Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה הכבל הזה משמש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבל זה מאפשר צפיה באיכות גבוהה יותר (RGB) ובנוסף מתאם ליציאות s.video/rca - מתאים לכרטיסי מסך אשר תומכים את הטכנולוגיה בלבד

מ-RCA ל - SVIDEO .

מה לא היה ברור בהסבר המקורי ? :)

פורסם

תסביר לו עד הסוף דודו.

בכבל SVIDEO, הצבעים מופרדים.

מה שעושה המתאם הזה, פשוט מוציא לך שלושה יציאות RCA כל אחד בצבע אחר.

אתה תראה בהרבה DVD מאחורה יש יציאת 3 צבעים. 3 RCA כל אחד צבע שונה, אתה מחבר למתאם, ומחבר לכניסת SVIDEO בטלוויזיה, או הפוך.

פורסם

מסתבר שגם אתה לא הבנת...זה ממש לא משמש ליציאת RCA.

לחיבורי RCA יש בסך הכול יציאת וידיאו (בד"כ בצבע צהוב) ושני יציאות אודיו (אדום ולבן) - מה שמופיע בלינק שהבחור נתן (הכבל שהוא קיבל) זה בעצם מתאם של חיבור קומפוננט (או RGB שהתרגום שלו הוא RED-GREEN-BLUE, שהם בעצם שלושת הצבעים שמהם מקרן בונה תמונה) ליציאת S-VIDEO.

זאת אומרת, שאם יש לך איזשהו מכשיר שמוציא תמונה באמצעות יציאת S-VIDEO, אתה יכול לשפר את התמונה ע"י המתאם הזה (למרות שאני באופן אישי מטיל ספק אם זה ממש ישפר), ובעצם לחבר למסך שבו אתה צופה (אם יש לו כניסות מתאימות כמובן של RGB) בחיבור הזה, שבשפת העם נקרא (וגם בכמה מכשירים) "קומפוננט".

עכשיו נראה לי שיותר ברור...לא?

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

איש המאזדה, ברצינות, אם אין לך מושג מה אמרתי, לפחות אל תחזור אחרי מה שאמרתי, בכבל עצמו, אין הבדל בין המושג יציאה לכניסה, זה שקראתי לו יציאה, לא אומר שהוא לא משמש ככניסה או מתאם או סתם צנצנת.

כבל SVIDEO הוא בעל צבעים מופרדים, ויציאת הRCA (כניסה אם תרצה לקרוא לה) פשוט מוציאה כל צבע בנפרד, ואין לזה שום קשר למכשיר ספציפי, או לשיפור תמונה, כי לא מתבצע פה שום שינוי!

כבל SVIDEO ו3 RCA שמשמשים ל3 הצבעים הם אותו דבר, בדיוק.

בSVIDEO ה"מינוס" הוא משותף, ומתפצל בעצם לכל אחד מחיבורי הRCA.

כשתגדל תבוא להסביר לי 8) .

פורסם

חשבתי שכבר אני מחבר ממיר של יס ומתחיל לראות:roll:

לא נורא, בכל מקרה, בשביל לעשות מה שאמרתי למעלה(לחבר ממיר למחשב) איזה כבלים אני צריך? ובמה זה כרוך-תוכנה וכו'. לכרטיס מסך שלי יש יציאת TV OUT /IN

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
כבל SVIDEO הוא בעל צבעים מופרדים, ויציאת הRCA (כניסה אם תרצה לקרוא לה) פשוט מוציאה כל צבע בנפרד, ואין לזה שום קשר למכשיר ספציפי, או לשיפור תמונה, כי לא מתבצע פה שום שינוי!

כבל SVIDEO ו3 RCA שמשמשים ל3 הצבעים הם אותו דבר, בדיוק.

בSVIDEO ה"מינוס" הוא משותף, ומתפצל בעצם לכל אחד מחיבורי הRCA.

לא, לא, לא, לא.

ארז, אנא גגל או ווקפד את המונח S-VIDEO, אני כבר מכין את הרוטב

בשביל שתאכל את הכובע.

