Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אמרתי EGT?

כי ה-TT זה מוצר שנועד לעשות את החיים קלים, לא מוצר ששומר על הרכב.

הוא מקביל למרימי חלונות באזעקה.

אם לא היו לך מרימי חלונות, היית מוכן לשלם בשבילם 1000~ ש"ח? לא נראה לי, אלא אם כן היה לך הרבה כסף פנוי.

וכמו שלירן אמר, גם ככה אף אחד מאיתנו לא יילך מהרכב לפני שהוא יכבה באמת.

EGT לעומת זאת, זה מוצר שעולה בערך אותו הדבר, שומר על המנוע (או לפחות נותן לנו בקרה יעילה).

כמו שאוהד אמר, עם EGT גם אפשר לדעת בדיוק מתי אפשר לכבות את המנוע. בניגוד ל-TT ששומר עליו דולק X זמן מוגדר מראש (ואם נסעת 10 דקות על פול גדישה ואז אתה מכבה? נראה לך שדקה אחת תספיק?).

נ.ב

EGT נמצא בשימוש גם במנועים אטמוספריים (אפילו אצל יאשה) כי הוא נותן בקרה על חום המנוע האמיתי (או ה "נכון" יותר).

הידעת שגם ברכב אטמוספרי יש צורך לחכות X זמן על מנת שהמנוע יקורר עוד מעט ע"י המים? במיוחד לאחר נסיעות חזקות (מוקדש למי שמכבה מנוע ישר אחרי כל קטע בנס הרים).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד והשיקולים שלו.

שתי דקות בשבילך זה אולי לא משהו, בשביל מישהו אחר שממהר לפגישה חשובה, שתי דקות של ישיבה סתמית באוטו יכולה לשגע פילים ואני לא מעלה אפילו את האספקט הכלכלי שבעניין.

לשאלתך - כן, הייתי שם את זה באוטו שלי, אם היה לי טורבו כמובן (וכסף...).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

היית שם את זה גם אם יש עוד דברים חשובים שלא התקנת?

גם אני הייתי שם גיר סיקוונסיאלי 7 הילוכים, אם היה לי כסף, אבל רק אחרי שהייתי מסדר עוד רשימה ארוכה של דברים.

ולגבי מה שלירן אמר, עם יד על הלב, אתה היית משאיר רכב בחניון מונע?

הרי היית הולך לאט לאט ומסתכל כל שניה עד אשר הוא היה כבה :? .

בדיוק כמו מרימי חלונות, אני תמיד מחכה מרחוק לראות אם הם אכן עלו.

איזה אספקט כלכלי?

הרי הרכב נשאר מונע (ומה עם האספקט המנטלי? לשבת בישיבה ולחשוב.. האם האוטו כבה?... אולי ה-TT לא עובד טוב והוא מונע?...)

פורסם

גם אני הייתי שם גיר סיקוונסיאלי 7 הילוכים, אם היה לי כסף, אבל רק אחרי שהייתי מסדר עוד רשימה ארוכה של דברים.

איזה אספקט כלכלי?

הרי הרכב נשאר מונע (ומה עם האספקט המנטלי? לשבת בישיבה ולחשוב.. האם האוטו כבה?... אולי ה-TT לא עובד טוב והוא מונע?...)

"דברים חשובים"? מה זה דברים חשובים? אל תזרוק סתם דברים לאוויר. זה ילדותי. אם זה יהיה רפידות בלמים מול TT אני אחליף רפידות, אם זה יהיה שעון טמפ' אוויר בסעפת יניקה מול TT... נחש לבד במה אני אבחר.

איך אתה משווה גיר סיקוונסייאלי שעולה 30 אלף ש"ח לTT בפחות מאלף ש"ח? תרשה לי לגחך. נוסיף לזה את העובדה שיש היום TTים שמשמשים גם כמדי גדישה ועוד אי אילו פונקציות ויש לך נוסחא אטרקטיבית אפילו יותר.

עם יד על הלב ובהנחה שהייתי ממהר לאינשהו, כן, הייתי בכיף משאיר את הרכב מונע עם הTT, אלו מכשירים אמינים, כל עוד ההתקנה בוצעה כמו שצריך אין שום סיבה לצפות לתקלות.

על איזה אספקט כלכלי אני מדבר? טורבו חדש ב15 אלף ש"ח, rings a bell?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

איזה אספקט כלכלי?

"דברים חשובים"? מה זה דברים חשובים? אל תזרוק סתם דברים לאוויר. זה ילדותי. אם זה יהיה רפידות בלמים מול TT אני אחליף רפידות, אם זה יהיה שעון טמפ' אוויר בסעפת יניקה מול TT... נחש לבד במה אני אבחר.

איך אתה משווה גיר סיקוונסייאלי שעולה 30 אלף ש"ח לTT בפחות מאלף ש"ח? תרשה לי לגחך. נוסיף לזה את העובדה שיש היום TTים שמשמשים גם כמדי גדישה ועוד אי אילו פונקציות ויש לך נוסחא אטרקטיבית אפילו יותר.

