Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BMW

אולי לא הסברתי את עצמי היטב.

כאשר אני נכנס לאיזור עירוני שבו אני יודע שאני לא אעבור את ה55-60 אני מנתק את האוברדרייב - וזה משתי סיבות:

א. חיסכון בדלק (התאמת ההילוך למהירות)

ב. מניעת משחק ושחיקה של תיבת ההילוכים. אם כל פעם שאני אעזוב גז ב50 קמ"ש התיבה תעלה לרביעי וכשאני אלחץ היא תרד לשלישי התיבה תשחק דיי מהר לא?

בקשר להכנסה של ההילוך ל1 - רק בפקקי כביש מהיר למיניהם שבהם יש גז ברקס כל הזמן ולא עוברים את ה20 קמ"ש.

בקשר ל2 - ביערות - שבילים למיניהם. באיזורים של גני ילדים בשעות המתאימות (2 בלי גז ברכב שלי=30 קמ"ש)

זה הכל. אני לא מעלה מ1 ל2 ל3 לD כאילו אני בידני - זה טיפשי!

מר נמרוד חובר - כרגע סטרת את מהנדסי ניסאן, את משרד התחבורה וכנראה עוד הרבה אחרים!

אם תוריד הילוך באוטומט למשל מ4 ל3 בכל מהירות שמתחת ל100-110 לא אמור להיגרם שום נזק, בלימת מנוע לא שוחקת את הגיר כל כך.

הרבה יותר שוחק את הגיר לעמוד בפקק , להאיץ, לכניס שני ולעצור שוב, להאיץ - שני - לעצור, וכו'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בקיצור - סע לאט בירידות אל תוריד הילוך בשום מצב ופשוט לחץ על הבלם בעדינות ולא לאורך זמן במיוחד לא לאורך כל הירידה... ומומלץ בעיקר שלא במהירות גבוהה ובזמן סיבוב :smile:...
???

קודם כל, לפי מה שאתה מתאר הירידה תתבצע במהירות לא הכי בטיחותית - ב-D הרוב האוטומטיות בירידה יגיעו לבערך 80(תלוי בשיפוע), בלי עבודת בלמים או הילוכים אתה תמצא את העץ הקרוב די במהירות.

אני אישית מעדיף בלימת מנוע כי היא הרבה יותר נוחה לשימוש מאשר "רכיבה" על הבלמים, והבלאי הוא זניח, אם קיים בכלל (לא מדובר על 6000 בהילוך ראשון כמובן).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

shellcase, דיברתי באופן כללי, פשוט לקחתי חלק מהדברים שגם אתה רשמת. ואני אסביר:

לא יודע עד כמה אתה חושב שאתה חוסך בדלק בהגבלת התיבה בתוך עיר.

אבל, בפקקים למשל, השימוש בהילוך 1/2 מיותר לחלוטין. תן לממיר מומנט לבצע את עבודותו, התיבה בפרט מתוכננת גם היא לעבוד גם בזחילה כזאת.

הילוך 1 או 2 לדוגמא- סיבה בהחלט טובה להשתמש בו: דרך עפר טכנית מעט ולא סלולה ששם באמת כדאי להגביל את המהירות...אבל כמה באמת מקרים כאלה ישנם בנסיעה היומיומית?

הילוך 3? במקרה של עלייה ממשית או במקרה עקיפה בזמן עליה(או בכלל), או לחילופין ירידה חזקה מאוד שתדרוש הרבה עבודת בלמים.

אני גר בזכרון, המון עליות וירידות, ועדיין לא משהו שמצדיק את המעבר מ-D להילוכים השונים.

:-D

אמיר.

פורסם

מר בימר היקר :p

בעניין הפקק - אני עושה זאת מטעמי נוחות בעיקר.

ההעברה מראשון לשני בתיבה שלי היא מורגשת (והיא הייתה ככה גם לפני שנהגתי אז לא להגיד שאני הרסתי) לכן אני מעדיף להימנע מזה בפקקים, זה מאוד נח לתת טיפה גז ואז הרכב יבלום את עצמו ואתה צריך רק לבצע את העצירה הסופית - תנסה פעם!

הרי תחשוב שזה לא הגיוני להאיץ ל15 להכניס שני ואז לעצור, יש הסכמה?

אני גר ברחובות וגם כאן יש עליות וירידות בכמויות ולדעתי זה נוח יותר להיות במצב OD OFF

שוב, אני לא נוסע ככה בדרך קבע, אלא לפעמים ואני מגלה שזה טיפה יותר נעים.

בקשר לעקיפות: או רגל ברצפה או OD OFF!

:D:p

דני!

נ.ב.

יבין - 80?

בירידות ירושליים בלי לבלום בכלל אפשר לעבור את ה110 בקלות רבה! ואף להגיע למהירויות שהשתיקה יפה להן - בלי בלימה ובלי גז!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נ.ב.

יבין - 80?

בירידות ירושליים בלי לבלום בכלל אפשר לעבור את ה110 בקלות רבה! ואף להגיע למהירויות שהשתיקה יפה להן - בלי בלימה ובלי גז!

ב-D הרוב האוטומטיות בירידה יגיעו לבערך 80(תלוי בשיפוע),

אני גיליתי את משמעות הירידה בירושלים ללא בלמים בצורה אחרת - ואנדורה צבאית שאיבדה את משאבת הבלם (רק בצבא יעמיסו 2 טון ציוד על רכב בלי לחזק כלום:loco: ).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

:shock::crazyeyes:drinking:

זה מה שיש לי להגיד

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בזמן ירידה עם הרכב כמו שציינת מירושלים - בזמן שאומרים לך להישאר בהילוך נמוך המלצתי לך היא שתישאר גם במהירות נמוכה מפני שברגע שתוריד הילוך בתיבת הילוכים אוטומטית כאשר הרכב במהירות גבוהה מ 60 קמ"ש אתה באופן אוטומטי יוצר נזק לתיבת ההילוכים - לידיעתך והמלצתי גם שתנהג כך.

נוסף על כך תמיד תיקח בחשבון את האופן שבו הרי לא תינהג ברכב עם תיבת הילוכים ידנית, כאשר אתה בהילוך נמוך ומהירות הרכב גבוהה כי אתה תגרום לנזק - על אחת כמה וכמה תחשוב על תיבת הילוכים אוטומטית שכיום כבר מבוקרת מחשב ולכן המחשב לפי ברירות המחדל אליהן הוא מתוכנת מחפש תמיד את ההקלה המקסימלית על מנת לא לגרום לנזק.

בקיצור - סע לאט בירידות אל תוריד הילוך בשום מצב ופשוט לחץ על הבלם בעדינות ולא לאורך זמן במיוחד לא לאורך כל הירידה... ומומלץ בעיקר שלא במהירות גבוהה ובזמן סיבוב :-)...

כל מה שכתוב כאן למעלה לא רק לא נכון הוא בגדר עיצה מסוכנת שניתנה ע"י הדיוט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...