Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים חברי הפורום היקרים!

הסאבוופר המותקן ברכב שלי הוא ה-P1224 תוצרת JBL .

הוא מוזן על ידי ה-Xenon 600 תוצרת של Phonix Gold .

הסאבוופר הינו DVC ושני הסלילים מחוברים באופן פרללי , כלומר במקביל .

כל הפרמטרים משביעים רצון , למעט החוסר ב-"פאנצ'יות" .

קשה לי לעמוד על התיאור המדויק :

על אף שאין ספק שה-P1224 מסוגל לעמוד ב-Crest Factor גבוה (פיסית ע"י אורך-מהלך בריא וגם חשמלית) , הסאונד המופק ממנו סותר את העובדה הזו .

ניסיון נוסף לתאר יהיה שנדמה שכל סאונד (מגוון רחב ובריא של שירים) שהוא מפיק , נשמע כאילו עבר דחיסה (קומפרסיה) ביחס גבוה (יחס של 10:1 נשמע כדחיסה רכה לעומת מה שמתקבל) לתחום התדרים הנמוכים (שוב , אותו התיאור כמו Crest Factor נמוך) .

כבר בדקתי את הרעיון של Clip , לאחר ויכוחים מתמשכים עם כל מי שהתייעצתי איתו , בבטחה אוכל להגיד שהמערכת נקייה מכל עיוות והסינוסים עגלגלים וחלקים .

אם זה אופי הסאונד של הסאבוופר , אין פתרונות קסם וארצה להחליפו .

לכן , אבקש את המלצתכם לסאבוופר אחר בעלויות זהות +\- .

אתן לכם כיוון בכך שאהבתי מאוד את אופי הסאונד של האינפיניטי קאפה , אך עוצמתו נמוכה מכדי שאשקול אותו .

בתודה מראש ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

1. באיזה תיבה יושב הסאב שלך? - אם הסאב שלך בתיבה פורטד - תעבור לאטומה. תנסה תיבה אטומה של1CF ותיבה אטומה של 2CF ותראה מה ההבדל.

2. ניסית P2 של רוקפורד? - מאוד התלהבתי ממנו מהבחינה של הפאנצ'יות שלו.

לי יש אינפיניטי קאפה בתיבה 28 ליטר - עד כמה שהוא נותן פאנצ' הוא סאב רך ונעים ומאוד מוזיקלי

הP2 לעומתו - למרות העובדה שהוא צורך 100 RMS פחות - הרבה יותר פאנצ'י ממנו ולדעתי גם נותן מכה הרבה יותר חזקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ההמלצות שלי:

תשמע כמובן כמה שתוכל לפני הקניה:

phase linear highgrade.

cerwin vega hed12(לא איכותי מדיי אבל עם פאנץ פאנץ)

eton crag 12-600

phase linear multi ohm

kicker solo barick l5/7

לפני שאתה מחליף אגב , באיזו קופסא נמצא הסאב שלך?

פורסם

1. התיבה מסוג פתוח (פורטד\רלפקס) .

ניסיתי תיבה אטומה , אופי הסאונד אינו לטעמי .

הייתי מנסה אין סוף נפחים וצורות מבנה (חלום לנסות מבנה שופר) של תיבות , אך לצערי זה בלתי אפשרי .

2. כנ"ל לגבי הבלתי אפשרי .

לכן , עליי להסתמך על דעותיכם .

אין תשובה לאופי סאונד כמו של האינפיניטי קאפה , בתוספת עוצמה גבוהה בהרבה יותר ואולי אף שירד מעט יותר נמוך בתדרים?

מה עם כל בני משפחת קיקר?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ה-Highgrade : לא הצלחתי למצוא מהן העלויות שלו , נדמה שהוא אינו נפוץ כלל , מה המחיר שלו?

ה-phase linear multi ohm : נראה טוב , אך התקציב גבוה יותר , אשמח לנצלו .

ה-Eton Crag 12-600 : נראה כבר יותר טוב .

ה-kicker Solo Barick L7 : אין ממש מה לפרט , רק רוצה לברר אולי יש אופציות איכותיות יותר (גם אם על חשבון מעט SPL) .

buzz_ly : מעריך את ההזמנה שלך ומודה לך עלייה , אקבל אותה אם אמצא את ה-Highgrade כיותר מתאים .

פורסם

תשמע. יש לך מונו שנותו בכל התנגדות 600W. !!

ויש לך עכשיו סאב נציל מעוד!! שהוא 94DB. והוא 400W.

האינפיניטי לפי זכרוני 92. DB. שאולי בגלל זה הוא נשמע יותר חלש! כי הוא פחות נציל !.

אין לך הרבה סאבים עם נצילות של 94DB.

היה לי את האינפיניטי קאפא פארפאקט. בתיבה פשוטה. על מגבר שנתן בערך 450W RMS והוא היה מעוד פנצי. וחזק.

שמעתי אותו אחר כך בתיבה אטומה. הוא היה פחות חזק. אבל יותר מדוייק

ולכן אני מציע לך. תנסה לשחק עם כמה תיבה. אפילו להשאיל.

