Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה צריך לבדוק או לשמן ברכב שעמד ללא תזוזה והנעה במשך בערך שנתיים ועכשיו אני רוצה להניע אותו?

הרכב הוא אמריקאי שמופיע בסמלון שלי עם מנוע v8 5.0 ליטר סמול בלוק 305 עם tbi הזרקה חד נקודתית, החלפתי לו סעפת יניקה ועל הדרך עשיתי ניקויי לבית מצערת+החלפת אטמים+ניקויי 2 המזרקים

החלפת טרמוסטט+בית טרמוסטט חדש ועוד, בקיצור כל מה שקשור ונמצא מעל הסעפת יניקה שנמצאת בין 2 הראשיי מנוע, סיימתי אתמול את העבודה ועכשיו אני רוצה לנסות להניע אותו ולראות שהכל עובד כמו שצריך ושהיה לפניי ביצוע החלפת הסעפת מה עליי לעשות לפניי ניסיון ההנעה הראשון לאחר תקופה כל כך ארוכה שהמנוע לו עבד/פעל?

אין כמו קמארו עצבנית

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום!

קודם כל לדעתי אחלה רכב גם אני אוהב אותו . תבדוק דברים בסיסיים כמו שמן מנוע ,שמן גיר, נוזל קירור אני אולי הייתי פותח את הפלגים בודק תקינות ואולי הייתי מטפטף כמה טיפות שמן לכל בוכנה על מנת לשחרר מעט את החיכוך כתוצאה מעמידה..

כל זאת בהנחה שהרכב הושבת כתקין . יתכן קיימת חלודה על אחת הבוכנות או על אחד השסתומים דבר היכול לגרום לנזק במהלך ההנעה הייתי מדווא כי אכן כל החלקים נקיים ולא תפוסים...

ניתן אפילו לנסות לסובב אותו ביד (נשמע לי קשה ל8 בוכנות ) אבל לא הייתי לוקח סיכון בכזה מנוע..

נתונים נוספי יקלו על התשובה לשאלה...

פורסם

בדקתי שמן מנוע+שמן גיר+שמן הגה כח+מלאתי מים ברדיאטור ובמיכל עיבויי מן הסתם רוקנתי אותם בשביל לרוקן את הבלוק בשביל להחליף את הסעפת יניקה והכל נראה תקין, הרכב "הושבת" במצב תקין לחלוטין ומניע חלק הבעיה שהייתה היא חור בסעפת יניקה שלקח לי זמן לגלות מהיכן ולהשיג סעפת כזאת חדשה שזה סיפור בפניי עצמו

כאשר ניסיתי להניע המנוע הניע אך היה רעש קצת שונה ונראה שמשהו לא תקין בהשוואה לאיך שהוא היה קודם לכן, פתחתי את המיכסה של מילוי שמן מנוע שבמכסה שסתומים השמאלי והתבוננתי לתוכו והיה נראה כאילו ריק/יבש משמן ויצא עשן ולאחר כדקה הרכב כבה מה יכול להיות הבעיה ?

ועוד משהו שהבחנתי בו הוא בבית המצערת ישנם 4 צינורות מלפנים ,חיברתי כל צינור למקומו וצינור אחד הימני נשאר לי ריק וכאשר ניסיתי להניע כמה פעמים עד שתפס ראיתי שמהפתח הזה של המצערת גם יוצא עשן, הייתכן שאחד הצינורות שבמצערת אמור לישאר פתוח או שהמצב לא תקין וחייבים לסתום אותו עם פקק?

מצורפת תמונה של המצערת tbi שלי והצינור הימני היותר ארוך שבתמונה נשאר פתוח ולא מחובר לשום מקום הייתכן או לסתום אותו עם פקק?

attachment.php?attachmentid=2200

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

גבר לא רואים את התמונה...לגבי הצינור יתכן כי מדובר בצינור ווקום שאמור להתחבר לסעפת היניקה . אני לא הייתי מניע שוב עד שלא יהיה שמן בשסתומים . תציב תמונה שוב.

מה לגבי טמ"פ מנוע ?

עשן מהאגזוז ?

פורסם

כל הצינורות וואקום והקונקטורים שפירקתי הוחזרו למקומם ורק הצינור הימני שבמצערת נשאר לא מחובר לשום מקום,יש לציין שגם לפניי החלפת הסעפת הצינור המדובר לא היה מחובר לכלום אבל אז הרכב היה מניע בלי שום בעיה,אז השאלה מה תפקידו, להשאיר אותו ככה או לסתום אותו בעזרת פקק? ולמה עכשיו שניסיתי להניע יצא ממנו עשן?

לגביי טמפרטורת מנוע ועשן מהאגזוז לא הספקתי לבדוק הרכב פשוט כבה לבד אחריי דקה

עוד פרטים בכדיי להניע את הרכב היום השתמשתי במצבר של הרכב אבל במצב "מת" והנעתי אותו עם כבלים עבים מרכב מונע אחר שהיה בסל"ד גבוה, הייתכן שכאשר ניתקתי את הכבלים מהמצבר "התורם" אז המצבר של הרכב ה"מת" לא הספיק להטען אפילו קצת ובגלל זה הרכב כבה?

