Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש מחשב שקט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה כן נייד?

נייד במקום נייח זה קנייה גרועה מאוד.

תמיד מחשב נייח יהיה זול יותר משמעותית ממחשב נייד.

יש הרבה הרבה יותר אופציות להרכבת המחשב לפי רצונך.

ניתן להרחבה בעתיד ושמירה על חלק רב מהרכיבים לאורך שנים (ברכישת רכיבים איכותיים).

נייד מתאים רק לאנשים שצריכים להתנייד עם המחשב שלהם.

לא לעבודה בבית/במשרד.

אפילו שהוא יותר יפה.

פורסם

לא מסכים.

מהפכת הניידים הושלמה, ומעבר לבעיית המחיר (שתמיד יהיה גבוה באופן משמעותי, זה ברור)

לניידים כיום יש רק יתרונות. גם בבית, וגם במשרד.

עניין ההרחבה פשוט לא נכון. תמצא לי מישהו ש"הרחיב" מפנטיום 3 לפנטיום 4

או מישהו ש"הרחיב" מפנטיום 4 לדואל-קור. אין כזה דבר - כשרוצים להתקדם

לטכנולוגיה הבאה, הן במחשבים נייחים והן במחשבים ניידים מדובר בשינוי כולל של כל החבילה.

רוצה להגדיל הארד-דיסק או להוסיף זיכרון? בבקשה, אין שום הבדל בין מחשב נייד לנייח,

חוץ מעניין המחיר, כמובן.

ולהשלמת הטיעון: כשהבית מבוסס על מחשב/ים נייד/ים, אין צורך ב"פינת מחשב",

והופ, כך אתה מפנה לפחות 2 מ"ר ומינוס 30 דציבל בדירה ישראלית צפופה וטיפוסית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דעתי לפי הסדר :

א. "כל האנשים שממליצים לך על מותג - זה שטות.", אם כל הכבוד לקביעה זו אתה פשוט טועה ומטעה, כנראה מעולם לא פתחת מחשב מותג לראות שהתכנון שלו ושהשילוב בין החלקים פשוט טוב יותר, ועוד יותר מזה כנראה מעולם לא קיבלת שרות של 3 שנים באתר הלקוח.

ב. "השאלה הקבועה:cool: למה לא נייד?", ברור שלא נייד, מה היא תעשה עם מסך 15'' ?, פחות מ - 20 זה לא רלוונטי, ומה היא תשתמש בעכברון המצחיק, אז ברור שצריך גם עכבר וכך הלאה... בקיצור אין לי שום יתרון בנייד, ואולי תזכיר לי היכן אני מוצא נייד דואל-קור, עם לפחות שני דיסקים של 160GB 7200RPM, כרטיס מסך חזק עם יציאות וידאו וכו' ....

מה שכן עזר לי זו הכתבה ב YNET, והמותג : ZALMAN

ובכל זאת שאלתי המקורית, מי מכיר מחשב חדש מותג שקט ?

DELL אני יודע שהישנים (מלפני שנה) מאוד שקטים אבל החדשים לא.

IBM הישנים שקטים, החדשים ע"פ התגובה כאן לא.

מה לגבי HP וכו', האם מישהו ממכם בעל מחשב מותג חדש חזק ושקט ?

פורסם

קודם כל, ל HANS:

אתה טועה בעניין השידרוג מסדרות שונות של מעבדים.

בשביל שידרוג מפנטיום 3 ל4 יש צורך להחליף לוח אם, מעבד וזיכרון, למחשב נייד אין לך אפשרות כזאת, אתה צריך להחליף הכל, אין לך את האפשרות לקנות מחשב נייד בלי הארד דיסק ולהעביר מהישן או דברים בסיגנון הזה.

לגבי פנטיום 4 לדואל קור זה לא מדוייק, תלוי בסוקט עליו ישב הפנטיום 4, אם הוא 775, אין שום בעיה.

במחשב נייד לעומת זאת, שידרוג מחייב פירוק כמעט מוחלט של המחשב, מה שמומלץ להיעשות רק במעבדה מוסמכת, מה שעולה הרבה מאוד כסף.