(אתה מוזמן לנסות אצלי תיבה סלוט פורט.) 2 סוגים. אחת יצור סדרתי. ואחת שאני בניתי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

Soundman , אתה צודק , בגלל זה בחרתי בו (בעיקר בגלל ההרכב , עיצוב והתנהגות הדומים לאלו של חברה אמריקאית מתחום ה-PA בשם Peavey שאני עובד עמה שנים) .

אך בדיוק כמו שתיארתי , הוא יודע לדחוף אויר באופן תדיר אך לא לתת פאנץ' .

אגב , גם אתה הצעתך אני מעריך ומוכיר .

יש לכם תכנון על מפגש בקרוב , למעט זה המתקיים בצפון?

פורסם

לגבי ההי גרייד לדעתי הוא עולה כולל תיבה בסביבות ה 2000 ש"ח

לגביי המולטי אום , קח שניים :lol: .

יש לי רעיון לסאב ששמעתי מזמן , שעולה איזה 2500 שקל והוא מאוד פאנצ'י.

זה המגנט DESTROYER .

זה סאב מאוד פאנצ'י ששוקל לבדו כמעט 40 קילו .

מה שכן סרווין וגה STROKER הוא המלצה טובה.

יש מתקין בפ"ת סאונדסטורם , שבטח כולם מכירים , הוא מביא סדרה של סאבים שרק הוא מביא, אני לא זוכר את השם שלהם אבל מאוד מאוד אהבתי את מה ששמעתי אצלו , שווה לבדוק.

בברכה,

קורווין.

פורסם

במחשבה מהירה , אני מעריך את הפרשי העוצמה בין ה-JBL שברשותי לבין ה-Phase Highgrade ב-dB ספורים .

זו אמנם לא שחיטת עוצמה , אך זו ירידה משמעותית .

בינתיים הוא נראה כאופציה טובה , אך קיים תחליף דומה , עוצמתי במעט יותר?

ה-stroker : המשפט הזה "Extremely High-Temp Dual Coil Design" מעלה חיוך , אך גם מהווה הקדמה למשפט שהורס את החיוך "Sensitivity: 84 dB 1w/1m " .

או במילים אחרות , נשמע שהם ניסו לבנות חצי תנור חימום לחורף וחצי סאב-וופר .

ה-DESTROYER : העוצמה שלו היא 350W RMS ו-700W Peak , או 700W RMS?

הייתי שמח לגלות יותר , הרכב דיאפרגמה , קוטר סליל וכדומה .

פורסם

בהתלעמות מוחלטת מאופי הסאונד , נשמע שה-DESTROYER זה אותו המקרה כמו עם ה-Highgrade , מעט פחות לחץ קול ביחס ל-JBL .

אשמח לשמוע השוואות , גם אם סובייקטיביות המתבססות על טעם אישי בלבד , בין השניים .

כמו כן , אני אשאר פתוח לעוד הצעות , בעיקר עם מעט יותר עוצמה .

אגב , corwin , שאמרת סביב ה-2,500 ש"ח - הכוונה לדגם החדש?

אמנם אני לא נעול , אך יש לי העדפה קלה ל-Kevlar .

פורסם

טוב אז לגבי המלצה אישית.

הפייז הוא יותר לכיוון ה SQ אך עדיין מאוד חזק נותן הרגשה מלאה מאוד ויורד מאוד נמוך.

הדסטרוייר הדגם הישן (שלדעתי עוד אפשר להשיג, את החדש אני לא יודע אם הביאו לארץ) הוא סאב בעל עוצמות מטורפות , יורד מאוד מאוד מאוד נמוך והרגשה של סאב של הופעות .

לגבי קוולר , לפי מה שאני יודע אין רמקול סאב מקוולאר אלא רק מידים וזאת עקב התכונות שלו ומשקלו הסגולי.

אני לא זוכר שראיתי רמקול בייתי או לרכב שיחידת הבאס(לא מיד באס) עשוייה מקוולאר, מה שכן ישנן יחידות העשויות מנומקס, או נומקס וקוולר ביחד.

אם אתה מחפש פאנץ' לדעתי לך על ההי גרייד . אני יודע שלפני שנתיים ב EMMA 2004 בתחרות המקצוענים עד 400 או 600 וואט הוא היה מחובר למגבר 200WATT RMS (גילוי נאות , לי יש כזה מגבר גם...)בלבד והמערכת כולה זכתה במקום השני , אבל ללא קשר לדעתי סאב מעולה שלא רק טוב במוזיקה אלקט' או שחורה אלא גם בג'אז ורוק והכל...

בברכה,

קורווין.

פורסם

ועדיין , ההתלבטות תהיה בין ה-Highgrade לבין ה-DESTROYER , אלא אם כן יהיו המלצות נוספות .

בעקבות הירידת עוצמה המשמעותית ביחס ל-JBL , אמתין עד שאשמע אותם (buzz_ly , יתכן שאממש את הצעתך הנדיבה) .

תודה רבה , כל מי שהגיב עזר לי רבות , כמו כן תודה לך corwin על המסירות בכך .

בברכה ,

גלעד מנע .

• תוכן חדש...