Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן,לצערי צריך לפרק הכל מההתחלה, חבל שלא ציינת בפרויקט המצולם שלך שהמנוע עמד שנתיים

לא נורא, עכשיו אתה מתורגל זה יקח חצי מהזמן,סט מרימים בערך 500 שח בחו"ל 20 עד 100 דולר

המרימים יוצאים מתחת לסעפת היניקה, לאחר שפרקת את הנדנדים והוצאת את מוטות השסתומים

אל תשכח כיוון שסתומים הוא מאוד קל במנוע הזה אין צורך בכלים מיוחדים

יגאל

לא ענית לשאלתי ,מה מראה מד האוץ?ציין מיילים או ק"מ

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר קניתי את הרכב המד אוץ היה מראה 114000 ק"מ ומאז הרכב כמעט ולא נסע/הוזז בכלל, אבל כבר אז לפניי כ3.5 שנים המד היה תקול ורוב הזמן הוא בכלל היה תקוע על המקום עד שאפילו לא הייתי יודע כמה קמ"ש אני נוסע, ומאז הרכב "עומד" עקב בעיות טכניות וכלכליות בו זמנית,ככה שגם אין לי שום הסטוריית טיפולים של הרכב וממש אין מצב לדעת כמה ק"מ "אורגינלים" עבר המנוע

מה ההבדל בין השמן מנוע 10-30w שהמלצת לי לשים במקום 5-30w שהיצרן ממליץ?

לאחר שהעניין השתחרר והמנוע התייצב כבעבר צריך להחליף שוב את השמן+הפילטר ל5-30 המקורי או שאפשר להשאר כבר עם ה10-30 ?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כאשר הרכב מונע היכן עומד שעון לחץ השמן תן לי מספר ומיקום ע"ג הסקאלה(כגון ,אמצע שלושה רבעים)

סרק מנוע קר,2000 מנוע קר,סרק מנוע חם,2000 סלד מנוע חם

אני חושב על להעביר את המנוע לשמן צמיג יותר כדי להעלות את הלחץ במרימים ואולי לשחררם

יגאל

פורסם

בזמן שהמנוע רץ השעון לחץ שמן מראה באיזור ה3/4 כמה שזכור לי

אין איזה דרך לשמן קצת דרך המיכסה שסתומים תוך כדיי שהרכב מונע?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
בזמן שהמנוע רץ השעון לחץ שמן מראה באיזור ה3/4 כמה שזכור לי

אין איזה דרך לשמן קצת דרך המיכסה שסתומים תוך כדיי שהרכב מונע?

קיימת אפשרות שהראשים בחלק העליון איפה שהמיכסה שסתומים לא מקבלים שימון או שבמקרה כזה המנוע לא היה מניע בכלל?

התופעות של הטורים והרעידות הלא יציבים והבקפיירים שנשמעים בעת לחיצה על הגז יכול להיות מחוט הצתה אחד שלא מוכנס טוב לפלאג?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
קיימת אפשרות שהראשים בחלק העליון איפה שהמיכסה שסתומים לא מקבלים שימון או שבמקרה כזה המנוע לא היה מניע בכלל?

התופעות של הטורים והרעידות הלא יציבים והבקפיירים שנשמעים בעת לחיצה על הגז יכול להיות מחוט הצתה אחד שלא מוכנס טוב לפלאג?

מה דעתכם, יש אפשרות שהתופעות הם כתוצאה מהסיבות הללו או שאפשר לשלול גם את זה וכמעט בטוח שהתקלה היא מרימיי שסתומים תפוסים כמו שיגאל חושב?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

היום רציתי לפרק את בית המצערת של הtbi כדיי להחליף את 2 הפילטרים של המזרקים אבל כאשר פירקתי את הניפל של הצינורות דלק ממתכת לא הפסיק לצאת מהם דלק אז החזרתי אותם למקומם, הדלק אמור להפסיק לזרום החוצה בשלב מסויים או שהמצב לא תקין, גם כאשר הרמתי את הפתח שלהם כלפיי מעלה והמתנתי מספר שניות עדיין היה לחץ חזק של זרימת דלק החוצה ,מה הבעיה או שהמצב תקין ויש לחכות בסבלנות עד שכל הדלק שבצינורות התרוקן?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

חבר יקר אני אענה לשאלתך בתחילת השירשור הראשוןהבה נגדיר את מה שאתה עושה ברכבך כ"פרויקט",ובתור שכזה הייתי רוצה לעשות קצת סדר ,בכל הקשור לשיפוץ ,מה צריך קודם ,מה עולה יותר ומה פחות .

עליך לעשות שיקול של זמן וכמובן כסף,כאשר עליך לזכור גם זמנך הפרטי הוא יקר בחן אותו מול התוצאה.

מנסיוני עליך להביא את הרכב למצב נסיעה ,כלומר מי ברז ברדיאטור מצבר משומש ראדיטור תקין ,מבחן רישוי שנתי וכל המערכות אשר יאפשרו את נסיעת הרכב על הכביש ,ביטוח לשבוע,לנסוע ברכב ולבדוק את כל הליקויים ולא את הליקויים אשר קורצים לך באופן אישי

א.רכב ספורטיבי שכזה נוטה להתבלות בעיקר במערכת המיתלים ,תותבי משולשים, בולמים צמיגים תפוחים , הגה.,שם יש כסף להוציא

ב.בלמים לבדוק צינורות יבשים ,קליפרים תפוסים ,נזילות ,עובי רפידות ,את המשאבה המרכזית,ומגבר הבלם

