Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה בנוגע להחלפת חגורת טימינג. כשאני מוריד את החגורה ורוצה לשים אחת חדשה אני צריך להתחשב במקומם של שלושה גלגלי שיניים (קאמשאפט, משאבת סולר ועוד גלגל שמפעיל את הבוכנות). על כל אחד מהגלגלים האלה יש סמן קטן שצריך להתאים אותו לעוד סמן שנמצא איפשהו. השאלה שלי היא: איפה הסמן השני שלפיו צריך להתאים את הסמן שעל הגלגל שיניים?

תודה מראש.

gena(shorty) poolsky

פורסם

פירקתי את הראש מנוע והרכבתי אותו חזרה, אני רק צריך לכוון את שלושת גלגלי השיניים לפי הסמנים, ואני סך הכל צריך לדעת איפה הסמנים. ניסן לרגו שנת98, ידנית, מנוע2300 דיזל (ld32).

gena(shorty) poolsky

פורסם

לידע כללי:

הסנכרון בשיניים צריך להתבצע בין הקראנק לבין הקמשאפט. מיקום המשאבה לא משנה למיטב ידיעתי.

כאמור לאור שאלותיך גם אני מציע שלא תבצע לבד. ישנם נושאים שונים כגן מתיחת החגורה שדורשים התייחסות מיוחדת אותם לא הזכרת.

אם בכל זאת אתה מעוניין תעזר בספרות מקצועית שמפרטת את כל האספקטים של החלפת החגורה. אני בטוח שהחברים יוכלו לעזור לך עם חומר מקצועי.

פורסם

אני בטוח ב100% שזה צריך להתבצע בסינכרון בין הקאמשאפט הקראנק והמשאבה גם כן. אני רק לא מוצא את הסמנים שלפיהם צריך להתאים את הסמנים שעל גלגלי השיניים

gena(shorty) poolsky

פורסם
מיקום המשאבה לא משנה למיטב ידיעתי.
מיקום המשאבה בדיזל קריטי בדיוק כמו מיקום המפלג בבנזין. המשאבה מזריקה את הפולסים של הדלק בתזמון ספציפי מאוד לכל צילינדר.

לשואל המקורי: לא הבנתי את הקטע של לשאול שאלות, בלי לציין פרטים מינימליים, כמו דגם רכב ומנוע. גם לאחר שאתה נשאל, אתה לא עונה. תקן אותי אם אני טועה, אבל זה נראה שאתה לא באמת רוצה עזרה.

פורסם

אני מבין מהקובץ שפרסמת שתיזמון למנועים אלו מתבצע ביחס לסימנים שעל הרצועה?

אין סימני יחוס בסיסיים יותר על המנוע עצמו?

פורסם

לאור רמת השאלות שלך (בלי להעלב) אז לפני שקופצים על הטיימינג מותר לשמוע את סדר הפעולות שעשית בסגירת הראש?באיזה כלים השתמשת? באיזה מומנט ובאיזה סדר סגרת את בירגי הראש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טוב סגרתי את הראש ב120 קג"מ. סגרתי את הברגים בסדר של איקסים אפשר להגיד (אני לא יודע בידיוק איך לקרוא לסדר הזה). אחי הביא מאיפשהו את המפתח מומנט וסגרנו את הראש מנוע. רק היתה לנו את הבעיה למצוא את הסמנים שבדרך כלל הם על או על הסוגר של הטיימינג או על הקיר שמאחורי כל גלגלי השיניים.

gena(shorty) poolsky

פורסם
לידע כללי:

הסנכרון בשיניים צריך להתבצע בין הקראנק לבין הקמשאפט. מיקום המשאבה לא משנה למיטב ידיעתי.

כאמור לאור שאלותיך גם אני מציע שלא תבצע לבד. ישנם נושאים שונים כגן מתיחת החגורה שדורשים התייחסות מיוחדת אותם לא הזכרת.

אם בכל זאת אתה מעוניין תעזר בספרות מקצועית שמפרטת את כל האספקטים של החלפת החגורה. אני בטוח שהחברים יוכלו לעזור לך עם חומר מקצועי.

אהלן , מיקום המשאבה קריטי מאוד במנועי דיזל , שנית במקומך אם עניין הכיוון והסימון אינו ברור דיו הייתי מסמן את שלושת הנקודות בטרם פירוק ( שתהיה לך נקודה שדוממת בה את המנוע לפני הפירוק )הראש ומרכיב את הראש חזרה עם אותה נקודת הסימון . במידה ואתה מגלה שישנה טעות קריטית בסימון ( במיוחד בין הקמשפט וציר המנוע המרכזי)עשה את זה בעדינות וברגישות והמלצה חמה שלי תן לבעל מקצוע לעשות את העבודה .

בהצלחה תעדכן במה זה נגמר

פורסם
טוב סגרתי את הראש ב120 קג"מ. סגרתי את הברגים בסדר של איקסים אפשר להגיד (אני לא יודע בידיוק איך לקרוא לסדר הזה).

לפי מה החלטת על 120 קג"מ ? האם זו הוראת היצרן?

• תוכן חדש...