Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו לי 2 אלמנטים של AUDIOBAHN-רמקולים 6על9 שכבר לא נמצאים ברשותי

וסאב שנמצא כרגע ברשותי.

הרמקולים היום מעוליםםםםם יחסית ל6על 9 שמצויים כיום בשוק ולגבי הסאב הוא דופק בצורה מטורפת

והוא מוגבר בסך הכל ב160 RMS כשהוא מוצהר ב550RMS.

אומנם אני לא חובב באסים בכלל ומבחינתי העיקר שיהיה סאב ש"ירעיד" את האוטו-אבל זה באמת סאב חזק והמכות שלו חדות ומדוייקות.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה באמת מתכוון להשוות אודיובאן למורל סופרימו?

הצחקת אותי:D

שבת שלום

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חברת הי-אנד או לא, מה זה משנה?

שורה תחתונה: הבחור מרוצה זה הכי חשוב!

תתחדש איש.מיפגש הבא יהיה מעניין אותי לשמוע לאיזה עוצמות מגיע הסט הזה.

פורסם
בגישור המגבר מוציא 284 RMS

אני חושב זה מספיק כוח בכדי להזיז קומפוננט של 320 RMS

אתה לא חושב ?

א. לא מחברים קומפוננטים ב 4 יציאות (ענו לך כבר זה לא בריא לקומפוננט).

ב. המגבר בפועל לא מוציא 284 RMS.

ג. מי אמר לך שכל ארבעת היציאות פנויות והוא לא צריך לחבר על המגבר איזה סאב.

ד. נגיד והכל היה נכון והגיביאל באמת מוציא 284 WRMS בגישור, וכל המגבר עומד לרשותו והאודיובאן באמת היה מוציא 320 WRMS אתה עדין לא ניצלתה את היכולת המלאה שלו.

קיצר עזוב אותך, העיקר שאתה מרוצה.

פורסם

א. לא מחברים קומפוננטים ב 4 יציאות (ענו לך כבר זה לא בריא לקומפוננט) אני מניח שאתה מדבר על גישור או בי-אמפ, בכל אופן תדע על מה אתה מדבר כי אתה לא ממש פוגע

אין בעיה לחבר גם בגישור וגם בביאמפ, לגישור יש חיסרון של עליה בתחום העיוות, וירידה דרסטית של הדאמפינג פאקטור, ובי-אמפ זה אחלה בכל מקרה.

אבל נזק לרמקולים זה לא יגרום= זה כן בריא.

ג. מי אמר לך שכל ארבעת היציאות פנויות והוא לא צריך לחבר על המגבר איזה סאב.אם תקרא גם את מה שהוא כותב לפני שאתה מגיב אתה תגלה שיש לו ברכב 3 סאבים של קיקר 2 L7 ו1 של L5, כנראה שהוא לא מגביר אותם בגישור על מגבר אומלל ה75.4....הם רק צריכים כ2000 וואט RMS.

ד. נגיד והכל היה נכון והגיביאל באמת מוציא 284 WRMS בגישור, וכל המגבר עומד לרשותו והאודיובאן באמת היה מוציא 320 WRMS אתה עדין לא ניצלתה את היכולת המלאה שלו. רמקול או כל אלמנט לא "מוציא" הספק, אלא הוא דורש הספק, בכל מקרה אני מאוד סקפטי עם הסט הזה יכול לספוג מעל 150 וואט RMS...עם 284 וואט RMS אמיתיים הוא יצלה בו במקום.

קיצר עזוב אותך, העיקר שאתה מרוצה.

ההערות באדום.

לשרון,(אופטיסאב) תתחדש זה הכי חשוב.

נשמע במפגש הבא ביום שבת הבא (22/7- תשריין לך את היום הזה).

ניר

under construction..

פורסם

א. לא מחברים קומפוננטים ב 4 יציאות (ענו לך כבר זה לא בריא לקומפוננט) אני מניח שאתה מדבר על גישור או בי-אמפ, בכל אופן תדע על מה אתה מדבר כי אתה לא ממש פוגע

אין בעיה לחבר גם בגישור וגם בביאמפ, לגישור יש חיסרון של עליה בתחום העיוות, וירידה דרסטית של הדאמפינג פאקטור, ובי-אמפ זה אחלה בכל מקרה.

