Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלב ראשון: פלוס ממצבר חזק לפלוס של המצבר העייף.

שלב שני: מינוס מצבר עייף לשלדה או לקוטב השלילי של המצבר החזק.

שלב שלישי: להניע.

שלב רביעי - לנתק בסדר הפוך.

שלב חמישי - סע לשלום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלב ראשון: פלוס ממצבר חזק לפלוס של המצבר העייף.

שלב שני: מינוס מצבר עייף לשלדה או לקוטב השלילי של המצבר החזק.

שלב שלישי: להניע.

שלב רביעי - לנתק בסדר הפוך.

שלב חמישי - סע לשלום.

איתמר.

תודה,

1. מה לגבי הנעת הרכב החזק, האם הוא אמור להיות מותנע בשלב כזה או אחר ?

2. האם זה משנה אם מחברים קודם את המינוס או קודם את הפלוס ?

3. הבנתי שיש סכנה מסויימת לרכב החזק, האמנם ? (גרימת בעיות בלוח המחשב ?)

4. הבנתי שיש סכנה מסויימת לרכב החלש - מכיוון שוא מקבל 14V במקום 12V, האמנם ?

פורסם
תודה,

1. מה לגבי הנעת הרכב החזק, האם הוא אמור להיות מותנע בשלב כזה או אחר ?

2. האם זה משנה אם מחברים קודם את המינוס או קודם את הפלוס ?

3. הבנתי שיש סכנה מסויימת לרכב החזק, האמנם ? (גרימת בעיות בלוח המחשב ?)

4. הבנתי שיש סכנה מסויימת לרכב החלש - מכיוון שוא מקבל 14V במקום 12V, האמנם ?

1 - ברמת העיקרון, עדיף שיהיה מונע. במציאות, זה לא אמור להשפיע.

2 - תמיד מחברים קודם את ה+. אם תחבר את ה- קודם, אתה עלול להחליק בזמן חיבור ה+ או סתם לא לשים לב ואז אתה תקצר בין הקטבים (שהרי כל שלדת הרכב היא -).

3 - גם אני שמעתי על הנושא, אשמח לשמוע ממישהו שמבין יותר ממני.

4 - אין בעייה למיטב ידיעתי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הסכנה העיקרית לרכב המניע היא במקרה של קצר, חיבור הפוך או כל טעות אחרת שיכולה לפגוע במחשב ברכב מודרני.

הדרך הכי בטוחה להניע היא לנתק את קטבי המצבר ברכב המניע או לפחות שהסוויץ' יהיה סגור. במידה והמצבר ברכב המניע חלש בעצמו, הוא יכול להתרוקן ממאמצי ההתנעה וההטענה של הרכב השני.

אני אישית התנעתי בכבלים עשרות רבות של פעמים לעצמי ולרכבים אחרים עם מנוע מונע ברכב המתניע ומעולם לא נתקלתי בנזק, למרות שהבנתי שהוא אפשרי. פעם אחת מתוך עצלות וקור השארתי לנהג שביקש עזרה את העונג לבצע את החיבורים בעצמו ונשארתי ברכב שלי, והוא ברוב חכמתו נגע בשלדה עם התנין של ה+, דבר שגרם לרכב שלי לגמגם ולאבד את כל התחנות ברדיו. אני משער שזה יכול היה להגמר גרוע יותר ברכב עם מחשב הזרקה.

בחיבור קפדני וזהיר לרכב שהמצבר שלו בסה"כ מעט חלש ולא גמור לחלוטין (ואולי תקול) לא נראה לי שתהיה בעיה.

אשמח אם מישהו מהמקצוענים המומחים לחשמל בפורום יחווה דעתו על בעיות אפשריות.

פורסם

:שלב שני: מינוס מצבר עייף לשלדה או לקוטב השלילי של המצבר החזק.

משלדה (כמה שיותר רחוק מהמצב בריק) של הרכב העייף למינוס החזק

זה מונעה ניצוץ באזור המצבר ואת הסכנה

פורסם

מבחינה חשמלית אין שום חשיבות לסדר כלל ועיקר. החשיבות בסדר נובעת משיקולי זהירות בהיבט של לא לגרום לניצוץ ליד המצבר, שעלול להצית חומרים נדיפים הנפלטים מהמצבר.

סדר החיבור לעומת זאת יותר פשוט ממה שהעלו. לא שזה משנה אבל אני נותן את הקיצור כדי שיהיה לכולם קל יותר לזכור:

לפני החיבור סוגרים לחלוטין את הסוויטץ' בשני הרכבים.

1. חיבור כבל בין הפלוסים- אין חשיבות למי מחברים אותו ראשון.
  2. חיבור הכבל השני למינוס של אחד הרכבים.
  3. חיבור צידו השני של כבל המינוס לנקודת מתכת רצינית בתא המנוע (ברכב השני), רצוי כמה שיותר רחוק מהמצבר.
  4. פותחים סוויץ' ברכב אותו רוצים להניע ומתניעים. ברכבים ללא מחשב ניהול ניתן להניע קודם לכן את הרכב התורם.
  5. בניתוק חשוב לנתק קודם את התנין שמחובר לגוף הרכב (שוב בגלל הניצוץ). לאחר מכן מנתקים את צידו השני ואז את כבל הפלוס (ללא חשיבות לסדר בו).

נקודות חשובות שמי שלא בקי חייב לשים לב להן:

• יש לוודא טרם החיבורים את קוטבי שני המצברים. לא להסתמך על שום כלל כי אין מקום לטעויות. ישנם מצברים הפוכים וכו'. חיבור הפוך עלול להסתיים באסון. אני מכיר רכב בו שתי נערות חיברו את הכבלים הפוך, המצבר התפוצץ ושרף חצי מתא המנוע עד שהגיעו מכבי האש.
  • בזמן חיבור/ניתוק יש להחזיק באוויר את הצד הלא מחובר ולא לתת לו להתגלגל לשום מקום או לגעת ברכב. מגע אקראי עלול לגרום לחור בפח ואף לפיצוץ המצבר.

• תוכן חדש...