מעבר לכך, כל טיפול במחשב נייד או החלפת חלקים עולה הון במקרה והוא מחוץ לאחריות, וזאת מהיסבה שבשביל כל דבר במחשב נייד צריך לפרק כמעט את כולו.

אני אתן לך דוגמא מחברת HP, לא מזמן ניגשתי אליה עם מחשב נייד שיש לו בעיה בחיבור בין המטען למחשב.

HP החזירה לי תשובה שהם לא מוכנים להיתעסק עם המחשב ולפרק את כולו עד שימצאו את החלק, אלא רק מחליפים חלקים, ובמקרה הזה מחליפים את הלוח אם. סה"כ יצא הוצאה של 3000 שקל.

לא צריך להגיד שויתרתי נכון?

בדיעבד, המחשב פורק ונמצא חיבור רופף בין החיבור לבין הספק, לא משהו שיותר מהלחמה של 2 שניות לא פתרה, בנוסף, החלפת הלוח אם לא הייתה פותרת את הבעיה, ומה אז? עוד 3000 שקל?

לגבי שידרוג זיכרון או הארד דיסק, אתה שוב טועה, כמו שאמרת, עניין המחירים, שהוא גדול יותר ממחירי המוצרים הנ"ל לנייחים, יש במחשב נייד הרבה יותר הגבלות, יש לך רק 2 סלוטים לזיכרון, ורק מקום להארד דיסק אחד, אז איך בידיוק תשדרג.

לגבי הטיעון האחרון, הוא נכון-לא נכון, מכיוון שבסופו של דבר, בן אדם נורמאלי שרוצה לעבוד על לאפטופ, יקנה עכבר נוסף, ולפעמים גם מקלדת, הצבת שניהם בנוסף למטען והלאטופ תהפוך את הנייד למעיין מחשב נייח עד שיצטרכו אותו במקום אחר, ואז גם שם יצרטכו להציב את כל התוספים הללו.

YFTACHCAR,

אם בשביל שנציג שירות יסע אליך, ולא אתה תיסע לחנות כמה דקות מהבית שלך, אתה מוכן לשלם כפול, בכייף, בחירה שלך.

פתחתי יותר מידי מחשבי מותג, בשביל לראות שמה שאתה אומר זאת פשוט שטות, אין כזה דבר שילוב פשוט טוב יותר, בכלל אני לא מבין איך הגעת לזה על ידי הסתכלות במארז המחשב.

הדבר היחיד שניתן לשים לב אליו במחשב מותג הוא הסידור של הכבלים ועל ידי כך ניתן מראה חלק יותר (וגם שיפור בקירור), אך תוצאה כזאת אפשר להשיג בכמעט כל מארז, ואם אתה רוצה, תשקיע עוד 100 שקל באחלה מארז עם אפשרויות מפה ועד להודעה חדשה.

בין החלקים למשחב עצמו אין שום תאימות, החברות האלו בדרך כלל לוקחות חלקים שהם של אותה חברה או של חברת בת, או במקרה אחר של החברה הזולה ביותר.

רק בשביל להראות לך את הנושא, אני מוכן שתבחר כל מפרט ממחשב מותג שקיים, ואני אכין לך אותו אחד בידיוק בחברה אחרת, בחצי מחיר, עם מארז יותר טוב, ושקט לחלוטין.

אני אישית לא מכיר מחשב מותג שקט, ואני לא יודע אם מישהו יוכל לענות לך על זה, מחשבים משתנים מדגם לדגם, בהתאם לחלקים שבתוכם, אתה צריך לשאול לגבי דגם מסויים ולא לגבי חברה כוללת.

פורסם

טום - הבהרה קטנה לגבי הדואל קור - יש צורך בהתאמה של הצ'יפסט .

915/925 לא יתאימו כלל לכפול ליבה .

מרבית 945/955 מתאימים אך ורק לפנטיום D .

965/975 ומעט מה945/955 מתאימים לקונרו CORE 2 DUO .

פורסם
טום - הבהרה קטנה לגבי הדואל קור - יש צורך בהתאמה של הצ'יפסט .

915/925 לא יתאימו כלל לכפול ליבה .

מרבית 945/955 מתאימים אך ורק לפנטיום D .

