Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אחד מהשדרוגים הקרובים (מאוד) של המערכת יהיה החלפת הטוויטרים.

הטוויטרים המדוברים הם ככל הנראה יהיו של פירלס או ויפא בגודל ביתי (ז"א לא ייעודיים לרכב, גודל בסגנון הסופרימו של מורל).

ההחלפה תהיה מבוצעת בשילוב בניית פיבר, ע"מ להקנות קצת אסטטיקה וגם כדי למקם נכון את הטוויטרים.

הבעייה שלי היא כזו.

בתמונה המצורפת ניתן לראות עיגול אדום (ששם ממוקם היום הטוויטר) ועיגול ירוק (שבתכל'ס יהיה ממוקם גבוה יותר ממה שמצוייר בתמונה), שאלו הם המקומות שלגביהם יש לי התלבטות.

יתרונות העיגול האדום:

* בניית פיבר קטנה יחסית ללא צורך פירוק הקורה "ובנייתה" מחדש.

* הנקודה הכי רחוקה מהאוזניים שלי ברכב.

חסרונות העיגול האדום:

* הטוויטר יהיה ממוקם נמוך מה שעלול להוריד את גובה הבמה. מצד שני הוא יהיה מופנה בזווית כלפי האוזניים שלי, אז אולי זה יפצה על כך.

* אני משתמש בצלון לרכב, יש סיכוי לפגוע בטוויטר (טיעון אידיוטי אך עדיין טיעון).

יתרונות העיגול הירוק:

* גובה במה אופטימלי. טוויטר יהיה בגובה האוזניים.

* הדשבורד יראה יותר מקורי, בלי "גוש טוויטר".

חסרונות העיגול הירוק:

* הטוויטר יהיה קרוב בטירוף לאוזן, ועל אף שיש לי במכשיר טיים אליימנט - יש גם חוקי פיזיקה.

* אני אצטרך לקנות זוג קורות חדשות מפירוק, למקרה שאני לא אצליח \ אתחרט.

* הגובה שלו והזווית בה הוא יהיה מופנה כלפי עלולים לפגום קצת בשדה הראייה לשמאל ולימין.

אם מישהו חושב על עוד דברים שצריך לקחת בחשבון או כל דבר אחר - אשמח לשמוע :-P .

איתמר.

etgd92 (Large).JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום חברים.

למען הסדר הטוב עלי להתחיל בכך שאין לי מידע/נסיון בנושא וכל מה שאומר הוא דיעה אישת בלתי מבוססת, תקח או לא כרצונך

יתרונות העיגול האדום:

* בניית פיבר קטנה יחסית ללא צורך פירוק הקורה "ובנייתה" מחדש.

* הנקודה הכי רחוקה מהאוזניים שלי ברכב.

חסרונות העיגול האדום:

* הטוויטר יהיה ממוקם נמוך מה שעלול להוריד את גובה הבמה. מצד שני הוא יהיה מופנה בזווית כלפי האוזניים שלי, אז אולי זה יפצה על כך. אישית לא נראה לי שזה יורד לך את הבמה , ואולי עדף גם שלא יהיה מופנה כלפי האזניים ישר, אלא למרכז המראה

* אני משתמש בצלון לרכב, יש סיכוי לפגוע בטוויטר (טיעון אידיוטי אך עדיין טיעון).

יתרונות העיגול הירוק:

* גובה במה אופטימלי. טוויטר יהיה בגובה האוזניים.

* הדשבורד יראה יותר מקורי, בלי "גוש טוויטר".

חסרונות העיגול הירוק:

* הטוויטר יהיה קרוב בטירוף לאוזן, ועל אף שיש לי במכשיר טיים אליימנט - יש גם חוקי פיזיקה.

* אני אצטרך לקנות זוג קורות חדשות מפירוק, למקרה שאני לא אצליח \ אתחרט.

* הגובה שלו והזווית בה הוא יהיה מופנה כלפי עלולים לפגום קצת בשדה הראייה לשמאל ולימין.

אם מישהו חושב על עוד דברים שצריך לקחת בחשבון או כל דבר אחר - אשמח לשמוע :-P .

אישית , בהתחשב בגילוי דעת ממקודם, תעשה את האדום

איתמר.

בברכה והצלחה , ותספר מה יצא בסוף. יהודה

בברכה יהודה

פורסם

איתמר

השאלה היא הטווטרים החדשים שאתה מביא הם צורמים או שהם בסטייל דוטק(אני מאמין שאתה עדיין לא יודע את התשובה לזה)

ניראה לי לפי זה תוכל לדעת אם אתה שם אותם ליד האוזן (אם ביכלל תישאר אוזן) או אל הדש בורד(עיגול אדום)

ליאור.

פורסם

אם ההעדפה היא לאיכות וסיפוק מהמערכת ללא התייחסות לחסרונות

אז תבדוק איזה מיקום טוב יותר לך,

ולא איזה מיקום טוב יותר לכל אחד מאנשי הפורום.