אבל נזק לרמקולים זה לא יגרום= זה כן בריא.

הכוונה הייתה לגישור כפי שהוא הציע, לא על ביאמפ, לשום אלמנט לא רצוי ולא בריא לעבוד באחוז עיווט גבוההים, הגיביאל 75.4 גם ככה ידועה כבעל אחוז עיווט גבוהה בלי גישור, עם תבצע גישור אחוזי העיווט יהיו מטרופים לאורך זמן זה זה לא בריא לא לקומפוננטים ולא למגבר.

ג. מי אמר לך שכל ארבעת היציאות פנויות והוא לא צריך לחבר על המגבר איזה סאב.אם תקרא גם את מה שהוא כותב לפני שאתה מגיב אתה תגלה שיש לו ברכב 3 סאבים של קיקר 2 L7 ו1 של L5, כנראה שהוא לא מגביר אותם בגישור על מגבר אומלל ה75.4....הם רק צריכים כ2000 וואט RMS.

נכון לא זכרתי שיש לו 2 סאבים L7 ו-1 של L5 זה עדיין לא מונע מהיציאות להיות תפוסות עם איזה זוג רמקולים.

ד. נגיד והכל היה נכון והגיביאל באמת מוציא 284 WRMS בגישור, וכל המגבר עומד לרשותו והאודיובאן באמת היה מוציא 320 WRMS אתה עדין לא ניצלתה את היכולת המלאה שלו. רמקול או כל אלמנט לא "מוציא" הספק, אלא הוא דורש הספק, בכל מקרה אני מאוד סקפטי עם הסט הזה יכול לספוג מעל 150 וואט RMS...עם 284 וואט RMS אמיתיים הוא יצלה בו במקום.

אתה מנסה להתחכם, הכוונה ההיתה פשוטה ואני בטוח שחכמולוג כמוך הבין את כוונתי, הכוונה ההיתה שהוא יכול לקבל 320WRMS, לגבי כל אלמנט שאמרתה שהוא לא מוציא ורק מקבל? מגבר זה לא סוג של אלמנט?

ההערות בכחול,

עידן.

פורסם

איי אנשים מה נהיה איתכם תראו איזה דיון כולה סט בינוני מחול שאני מבסוט מהתמורה ביחס לכסף לא אמרתי שזה סט של MB QUART באלף דולר זה סט SPL שמטרתו מהתחלה היתה איזון טרבל ביחס לבאס גבוהה כלום לא יותר מזה ובכללי הופתעתי לטובה מהסט שהוא לא רק SPL אלה גם נוטה ל SQ אף על עוצמתו הרבה ביחס לסטים שעברתי

פורסם
ההערות בכחול,

עידן.

אני לא חכמולוג, פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר.

גישור זה לא "אחוזי עיוות מטורפים!".

כל עוד זה מתחת ל1% זה לא שמיע, ולא יקרה כלום לאלמנט\דרייבר (אתה אוהב להתחכם..).

בלי שום קשר, אני אכן מעודד שימוש בבי אמפינג ולא בגישורים על מגברים בגלל הסיבה של אחוזי עיוות וכמובן ירידה בדאמפינג פאקטור, אבל להגיד שזה "לא בריא לקומפוננט" זה לא נכון מהיסוד, ולכן אני מגיב על זה.

והדבר האחרון.

רמקול= אלמנט או דרייבר זה לא ממש משנה איך אתה קורא לו.

ויש לו יכולת ספיגה, כלומר כמה ווטאז' הוא יכול לספוג, בד"כ יהיה מדוד לך הספק עבודה(RMS או MUSIC POWER) או בהספק שיאי(POWER PEAK).

ואני שוב אומר לך, שהסט הזה לא יכול לספוג 320 וואט RMS כהספק עבודה, ובטוח שלא בהספק שיאי.

ולא כל קשר, אני כותה את הדברים באופן שלא אמור להתפרש לך כאיזו העלבה אישית או כל פגיעה אחרת.

זה מקצועי נטו, ואם אתה לא יכול להבין את זה, תבדוק את עצמך.

אין פה קטע אישי, תבין .

שבת שלום ומבורך לכל עם ישראל.

