Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שאלות כלליות בעקבות חילוקי דעות ועובדות שלא מסתדרות

לי טכנית והייתי שמח להבהרה בנושא בנוגע לאלטרנטור ופעולתו

1) האם אלטרנטור רק מטעין את המצבר או גם מספק מתח לצרכנים ברכב?

2) האם אלטרנטור מטעין מצבר רק בנסיעה או גם בניוטרל במצב עמידה ואם

התשובה היא במצב נסיעה בלבד למה?

3) האם גובה הסל"ד משפיע על מהירות הטעינה כלומר סל"ד גבוה=טעינה מהירה ולהפך?

ואם יש עוד מידע מעניין נוסף וחשוב אשמח אם תשתפו אותי

יום נעים ותודה רבה מראש

פורסם

בוקר טוב,

1. בזמן הנסיעה האלטרנטור מספק זרם לצרכנים וגם מטעין את המצבר במידה ומתח המצבר נמוך מ-12.7 וולט.

2. האלטרנטור מספק זרם לצרכנים ולמצבר גם במצב סיבובי סרק אבל הזרם נמוך ביחס לסל"ד גבוה.

במידה ותפעיל צרכנים כבדים כגון מפשיר אדים אחורי, פנסים קידמיים בהילוך סרק אזי רוב הזרם יוספק לצרכנים אלה והמצבר כמעט שלא יטען, מסקנה לא מומלץ להפעיל צרכנים כבדים בהילוך סרק למשך זמן ארוך.

רוב האלטרנטורים מספקים זרם אופטימלי למערכת בסיבובי מנוע שבין 1500-2000 סל"ד.

3. גובה הסל"ד אכן קובע את מהירות טעינת המצבר בסל"ד גבוה המצבר מספק יותר זרם.

מתח המוצא המיוצב של האלטרנטור הינו בין 13.8-14.5 וולט תלוי ביצרן האלטרנטור, מתח המוצא תלוי גם בטמפ' הסביבתית וטמפ' מייצב המתח, בטמפ' נמוכה מתח הטעינה יכול להגיע גם ל-15.2 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

1. בזמן עבודתו האלטרנטור מספק את המתח לצרכנים וזאת היות והמתח שלו גבוה ממתח המצבר. במידה ותהיה צריכה אדירה- יותר ממה שהוא מסוגל לספק (לאורך זמן זה גם יהרוס אותו) המתח ירד עד למתח המצבר ואז המצבר יתחיל לספק את המתח.
  2. כל אימת שהמתח שהאלטרנטור מייצר גבוה ממתח המצבר באותה נקודת זמן הוא יטעין אותו. לפעמים קורה מצב (לדעתי זה לא אמור לקרות אם הכל תקין) שהמתח נמוך מידיי או קרוב למתח המצבר ואז אין טעינה או שהיא חלשה מאד. הסיבה שכשרוצים להטעין מצבר פרוק מעלים את הטורים היא כדי להעלות את המתח שמייצר האלטרנטור.
  3. כמו שניתן להסיק מדבריי כאשר הסל"ד עולה-המתח עולה. אם אתה מבין בחשמל תוכל להסיק מזה את כל השאר. אלה מה- בתוך האלטרנטור ישנו מיישר ומייצב. המייצב נמצא שם כדי לדאוג שכאשר הסל"ד עולה המתח לא יעבור את הסף שגורם נזק למצבר ולמערכות ברכב בכלל. ז"א טווח המתח הדינאמי שהאלטרנטור מייצר הוא דיי קטן בגלל המייצב. הכוונה היא שהמתח עולה ויורד בגבולות דיי קטנים (בין 12.5 ל-14 נניח, אני משער שזה משתנה במעט אבל המספרים הם רק דוגמה).
  4. סתם לידע כללי- לאחר הנעת רכב (בנזין) ניתקתי את המצבר והרכב המשיך לפעול.
  5. תפקיד נוסף של המצבר הוא להחליק את המתח שמייצר האלטרנטור (לקרבו ל-DC). זאת כיוון שהמייצב שבאלטרנטור מייצב באופן גס יחסית.

עריכת הודעה- מרק ענה בזמן שכתבתי את התשובה. תקבל את מה שרשמתי כתוספת. המספרים שמרק ציין הם המדוייקים.

פורסם

אביב שלום,

תוספת קטנה מייצב המתח מודד 'חש' את מתח המוצא של אלטרנטור וגם של המצבר.

כמו כן אסור להטעין מצבר ריק לחלוטין ברכב מכיוון שזרם הטעינה יגיע לערכים גבוהים מאוד מה שיקצר את אורך החיים של אלטרנטור.

במקרה זה מומלץ לפרק את המצבר ולהטעין אותו אצל חשמלאי.

בנוסף הבחנתי שכול יצרן רכב נוהג לפרסם נתונים מעט שונים לגבי מתח המוצא המיוצב של האלטרנטור.

יש כאלה שנוהגים לפרסם את מתח המוצא המינימלי והמכסימלי ללא תלות בטמפ' ויש כאלה שמפרסמים את מתח המוצא רק בטמפ' חיצונית של 20 מעלות או 25 צלזיוס.

ראה קובץ.

Pages from CHARGING SYSTEM-BMW-VW-SUBARU.pdf

פורסם

ארנון- ברור וידוע. הכוונה הייתה רק להסביר לו מבחינה עקרונית. ברור שלא מומלץ לעשות את זה וגם אסור ברכבים ממוחשבים.

מרק- ברור שהמייצב מודד את המוצא, שערכו הוא מתח האלטרנטור לאחר שמועמס בעומס טעינת המצבר ושאר הצרכנים. לגבי טעינת מצבר פרוק אני חושב שכאשר מצבר (נכון גם לסוללות) פרוק ההתנגדות הפנימית שלו עולה, מה שאמור להוריד את זרם הטעינה (אלא אם פספסתי משהו). בגלל זה מעגלי טעינה שונים מבוססים על מעגל הגבלת זרם שתפדיקו להגביל את הזרם שעולה כאשר הסוללה נטענה.

פורסם
בוקר טוב,

מרק - משהו לא מסתדר לי במשפט הזה :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מניח שמרק התכוון להגיד שבסל"ד גבוהה האלטרנטור מספק יותר זרם.

ואם כבר לדייק אז בסל"ד גבוה האלטרנטור מספק יותר מתח. מה לעשות שככה גנרטור עובד. כאשר המתח עולה יעלה גם הזרם במעגל.

פורסם

Tzvika-Pick כתב:

מרק10 כתב:

מרק - משהו לא מסתדר לי במשפט הזה :roll:

ראה תמונה מצורפת המסבירה את הקשר בין עליית הסל"ד לזרם.
לא הסתדר לו שכתבת בטעות מצבר במקום אלטרנטור (כפי שהעיר קודם אביב, אם כי אני לא חותם על המשך דבריו לגבי המתח שגדל)
פורסם
לא הסתדר לו שכתבת בטעות מצבר במקום אלטרנטור (כפי שהעיר קודם אביב, אם כי אני לא חותם על המשך דבריו לגבי המתח שגדל)

אכן הצדק בדברייך, המתח גדל רק בגבולות התיכנון או הסיבולת והטמפ' החיצונית של מייצב המתח שהינם בדרך כלל בין 13.8-14.5 וולט.

• תוכן חדש...