Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכרת החוקים זה משהו אחר

אלא אם כן הכוונה שלך הייתה לתיאוריה, ואז המעשי קצת מיותר במשפט

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל חסרי הידע בנושא -

מאז ינואר 2006 יצא חוק שמחייב לעבור שיעורי נהיגה על מיול בכביש ואחרי זה טסט עם טסטר של משרד הרישוי (טסטר רגיל של רכב פרטי).

אז לפני שאתם אומרים דברים כדאי שתבדקו אם מה שאתם אומרים נכון או לא.

דבר שני, שום עניין של כסף לא קשור לזה.

למי שרצה להוריד את הכלים מהכביש לא היה הוכחות לזה שהכלים האלה מסוכנים כמו שהוא אומר ולא היה תאונות קטלניות כמו שהוא אמר - הכל היה באוויר ובגלל זה לא אישרו את החוק.

פורסם

ולכן צריך לתת לכלים הללו דרגת רשיון משל עצמם, כך שכדי לנהוג עליהם יצטרכו לעבור גם הכשרה על הכביש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ולכן צריך לתת לכלים הללו דרגת רשיון משל עצמם, כך שכדי לנהוג עליהם יצטרכו לעבור גם הכשרה על הכביש.
זה מה שיש להם מינואר 2006.

הם כבר לא נחשבים טרקטור, הם נחשבים טרקטור משא.

מי שיכול לנהוג על טרקטור משא זה מי שיש לו רישיון לרכב פרטי

או מי שיש לו רישיון לטרקטור ועבר הכשרה לטרקטור משא (שעורים וטסט על הכביש) וכתוב לו ברישיון רשאי לנהוג בטרקטור משא.

פורסם
זה מה שיש להם מינואר 2006.

הם כבר לא נחשבים טרקטור, הם נחשבים טרקטור משא.

מי שיכול לנהוג על טרקטור משא זה מי שיש לו רישיון לרכב פרטי

או מי שיש לו רישיון לטרקטור ועבר הכשרה לטרקטור משא (שעורים וטסט על הכביש) וכתוב לו ברישיון רשאי לנהוג בטרקטור משא.

סוף סוף קיבלו שכל במשרד הרישוי.

המצב שהיה לפני כן היה בלתי נסבל.

הרי זה מה שגרם בין היתר לתאונה הקטלנית של הבחורה מהרצליה, היא בכלל לא למדה ולא נבחנה בנהיגה אמיתית אלא רק במבחן המטופש של הטרקטור.

המצב שאתה מתאר (עם טסט אמיתי בנהיגה בעיר) לדעתי סביר, בדומה למה שנדרש להוצאת רשיון לרכב או אופנוע.

יש לך איזה לינק להוראות האלו מינואר 2006?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש "להוריד אותם מהכבישים" (מטופש) ויש דברים אחרים- כמו להעלות את גיל המינימום ל18.

למה? כי יש הרבה מאוד מועצות וגופים מוסדיים שמשתמשים בכלים האלו אשכרה בתור רכבי עבודה- כמו שהם נועדו להיות. אז מה? להעניש אותם ולהכריח אותם לקנות טנדרים שעולים 150 אלף ש"ח ומעלה, עם הוצאות סולר אדירות, רק בגלל שילדים בני 16 עושים דאווארות ומתהפכים איתם?

זו הסיבה היחידה שההצעה נדחתה, וטוב שכך. אני מקווה שהם ימשיכו ופשוט יחייבו רשיון רגיל למכונית בשביל לנהוג בטרקטורוני משא- ואז באמת אף ילד בן 16 לא ישתמש בהם, אלא רק מי שבאמת הם מיועדים מראש עבורו.

אסף.

פורסם

הרי זה מה שגרם בין היתר לתאונה הקטלנית של הבחורה מהרצליה, היא בכלל לא למדה ולא נבחנה בנהיגה אמיתית אלא רק במבחן המטופש של הטרקטור.

המצב שאתה מתאר (עם טסט אמיתי בנהיגה בעיר) לדעתי סביר, בדומה למה שנדרש להוצאת רשיון לרכב או אופנוע.

יש לך איזה לינק להוראות האלו מינואר 2006?

אין לי לינק אבל בטח יש באתר של משרד הרישוי.

תחפש טרקטור משא.

ואסף בקשר למה שאתה אומר - אתה כנראה לא הבנת את העניין שבגללו כולם רוצים שזה יישאר על הכביש.. זה או טרקטור משא או אופנוע 50 סמ"ק.

זה ברור שאופנוע הרבה יותר מסוכן מטרקטור משא אז עדיף לתת לבני 16 לנהוג בטרקטור משא.

פורסם

לדעתי מה שגרם לתאונה היה העובדה שהיא נהגה במיול של אח שלה בעוד לה לא היה רשיון נהיגה..

