Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך קמור, עילה לתביעה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב מסוג X5 2004

עד כה מראה אמינות מופלאה ב95 אלף קילומטר :evil:

בכל מקרה, 2 חלקים שהלכו בשני טיפולים שונים,

אחד משאבת שמן הגה והשני אלטרנטור

בשני המקרים השביתו את האוטו לשבוע-10 ימים בטענה שצריך להזמין את החלקים מחו"ל,

ואני שואל: אין חוק שחייב להיות במוסך מורשה חלקים לרכב?

זה לא ייבוא אישי, וזה לא איזה מכונית אקזוטית שצריך להטיס חלקי חילוף בשבילה.

מה אתם אומרים?

ונעזוב כרגע את המחירים המופרחים של התיקונים שייגרמו לי ולכם לשנות את הצבע פנים :roll:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

מהם לא, מהליסינג כן.

הם לא היו מוכנים לתת רכב חליפי באותה רמה כגון או X5 או 740 החדשה.

פורסם

לא נראה לי שיש חוק כזה. הרי לא הגיוני (בארץ..) שיחזיקו את כל החלקים של כל הרכבים-

מנגד הם תמיד יכולים להגיד לכם שהחלק בדיוק נגמר/נתקע בנמל/נדיר וכו'..

אני חושב שעילה לתביעה אין, ואם יש אז היא קלושה.. מנגד אתם יכולים לנסות ולהתלונן למשרדים

הראשים של היבואן. כאן תכתבו תלונה רצינית וזועמת על עוגמת הנפש שנגרמה לכם, יבואן רציני

שמכבד את עצמו יגיב ברצינות וייזכה אתכם במשהו- אחריי הכל לא נראה לי שהוא ירצה לוותר

על לקוחות רווחים כמוכם:wink:

1.8T 8)

פורסם

החוק, ככל הידוע לי, אומר שלרכב שהגיע לארץ בייבוא סדיר חייב להיות חלקי חילוף לפחות עד כ 7 שנים מתום היבוא שלו.

לגבי חלקי החילוף - הם חייבים להיות זמינים תוך 21 ימי עבודה.

סתם תהייה,

החלקים שהלכו ב 2 הטיפולים הללו (משאבת שמן הגה ואלטרנטור) נהרסו כליל וחייבים להחליפם על מנת לנסוע באוטו? או שהם זיהו שהמשאבה נוזלת נניח או אנערף מה ולכן צריך להחליף?

אם הרכב נכנס תקין פעמיים, ופעמיים יצא מושבת זה בהחלט מפתיע.

Back to the original - NC again.

פורסם

אם קיבלת רכב חלופי (גם הליסינג נחשב, כי בסופו של דבר הרכב שייך לליסינג ולא ללקוח פרטי) אז אני לא מבין איפה הבעיה.

אם היית לקוח פרטי שהעמידו לו את הרכב ל 10 ימים בגלל אלטרנטור - מיילא... אבל לא זה המקרה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי מכתב תלונה נראה בהמשך ונתייעץ עוד, על מנת לראות איך פועלים..

TB - תודה על המידע

והחלקים הלכו בזמן נסיעה ולא במוסך..

איציק, הבעיה שהרכבים החלופיים שמביאים לא באותה רמה , לא נוחים לשימוש, כי הרכב משמש לעבודה... קמור לא אמורים לדעת אם הרכב ליסינג או לא ליסינג

שורה תחתונה 3 שנים = הסכום של ה X5 כחדשה

ואני לא מאמין שלקוח פרטי שקונה רכב בסכום של 750 - 800 אלף שקל

יושבת ללא רכב כ10-14 ימים.

פורסם

תיקון קטן,

בשלוש שנים אתה לא משלם מחיר של X5 חדשה.

אין לי מושג מה החישובים, אבל בן אדם רגיל אחרי 3 שנים מוכר את הרכב ומפסיד מחיר ניכר מהרכב (נניח 50%), אבל לא את כל הכסף.

אם בליסינג היה יוצא בסופו של דבר שאחרי שלוש שנים שילמתם על X5 מחיר שלם ויצאתם בלי שום רכוש אז זה היה לא כלכלי בעליל.

