Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום , אני חדש כאן ויש לי שאלה.

אני בהתלבטות לפני קניית רכב .

התקציב עומד על 40K , והדרישות: משפחתי , אמין ,ידני וחסכוני במידת האפשר .

מחיפוש ובדיקה בפורום ובעוד כמה מקומות עלו כמה אופציות:

1. מיצובישי גלנט. 95\96

2.לנצ'יה קאפה - דגם ה 2.4 שהבנתי שהוא מומלץ יותר.

3.פיג'ו 406.

4. סיטרואן קסנטיה.

5. מיצובישי כריזמה.

6.סובארו לגאסי - 95\98

מה הכי כדאי ועונה טוב יותר על דרישות בסיסיות אלה?

אם יש עוד רכבים שיכולים לענות על הדרישות אני אשמח לשמוע,ואם אפשר גם להתייחס לרכבים שנתתי...

תודה רבה ושבוע טוב

פורסם

תבדיל בבקשה:

ישנו סגמנט שנקרא בחו"ל משפחתיות ובארץ נקרא משום מה מנהלים. לגודל הזה שייכות בשנתונים המתאימים :

גלנט , 406 , קסנטיה, לגאסי - שמופיעות ברשימתך

וגם מאזדה 626 , טויוטה קארינה (קשה להאמין אמנם שנמכרו כאלה ידניות בארץ) יונדאי סונאטה ופולקסווגן פאסאט.

הכריזמה שייכת לגודל אחד נמוך יותר, שמתקרא בחו"ל קומפקטית ובארץ משפחתית.

הקאפה שייכת לגודל אחד גבוה יותר שנקרא סלון.

בתקציב שלך הייתי מחפש קסנטיה 1.8 ידנית שמורה. אתה מרוויח 3-4 שנתונים מול היפניות המקבילות, וכל עוד לא מדובר על אוטומט פער האמינות אינו כזה גדול, ואמור להתקזז במלואו ע"י הפרש הגילאים.

האוטו מאוד מרווח ונוח. בגאז' ענק.

הבעיה העיקרית מול היפניות - סחירות. אבל כשמדובר בידני כנראה גם יפניות לא יהיו מי יודע כמה סחירות.

אם הנסועה שלך גבוהה אז קסנטיה דיזל HDI ידני.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

תודה רבה על התגובה.

כמו כן ידוע לי שרכבים אלה לא מאותה קטגוריה , פשוט אלה הרכבים שעלו מבדיקה של מה נכנס לי בתקציב. הקטגוריה לא כ"כ משנה לי.

הרכב בסה"כ ישמש לנסיעות של כ - 50 ק"מ ביום. חשוב שיהיה נוח אמין וחסכוני במידת האפשר.

תודה.

אני אשמח לעוד המלצות.

פורסם

אם אתה רוצה נוחות, מן הסתם קסנטיה תתעלה על כולן בנושא זה, לא בזבזנית גדולה יחסית ל2 ליטר, למעשה, בכלל לא בזבזנית גדולה גם בהשוואה ל1.6.

פורסם

בתקציבך נכנסת קסנטיה מהשנתונים המאוחרים (2000-2001) וכזו אין ידנית עם מנוע בנזין. מצטרף להמלצות לגביה. הקפד על מכונית עם היסטוריית טיפולים מפורטת, וקח בחשבון שהמערכת ההידרופנאומטית אינה מגיבה טוב לעיגולי פינות. אם אתה דוגל בתחזוקת שבר ("לא שבור אז לא נוגעים") קסנטיה אינה מיועדת לך.

הכריזמה קטנה יותר מהאחרות שהזכרת. משתייכת לסגמנט C (בישראל "משפחתיות", בארה"ב Compact Sedan), בעוד האחרות הן סגמנט D (בישראל "מנהלים", בארה"ב Mid-Size).

פורסם

אתה יכול גם לשקול את המגאן עם מנוע 16V,

חסכוני בטיחותי ובנוסף הרכב נוח מאוד ונוסע מצוין יחסית ל1.6 .

התחזוקה לא זולה אבל התמורה מעולה יחסית למחיר הרכישה.

פורסם

כמה אנשים יסעו בדרך כלל באוטו ?

ובמקסימום ?

ה 50 ק"מ ביום הם עירוניים (איילון בשעות העומס) או בינעירוניים (הרצליה נתניה) ?

נוח אמין וחסכוני - באיזה סדר חשיבות ?

לכמה זמן אתה מתכנן להישאר איתו, שנה או חמש שנים?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

היה לי נסיון רב עם הלגאסי ואהבתי כל רגע (בתור נוסע)

רכב פשוט, נוח, אמין, חסכוני ואחזקה זולה מאוד

אם אתה נוסע הרבה מחוץ לעיר תחפש מנוע 1.8

אם אתה נוסע הרוב בעיר לך על ה 1.6

ולא חסר ידניות למרות שגם האוטומט כך שמעתי בהרבה מוסכים עושים עבודה טובה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

תודה רבה על הייעוץ לגבי מה ששאלתם.

הרכב יסיע בממוצע 4 אנשים , ורוב הנסיעות בינעירוניות , כמו כן אני מתכנן שיהיה אצלי כשנתיים שלוש.

לגבי סדר הדרישות - 1. אמין 2. חסכוני 3. נוח.

תודה

פורסם

כמו שאמרו לך פה, גם אני בעד הקסנטיה באבל אתה יכול להשיג 2 ליטר 16V שנת 2000-2001 באיזור המחיר שציינת.

אם אתה מעוניין אני מכיר מישהו שמוכר TD שנת 2000 לבנה יפהפיה שעברה החלפת גיר לחדש ועדיין באחריות, אם כן צור קשר בפרטי.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
תודה רבה על הייעוץ לגבי מה ששאלתם.

הרכב יסיע בממוצע 4 אנשים , ורוב הנסיעות בינעירוניות , כמו כן אני מתכנן שיהיה אצלי כשנתיים שלוש.

לגבי סדר הדרישות - 1. אמין 2. חסכוני 3. נוח.

תודה

לאור סדר הדרישות הנ"ל - המלצה: צמצם את בחירתך ללגאסי או 406 (רצוי דור שני - השאלה כמה אפשר למתוח את התקציב ומה מצב השוק של הרכב הנ"ל כרגע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם אתה רוצה נוחות, מן הסתם קסנטיה תתעלה על כולן בנושא זה, לא בזבזנית גדולה יחסית ל2 ליטר, למעשה, בכלל לא בזבזנית גדולה גם בהשוואה ל1.6.

אבל בזבזנית מאוד גדולה במוסך....:?

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
אבל בזבזנית מאוד גדולה במוסך....:?

המקרה שלי היה בגלל 2 סיבות:

1. אני עשיתי נזק ביום הראשון שקניתי אותה אם אתה זוכר (נוזל בלמים, שמן הידראולי...)

2. אני הייתי קצת פנאט, עובדה שבבדיקה לפני קניה שהבחור ההוא עשה, לא היו שום תקלות ברכב, בכלל, פרט לצבע בגג וצביעת כנף קדמית (מסתבר), אף אחד לא הכריח אותי להביא אותה למצב מכני מושלם. :idea:

ובגלל זה הוא גם שילם עליה כמו שהוא שילם עליה (שזה הרבה!)

• תוכן חדש...