ניר

under construction..

פורסם
אני לא חכמולוג, פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר.

גישור זה לא "אחוזי עיוות מטורפים!" נכון שאם אתה מגשר את היציאות על מנת לחבר סאב הדבר לא ישפיע בצורה משמעותית, אבל יחסית לקומפוננט שהוא 'קצת' יותר רגיש הדבר ישפיע וכן זה לא בריא לו, אבל אני לא אתווכח איתך בנושא הזה הרי זה המקצוע שלה.

כל עוד זה מתחת ל1% זה לא שמיע, אני חושב שאם זה אכן המקצוע שלך אתה יודע שנזק אפשר להסב לאלמנטים גם עם לא שומעים את העיווט באוזניים, מה לעשות לא כל אחד ניכן באוזניים רגישות, בקשר ל 1% עיווט, נכון קשה לשמוע עיווטים מתחת ל 1%, מי אמר לך שבגישור של המגבר בפועל הזה יש פחות מ 1% ?

ולא יקרה כלום לאלמנט\דרייבר (אתה אוהב להתחכם..). זה אתה אמרת.

בלי שום קשר, אני אכן מעודד שימוש בבי אמפינג ולא בגישורים על מגברים בגלל הסיבה של אחוזי עיוות וכמובן ירידה בדאמפינג פאקטור, אבל להגיד שזה "לא בריא לקומפוננט" זה לא נכון מהיסוד, ולכן אני מגיב על זה. כנראה שגם אתה לא קורא עד הסוף אני דיברתי על גישור ולא על ביאמפינג ואם לא שמתה לב זה גם מה שהציעו לו, את מה שכתבתי, כתבתי אך ורק על גישור של המגבר הספציפי הזה ולא על ביאמפינג.

והדבר האחרון.

רמקול= אלמנט או דרייבר זה לא ממש משנה איך אתה קורא לו.

ויש לו יכולת ספיגה, כלומר כמה ווטאז' הוא יכול לספוג, בד"כ יהיה מדוד לך הספק עבודה(RMS או MUSIC POWER) או בהספק שיאי(POWER PEAK).

ואני שוב אומר לך, שהסט הזה לא יכול לספוג 320 וואט RMS כהספק עבודה, ובטוח שלא בהספק שיאי. עוד פעם אם ההיתה קורא את ההודעות שלי קצת יותר לעומק ההיתה רואה שגם אני חושב שבפועל הקומפוננט הנ"ל לא יכול לספוג את ההספק הזה.

ולא כל קשר, אני כותה את הדברים באופן שלא אמור להתפרש לך כאיזו העלבה אישית או כל פגיעה אחרת. זה בסדר לא נפגעתי.

זה מקצועי נטו, ואם אתה לא יכול להבין את זה, תבדוק את עצמך. גם מקצוענים טועים.

אין פה קטע אישי, תבין . לא חשבתי שיש.

שבת שלום ומבורך לכל עם ישראל.

ניר

אני חושב שההודעות שלנו גררו את השרשור הזה למקום אחר ורחוק מכוונותיו של פותח השרשור, אז אני לא הרבה "להתווכח" איתך בשרשור הנ"ל, בכל אופן אני מצטרף ומאחל לעם ישראל ולתושבי הצפון שבת שלום ובטוחה.

עידן.

פורסם
אני חושב שאם זה אכן המקצוע שלך אתה יודע שנזק אפשר להסב לאלמנטים גם עם לא שומעים את העיווט באוזניים, מה לעשות לא כל אחד ניכן באוזניים רגישות, בקשר ל 1% עיווט, נכון קשה לשמוע עיווטים מתחת ל 1%, מי אמר לך שבגישור של המגבר בפועל הזה יש פחות מ 1% ?

לא נכון אתה טועה ואני שוב אתקן אותך.

1.לא יקרה כלום לרמקולים בעבודה בגישור אלא אם תכוון את רגישות המגבר לנמוכה מידי וכך אתה תיצור מצב של קליפינג ואז ישרף האלמנט, או שתספק לאלמנט הספק גבוה יותר ממה שהוא מסוגל לקבל וכך הסליל שלו ישרף.

אלו 2 האופציות היחידות שנגרם בהם נזק לאלמנטים.