אני מניח שבהסכם שלכם עם חברת הליסינג רשום במפורש לאיזה רכב חלופי אתם זכאים במידת הצורך. אם לא דאגתם לזה כשערכתם את ההסכם, עכשיו יהיה מאוחר מדיי.

פורסם

צודק.. טעיתי בכ 50 אלף שקל

אחרי 3 שנים הסכום הוא 702 אלף שקל

כ19 וחצי אלף שקל לחודש

עשינו הסכם עם הליסינג, ואל דאגה.. אף אחד לא יישאר מקופח :evil:

פורסם

תוריד עלות טסט בשנה, ביטוח, טיפולים ודלק (תלוי בסוג הליסינג שלכם) ונשארת עם משהו כמו 12 אלף בחודש.

אלא אם כן הליסינג הוא על הרכב בלבד בלי שום הוצאות מסביב (ואז המחיר נשמע לי גבוה מדיי).

(למען הסר ספק, בכל מקרה אתם חייבים לקבל את השירות הטוב ביותר).

אגב, זו הבעיה עם מוסכי ב.מ.וו.

בחוץ אולי הבימר עושה רושם ומפחידה אנשים, אבל בתוך המוסך אתם סתם עוד משפחה עם בימר. איזה מפחידה ואיזה דאווין...:wink:

פורסם

איציק, הבעיה שהרכבים החלופיים שמביאים לא באותה רמה , לא נוחים לשימוש, כי הרכב משמש לעבודה... קמור לא אמורים לדעת אם הרכב ליסינג או לא ליסינג

דבר ראשון - אני ממליץ שתסתכל בהסכם הליסינג שלך מה הוא כולל ומה לא. מה ההתייחסות לרכב חליפי ובאיזה קטגוריה זה אמור להיות.

דבר שני - רכב חלופי לא מחוייב, מכורך הנסיבות, להיות בדיוק באותה קטגוריה של הרכב המושבת (או קטגוריה מעל). ברוב המקרים זה הפוך לגמרי וההיגיון אומר שלהחזיק עוד כמה X5-ים כרכב חלופי ללקוחות X5 הוא הזוי לחלוטין.

דבר שלישי - זה משנה מאוד אם מדובר ברכב ליסינג או לא. למה ? כי ליסינג לא משלם כמו לקוח פרטי - וליסינג גם לא מפרנס את המוסכים אלא גורם להם רק נזק מצטבר. ההתייחסות היא שונה. לליסינג יש גם הסכמים עם מוסכים מסויימים וזה כבר בינם לבין המוסך, אתה כלקוח מתנהל מול הליסינג בלבד.

דבר רביעי - אתה חכרת רכב מחברת ליסינג. ההתנהלות שלך היא מול הליסינג ב-ל-ב-ד. אתה לא קנית את הרכב מקמור ולכן השירות שקמור מחוייב לתת הוא תחת ההסכם שיש לו עם חברת הליסינג שבחרה לעבוד איתו. הליסינג ראשי גם לטפל ברכב שלך אצל "סמי ובניו עם ג'חנון בלי ביצה" והם ("סמי ובניו...") לא מחוייבים לרכב חלופי.

דבר אחרון: X5 כרכב עבודה ?! אם הוא משמש רק לשינוע אז חפיף, אבל אם משתמשים בו גם להעמסה - מסכן האוטו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שאמרו פה, היבואן מחוייב שיהיו לו חלקים לרכב במשך 7 שנים מהרגע שהושק דגם הרכב בארץ.

המוסך עצמו לא מחוייב שיהיו לו את כל החלקים במחסן, אבל כמובן שהם צריכים להיות קיימים בארץ אצל היבואן .

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

לא מדוייק.

אין חובה להחזיק את כל חלקי החילוף במחסן המרכזי של היבואן.

ישנה החובה לספק את החלק בתוך 3 שבועות לרכבים באחריות ותוך 3 חודשים(כמדומני) לרכבים מחוץ לתחום האחריות.

דוגמה:

הקריאה לריקול של UMI על מזרקי הטרופר, עד היום לא הוחלפו לכל הרכבים הנגועים את המזרקים(עלות של 13K לסט) וגם הרעו להם את תנאי השרות(טיפול כל 5K במקום 10K).

כך שגם בעניין התזמון היבואנים מזלזלים בלקוחות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...