Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני אתחיל בציטוט של עצמי משרשור ישן בשם "לוי יצחק: אידיוט ?, נוכל ? או סתם לא פוגע ממטר ..."

אבל האמת היא שהבעייה היא לא רק בו אלא בציבור שמשתמש במחירון שלו. וזה קורה בגלל הציבור:

זוכרים פעם לפני הרבה שנים, לא היה חוק שחייב חנויות לציין מחירים על מוצרים בתוצגה. למה חוקקו את החוק הזה? מכיוון שכאשר מחירי מוצרים הם זמינים וגלויים ומוצגים בצורה נוחה אחד ליד השני, ניתן להשוות ביניהם בקלות. זה תנאי הבסיס לשוק משוכלל בו המחיר נקבע ע"י הצורך בשוק ולא ע"י גחמות המוכר.

עכשיו תפתחו לוח רכב ממוצע בעיתון. כמה אנשים שמים מחיר במודעה? בודדים. בגלל זה לוי יצחק מנצח. תסתכלו על מודעות כאלו בעיתונים בחו"ל. כולם שמים מחיר. במקומות כאלו, כשאתה רוצה לדעת כמה עולה אוטו, אתה לא פותח מחירון, אתה פותח עיתון ורואה כמה אנשים דורשים. זה "מחיר שוק". המחיר הנמוך ביותר הנדרש בשוק עבור סחורה נתונה.

היפה בעניין הוא, שגם אצלנו, בזמן האחרון, עם המעבר לפרסום בלוחות אינטרנט, רואים יותר מיותר מחירים. כשכולם ישימו מחיר, ולא יכתבו "מחירון", לוי יצחק ימות.

ואמשיך בהצעה לסדר על סמך הציטוט: אני מציע להוסיף לחוקי פורום מכירה חוק המחייב ציון מחיר.

לדעתי, מעבר לעניין המוזכר לעיל, זה יהפוך את הפורום למעניין מעט יותר (כן כן, אני יודע שאף אחד מכם לא גולש בפורום מכירה להנאתו, שהרי כולנו אנשים ענייניים ולא נבזבז שם את זמננו אלא אם כן אנחנו מחפשים לקנות רכב בדחיפות.).

בנוסף, ציון מחירים יהפוך את הפורום הנ"ל למדד מעניין לשוק המכוניות הפחות רגילות בארצנו.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אם ברכב ישנם דברים שלא ניתן לפרט על דפי הפורום אלא רק בטלפון, והמחיר הנקוב במודעה יהיה מן הסתם גבוה, אנשים אפילו לא יטרחו להתקשר, מה אז?

פורסם
אבל אם ברכב ישנם דברים שלא ניתן לפרט על דפי הפורום אלא רק בטלפון, והמחיר הנקוב במודעה יהיה מן הסתם גבוה, אנשים אפילו לא יטרחו להתקשר, מה אז?

למה לא ניתן לפרט? הנייר (או המסך) סובל הכל. להיפך, הוא נותן לך את היכולת לשים מול עיני הקונה הפוטנציאלי רשימה ארוכה ומפורטת של תוספות במקום לטחון אותו בטלפון.

ולא נראה לי שבוחני משרד התחבורה מסתובבים בפורום לחפש שינויי מבנה לא מאושרים.

וחוץ מזה, אם המחיר גבוה מהמצופה, ציון שלו במודעה יסנן מראש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם את הרכב. או שאתה נהנה מהתגובות מאנשים שלא "מבינים" כשהם שומעים לראשונה את המחיר המופרז (מבחינתם) שאתה דורש בטלפון?

פורסם

יש דברים שאי אפשר לפרט אולי מהפחד של גניבה, לדוגמא אם הרכב כולל מערכת יקרה.

אישית, הקונים שנתקלתיבהם בכל מקרה שואלים על הפירוט למרות שציינתי הכל במודעה עצמה.

פורסם

אתה חושב שציון מחיר במודעה ינתק את השימוש במחירון? אתה נאיבי.

