Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הרבה מה לעשות מעבר ל-לתת למרימי השסתומים להיפתח. כל עוד המרימים תפוסים , התזמון יהיה לקוי ובעקבותיו כל התופעות האמורות. ברגע שהנקישות ייחלשו , גם פעולת המנוע תתייצב.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר אז מה שאתה אומר הוא שהמצב "תקין " ויש לתת למנוע לעבוד עם רגל על הגז בסל"ד גבוה הרבה זמן עד שהמרימיי שסתומים ישתחררו מעצמם ואז המנוע התייצב וכל התופעות יעלמו,ואז גם כאשר אני יעזוב את הגז המנוע כבר לא יכבה וישמע יפה ללא רעידות?

יכול להיות קשור לעובדה שבסעפת יניקה החדשה ביטלתי את הegr וזה מה שגורם לכיבויי המנוע בעת עזיבת הגז?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

החלף לשמן 10w30, והנח למנוע לעבוד כאשר אתה מחזיק את המצערת, התהליך עלול לקחת שעה והבעיה תעלם אט אט

ושוב בדוק שכל צינורות הואקום במיוחד צינור הואקום למגבר הבלם מחוברים ותקינים המידה והמרימים לא משתחררים יש לפרק סעפת יניקה שוב מכסה שסתומים נדנדים מוטות שסתומים ולהוציא את המרימים תהליך יחסית קל ברכב הנל ולהחליפם לחדשים

כמה קילומטרז' הרכב עבר?

יגאל

?

פורסם

כן נשמעים רעשים שלא היו קודם והמנוע רוצה להכבות כל הזמן והכל רועד,וכאשר אני נותן גז אז נשמעים לפעמים בקפיירים מהאגזוז נראה לי, והמנוע ממש לא נשמע טוב כמו פעם, כאשר אני עוזב את הרגל מהגז המנוע ישר נכבה במן הרגשה כזאת של "נתפס"

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

יגאל במצב רגיל תקין בלי ללחוץ על דוושת הגז בעת ההנעה ה2 לועות העגולות שנמצאות במצערת אמורות להיות סגורות לחלוטין כפי שרואים בתמונה המצורפת?

אז כפי שציינת להחליף שמן מנוע ולהניע כל הזמן עם רגל על הגז בסל"ד גבוה בסביבות ה3000 עד שהמנוע התייצב ולא יישמעו בקפיירים ורעידות?

הפעולה באמת יכולה לקחת בין שעה לשעתיים של הנעה עד שהמרימיי שסתומים יישתחררו?

הנה התמונה של בית המצערת האם היא צריכה להיות ככה או קצת פתוחה כל הזמן?

attachment.php?attachmentid=70867

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בעת החלפת הסעפת החלטתי גם לעשות ניקויי יסודי למיכסה שסתומים ולכן פתחתי אותו וניקיתי אותו ממש טוב מבפנים מכל השמן השחור והשרוף +עשיתי חידוש צביעה חיצונית בספריי שחור לאחר שיוף הצבע הרופף והחלודה שנוצרה,עכשיו בעת הרכבתו בחזרה למקום סגרתי אותו בעזרת ה4 ברגים שלו שנמצאים במרכז המיכסה שסתומים ולא בהיקפו קצת חזק מידיי ונראה היה שבמקום הברגים הפח טיפה שקע פנימה,הייתכן שפה הבעיה ועכשיו המיכסה שסתומים מפריע למרימיי שסתומים וכל העסק בפנים לעלות ולרדת כמו שצריך ולכן נשמעים הרעשים ?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אוקיי אז הסיפור התחיל כאשר גיליתי שהסעפת יניקה שלי נאכלה כנראה משימוש במים רגילים במשך שנים ונהיה חור ,ואז החלטתי כמובן להחליף אותה וכבר על הדרך את כל מה שזקוק להחלפה, השגתי סעפת יניקה כמעט זהה לשלי המקורית רק שבחדשה היה מבוטל חיישן הegr ,רכשתי סט אטמים חדש לסעפת+יוניט חום חדש+בית טרמוסטט+טרמוסטט חדש +סט אטמים קומפלט לtbi ,המצערת עצמה עברה ניקויי יסודי והוחלפו בה מרבית האטמים לחדשים ,בקיצור החלפתי הכל לחדש והרכבתי את כל החלקים כפי שהיו קודם, הוחלפו גם הצינורות מים העליון והתחתון של הרדיאטור, כמובן שהמפלג הוחזר בדיוק למקומו ורכשתי גם סט חדש של חוטיי הצתה אך עדיין לא התקנתי אותם, כפי שציינתי מקודם כבר שהכל היה מפורק היה יותר קל לפרק את מיכסאות השסתומים ולעשות להם ניקויי חיצוני ובמיוחד פנימי משמן שרוף וליכלוך שהצטבר ,בעת ההרכבה שמתי גומיות /אטמים חדשים וחיזקתי את 4 הברגים כפי שציינתי אוליי טיפה יותר מידיי, הרכב לא הוזז או הונע במשך בערך שנתיים לפניי הטיפןל האחרון שציינתי, שמנים נבדקו אך עדיין לא הוחלפו, חוץ ממים ברדיאטור שהייתי חייב למלות עקב החלפת הסעפת יניקה,בקיצור אחריי כל העבודה והרכבת החלקים החדשים החלטתי לנסות להניע את הרכב ולראות שאכן אין נזילה כל שהיא במיוחד מאיזור הסעפת יניקה ובכלל לבדוק שהכל תקין כמו שהיה בעבר לפניי הטיפול שביצעתי, זה כל הסיפור ועכשיו שאני מנסה להניע יש את כל התופעות שכבר ציינתי והרכב לא מחזיק מונע אם עוזבים את דוושת הגז ,והשאלה היא מה יכול להיות או אוליי מה שכחתי לחבר חזרה שיכול לגרום לתופעות האלה ולרכב להכבה ,מה שלא היה קודם לפניי שנתיים, הרכב היה מניע ונשמע מצויין, לא רועד ואפילו לא היה בקפיירים שהייתי לוחץ על הגז