965/975 ומעט מה945/955 מתאימים לקונרו CORE 2 DUO .

צודק, לא נכנסתי ליותר מידי פרטים, אך יש לבדוק תאימות לפני כן, מה גם שהרבה לוחות דורשים עדכון BIOS בשביל כך.

פורסם

TOMZ, הכול תלוי בצרכים.

אם "צריך" מחשב חזק בשביל להריץ משחקים תאבי משאבים ולהוריד מיליון ואחד דברים מיותרים

בעזרת החמור האלקטרוני, ברור שמחשב נייח מתאים יותר למשימה.

מה שאני טוען הוא שאפילו כאשר קיימת אפשרות לשדרג מחשבים נייחים,

ברוב המקרים, בעולם המציאותי, אנשים לא משדרגים, אלא זורקים הכול לאחות קטנה

או קרוב משפחה וקונים מחשב חדש מא' ועד ת'. גם אם קיימים לוחות ביניים כאלה,

במציאות רק אחוז קטן מהאנשים משדרג באופן שתיארת.

הדוגמה שהבאת ל-HP היא דוגמה של שירות מחפיר כמקובל בארצנו, ואינה קשורה

לנושא הניידים/נייחים. השירות של HP בארץ הוא ידוע לשמצה.

לגבי הנכון-לא נכון... תראה: אני מכיר יותר מ-3 אנשים שעובדים ככה כבר כמה שנים,

מרוצים עד הגג, ולא קנו שום מקלדת או עכבר חיצוניים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסכים איתך, מטרת פותח השירשור היא עבודה גראפית, לא מתאים למחשב נייד.

בנוסף אני מסכים בעניין השידרוג, בעקבות המחירים הנמוכים שיש בשוק היום, רק "מומחי המחשב" שמחליפים מחשב כל חצי שנה שנה נוהגים לשדרג, אחרת אין סיבה להיתעסקות כאשר אפשר לקנות מחשב לבן אדם ממוצע ב2000 שקל.

לגבי HP, את האמת, עד המקרה הזה הלך לי טוב איתם, במספר לאפטופים, החליפו פעמיים מסך בלי שאלות ובלי בעיות ועוד כל מיני דברים, הבעיה מגיעה כשאתה לא תחת אחריות ואין להם כח לתקן.

את הלאפטופ האחרון שנרכש (LG F1 224) אחד השיקולים היו נושא האחריות, שLG מספקים 3 שנים כלול במחיר ואילו HP וLENOVO רוצים תוספת, בנוסף ח.י (יבואני LG) ממוקמים ליד הבית שלי ובמפגשים קודמים איתם בתחום המסכים הלך טוב.

גם אבא שלי עובד ככה עם לאפטופ, אני מסכים שזה נוח, אבל אני חושב שזה ממש בלתי אפשרי לעבוד עם עכבר של לאפטופ, לא המשטח נגיעה ולא הגולה הקטנה, יכול להטריף אותי.

פורסם

TOMZ

תגיד,אתה יודע מה קורה בעולם הניידים היום?

לא נראה לי בכלל.

ב 8000 שקל אתה מקבל מעבד כפול ליבה עם 2 מגה זיכרון פנימי,כרטיס מסך ATI או NVIDIA עם 256/512 זיכרון GDDR ,כניסה ויציאה של וידאו,4 USB,דיסק קשיח של 120 GIGA עם אפשרות לRAID 1,0 (כלומר אפשרות לחבר 2 דיסקים קשיחים),כניסת FIREWIRE,כרטיס רשת.מודם,מסך 17 ,ועד 4 גיגה זיכרון פנימי.

שלא נדבר על WIFI ,קורא כרטיסים ו שן כחולה שלא קיימים נכון להיום בPC שולחני בצורה מובנית.

+ 3 שנים אחריות כשב PC זה רק שנה.

אתה יכול לומר לי למה זה לא יכול להחליף מחשב שולחני?

תתעורר.

העולם התקדם משנת 1998.:lol:

היום גרפיקאים מעדיפים ניידים על נייחים.