מה גם שלפי התיאור של האירוע, לא משנה אם היה לה את כל סוגי הרשיונות..

1- לא היה לה את השכל הנדרש

2- היה לה יותר מידי בטחון עצמי ו"רעל" בעינייים..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא משנה מה היה המצב בתאונה הספציפית הזו.

מה שכן משנה זה שהיה מצב בלתי נסבל שבו כתוצאה מפירצה בחוק שנועדה לאפשר לתאילנדי להעביר חציר מהאחו לגורן הסתובבו דווקא ברחובות הערים כלי רכב נהוגים בידי אנשים שלא עברו לימוד ומבחן ברמה מספקת.

ומי שרוצה לדעת מה התקנות (מאתר משרד הרישוי):

טרקטורון

* אדם מגיל 16 שקיבל רשיון נהיגה לטרקטור יכול לנהוג בטרקטורון בתנאי שקיבל הכשרה לכך

* ניתן לנהוג בטרקטורון עם רשיון נהיגה לרכב פרטי או לאופנוע דרגה ב + ג

* אסור לו לנוע בכביש אלא לחצותו

* בהגדרה לטרקטורון נמחקה ההגבלה בנפח עד 500 סמ"ק ובמשקל עד 500 ק"ג, כך שכל הטרקטרונים יכללו בהגדרת טרקטורון

טרקטור משא

* מדובר ברכב שמשקלו הכולל עד 1500 ק"ג, יש לו דפרנציאל, יש לו משטח הטענה ויש לו הגה, חגורת בטיחות ומסגרת בטיחות.

* יכול לנהוג בו:

- כל מי שיש לו רשיון נהיגה לפרטי או יותר

- מי שיש לו רשיון נהיגה לטרקטור מגיל 16 יכול לנהוג בו, בתנאי שיקבל הכשרה של 8 שיעורי נהיגה בכביש ויעבור מבחן נהיגה

* יכול לנוע על הכביש

* מהירותו עד 50 קמ"ש

פורסם

ואסף בקשר למה שאתה אומר - אתה כנראה לא הבנת את העניין שבגללו כולם רוצים שזה יישאר על הכביש.. זה או טרקטור משא או אופנוע 50 סמ"ק.

זה ברור שאופנוע הרבה יותר מסוכן מטרקטור משא אז עדיף לתת לבני 16 לנהוג בטרקטור משא.

הבנתי טוב מאוד את העניין.

אין לי שום בעיה עם זה שבני 16 מקבלים רשיון נהיגה (על טרקטור משא, על אופנוע 50 סמ"ק, או מצידי שגם יתנו רשיון על אוטו) - העיקר שיעברו שיעורי נהיגה + טסט אמיתי בנהיגה בעיר וידעו לנהוג תוך התייחסות לתמרורים ולתנועה. (ולא רק להעביר חציר מהאחו לגורן...)

וגם אין לי בעיה עם זה שילדי הרצליה פיתוח מקבלים כלים דנדשים בגיל 16, אם להורים יש כסף, שיהיה להם לבריאות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הגיע הזמן שבמקום להמציא רשיון לכל סוג אפשרי של כלי רכב ,ילמדו בשיעורים על כל הרכבים המותרים ברשיון .

למה אני מתכוון?

למשל בקורס המעודכן של רשיון מלגזה חובה לעבור הדרכה גם על מלגזה טלסקופית .

כלי שהוא הרבה יותר מסוכן ובעייתי ממלגזה רגילה.

בדיוק אותו דבר צריך שתלמיד נהיגה על רכב ינהג גם על טנדר (כזה שהוא עד 4 טון ) גם על פריווט פשוטה ,ויעשה סיבוב על טרקטורון.

תלמיד אופנוע ירכב גם על כביש וגם על דו"ש (תנוחת רכיבה על שטח מלא מספיק דומה לדו"ש).

תחשבו על מישהו שלמד נהיגה על בורה ,או גולף ,ועכשיו עולה על הדי מקס של אבא....

תחשבו על משהו שלמד נהיגה על GS ועולה על DR 400....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מיצידי שיטחן לעצמו את ההילוכים עד מחר ,אבל שלא יעלה על כלי שמסכן אותי(למשל עם הרבה יותר כוח.......)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ההבדל הוא שאת ההסמכה לנהיגה על קטנוע, עושים על הכביש (תיאוריה+מעשי) להבדיל מהסמכה על טרקטורון/מיול וכו', שמוגדרים ככלי חקלאי וההסמכה עליהם פחות רלוונטית לכביש (יותר נוגעת לשליטה על הכלי).
אתה טועה ובגדול

אלא שמוציאים רשיון כבר למעלה משנה מחוייבים לעבור 8 שיעורים בכביש לפחות ואם אני לא טועה אז גם חלק מהטסט נערך על הכביש

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

• תוכן חדש...