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אני מקווה שלא ניקית את בוצת השמן מתחת לסעפת היניקה (הכוונה הבוצה שעל הבלוק)וגם לא בין קפיצי השסתומים ,אם כן עליך לפרק את אגן השמן ולנקות אותו כולל את הoil screen (בעברית מישהו ?)תנסה, ותדאג שהאוטו יעבוד בטמפ עבודה 220 מעלות פרנהייט לפי השעון שלך

אל יאוש

כדי לשלול בעית הצתה תאר בדיוק כיצד הרכבת וכיוונת את המפלג,כולל סדר הרכבת חוטי הצתה?

יגאל

פורסם
אני מקווה שלא ניקית את בוצת השמן מתחת לסעפת היניקה (הכוונה הבוצה שעל הבלוק)וגם לא בין קפיצי השסתומים ,אם כן עליך לפרק את אגן השמן ולנקות אותו כולל את הoil screen (בעברית מישהו ?)תנסה, ותדאג שהאוטו יעבוד בטמפ עבודה 220 מעלות פרנהייט לפי השעון שלך

אל יאוש

כדי לשלול בעית הצתה תאר בדיוק כיצד הרכבת וכיוונת את המפלג,כולל סדר הרכבת חוטי הצתה?

יגאל

לא דווקא בשניי המקומות שציינת לא נגעתי בכלל ולא ניקיתי שם

את המפלג בעת הפירוק הוצאתי את החוטיי הצתה מהצד של המצתים רק בצד שמאל ופשוט הזזתי את כל המיכסה מפלג עם החוטים עליו לצד השני כדיי שאני לא אסתבך בהרכבה, מהרגע שהוצאתי את המפלג החוצה לא נגעתי בכלום ולא סיבבתי את המנוע ככה שהוא חזר בדיוק לאותו מקום ומצב שבו הוא היה לפניי כן אפילו סימנתי עם טיפקס ,ומה שנשאר לי בסוף זה לחבר את החוטיי הצתה 1-3-5-7 בחזרה על הפלאגים

מה אתה אומר יש עוד משהו שעליי לבדוק?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

האם חוטי ההצתה חזרו למקומם אם זוג הפוך תקבל תופעה של בקפיירים גם בסעפת היניקה?

אם הכל בסדר נשאר לך פשוט להריץ את המנוע(אל תתייאש זה בד"כ מסתדר) ואם כל זאת לא יעזור גש לאוטו ליין ברח ריבל תל אביב קנה סט מרימים והבעיה תעלם

יגאל

הייתי מציע לנקות את המצתים בדרך לבדוק את צבעם

פורסם

בשביל להחליף סט מרימים צריך לפרק עוד פעם הכל כולל הסעפת יניקה או שמספיק לפתוח את מיכסה השסתומים? כמה עולה סט כזה? והאם העבודה בהחלפתם מסובכת לתנאיי בית?

יכול להזיק אם אני בכל זאת ייפתח את כל אגן השמן מנוע וינקה אותו יסודי ויחליף כבר גם אטם חדש?

מה נותן למנוע השמן 10-30 במקום ה 5-30 שממליץ היצרן?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...