(אני מוכר אותם אז אני יודע)

שנית-שדרוגים אבדו מזמן את הקסם שלהם

אם בשביל שדרוג אתה צריך להחליף מעבד.זכרונות.דיסק קשיח.כרטיס מסך וספק - אז למה בדיוק אתה קורא שדרוג? בגלל שאתה שומר על המארז:lol::lol:

לגבי "מותגים".

בתור אחד שעובד עם לקוח ענק (עיריית ירושלים) שקונה רק מחשבי מותג,אני חייב לציין שמותג זה כבר לא.

אלא אם אתה קורא ללוח אם של ASUS,כרטיס מסך של ATI וכרטיס רשת של INTEL מותג.

ןכל זה במחשבי IBM

DELL עדיין משתמשים בלוח אם עם מדבקה שלהם,אבל אני לא בטוח שזה שלהם.

אז גם עניין המותג נעלם מהעולם.

בקיצור

חבל לקשקש בקומקום ולהתמלא בדעות קדומות בלי להבין כלום במקרה הטוב או פשוט למלמל מה ששמעת מהשכן במקרה הרע

פורסם

CEYAL, אני לא מבין על מה אתה קופץ

אמרתי מתישהו שאין לאפטופ שכזה? אני בעצמי קניתי לאפטופ דומה לא מזמן (ואני לא מבין מה אתה כל כך מתלהב מלאפטופ שכזה, כל מחשב בסיסי+ היום מגיע עם כל אלו)

להחליף? לכל דבר יש תחליף, השאלה כמה הוא טוב, מה לעשות, לגרפיקאים, גם הלאפטופ המהולל שלך לא יעזור, אני יתחיל מהדבר הכי בסיסי, בלאפטופ שכזה אין לך אפשרות להכניס כרטיס שמתאים לעבודה גרפית, לדוגמא מסדרת ה QUADRO.

מעבר לכך, מסך 17" (אני אישית לא קורא לנייד עם מסך 17" נייד אבל זה כבר הגדרה אישית שלי), לרוב הגרפיקאים מסך כזה לא מספק.

דיסק של 120 גיגה, נו באמת, היום מחשבים לא מגיעים עם פחות מ250, במיוחד לעבודות כאלו.

והמחיר, אוי המחיר, אני בונה לך מחשב כזה בידיוק, רק נייח, בחצי מחיר, ועם כל הקורא כרטיסים שן כחולה WIFI וכל השטויות שאתה מתלהב מהן (שאגב, חלקן כן מגיעות היום בלוחות אם מובנים, כמו למשל, בלוח שלי)

שידרוגים, כמו שאני בעצמי אמרתי, הם לאנשים מסויימים, ולמה בידיוק צריך להחליף דיסק קשיח? למה צריך ספק כוח? למשל צריך כרטיס מסך? אני אמרתי שלושה דברים ושלוש בלבד, לוח אם מעבד וזיכרון, וגם זה במקרים מסוימים.

לגבי מותגים, אמרתי בידיוק אותו דבר.

למשפט האחרון שלך אני אפילו לא אגיב, מכיוון שאתה לא טורח לקרוא את ההודעות שלי בכלל.

פורסם

לקנות מחשב מותג זה בדיחה, חוץ מההידראוליקה הנחמדה שיש בפתיחת מחשב DELL, שום דבר לא מצדיק את זה.

לכונן הקשיח גם במחשב מורכב אישית יש 3 שנים אחריות, אז מה זה משנה.

פורסם

קודם כל הבהרה

לא התייחסתי אליך אישית בהודעה אלא בצורה כללית ואתך הסליחה אם נפגעת.

הכל נורא יפה

נייח הוא לא נייד ולא יעזור כלום.

אם 120 גיגה (או 240 אם אתה עובד ב RAID 0) לא מספיקים לך אתה בבעיה.

לידיעתך,אף משתמש מקצועי לא שומר קבצים על המחשב שלו אלא על דיסק גיבוי חיצוני.

וכאלה יש גם 500 גיגה USB2 או FIREWIRE.

מסך 17 הוא כמעט כמו 19 CRT.זה מספיק לרוב האנשים.

מי שזקוק ליותר,אכן,יקנה נייח.

עוצמות החישוב היום וגם עוצמות כרטיסי המסך הם מעל ומעבר מכופל ומשולש למה שכל אדם שפוי זקוק לו.

