Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תשים את המכירה ב watch list שלך, המוכר ידע שאתה עוקב אחריה, ויכול לתאם עם חבר או בעזרת יוזר אחר להעלות את המחיר פיקטיבית. כדאי לכן לשמור מכירות למעקב במועדפים של הדפדפן ולא דרך my eBay.

נמרוד

זה לא מדוייק נמרוד.

הוא יכול לראות כמה אנשים שמו את הפריט שלו במעקב, אבל הוא לא יכול לראות מי שם את הפריט במעקב.

רוב האנשים ששמים במעקב רק רוצים לראות בכמה זה נסגר, 90% מהם לא באמת מציעים.

על רכב נדיר לדוג' יכולים להיות 1500 צופים ויותר, אבל רק 3 יציעו.

לכן זה לא נותן כלום. זה יכול להראות למוכר שיש הרבה שרואים את הפריט שלו, אבל גם הקאונטר עושה את זה.

לבעל המודעה - במכס אתה משלם 48 אחוז, במחיר הזה כלול המע"מ, מה שאומר שאתה לא משלם מעמ

לייתר דיוק!, קונה אשר קונה פריט במדינה אליה הוא לא שייך (ביבוא בלבד!!) - לא משלם מכס.

דוג' - כנס לאתר שמוכר מפתח, האתר באנגליה שם המעמ הוא כדומה לשלנו, כ17 אחוז. בקש לשלוח לארץ - שים לב - הם יורידו את מחיר המע"מ - מכיוון שאתה לקוח חוץ ארצי - אתה לא משלם מעמ. זה מס מקומי, השונה ממדינה למדינה.

בישראל ביבוא ישנם פריטים עליהם אתה משלם ערך השווה למעמ הנוכחי, אבל נקרא כמס יבוא!!!. כגון שעון יד. עליו תשלם מכס בסך 16.5 אחוז, אבל זה מכס ולא מע"מ. זה רק צמוד לשער המעמ ולא נקרא מעמ.

ב48 אחוז - האחוז הזה כלול. הוא נקרא מכס, שוב, אתה לא משלם מעמ (אבל כן משלם מס מחשוב על זה שהקלידו את הפריט שלך במחשב).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה ככה. בטוח.

תציע מליון וחצי דולר. תשלם "מדרגה" אחת יותר מהביד השני בגובהו.

ומה אם איזה אידיוט החליט שהוא עושה את אותו המעשה ה"חכם" ושם הצעה על מיליון דולר?

עכשיו אתה תקוע עם הצעה "מנצחת" שלך על מיליון דולר ו-1, וכמובן שהצעה באיביי היא מחייבת, לא שאתה הולך לשלם מיליון דולר למישהו אבל חבל על הפידבק השלילי שתקבל (ואם אני הייתי המוכר הייתי נותן לך אחד בלי לחשוב אפילו חצי שניה).

חכם מאוד. זה בדיוק מה שאני אמרתי שצריך לעשות.

כך אף אחד לא יודע כמה באמת שמם, ואין סיכוי שמישהו יגנוב לך את זה שנייה לפני סגירה.

לא חכם ולא נעליים... אף בנאדם לא מעלה את ההצעה שלו עצמו סתם ככה, מה שראית זה את איביי מעלה ההצעה שלו באופן אוטומטי לאחר שמישהו אחר הציע הצעה יותר גבוהה מהנוכחית אבל עדיין מתחת למקסימום של הראשון.

ממה שאני רואה, כמו שציינתי- ככל שהזמן עובר, ההצעות עולות לסכומים יותר גבוהים.
אין מה להתייאש כ"כ מהר.

מה שאתה יכול לעשות זה לבצע באיביי חיפוש מתקדם (וואלה, גם באיביי החיפוש משתלם) על אותו הפריט שאתה רוצה ולראות את כל המכרזים שפורסמו לפריט הנ"ל בזמן האחרון ואיך הם הסתיימו.

ככה תהיה לך סטטיסטיקה קצת יותר מדוייקת.

מכל הפריטים שיצא לי לעקבו אחריהם עד היום (ואני קונה ומוכר באיביי משנת 2001) נדירים מאוד הם אלו שהמחירים שלהם באמת עלו.

מוטי

פורסם

כנראה שאיזה אמריקאי עם הרבה $$$ בבנק מאוד רצה את המוצר הזה היום, ולכן היה מוכן לשלם יותר.. או אפילו קרוב למחיר הקנייה של המוצר בחנות.

מה שלך נשאר לעשות, זה לחפש עוד מכירות שכאלה - ולעקוב אחריהן עד לסיום.

מנסיון של שנים באיביי, זה ישתלם לך בסופו של דבר..

במיוחד אחרי שהתווכחת עם מישהו ש150 דולר לא שווים על מוצר כלשהו, והוא קנה אותו ב150 כי אמר שאי אפשר להוציא בפחות,

ושבועיים אחרי זה, הוצאת את אותו מוצר בדיוק, ממוכר אחר, ב65 דולר..

והכי משעשע היה שאתה קיבלת אותו קודם, כי שלמת 25 דולר למשלוח אוויר (סה"כ 90 דולר) והוא, ששילם על המוצר 150 דולר, לא רצה להשקיע הרבה במשלוח - אז לקח משלוח ימי ב17 דולר.

(הבדל של כשבועיים לאוויר ועד 3 חודש לימי..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

למנהלים, סליחה שפתחתי ת'רד ישן - בחיפוש לא מצאתי תשובות.

השאלה שלי היא מה ההבדל בין המכרזים הרגילים באיביי (אני שועל ותיק באיביי) לבין מכירה פומבית שנערכת ע"י בית מכירות ?

דבר אחד שרשום הוא שמשלמים עמלה של 23.8% לבית המכירות (20% עמלה+3.8% מע"מ), אך לא הבנתי את הדברים הבאים:

1. האם המכירה נסגרת בדיוק בזמן, או שמא יש 3 קריאות כמו במכירה פומבית רגילה (באתר רשום שיש 3 קריאות) - ואם כך, איך זה מתנהל ?

2. האם חייבים במכירה פומבית לשים הצעה יום לפני ?

דוגמא למכירה פומבית של אותו בית מכירות (יש לו שם דברים מדהימים):

http://cgi.liveauctions.ebay.com/129-large-lot-Automobil-Revue-magazines-years-1964_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ28195QQihZ006QQitemZ160174813648QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

תודה למשיבים.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תוכן חדש...