יש חוק חדש שמחייב לציין מחיר דירות חדשות בשקלים בלבד. אז בכל מודעות מופיע מחיר שקלי בתוספת כוכבית הערה שמחיר דירה כפוף לשער חליפין דולר.

יש תופעות בשוק שלא ניתן לשנות אותם רק על ידי חוקים.

אם יש לך בעיה עם מודעות ללא מחיר - פשוט אל תתקשר.

פורסם

אבל גם ככה אתה תציין שיש מערכת בטלפון אז מה זה משנה? ההפך... ככה המודעה מסננת הרבה טלפונים מציקים ומה שמגיע לטלפון שלכם אלה רק אנשים רציניים שכבר מודעים לכל מה שיש באוטו ולמצב ולמחיר {אגב ביגלל החשש לגניבות אף פעם לא ניפגשים עם המוכר בבית אלה במקום ציבורי}

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

אני דווקא מסכים עם חן,

פרסום המחיר עשוי לחסוך מהמוכר שיחות סרק רבות, של כל מיני מחפשי מציאות בזול / סוחרים במידה והוא דורש מחיר קצת יותר יקר.

בקשר ליומרה ליצור מדד מחירים חדש : מכיוון שרוב המחירים שמבוקשים סובבים את המחירון,

אז זה לא ייתן מדד אלטרנטיבי.

מה עוד שבסופו של דבר, תמיד מתפשרים על המחיר , במיוחד אלה שדורשים סכומים אסטרונומיים מעל המחירון.

אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חנרו , ראשית - זה קשה לעיתים לפרט את הכל במודעה , אם מדובר לדוגמא ברכב משופר - לפרט כל רכיב ורכיב זה כבר מגילה , ולא מודעה .

שנית , Alexa ציינה שלפעמים לא רוצים שכל מי שקורא את המודעה ידע מה הפירוט , למרות שלרוב מספיקה שיחת טלפון כדי לברר את הפרטים .

כמו כן - הרבה פעמים אנשים רוצים מעל המחירון , מסיבות כאלו ואחרות שלא תמיד אפשר לפרט - פשוט מאוד , תתקשר ותדבר ישירות עם המוכר . יותר קל מזה ?

לוחות רכב הם רק בסיס להעברת מידע מינימלי - סוג רכב ופרטים כמו צבע , ק"מ וכו' - את שאר הפרטים מקבלים בשיחת טלפון .

פורסם

למרות שזה שמעליי צודק...

אני תומך בחוק שכזה בפורום.

זה גם עניין של תרבות, זה חלק מהתרבות הישראלית.

כמו הסתרת עלויות פרוייקטים כמו אי ציון מחיר במודעה.

בתור פורום שמתיימר לשפר את התרבות והתודעה המוטורית בארץ צריך אולי גם להתייחס לזה.

אבל אני תומך גם בוטענות של הצד השני באופן מוזר.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

האמת היא שאת העניין של גניבות של תוספות יקרות על סמך מידע ממודעות לא הכרתי. זה ממש מעציב לדעת שדברים כאלה נפוצים כאן.

אני יכול להציע במקרים כאלו פשוט לציין במודעה "תוספות מיוחדות" ליד המחיר, אבל אני מנחש שזה לא ירגיע את כולכם.

אבל עדיין, מבלי להגרר לאידיאלים האוטופיים שפתחתי בהם, אני חושב ששקיפות במחירים בתחום שלנו לאורך זמן, תשרת אותנו. היא תאפשר להראות לסקפטים שיש משמעות במחיר לתוספות המאפיינות את חובבי הרכב, ותעזור לפוצץ מחירים מנופחים של אנשים שחושבים שהם מחזיקים זהב.

פורסם
ותעזור לפוצץ מחירים מנופחים של אנשים שחושבים שהם מחזיקים זהב.
אם זו המטרה שלך , כנראה שלא תצליח בה .

הסיבה פשוטה מאוד - בעל רכב רשאי לבקש (או לדרוש , איך שלא תנסח את זה ) כראות עיניו , על הרכב שלו .

