Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי שתי פג'ו 205 1400 ,האחת שנת 96 ממשלתית לשעבר , והשניה פרטית שנת 95 . היום בדקתי קומפרסיה במנוע (תאי השריפה ) ובשניהם נמצא ערך של 180 . ה- 96 הממשלתית סוחבת כמו סוס , לעומת זאת ה-95 הפרטית סוחבת הרבה פחות באחרונה בדקתי כיוון חגורת טימינג וזה תקין לחלוטין כך שאינני יודע מה בדיוק הסיבה לכך שה-96 סוחבת הרבה יותר טוב . האם שסתומים סגורים למדי נותנים תופעה כזו ? ואיך אפשר לשפר את הסחיבה של ה-95 למרות שמדובר באותו איכות מנוע מבית אותו היצרן ? האם קומפרסיה של 180 נחשבת לטובה ומה הערך האופטימלי ?

לטיפולכם ...........

בתודה

פורסם

קומפרסייה אחידה של 180 PSI היא מצויינת,יש לבדוק אפשרות של הפסדי לחץ ברכב שסוחב פחות טוב, או אפשרות של ממיר קטליטי סתום או קלאץ מחליק!

שסתומים סגורים יביאו בהכרח לירידה בקופרסייה , לסחיבה לקוייה, לעליה בתצרוכת הדלק, ושריפת שסותמי פליטה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שמעתי שאולי פלאשינג יכול לעזור לסחיבה יותר טובה, מנקה את המנוע מכל ה"ג'יפה" שלו.

צביקה- האם אתה יכול לפרט מתי זה נחוץ לעשות פלאשינג, ובמה זה תורם?

תודה רבה.

פורסם
שרשורים עם שאלות טכניות מקובל לפתוח בפורום הטכני.

להבא :idea:.

מוטי

ניראה לי שהיתבלבלתה אולי?!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לא היית צריך לשאול את צביקה מה תורם פלאשינג......:idea:
אכן ארז ארז צודק לא מצאת את האדם המתאים לשאול אותו מתי יש צורך לעשות פלשינג, משום כפי שארז יודע , אני אנטי פלשינג ואנטי תוספי דלק!

אלא במקרים מיוחדים וספציפים!

ובניל. אני מסכים עם מוטי ששאלה כזאת מתאימה לפורום טכני ולא כללי!

ואנא התיחס לשאלה שנשאלה מדוע יש הבדל בסחיבה בין שני כלי רכב דומים, בעלי קומפרסייה גבוהה ואחידה!

והאם שסתומים סגורים אכן גורמים לירידה בסחיבה?!

בברכה

צביקה

פורסם
אכן ארז ארז צודק לא מצאת את האדם המתאים לשאול אותו מתי יש צורך לעשות פלשינג, משום כפי שארז יודע , אני אנטי פלשינג ואנטי תוספי דלק!

אלא במקרים מיוחדים וספציפים!

ובניל. אני מסכים עם מוטי ששאלה כזאת מתאימה לפורום טכני ולא כללי!

ואנא התיחס לשאלה שנשאלה מדוע יש הבדל בסחיבה בין שני כלי רכב דומים, בעלי קומפרסייה גבוהה ואחידה!

והאם שסתומים סגורים אכן גורמים לירידה בסחיבה?!

בברכה

צביקה

ייתכן והבעייה נעוצה בין היתר במערכת ההזרקה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ביום שישי נכנסתי לניקוי רדיאטור ובמקריות רבה גיליתי שבאוטו הוציאו את הטורמוסטט מה שבהחלט (לדעתי) יכול לתת תופעה כזאת , הכנסתי טורמוסטט והאוטו נוסע פצצה .

שאלה לי אליכם , האם תפקידו העיקרי של הטורמוסטט זה ויסות טמפרטורה ? או שכמו אני מניח שיש לזה אפקט על ויסות עוצמת זרימת המים במערכת הקירור ? תקנו אותי בבקשה , אשמח לדעת יותר על טורמוסטט ותפקידיו בטובכם .........

פורסם

הטרמוסטט משמש מעין "שסתום". כשהמנוע מתחמם, הוא נפתח ומאפשר צירקולציה של נוזל קירור במנוע, מה שגורם לקירורו.

אם אין תרמוסטט באוטו, או מה שרוב המוסכניקים אוהבים לעשות זה לחתוך אותו ולהשאיר רק את החלק עם הגומי, פשוט יש צירקולציה תמידית של נוזל קירור במנוע.

ד"א: לא נראה שבגלל ששמו לך תרמוסטט האוטו "סוחב" יותר טוב. כי זה בכלל לא קשור!

SpeedMaster

פורסם

מה שעשו אצלי זה בדיוק מה שאתה אומר , הם פשוט חתכו אותו והשאירו אותו פתוח , בנוגע לסחיבה אני חייב להודות שהאוטו סוחב הרבה יותר טוב בשפת העם ממש "פגז" , שמעתי כל מיני חוויות על טרמוסטט ובעיות שנבעו מאטורמוטוציה (אם יש בכלל מושג כזה ) ומרביתם נפתרו ברגע שהנכניסו למערכת טורמוסטט . בנוסף לבעית הסחיבה הטורמוסטט סיפק לי מענה לעוד בעיה , בד"כ כשהייתי נוסע בירידה ארוכה בסוף הירידה הטורים היו גבוהים יותר וכאילו שאת נוסע עם צ'וק פתוח ברכבים שאין בהם מייצב טורים ( במקרה שלי יש מייצב וכמובן יש מחשב ) - מזכרוני עם הרנו4 שלי שלא היה לו טורמוסטט עד לא מזמן עולה כי כשהייתי נוסע בירידה מחוג החום היה יורד כמעט על לרמה שדומה לזאת שהמנוע קר לגמרי , וזה מספק לי תשובה לטורים המעט גבוהים שנתקלתי בהם בסוף כל ירידה , ככל הנראה שהמחשב מפרש את הסטואציה וכאילו שהמנוע קר ומעלה את הטורים כמנגנון פיצוי.

אנא תגובותיכם ................

פורסם
ד"א: לא נראה שבגלל ששמו לך תרמוסטט האוטו "סוחב" יותר טוב. כי זה בכלל לא קשור!
זה קשור כי בלי טרמוסטט המנוע מתקרר גם כשלא צריך והוא רוב הזמן בטמפרטורה נמוכה מדי.

במצב כזה השמן סמיך יותר ובנוסף החיכוך בין הבוכנה לצילינדר גדול יותר (אלא אם כן המנוע גמור ואז זה דווקא אמור קצת לעזור). לדעתי לטמפ. הנמוכה יש גם השפעה על תהליך הבערה בתוך הצילינדר.

פורסם
וזה מספק לי תשובה לטורים המעט גבוהים שנתקלתי בהם בסוף כל ירידה , ככל הנראה שהמחשב מפרש את הסטואציה וכאילו שהמנוע קר ומעלה את הטורים כמנגנון פיצוי.

אנא תגובותיכם ................

אכן כך המחשב מפרש את המנוע כקר , משום שכך משדרים לו חיישני הטמפרטורה, ולכן המחשב מפצה זאת על ידי העשרה, שמתבטאת בתצרוכת דלק גבוהה יותר!

בברכה

צביקה

פורסם
אלא אם כן המנוע גמור ואז זה דווקא אמור קצת לעזור
דווקא לא...

אבל בלי טרמוסטט הבלאי של המנוע גדל משמעותית.

• תוכן חדש...