכב הזה ברמה כזו שמונעת ממני כל יכולת ניתוח ניטרלית של הרכב ויכולותיו ואם הייתי צריך לבחור רק חלום אחד להגשמה בתחום הספורט המוטורי זה היה בוודאי לנהוג על רכב כזה - העדפה שבאה גם על פני כל הצעצועים המעולים שקיימים היום(הקסארה, ה EVO למינהם, הפורדים ואפילו ה C4 המסקרנת אותי אישית מאד - גרסאות ה WRC כמובן!)

לאור האמור לעיל, אני מבקש, כי לכל מי שיש קישור לסרטונים על ה 205T16 - יצרף אותם לפה. אני אשמח לשמוע גם רשמים ממי שמכיר את הרכב מקרוב - אני מכיר לפחות 2 ישראלים שנהגו עליו (דני לוי, ישראל הלפרין). רכב תצוגה היה פה בארץ בזמנו בימי אשקלון העליזים ויש גם איזו שמועה שרצה שבזמנו לובינסקי החזיק דגם אחד כזה שניתן לו במתנה ע"י היצרן בבונדיט - בטח רק אגדה...

אז קדימה - תתחילו לירות.

אלון

פורסם

אני גם נהגתי על הרכב הזה...בפטזיה :-P

ועכשיו ברצינות בשנות השמונים אחת כזו הייתה בארץ להדגמה במסלול באשקלון, נהוגה בידי ברוני סאבי ביד רמה,

הייתי משהו בסביבות גיל 10 או 12 הגעתי לבד למרוץ מראשון לציון ,וממש לא התאכזבתי אני חושב שזה היה אחד הדברים היותר

מדהימים שראיתי בחיים,450 כ"ס מחליקים על הצד חצי ישורת לתוך הסיבוב בהחלקת כוח מטורפת,הרכב הזה פשוט נטו מנוע עם

העברת כוח מלאה בלי מחשבים מיותרים שמגבילים את העברת הכוח!!!

אגב נמדדו שם מהירויות בישורת ל 205T נמדדה מהירות של 145 קמ"ש בסוף הישורת ולרכב המקומי הכי מהיר נמדדה מהירות

של 95 קמ"ש בסוף הישורת :oops:

קובי

פורסם

החוויות שלי לגבי ה-205 מפוזרות .

שנת 84 ואליפות העולם בראלי . ארי ואטנן אוחז בהגה של ה-205 וגורם לנו להבין שהמכונית הזו היא בהחלט משהו שונה ממה שהכרנו עד עתה, מנוע מרכזי מוגדש היטב , הנעה כפולה ומבנה קומפקטי .

רק ההתרסקות בראלי ארגנטינה מנעה ממנו אליפות עם הפיג'ו .

שנת 85 ואת ההגה תופס טימו סאלונן , נהג ראלי בחסד שממש לא נראה כנהג ראלי , אולי פקיד בנק .

נמוך , שמנמן , משקפיים עבות וסיגריה . את האליפות באותה שנה הוא הביא לפיג'ו .

שנת 86 והפעם יואה קאנקונן ליד ההגה , עוד אחד משרשרת פינים בלתי נגמרת ומביא אליפות אחרונה למפלצת הזו , סוף קבוצה-B .

לאחר מכן זכיתי לצפות בה באשקלון ואני אסרוק את התמונות שיש לי ואעלה לפה בהזדמנות .

ברונו סאבי לא נחשב אף פעם לאיזה נהג-על אבל עדיין את הלב שלנו הוא תפס בשליטה שלו במלכה.

פרדי פרייהאוף כתב עליה ב-"אוטו" - לרקוד עם המלכה וזה ממש כך - מלכת הראלי של אותם הימים.

מאטי אלאמקי זכה עימה באליפות הראלי-קרוס .

205-T16.jpg

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

החלום הוא גם שלי, לא רק שלך...

אני גם המשכתי לפנטז עליה כשהשתתפה בדאקר וכמסווה ב-405T16 וב-ZX אחר כך

ממש חלום כחול (או לבן/צהוב/אדום)

{כשהייתי ילד לפני שנים רציתי לקנות דגם שלה 1/18 ואז המחירים נראו לי מטורפים אז לא קניתי...אני מצטער עד היום}

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אחד שכן הגשים את חלומו היה באסל אסד,הבן של ואח של.

הוא מצא את מותו במכונית זו,בישורת ארוכה אי שם בסורייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
של הבחור עם ה-DP1, לא?

I do not think so. I think it was owned by a local marine supplier with a rather large and interesting car collection (he had a Ford RS200 as well).

I will probably see one of Dennis's closer friends tonight at the local Alfa club meet and I will ask him for sure - but I do not think Dennis ever owned a T16. I had a chance to meet Dennis several times on and off the track and I do not remember him talking about a 205.

פורסם

תמיד מעריץ רכבים שהם דורשים מיומנות נהג נטו.

אולי זה פחות מהיר ויעיל, אבל זה הכי מלהיב.

אחת לכביש:

http://video.google.com/videoplay?docid=-2598188807552967030&q=205+T16

ראלי:

http://video.google.com/videoplay?docid=-2605549301401849143&q=205+T16

היה לי סרטון בן 15 דקות על ה-205 במירוצי הראלי בשנות ה-80, כולל סקירות.

אין לי מושג איפה הוא, אני בטוח שרבים מכירים אותו ויעלו אותו.

אביחי

פורסם
אחד שכן הגשים את חלומו היה באסל אסד,הבן של ואח של.

הוא מצא את מותו במכונית זו,בישורת ארוכה אי שם בסורייה.

עד הרגע הייתי בטוח שזו הייתה פורשה.

עריכה: יש עוד מתמודדת על התואר. מרצדס

http://en.wikipedia.org/wiki/Basil_al-Assad

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
הסאב שניצחה את הפייקס פיק לפני שלוש שנים (או ארבע, וואלה לא זוכר) גדשה טיפל'ה מעל 3 באר.

מוטי

כן ... אבל ה - 205T16 זה רכב של לפני יותר מ - 20 שנה. עולם הטורבו אז היה כזה מפותח?

ואולי בעצם כמו כל עולם הרכב הטכנולוגיות של היום (למעט מיחשוב ואלקט') לא כל כך שונות.

אני יודע שהטורבו היה של גארת' - אבל 2.5 באר נשמע קצת מופרז, לא?

אלון

למי שהעלה,

תודה על הסרטונים...

אלון.

• תוכן חדש...