Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהבתי את הנוסחה..

וסתם שאלה איזה מגבר אתה מכיר יורד לעכבה נומינלית של 1.6 אוהם בדיוק ?

אין מגבר ספציפי שתוכנן לעבוד עד 1.6

או שהוא יורד ל2 אוהם או שהוא מסוגל לרדת ל1.

אם הוא מסוגל לרדת ל1 ,לא תהיה לו לעבוד בגבולות של 1+ [דייהנו 1.6 לצורך העניין].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
שלב א:

סאב מס 1: 2 סלילים בחיבור מקבילי=התנגדות שקולה של 2 אוהם .

סאב מס 2: 2 סלילים בחיבור טורי=התנגדות שקולה של 8 אוהם.

שלב ב:

חיבור מקבילי בין סאב מס 1 וסאב מס 2 בתצורה החדשה[האחד בעל התנגדות שקולה של 2 אוהם והשני עם התנגדות שקולה של 8 אוהם]

חישוב עכבה במקביל:לפי הנוסחא R1*R2=RT חלקי R1+R2.

8*2 לחלק ל8+2 נותן לנו התנגדות סופית שקולה בין 2 האלמנטים בערך עכבתי של 1.6 אוהם.

הינה לך תשובה מפורטת.

בהצלחה.

אסף,

נכון שבחיבור הנ"ל תגיע להתנגדות של 1.6 אוהם, אבל ההספק של המגבר לא יתחלק באופן שווה בין שני הסאבים. הסאב שההתנגדות שלו תהיה 2 אוהם, יקבל 80% מההספק של המגבר ואילו הסאב שההתנגדות שלו תהיה 8 אוהם יקבל 20% מההספק של המגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אבל זה לא פוגע בסאב אחד?(בזה שיש לו התנגדות גבוהה יותר?) כי הרי שעושים חיבור בין 2 סאבים הם צריכים להיות באותה ההתנגדות לא?

ואם לא אז איך בדיוק מגבר שיורד ל 2OHM יקבל את זה?

הינה לך ,קיבלת על כך תשובה והפעם משלו:

אסף,

נכון שבחיבור הנ"ל תגיע להתנגדות של 1.6 אוהם, אבל ההספק של המגבר לא יתחלק באופן שווה בין שני הסאבים. הסאב שההתנגדות שלו תהיה 2 אוהם, יקבל 80% מההספק של המגבר ואילו הסאב שההתנגדות שלו תהיה 8 אוהם יקבל 20% מההספק של המגבר.

שלו.

לגבי שאלתך האחרונה: אני ראיתי בחיי מגברים שמוצהרים עד ל2 אוהם ,והבעל בית העביד אותם פחות מ2 אוהם וללא נזק . אבל שוב פה אין לקחת סיכון[הסיכון קיים וגדול].

אני אישית אף פעם לא הטלתי ספק בתיכנון של היצרן והעבדתי מגבר בעכבת עבודה נמוכה יותר מהגבולות שהיצרן הציב.

לשיקולך..

פורסם

ממתי מחברים סאב בעל שני סלילים על סליל אחד בלבד?

ממש ממש לא מומלץ . ויכול להגרם נזק לאוטו הסליל.

בשביל זה יש סאבים בעלי סליל יחיד.

חוצמזה למה לקנות סאב בעל שני סלילים כאלה מתכוונים לחבר רק אחד מהם.

שקול החלפת מגבר.

או שקול החלפת הסאבים.

יש מקרה דומה אצלי

שיש לי מגבר שלא תומך ביותר מ2 אום.

שלחתי אימאיל ליצרן שציין באותיות גדולות לא להשתמש במגבר בהתנגדות גדולה יותר מ2 אום [כלומר 1]

אני מריץ את המגבר כרגע על 1.6, וזה לא נראה שמזיז לו יותר מדי לטווח הארוך.

אלי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

שלחתי אימאיל ליצרן שציין באותיות גדולות לא להשתמש במגבר בהתנגדות גדולה יותר מ2 אום [כלומר 1]

אני מריץ את המגבר כרגע על 1.6, וזה לא נראה שמזיז לו יותר מדי לטווח הארוך.

אלי.

הכוונה הייתה ל*קטנה

אלי אתה עייף ,עבדת היום קשה אני יודע-לך לישון ,חלומות פז..:sleeping:

פורסם

יש לי שאלה קשורה לנושא ולכן לא רציתי לפתח שרשור נוסף

אם כרגע מחובר אצלי סאב בעל שתי סלילים אך רק סליל אחד מחובר (אילוצי מגבר) כאשר אני יביא מונובלוק מתאים ויחבר את הסאב כמו שצריך על שני סליליו השמיעה תשנה רבות? ("עוצמה כפולה" ?)

אגב כרגע רק סליל אחד מחובר האם זה מסכן את הסאב/מגבר?

פורסם

ultras_shash,

כאשר מחובר סליל אחד של הסאב להגברה, מתוך השניים שיש לו, הסאב יוכל לקבל חצי מההספק שהוא היה מסוגל לקבל אילו היו מחוברים 2 הסלילים שלו. למגבר לא יגרם נזק אם רק סליל אחד של הסאב מחובר. לסאב לא יגרם נזק אם הוא לא יקבל מהמגבר הספק שיהיה גבוה יותר ממה שסליל אחד של הסאב מסוגל לקבל, סה"כ חצי מההספק הכללי של הסאב.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...