Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין למדוד נתונים של מספר חיישנים, כדי לנסות ולאבחן בעיות התנעה שבאות והולכות.

לפי אוטודטה, יש באונו שני שקעי דיאגנוסטיקה (שלושה פינים) עליהם כתוב שיש להתחבר עם Scanner מיוחד של היצרן.

בנוסף, יש שרטוט של שקע מרובה פינים, עם פירוט הנתונים (רצ"ב תמונה).

למי שמכיר, האם מדובר בשקע שמתחבר למחשב הרכב ? אם כן, האם זה אומר שאין אפשרות למדוד את הנתונים בזמן שהמנוע עובד (כיוון שאז השקע מחובר למחשב) ?

פורסם

זהו החיבור למחשב ניהול המנוע.

כל בדיקה שמתבצעת (למעט בדיקת מתחים) יש שתבדק כאשר התקע מנותק.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כל בדיקה שמתבצעת (למעט בדיקת מתחים) יש שתבדק כאשר התקע מנותק.

דני, תודה רבה. אני מעוניין למדוד את המתח של חיישן טמפ. נוזל קרור וכו'. מדובר על מדידת מתח.

חשבתי לבצע את הצעדים הבאים:

1. ניתוק התקע (מנוע קר), הפעלת סוויץ', מדידת מתח.

2. חיבור התקע, התנעה, הגעה לטמפ. 60 מעלות. הדממת מנוע, ניתוק תקע, הפעלת סוויץ', מדידה.

3. חיבור התקע, התנעה, הגעה לטמפ. עבודה (85-90 מעלות). הדממת מנוע, ניתוק תקע, הפעלת סוויץ', מדידה.

האם סדר פעולות סביר ? תקין ? הגיוני ?

פורסם

לא, לא כך.

את ההתנגדויות בודקים כאשר מתג ההצתה סגור, החיישנים של הטמפ' לא צריכים מתח, הם שני חוטים ולא שלושה.

יותר מכך, את ההתנגדויות בודקים עי ניתוק החיישן בתקע שלו ומדידה (בצד של החיישן), אין צורך להגיע למחשב (בדכ)

התנגדויות בודקים על המחשב רק כאשר יש חשש לנתק בין החיישן לבין הכניסה של החיוט במחשב.

בדיקה תיאורטית--גם לא כך--

הבדיקה המתוארת להלן, אינה מומלצת אך היא כביכול נכונה ומשום שלא ניתן להסתמך על השוואה בין השעון חום בלוח המכוונים לבין מה שמראה חיישן טמפ'.

יש לבדוק בדוק בתא המנוע, לאחר מכן חבר שנית, הנע את המנוע, הגעה לתחם טמפ' נדרש כיבוי מנוע (ומדידה עם מכשיר מדידה טרמומטר -- זהירות מסוכן, סכנת התפרצות מיים/קיטור - אתה יכול להפגע ולהכווה) , חיבור חיישן מחדש לתקע, הנעה וחימום נוסף ושוב אותו הליך בדיקה.

אני מודיע לך שזוהי בדיקה מסוכנת, לא כך בדיוק יש לערוך אותה,

ההסבר הוא לצורך המחשה בלבד,

לך אסור לבצעה בצורה זו, אתה עלול להפצע.

בכלל, בחיבור סקנר למחשב הרכב, ניתן לדעת אם החיישן נותן טמפ' סבירות ומתאימות, ללא צורך בכל התהליך הנ"ל.

גש לבעל מקצוע מוכח בתחום, לפי איזור מגוריך.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי דני,

המכונית עברה אצל מספר בעלי מקצוע, כולם תוגמלו בנדיבות עבור עבודתם, אך הבעיה נותרה בעינה.

מכיוון שמדובר בתקלה שבאה והולכת, קשה לתת לבעל המקצוע חיווי בזמן אמת על מידת ההצלחה של התיקון.

בצילום המסך מתוך אוטודטה, כתוב שיש למדוד על החיישן ערכי מתח, ולא התנגדות. מפורטים ערכים בין 2.2V ל 0.4V. אני מניח שבלי סוויץ' (ומתח במעגל) לא ניתן למדוד את הנתונים הללו. אני טועה ?

פורסם

אכן רשום בדיקות בוולטים.

פין מס' 2 (אם אני לא טועה במחש)ב (אתה יכול לבדוק גם במנוע על היוניט, וגם עם מנוע פועל) לפי הנתונים.

כלומר מנוע קר 2.2V בערך (כי לא בטוח שהוא יהיה לך על 15 מעלות בדיוק)

מנוע חם 0.4 וולט בערך בנתוני 80 מעלות, (יתכן שתבדוק ב 70 ויתכן שתבדוק ב90 מעלות) אז בערך 0.4 וולט.

מה הבעיה באוטו?, איזה בעיות התנעה?

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מהבית, אני לא יודע מה הבעיה בלי לראות את האוטו.

בכל אופן, יש לפעמים בעיות מינוס למח ההצתה.

מתחת למצבר יש הארקה ליח' הדיג'יפלקס.

תקע נקבה תקוע בתוך זכר על הפח .

חבר לו חיבור מקבילי מינוס למקום אחר, אני לא מבטיח כלום, שווה בכל אופן, לא יזיק.

דני

.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...