קודם כול, RCA זה סטנדרט של חיבור, כל הסיפור הזה מאוד מבלבל.

במכשירי DVD יש לך כל מיני יציאות, שהם גם סוגי אותות שונים:

1. קומפוזיט - היוצא דרך חיבור RCA שהוא בד"כ בצבע צהוב

2. קומפוננט - היוצא דרך 3 חיבורי RCA, בצבעים שונים.

3. S-VIDEO - סטנדרט שבו יש איזו שהיא הפרדה בין ה-SYNC לצבע, לא זוכר בדיוק,

והאות איננו קומפוזיט או קומפוננט.

4. כל מיני שאר ירקות.

המתאם שמתואר הוא מעין משהו פרימיטיבי המקצר את חיבורי ה-S-VIDEO

באופן שיוצא איך הוא אות קומפוזיט (קומפוזיט, יענו קומפוז, יענו לחבר) מהצד

של חיבור ה-RCA. יש מבין?

הוא מיועד בעצם לחיבור בין כרטיסי מסך שכוללים בדרך כלל יציאת S-VIDEO

בנוסף ליציאה הרגילה, אל טלוויזיות שלא כוללות חיבור S-VIDEO, אלא קומפוזיט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקיצור מר בחור, סביר להניח שלא תצטרך את החיבור הנ"ל, בכל מקרה יש מתאם בין SVIDEO ל RCA ואם תצטרך תיגש לחנות ותקנה אחד בשני שקלים.

אם יש לך כרטיס מסך רגיל אז יש לך TV OUT בלבד ולא IN, וזה אומר שלא תוכל לחבר ממיר לקליטה במחשב אבל תוכל לחבר טלויזיה ולראות סרטים מהמחשב בטלויזיה במקום/ בנוסף למסך המחשב. אם חיבור ה IN שלך אמיתית אז בעזרת תוכנה מתאימה אכן תוכל לקבל שידורי וידאו, תוכנה כזו אולי תגיע עם כרטיס המסך בדיסק ההתקנה ואם לא אז אפשר להוריד אותה באתר החברה.

הדרך שלך לדעת אם יש חיבור IN אמיתי היא לבצע חיפוש באתר החברה של כרטיס המסך, להקיש את שם הדגם ולראות בנתונים אם יש לו אפשרות שכזו.

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא מדבר על אלה!

אני מדבר על חיבור SVIDEO רגיל, שנניח ואני לבד בניתי בבית, שממנו יוצאים 3 חיבורי RCA, ברור שRCA משמש למיליון סוגי חיבורים!

אז אם לדוגמא אני אבנה כבל כזה,

בSVIDEO (אני מדבר על החיבור עצמו, לא על תקנים ושאר זיהומים)

החיבור פיזי (השקע/תקע) אם אני אקח אותו, ואחליט לבנות לו בצידו השני RCA, אני אקח 3 RCA ואחבר כל אחד לצבע אחר, ומינוס משותף.

פורסם

סדר לכולכם:

RCA - סוג של תקע\שקע. אפשר להעביר עליו איזה אותות שרוצים. משמש במערכות קול לחיבור ערוצי הצליל, וגם להעברת אותות וידאו.

Composite - אות וידאו שהוא הרכבה של אותות הבהירות והצבע המתארים את התמונה, מאופננים יחדיו. בד"כ נמצא במכשירי וידאו וDVD כשקע RCA בצבע צהוב.

S-Video - סוג של תקן וגם של שקע\תקע בו מופרדים אותו הבהירות והצבע זה מזה, לטובת שיפור באיכות התמונה. אות הצבע הוא עדיין אות מאופנן של מספר אותות המתארים את צבעי היסוד השונים התמונה. עקרונית, אין חובה להעביר אותות S-Video דווקא דרך מחבר S-Video.

קיימים מספר תקנים לאותות וידאו המעבירים את נתוני הצבע בנפרד זה מזה.