ג.הגיר חלק יקר לשיפוץ ,בדוק שכל ההילוכים משתלבים,שאין נזילות חריגות

ד.מערכת הפליטה כמעט בטוח שהממיר סתום והדודים רקובים

ה בסוף המנוע מערכת קירור,שימון ,דלק ומערכות חשמל והידראוליות

אני חושב עדיף שתריץ את הרכב לפני השקעות נוספות וכך תוכל לסדר את תהליך השיפוץ,וגם את ההוצאות

הרבה יכול לקרות בשנתיים כאשר רכב עומד ,כרגע אתה עומד מול דף חלק

אגב מערכת הtbi אמינה מאוד ולא זקוקה להרבה טיפול אך משאבת הדלק היא חלק אשר מתבלה ועולה הרבה כסף,אז קדימה ושיהיה בהצלחה

יגאל

פורסם

עדכון:

היום הורכב הרדיאטור המתוקן לאחר שעבר גם ניקויי פנימי יסודי והוחלף הפקק לחדש+הוחלף צינורות מים עליון ותחתון חדשים+הוחלף פקק חדש למיכל עיבויי ,הוצא הטרמוסטט ובבדיקה ביתית התגלה כתקול ותפוס על מצב סגור למרות שהוא נקנה חדש מאוטוליין בת"א, בעת ניסיון הנעת הרכב כאשר סובבתי את הסוויץ למצב on פתאום עלה עשן מתוך הלוח שעונים בצד של המד קמ"ש, פירקתי את הלוח שעונים ואכן התגלה לוח חשמלי קטן שרוף, ממה זה יכול לנבוע ומה יכול להיות שהתקלקל בפנים?

יש לציין שיש אימובילייזר מקורי במפתח+קודן ותמיד כאשר אני מנסה להניע אחריי הקשת הקוד הסודי בקודן הנורה של האימובילייזר לא נכבית ולכן אין אפשרות להניע את הרכב ,רק כאשר אני לוחץ על השלט של האזעקה היא נכבית כעבור כ2 שניות ואז כן ניתן להניע את הרכב, יש לציין גם שגם כאשר הנורה נכבית אז לא תמיד יש סטרטר ורק כעבור כמה נסיונות של סיבוב המפתח אז פיתאום נשמע סטרטר ונסיון הנעה אבל ברוב המקרים הרכב לא מצליח להניע מכיוון שהנורה של האימובילייזר נדלקת פתאום באמצע ואז אין מצב להנעה, מה יכולה להיות הבעיה אוליי מגע חשמלי בסוויץ רופף/מקצר?

יש איזה דרך לעקוף את כל עניין האימובילייזר ופשוט להניע?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

****הציטוט מיותר - הנהלת הפורום****

יש לציין שלאחר המקרה עם העשן בלוח שעונים בדקתי פיוזים מתחת להגה וכולם נמצאו תקינים, יש גם קופסאת פיוזים בתא המנוע, אם כן אשמח לתיאור היכן וליד מה היא נמצאת?

היכן ניתן להשיג מצבר של אמריקאית עם קוטביי צד משומש במחיר זול באיזור המרכז רצוי חולון?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בכל זאת אוליי מישהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה שתיארתי?

יש פה מישהו שמבין במכוניות שרירים עם מנוע v8 ויכול להגיע לחולון לעזור לי לפתור כמה תקלות שקשורות להנעת הרכב ?

אין כמו קמארו עצבנית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש מצב שהמנוע נכבה ולא מחזיק סל"ד סרק בגלל סעפת יניקה לא אטומה לגמריי ?

יש איזה דרך לבדוק זאת?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
יש מצב שהמנוע נכבה ולא מחזיק סל"ד סרק בגלל סעפת יניקה לא אטומה לגמריי ?

יש איזה דרך לבדוק זאת?

מה דעתכם ,אני חייב תשובה יתכן ופה הבעיה שלי לאחר החלפת סעפת היניקה, למרות שזה לא סגור בכלל כי העבודה נעשתה בכל כך הרבה סבלנות ונקיון טוב לפניי הרכבת הסעפת החדשה ,והורכבו כמובן אטמים אורגינלים חדשים+מריחת סיליקון שחור עמיד בטמפרטורה גבוהה, גם אפשר לשלול מצערת סתומה או סעפת מלוכלכת מכיוון שהמצערת tbi עברה ניקויי והחלפת כל האטמים לחדשים והסעפת עצמה נקייה וחדשה לחלוטין אז איפה בכל זאת הבעיה שהמנוע נכבה ישר כאשר עוזבים את דוושת הגז?

עשיתי גם בדיקה ואכן מגיע דלק לצינורות ולמצערת עצמה

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
והורכבו כמובן אטמים אורגינלים חדשים+מריחת סיליקון שחור עמיד בטמפרטורה גבוהה,
אני לא יודע , אבל אולי שארית של סיליקון דפק לך הכל.

לא שמים על אטמים של סעפת שום חומר ! האטם מספיק.

מה גם יכול להיות שחתיכת הסיליקון התייבש (חתיכה קטנה) נשאבה אל השסתומים ונעמד בכניסה לצילנדר עצמו.

ירון מאיר

פורסם
אני לא יודע , אבל אולי שארית של סיליקון דפק לך הכל.

לא שמים על אטמים של סעפת שום חומר ! האטם מספיק.

מה גם יכול להיות שחתיכת הסיליקון התייבש (חתיכה קטנה) נשאבה אל השסתומים ונעמד בכניסה לצילנדר עצמו.

ירון מאיר

אז מה ניתן לעשות במקרה כזה? וכיצד אפשר בכלל לאמת את החשדות?

להחליף פלאגים חדשים+חוטיי הצתה חדשים+לפתוח אגן שמן מנוע לנקותו יסודי+החלפת פילטר ושמן חדש+החלפת פילטר דלק חדש יכול אוליי לסייע במשהו?

יש מצב שהתקלה נובעת ממנוע צעדים תקול שלא נפתח בכלל?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...