הקונה , רשאי לרצות לשלם עד סכום מסויים . לא מתאים לך ? אל תשלם .

בדר"כ אנשים שמבקשים בתחילת המכירה סכום גבוה מהמחירון , מתאפסים לאט לאט כשהם רואים שזה לא עובד . אבל אתה לא יכול להכתיב לאף אחד את המחיר שהוא מבקש על הרכב .

יכול להיות שיבוא קונה שישלם את כל הסכום , אז ? אין אנשים שמשלמים כמה מעל המחירון בעבור רכבים עם ק"מ נמוך ? רכבי אספנות נדירים ?

המחיר נקבע לפי השוק - היצע וביקוש . יש הרבה ביקוש ומעט היצע ? יש לך סיבה טובה לבקש מעל ( ולקבל ) . יש יותר היצע מביקוש ? תמשיך לבקש , לא בטוח שיבוא זה שיתן את כל הסכום המבוקש .

פורסם

וולוו 240, אתה צודק בקשר לכך שכל אחד רשאי לבקש כל סכום על הרכב שלו, אולם ציון המחיר בתחילת המודעה בנוסף לפרטים ותוספות ואף עדכונים (מוריד מחירים כאשר רואה שלא הולך לו) נותן תמונה מדוייקת יותר של השוק ותהיה בטוח שהרבה יותר מדוייקת מהמחירים הלא קשורים של לוי יצחק.

מה גם שאני לא רואה דרך שבה גנב מנצל פרטי מודעה פשוטים כמו מחיר, תוספות ומספר טלפון על מנת לפרוץ לרכב.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

ספיד-סיקר , בהודעתי האחרונה התייחסתי אך ורק לחלק המצוטט .

אין ספק שטווח מחיר רצוי יכול לעזור , אך יש להבין כי לעיתים בעל רכב יכול להתגמש ( ולפעמים בהתגמשות אדירה ) כשהוא מזהה קונה רכב פוטנציאלי , שעונה על " הדרישות שלו " .

לסיכום , אם וכאשר יעלו " חוק " שכזה בפורום - אין ספק שזה יכול לעזור , אך לטעמי הרבה מכירות עלולות להפגע מראש , או להפסל , כשלמעשה במקרה אחר יכול להיות שהייתה נסגרת עסקה בין השניים .

שיחת טלפון היא לא עסק כ"כ רציני , זאת בהנחה שלשני הצדדים המדוברים יש את האפשרות לנהל שיחה של מס' דקות שבהן מקבלים מושג לגבי הרכב .

פורסם

שני דברים:

א. סטיסטיקה- נכון יש יוצאי דופן, יש כאלה שמחפשים להיפטר מהרכב עקב בעיות מסויימות שיש בו, מנסים להיפטר מהר וכו' ויש כאלה שדורשים מעל המחירון מכוון שהם לא לחוצים למכור, רכב ייחודי וכו'.

אבל המטרה היא ליצור תמונה כלשהי שיש כאלה שדורשים ככה עקב כך וכך, ויש כאלה שדורשים יותר עקב כך וכך ובסופו של דבר מתגבשת תמונה לגבי השוק של הדגם המסויים, ורק אז ניתן לקבוע מחירון שהוא בעצם הממוצע של כל היוצאי דופן שעליהם אתה מדבר.

ב. אתה אומר שמודעות רבות ייפסלו מראש מכוון שהמחיר שכתוב במודעה לא ריאלי מבחינתם.

אני מניח שכאשר אתה מתביית על דגם מסויים ובודק מהו המחירון וכו', אתה תפסול מודעות רק בגלל שהם דורשים מעל המחירון? לא תברר למה? לא תנסה להוריד?

ההפך זה מועיל למוכר מכוון שכך, רק הרציניים יגיעו אליו.

האם תוכל להגיד לי מה ההבדל בין מוכר שדורש מחיר מופרז וכותב זאת במודעה לבין מוכר שלא כותב זאת?

ההבדל היחידי הוא שזה שכתב חסך לך את שיחת הטלפון וזה שלא כתב סתם "שרף" את זמנו היקר עלייך.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...