זה המכונה במכשירי DVD בשם Component Video (וגם YCbCr) ומופיע בצורת שלושה מחברי RCA בצבעים אדום, כחול וירוק, נושא בנפרד אות המתאר את בהירות התמונה, ועוד שני אותות המתארים את ההבדל בין אות הצבע הכחול לאות הזה, וההבדל בין אות הצבע האדום לאות הזה (ומכאן ניתן לחשב גם את הירוק).

זה המכונה RGB (וממומש בדרך כלל בחיבורי SCART) נושא שלושה אותות צבע נפרדים, ואינו תואם לתקן YCbCr שהוזכר לפני כן.

קיימים עוד תקנים רבים בציוד וידאו מקצועי.

ייתכן שהבלבול בינכם נובע מכך שמוניטורים של מחשב מקבלים את אותות הוידאו שלהם במחבר 15 פינים שהתקן שלו נקרא S-VGA (ולא S-Video) ושם אכן יש שלושה צבעי יסוד נפרדים (ואותות נוספים לסנכרון התמונה).

והכבל שממנו התחיל כל הדיון - זה כבל שתואם לכרטיס מסך ספציפי שבו יש שקע מרובה פינים, הנושאים בנפרד אותות Composite, S-Video, Component וכו'. הקופסא הזו פשוט מפצלת את האותות הללו לחיבורים הסטנדרטיים שהוזכרו לעיל.

פורסם
במחבר 15 פינים שהתקן שלו נקרא S-VGA.

השם המדויק: D-sub 15.

טוב, אני סתם נודניק. :wink: בקיצור, הפסקה האחרונה שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא מדבר על אלה!

אני מדבר על חיבור SVIDEO רגיל, שנניח ואני לבד בניתי בבית, שממנו יוצאים 3 חיבורי RCA, ברור שRCA משמש למיליון סוגי חיבורים!

אז אם לדוגמא אני אבנה כבל כזה,

בSVIDEO (אני מדבר על החיבור עצמו, לא על תקנים ושאר זיהומים)

החיבור פיזי (השקע/תקע) אם אני אקח אותו, ואחליט לבנות לו בצידו השני RCA, אני אקח 3 RCA ואחבר כל אחד לצבע אחר, ומינוס משותף.

אתה מדבר על זה שאני לא יודע מה אני אומר???

אם ללכת לפי מה שאמרת: - "כשתגדל תבוא להסביר לי" - הייתי מהמר, שמבחינת הגיל, אתה ממש עובר.

ברור שאחרי כל שאר ההסברים כנראה שעדיין לא הבנת על מה מדברים איתך - אין מצב שאני בטח ינסה שוב לחדד את מה שאמרתי, בשביל קצת להראות לך את האור - חבל על המאמץ.

אני תמיד לוקח בחשבון שמי שמתערב בת'רדים מהסוג הזה (שנחוץ בו איזשהו סוג של הבנה בתחום מסויים), מבין פחות או יותר את הסביבה של התחום, ועל מה מדברים.

עצה קטנה להבא - קצת פחות מהר על המקלדת...לפי כל הקסדות שיש לך מעל הסמלון, רק אלוהים יודע כמה שטויות כתבת בפורום הזה.

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

יש צחוק ויש צחוק - וזה ממש לא היה בצחוק, למרות הסמיילי...ההפך! - מה שכתבת בתוספת הסמיילי, דווקא נותן את הרושם של זילזול או ליגלוג על הדברים שלי.

ומישהו צריך להתרעם על תגובות כמו שלך בפורומים בכלל - כי אם לא היו מצטרפים פה עוד איזה 60 אנשים שהיו מסבירים לך למה אין לך מושג על מה אתה מדבר, אז עדיין היית חי בציפייה שיום אחד אני "אגדל" ויבוא ללמד אותך...

אבל ברגע שהראו לך שאין לך מושג מה אתה אומר, ואף אחד עדיין לא הבין מה הקשר שלך לנושא המדובר - אז פתאום הכול בצחוק...וככה מנהלים דיון. מצויין.

שיהיה לך שבת שלום.

• תוכן חדש...