תשים את הטוויטרים בקורה (משהו זמני עם סלוטיפ אפילו)

תשים את הטוויטרים על הדש.

אחרי זה ההחלטה היא שלך.

זו דעתי לפחות.

פורסם

ליאור,

טוויטרים צורמים מעולם לא היו, יהיו או ישבו לי באוטו. באמת... ככה אתה מכיר אותי? :wink: .

הבעייה היא שאם הטוויטר יהיה ממוקם בקורה הוא באמת יהיה קרוב מאוד לאוזן (בערך 40 ס"מ), מה שיעשה אותו דומיננטי מאוד על אף כיווני זמנים, ולדעתי הוא מאוד עלול להגביל את רוחב הבמה.

יהודה,

באופן כללי טוויטרים ורמקולים בכלל צריכים להיות מופנים כלפי האוזניים, או במונח מקצועי "on-axis".

כאשר הרמקול יושב מול האוזניים אנחנו בעצם מנצלים את כל יכולתו (מאוד בגדול).

בגרפי הענות של רמקולים ניתן לראות קווים בשלושה צבעים, המראים בעצם את תחום ההענות של הרמקול בהתאם למיקום שלו. (לרוב קו אחד (ובד"כ הקו "הכי ישר" בגרף) זה "on axis", הקו השני זה 30 מעלות "off axis" והקו השלישי זה 60 מעלות "off axis".)

רמקול שיהיה 90 מעלות מכיוון האוזניים שלנו יישמע רע ולא ינוצל בכלל.

למרות שניתן להגיד שטוויטרים הם קצת יוצאים מן הכלל במקרה הזה מאחר ויש כאלה שישחקו עם כיוונים (זוויות) שונים שלהם ע"מ להרגיע אותם כדי שלא "יחפרו במוח".

במקרה שלי אני אשתמש בטוויטרים מעולים שמאוד חבל יהיה למקם אותם ב "off axis".

אלו היו 30 שניות במיקום רמקולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ליאור,

טוויטרים צורמים מעולם לא היו, יהיו או ישבו לי באוטו. באמת... ככה אתה מכיר אותי? :wink: .

הבעייה היא שאם הטוויטר יהיה ממוקם בקורה הוא באמת יהיה קרוב מאוד לאוזן (בערך 40 ס"מ), מה שיעשה אותו דומיננטי מאוד על אף כיווני זמנים, ולדעתי הוא מאוד עלול להגביל את רוחב הבמה.

יהודה,

באופן כללי טוויטרים ורמקולים בכלל צריכים להיות מופנים כלפי האוזניים, או במונח מקצועי "on-axis".

כאשר הרמקול יושב מול האוזניים אנחנו בעצם מנצלים את כל יכולתו (מאוד בגדול).

בגרפי הענות של רמקולים ניתן לראות קווים בשלושה צבעים, המראים בעצם את תחום ההענות של הרמקול בהתאם למיקום שלו. (לרוב קו אחד (ובד"כ הקו "הכי ישר" בגרף) זה "on axis", הקו השני זה 30 מעלות "off axis" והקו השלישי זה 60 מעלות "off axis".)

רמקול שיהיה 90 מעלות מכיוון האוזניים שלנו יישמע רע ולא ינוצל בכלל.לא חשבתי על 90 מעלות זה ברור שלא . אבל אתה הזכרת את הסופרימו , הנחתי שאתה מביא משהו יותר טוב ממנו, ואם כך ע"מ להשיג במה יותר טובה (שההחזרים יגיעו מהמרכז וזה ימרכז את הבמה , כך נראה לי אולי אני טועה בזה) עדיף לשלם קצת ולנצל את היכולת OFF AXIS שהיא די גדולה . זה פשוט עוד פשרה . כי גם במקום הזה שהם יהיו ON AXIS נראה לי שלא תאהב את זה . ושוב זה הרגשה פנימית יותר עדיף שתבדוק , אבל אל תשלול OFF AXIS של כ45 מעלות

למרות שניתן להגיד שטוויטרים הם קצת יוצאים מן הכלל במקרה הזה מאחר ויש כאלה שישחקו עם כיוונים (זוויות) שונים שלהם ע"מ להרגיע אותם כדי שלא "יחפרו במוח".

במקרה שלי אני אשתמש בטוויטרים מעולים שמאוד חבל יהיה למקם אותם ב "off axis".

אלו היו 30 שניות במיקום רמקולים.

איתמר.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

איתמר שלום,

מניסיוני האישי עדיף לך את מיקום ה"עיגול האדום" , גובה הדש הוא גובה מצויין לבמת הצליל כך שהמבחינה הזאת אתה יכול להיות סגור על עצמך, מעבר לכך, שהטוויטר נמצא בחלק העליון של הקורה יהיה לך מאוד קשה למרכז את הסאונד ולקבל במה רחבה. (הטוויטר השמאלי ימשוך...)