ואגב, זה יקרה עם גישור או בלי גישור וללא כל קשר לסוג,דגם,יצרן של המגבר.

או קליפינג או הספק גבוה מידי.

ועוד אגב קטן, זה לא משנה באיזה אלמנט מדובר, זה יכול להיות וופר,מידבאס,מידריינג',טוויטר...

כולם רגישים ל2 הדברים הללו באותה מידה.

2. לא "קשה לשמוע" עיוות מתחת ל1 אחוז, זה פשוט בלתי אפשרי כי האוזן שלך לא מסוגלת להבחין בכך.

לא המצאתי את זה - זה מדעי ומוכח מעל לכל ספק.

3.המגבר הנ"ל מעוות פחות מ1% בגישור, הוא מוצהר כך בחוברת היצרן ובאתר היצרן.

בין אם הצהרות JBL הם אמינות או לא? פה אתה כבר תחליט בעצמך...

ניר

under construction..

פורסם

לא יודע למה קיבלתי דודה להכנס לפורם פתאום .

תתחדש ,מענין לשמוע איך סט קומפוננט שמוצהר 320RMS נשמע .

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם

אני חייב לציין שבכמה מקומות בת'רד הזה - העסק כבר נהיה קצת ילדותי...

א. - תתחדש על הסט החדש! תהנה ממנו כמה שיותר ומה שחשוב זה אם אתה מרוצה!

ב. התחילו כאן כל מיני השוואות מטופשות - אודיובאן לאינפיניטי, אודיובאן למוראל וכו' וכו'...

אפשר לעמוד על ההבדלים בסאונד אבל אי אפשר להשוות "איכות" - זה עניין של טעם וריח - תנו לבחור לבחור לבד ועזבו אותו בשקט כבר עם ההגדרות האלה של איכותי יותר או פחות - זה תלוי בטעם האישי שלו נטו.

ג. אפשר לשרוף את האוזן גם עם 5 וואט RMS - אני מוכן להביא רמקול מחשב של ימאהה שהיה פעם מחובר למחשב שלי - יש לו מגבר פנימי קטן משלו - והוא מחריש אזניים.

ד. אי אפשר לשמוע RMSים!!! זאת הצריכה של הרמקול - תיתן לו מגבר חלש מידי אתה פשוט לא תקבל ממנו את מה שהוא מסוגל לספק לך בעוצמות הגבוהות + הרמקול ימצוץ מהמגבר כל טיפה של מיץ שהוא יכול להוציא ממנו ובמצבים כאלה אתה כבר אמור להרגיש לבד שהסאונד קצת "לא נעים".

ה. מגבר יכול להיות חלש יותר מהרמקול שאותו הוא מגביר כשמתייחסים לעוצמה של מגבר בRMS - לרוב, התוצאות הנעימות לאוזן גם בעוצמות הגבוהות ממש לא דורשות את ההספק המלא שהרמקול מסוגל לצרוך ובנוסף לכך למגבר יש גם נתון של עוצמה רגעית PEAK שהוא מסוגל לספק לרמקול לפרקי זמן קצרים ובין הRMS לעוצמה הזאת יש למגבר איזושהיא עוצמה ממוצעת שהוא גם מסוגל לספק בצורה יחסית יפה - קחו את זה בחשבון. חוץ מדיסק בדיקה עם תדר רצוף וקבוע שממש נועדו לבחון יציבות של רמקול ושל מגבר - שם זה ממש יהיה מורגש אם המגבר יהיה חלש.

ו. בואו נאמר והטוויטרים של הסט הזה רוצחים את האוזן - מה הבעיה לשדרג טוויטר?

ז. - סליחה על הגסות - תגיע למפגש - נשמע, נתרשם.

ח. יום טוב!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בקשר לRMS (לא שזה משנה משהו הסט עוצמתי זה בטוח)

זה הסט שהיה לי והוא היה TOP OF THE LINE שלהם וכשהגיע התברר שהוא 100RMS...

ACIS63image1.jpg

ככה שלפי דעתי,אל תנסה לספק להם יותר מ120RMS (וזה רק למיד באס,הטוויטר והמיד נחותים יותר ביכולת הספיגה שלהם).

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

• תוכן חדש...