ועוד דבר הרכב עומד עם כמות דיי קטנה של דלק הייתכן שפה הבעיה?

מה שמדאיג אותי הוא העשן שיצא מהפתח של המיכסה שסתומים לאחר שהרכב הצליח להניע לבערך דקה בסה"כ,מה עליי לעשות בעניין?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

קודם כל תעבוד מסודר מצבר תקין ,דלק ,לגבי העשן זה כנראה מעיד על אטמי שסתומים שדולפים מעט לא להתרגש אם עבד המנוע בלי הצינור הוא יעבוד שוב בלי למרות שברגע שהמנוע מניע תנסה להבין מאיפה הוא השתחרר כי אין סיבה לצינור להיות חופשי.

.

פורסם

מנועי v8 בנזין יש נטיה למרימי השסתומים להתפס ולכן המנוע ישמיע רעש של נקישות שסתומים והמנוע לא יעבוד יפה בסרק וישמיע מעט בקפיירים מבית המצערת והאגזוז הנע ותן למנוע לעבוד שעה שעתיים במקום עד שהוא יתייצב ,החלף שמן פילטר ותוכל לנסוע

כל הצינורות בבית המצערת אחרי פרפר המצערת צריכים להיות אטומים!

יגאל

פורסם

מצורפת תמונה של המצערת שלי ומסומן בעיגול אדום הצינור שאני לא מוצא לאן לחבר אותו, אני כמעט בטוח שגם לפניי החלפת הסעפת הצינור הזה תמיד היה מחובר בקצהו האחד למצערת עצמה כמו שרואים בתמונה והקצה השני שלו לא היה מחובר לכלום, מה יקרה אם אני פשוט יסתום אותו אם פקק בלחץ וזהו?

אולי משהו יכול לכוון אותי לאן הוא אמור להתחבר בכלל?

הנה התמונה בבקשה

1.jpg

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

חפש על פח החזית שירטוט של כל צנרת הואקום תחת הכותרת emission control diagram ושם תמצא את כל הצינורות ולאן.

אם אין סגור לבינתיים וחפש בסיפרות טכנית אין בעיה למצוא

יגאל

פורסם
חפש על פח החזית שירטוט של כל צנרת הואקום תחת הכותרת emission control diagram ושם תמצא את כל הצינורות ולאן.

אם אין סגור לבינתיים וחפש בסיפרות טכנית אין בעיה למצוא

יגאל

יגאל על איזה פח חזית אתה מתכוון? על המצערת עצמה אין שרטוט אבל ליד כל צינור יציאה יש אות באנגלית כמובן רק שזה לא אומר לי כלום, אני פשוט החזרתי כל צינור למקומו כפי שפירקתי ואני זוכר בוודאות שהצינור הימני שבתמונה לא היה מחובר לשום מקום

אשמח מאוד לקבל שרטוט ברור של בית המצערת ופירוט על כל הצינורות שלו לאן כל אחד אמור להתחבר

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

פח החזית, הוא החלק שמחזיק את מנעול מכסה המנוע, מעין גשר אשר מחבר את שתי הכנפיים, אצלך הוא בצבע שחור, וכנל המדבקה ,אלא אם כן הורידו אותה

תסתום את החורים ותניע תבדוק שהכל תקין, הצינורות האלה שימושם העיקרי הוא הפעלת שסתומי ואקום למתקני מניעת זיהום אויר

יגאל

פורסם
מנועי v8 בנזין יש נטיה למרימי השסתומים להתפס ולכן המנוע ישמיע רעש של נקישות שסתומים והמנוע לא יעבוד יפה בסרק וישמיע מעט בקפיירים מבית המצערת והאגזוז הנע ותן למנוע לעבוד שעה שעתיים במקום עד שהוא יתייצב ,החלף שמן פילטר ותוכל לנסוע

כל הצינורות בבית המצערת אחרי פרפר המצערת צריכים להיות אטומים!

יגאל

התיאור של יגאל הוא מדוייק לחלוטין למה שמתרחש אצלי ברכב בעת ההנעה, להזכירכם הרכב עבר לאחרונה החלפת סעפת יניקה קומפלט+אוברול לבית המצערת tbi והחלפת כל האטמים לחדשים, שמתי מצבר חדש ומלאתי כ11 ליטר דלק על מה שהיה בטנק שזה אמור להספיק להנעה,עכשיו הבעיה היא שהרכב מצליח להניע ובאמת כל מה שיגאל ציין יישנו שזה אומר בקפיירים מהאגזוז וכנראה גם מבית המצערת עכשיו הבעיה שכאשר אני מוריד את הרגל מהגז הרכב ישר נכבה,רק שהוא בסל"ד בסביבות ה3000 עם רגל על הגז המנוע עובד אבל ממש לא "יפה/עגול" כמו שהיה בעבר לפניי הטיפול, מה יכולה להיות הבעיה ניסיתי לתת לו צאנס לעבוד "יפה " אך איני מצליח להחזיק את הרכב מונע ללא לחיצה על הגז בסל"ד גבוה ,מה השלב הבא ,מה לעשול ומה לבדוק, למה הרכב נכבה?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...