המלצה: אל תבנה שום דבר לפני שאתה סגור במאת האחוזים שזהו המיקום והזוית המושלמת.

בהצלחה

פורסם

לא אמרתי שאני אביא משהו יותר טוב מהסופרימו, התכוונתי שהם בערך אותו גודל של הסופרימו = גודל של טוויטר ברמקול ביתי.

יהודה, כנראה שלא הבנת טוב למה התכוונתי כשאמרתי "ON AXIS" או שאני לא הבנתי אותך טוב.

בכל מקרה, אם תגיע למפגש הבא אסביר לך בשמחה.

לגבי מי שייעץ לבדוק עם סלוטייפ - זה יקרה וזה באמת יהיה המבחן הסופי.

איתמר.

פורסם

לסופרימו יש יכולת OFF AXISE טובה הוא נבנה ע"מ לענות על בעיות כאלו, ולכן גודלו הלא מצוי . חשבתי שאתה מביא משהו שיש לו יכולות כאלו, כי באודיו ביתי יש טוויטרים שהאוף שלהם הוא די טוב.

התחושה שלי שבמצב שתארת לONAXISE תהיה בעיה הוא ישמע יותר מידי בהיר/צווחני וגם הבמה לא תהיה כל כך טובה , חבל לא לנצל את ה OFF AXIES לטובה במקרה כזה , בדיוק בשביל בעיות כאלו זה נבנה

זה מה שניסיתי להבהיר , אם זה נכון או לא רק ניסוי במקום יקבע . מקווה שעזרתי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

איתמר,

לגבי גובה הבמה - לא קריטי בכלל - טוויטרים במשולשים של המראות יוצרים במה בגובה העיניים - וביום נכון וכוון נכון של המערכת בכל מקרה גורם למוח לצייר את התמונה בגובה העיניים ברוב המקרים.

לגבי הבניה של הקורה - ממש לא מסובך - זאת בניה קלה מאוד ולא דורשת כמות מסיבית של פיבר ומבחינת השקעה אין לך כאן הרבה עבודה. אם אין לך נסיון עדיין עם פיבר - תעשה כמה נסיונות עם החומר על סתם חתיכה קטנה מפלסטיק ומשהו דומה לטוויטר.

לפי דעתי העיגול האדום עדיף בגלל המרחק מהאוזניים והטיים אליימנט שיש לך מאפשר לך לפצות על רוב ההבדלים במרחק בין המידבאסים לבין הטוויטרים. רוחב הבמה יהיה טוב בשני המיקומים.

ומנסיון - כשאתה שם את הטוויטרים על הקורות והם מופנים ישירות לכוון הראש זאת חויה מאוד כואבת ולכן אתה תצטרך או להתקין את הטוויטרים בסטייה מהציר שלהם או להשתיק אותם בצורה רצינית שזה עדיף כי ככה אתה עדיין תקבל את הפירוט המלא של הצליל שלהם. - אתה יכול גם בהתקנה על הדש, אם אתה כבר משתמש בפיבר - ליצור זווית כלפי האזניים וזה יתן לך תוצאה מרשימה.

תרכיב את הטוויטר על טבעת ועל בסיס שיוכל לעמוד על הדש ותשחק עם הזוויות לפני שאתה מקבע בעזרת הפיבר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קפוץ אלי איזה שישי או שבת אני אעזור לך לעשות בניות מפיבר לטוויטרים.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני במקומך הייתי מעדיף את המיקום האדום ששירטטת למרות שלדעתי

זה לא שחור ולבן כלומר הייתי מבצע ניסוי ותהייה כדי לאשר זאת סופית,

מה שכן מיקום הטוויטרים על הדש לא צריך לגרום לך שום בעיה מבחינת גובה

הבמה לעומת המיקום השני שהצעת.

פורסם

תודה לכל מי שהגיב עד עכשיו.

המסקנות והמיקום הסופי יקבעו ע"י שיטת הניסוי והתהייה.

למרות שיש לי הרגשה חזקה שבסוף הם ימוקמו במיקום העיגול האדום. אני לא רואה שום דרך הגיונית בה הטוויטרים ימוקמו על הקורה ויישמעו טוב.

אני מתכוון להתקין אותם אך ורק כלפי האוזניים שלי. חבל להוריד אותם מהציר ולהתחיל לשחק עם זוויות שונות ומשונות כאשר ניתן לשלוט על הפאזה (=כיווני זמן) דרך ההד-יוניט.

אבל אולי יהיו הפתעות... :wink:

תודה למי שעזר והביע נכונות לעזור.

(סלווה, אני לא דודי. אין לי ליסינג. אבל המון תודה מכל הלב! :-P)

איתמר.

• תוכן חדש...