עם יד על הלב ובהנחה שהייתי ממהר לאינשהו, כן, הייתי בכיף משאיר את הרכב מונע עם הTT, אלו מכשירים אמינים, כל עוד ההתקנה בוצעה כמו שצריך אין שום סיבה לצפות לתקלות.

על איזה אספקט כלכלי אני מדבר? טורבו חדש ב15 אלף ש"ח, rings a bell?

ישי אתה צודק , כל עוד ההתקנה בוצעה כראוי , אבל איך יודעים שההתקנה לא בוצעה

כראוי ... שהיא לא עובדת כשורה ולאחר זמן מה...

בכל מקרה גם אם נגיד ומדובר בהתקנה מקצועית לחלוטין

עדיין מדובר במכשיר בין אם מחשב ובין אם מכניקה

ולא הכל 100 אחוז , בבני לבינך אתה היית משאיר את האוטו שלך! במידה והיה לך

TT והיית הולך מבלי להסתכל עליו כלל ולחכות לכיבויו?!

התשובה היא לא כי אני מכיר אותך..

לבעלי רכבי חברה מסויימים ורכבי ציי רכב טורבו אז הנושא כדאי מאד

ומולץ בחום , אבל ברכב הפרטי שלך אין טעם..

דקה עד 2 דקות מהחיים.... ואז שקט נפשי

גם מבחינת אורך החיים העתידי למנוע

והן בגלל הדאגות שמה הרכב יכבה.

פורסם

טורבו חדש לא עולה 15K.

למה אתה לא קונה אזעקה שמתניעה את הרכב? חוסך לך דקה ועולה כ-2K.

בערך הקבלה מדויקת, נכון?

זה 1000 ש"ח שאפשר לעשות איתם 1001 דברים אחרים, וכל מה שאני צריך לעשות ע"מ לחסוך אותם זה לשבת באוטו עוד דקה (או לדאוג ליסוע 3 דקות על 1000 סל"ד).

חוץ מזה, עד כמה שאני יודע TT לא מותקן על אף רכב במקור, אלא כתוספת כמו מערכת/ספוילר.

מה שכן מותקן, למשל ב-911TT, זה מנגנון שממשיך את זרימת השמן לטורבואים גם לאחר שהמנוע כבה.

דוגמא מקבילה פחות או יותר, דיפרנציאל - 3K בערך.

אומנם לא 1K אבל בערך אותו סדר גודל. אם אני אחסוך את הכסף (1000 ש"ח) יהיה לי יותר קל להגיע לדיפרנציאל.

מוצר נוחות ותו לא, ההסבר על הפגישה הדחופה מוכר לי, אמרה לי את זה מישהי שחנתה בחניית נחים כי לא היתה אחרת.

פורסם

לירן, ועוד איך הייתי שם TT ברכב מוגדש, בייחוד אם הוא היה רכב שידוע שיש לו תקלות נפוצות בטורבו, למעשה זה היה הדבר הראשון שאני הייתי מתקין ברכב.

טורבו חדש לא עולה 15K

איך ידעתי שתתחיל דווקא עם זה... תרים טלפון למוסך מורשה לנצ'יה תשאל כמה עולה טורבו. אל תגיד לי שאפשר להשיג בפחות, את זה גם אני יודע... על אותו משקל אני יכול לארגן לך גם TT ב500 ש"ח.

בקיצור, לך TT לא מתאים? סבבה, אל תקנה.

אתה מעדיף לשבת באוטו ולקרוא שירים של נעמי שמר להנאתך? עוד יותר סבבה, לך על זה טייגר. (למרות שאף פעם לא ראיתי אותך יושב ונותן לטורבו להתקרר אבל עזוב, אתה חאפר, זה ידוע :wink: )

כמו שכתבתי כבר לפני איזה 7 הודעות: כל אחד והשיקולים שלו.

פורסם

אף אחד לא חושב שזה שירשור שנועד לשכנע אי-אילו אנשים. נקודה.

זה פיצ'ר נחמד, שע"י המתנה של דקה באוטו (ואפילו חצי דקה) אתה חוסך את העלות שלו.

אם היית מדבר על EGT או חום שמן, הייתי מסכים איתך, כי הם קריטיים לעבודה תקינה.

ד"א ניפחתם כאן את עניין הבלאי של הטורבו.

גם אם במשך שנתיים תכבה את הטורבו בלי לחכות, יהיה לך בלאי של 10% יותר.

זה לא שאתה טס על 150, גדישה של 2 באר, פול גז, ואז מכבה את המנוע.

נ.ב 1+2

1. אל תקשקש דברים שאתה לא יודע, אני מחכה מספיק שהוא יתקרר, אם אתה חושב שהמדידות שלך על זמן ההמתנה נכונות יותר משלי, אנא תחלוק איתי אותן.