המרוץ המטורף אחרי הגיגה והעוצמה שמובל ע"י החברות עצמן,הוא מיותר לחלוטין.

כל המומחים אומרים את זה

כולם מסכימים עם זה

אבל כולם גם רצים אחרי זה כמו עדר.

מה רע בכרטיס ATI עם 512 מגה GDDR2?

לא יעלה הפוטושופ?

לא יפתחו קבצי קורל?

ה WORD לא יעלה מספיק מהר?

שים לב

נייד הוא האפשרות לקחת את המחשב בתום יום העבודה ממקום למקום.

זה היתרון שלו.

גם אם הוא עם 19 אינטש של מסך,עדיין הוא נייד.

וזה מה שחשוב למי שצריך את זה.

זו לא הטפה לקנות נייד

זו רק קריאה לצאת מהמרובעות ולשקול דברים נוספים.

מי שאין לו נייד לא יודע מה זה .

ואני יודע שאפשר לדחוף הכל לPC

רק שהכל יהפוך לספגטי של כבלים מאחור.ממש פרקטי.

לגבי שדרוגים.

המעבדים וכרטיסי הגרפיקה החדשים דורשים יותר כח מהספק.

ספק של שנתיים/שלוש לא יספק את העוצמה הנדרשת

כנ"ל חיבורי לוח האם שהשתנו החל מגרסאות 915.

דיסק קשיח יצטרך מי שהמחשב שלו בן 3 - אז לא היה SATA.לפחות לא בצורה נפוצה.

פורסם

ולקצר סיפור ארוך,

אני בזמנו פתחתי שירשור במסגרת חיפושיי אחר מחשב שקט.

למעשה, אני ממליץ על רכיבים שבעצמי לא הצלחתי למצוא אותם.

אבל ממה שהבנתי ונראה לי הגיוני,

יש לTT ספק כוח FANLESS (ללא מאווררים בכלל!). סוניק טאוואר, קירור למעבד, או מאוורר של זלמן (אפשר לשלב בין השניים).

מארז וספק של SONATA של ANTEC אם אינני טועה. הוא בא עם ספק כוח משלו.

בקיצור, כשאני הרכבתי את המחשב ההוא, קיבלתי הצעת מחיר מחברה בת"א, מחשב איכותי, בעקבות התייעצות פה בפורום - יצא בערך 6800 כולל מע"מ.

מיותר לציין שהשקט כה חשוב לי, אז השארתי את המחשב הנייח הישן שלי,

(שהוא עכשיו על תקן שרת לאיחסון קבצים) וקניתי מחשב נייד של LG.

לצערי, רוב אלה המתקראים טכנאי/מוכרים בחנויות מחשבים, לא ממש יודעים מהחיים שלהם. כשזה מגיע למשהו לא סטנדרטי - אין להם מושג, ואת החלקים האלה כמעט ולא ניתן להשיג פה. לפחות איפה שאני ניסיתי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לצערי, רוב אלה המתקראים טכנאי/מוכרים בחנויות מחשבים, לא ממש יודעים מהחיים שלהם. כשזה מגיע למשהו לא סטנדרטי - אין להם מושג, ואת החלקים האלה כמעט ולא ניתן להשיג פה. לפחות איפה שאני ניסיתי.

לצערי אתה צודק.

הבעיה היא ש 90 אחוז מהציבור כאן לא מתעניין בשקט או ברכיבים איכותיים.

בגלל זה חנויות שמוכרות מחשבים ב 1200 שקל משגשגות.

ובגלל זה גם כשמישהו מחפש משהו איכותי,הוא צריך לחפש בכל העולם ולפעמים לא למצא.

וגם לשלם על זה הרבה .

כשאני הרכבתי לפני 12 שנה מחשב לעריכת וידאו לא לינארית,אנשים וחנויות מחשבים הסתכלו עלי כמו על עב"ם.

(בתקופה שבה 486DX2 היה המלך)

היום זה קצת יותר טוב אבל עדיין לא כמו בארה"ב שם יש גומחות שוק מיוחדות לצרכנים כאלו

(אפשר להסתכל ב B&H)

לגבי הנייד

אתה מרוצה?

• תוכן חדש...