2. לא ענית לי לגבי המכשיר שמניע את הרכב לפני שנכנסים אליו, למה אתה לא קונה, הוא יעיל מאוד בשבילך.

פורסם

הייתי יכול לשים פה הודעה שכל התוכן שלה היה "לא לא לא. אני חייב להגיד את המילה האחרונה."... אבל לא. אני אתייחס למה שאתה מעלה למרות שזה כבר מזמן לא תורם לדיון ונראה לי שמיצינו.

הפיצ'ר הזה אולי לא משמעותי בשבילך כי אתה באמת אבל באמת אוהב לקרוא שירי נעמי שמר... בסדר, הבנו, בפעם המיליון ואחת - כל אחד והשיקולים שלו!!!

בלאי של 10%? באמת? זה מדוד??? מעניין לדעת איך הגעת לנתון הכ"כ מדויק הזה... אולי זה 5%? אולי 15%? אולי 90%????? תעשה לי טובה.

נ.ב. 1 - בסדר. אם אתה אומר.

נ.ב. 2 - המכשיר שאתה מדבר עליו לא יעיל בשבילי, אני מתניע ונוסע תוך הקפדה לא לעבור את ה2000~ סל"ד עד שחום השמן מגיע לטמפ' האופטימלית. איך המכשיר הזה עוזר לי??? מה גם שהועלו פה כל מיני בעיות בטיחותיות שיכולות לקרות בשימוש בו. בקיצור, די להיות דמגוג.

פורסם

סליחה שאני מפריע באמצע הוויכוח הסוער

אבל יש לי שאלה שאליה קיבלתי מספר תשובות.

מהו אורך חיים ממוצע של טורבו, אם אתם רוצים יותר פרטים , אוקטביה טורבו

דיזל שנת 2000

פורסם

TT שמיטי :evil:

אין מצב שהייתי מתקין שטות כזאת ברכב שלי ואני אסביר מדוע

כל מה שבאמת לא נחוץ מבחינתי לא יותקן אני אנטי התקנות מיותרות, בייחוד התקנות מסוג זה שקשורות במנגנון ההצתה של הרכב ועלולות להוביל לתקלות מיותרות בעתיד. בדיוק כמו אימובילייזר.

ישי, ההתעקשות שלך מיותרת.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

TT שמיטי... אהבתי. :hihi:

דוד, זה שאתה לא אוהב "התקנות מיותרות" זה השיקול שלך.

לאחרים יש שיקולים אחרים.

התעקשות שמיתעקשות, נדבר כשיהיה בראלי טורבו... :roll:

ובזאת אני רשמית מסיים את התגובות שלי לשירשור הזה (אלא אם רועי ימשיך לכתוב ולעצבן אותי... :wink: ).

פורסם

ישי, אמרת בחוכמה שבזה תסיים, וסייג לחוכמה שתיקה. אמור גם לכל בעלי הראלי.

כשנרצה ת'רד שנראה ככה:

משה: כן

חיים: לא

משה: אמרתי שכן

חיים: אמרתי שלא

משה: אמרתי שבכל זאת כן

חיים: אמרתי שבכל זאת לא

נעשה אחד כזה דביק, ונחליף לו את הכותרת בהתאם לנושא הרלוונטי.

חאליק, לכו כבר לישון, הוויכוח הזה מיצה את עצמו, נשבר הז*ן לראות אותו קופץ כל הזמן עם הודעות חדשות.

אופס, הרגע קפצה הודעה חדשה בת'רד הזה ...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אני באוטו שלי (שאין בו טורבו כידוע וגם לא יהיה) מחכה בין 30 לפחות לדקה שתיים לפני שאני מכבה.

שווה משהו? הבנתי שגם במנועים אטמוספיריים זה חשוב, השאלה היא

עד כמה.

Race Smart

פורסם
אני באוטו שלי (שאין בו טורבו כידוע וגם לא יהיה) מחכה בין 30 לפחות לדקה שתיים לפני שאני מכבה.

שווה משהו? הבנתי שגם במנועים אטמוספיריים זה חשוב, השאלה היא

עד כמה.

אתה בטוח שאתה לא רוצה טורבו ? ישפר את הנשימה של הS16 :wink: ...

ולענייננו, אין צורך לחכות יותר מחצי דקה. מה שקורה בזמן זה הוא פיזור החום מראש המנוע - עניין שנכון גם לרכבי טורבו אגב

(הם למעשה מרוויחים 2 ציפורים במכה אחת בהמתנה לפני הדממת המנוע, גם שמירה על הטורבו וגם פיזור חום מראש המנוע).

אה וישי תקרא את זה:

http://www.netcar.co.il/forum/la.asp?ix=23890&lb=0

מה אתה אומר ? מושיקו חאפר... ? :roll: הלוואי עליי לקנות רכב מ"חאפר" כמוהו.

טל.

• תוכן חדש...