Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המכשיר המדובר הוא פיוניר 4650MP.

לאחר חיבור מגבר (מגבר רגיל, 2 יציאות) ביצעתי כיוונים אחרונים (בזמן שה-HU חצי מחוץ למקום שלום) בזמן שהמנוע עובד (עם מזגן) והכל היה תקין, ללא רעשי אדמה או רקע כלל וכלל.

לאחר שניסיתי וכשלתי בלהכניס את ה-HU חזרה למקום (קצת בכח) החלו רעשי אלטרנטור ברמקולים המחוברים למגבר.

יש לציין כי בודדתי את הרעש והוא מגיע בוודאות מהיציאות ב-HU ולא מהמגבר.

ה-HU והמגבר ניזונים מקווי מתח נפרדים וחזקים (חוט לפלוס וחוט למינוס) ישירות מהמצבר. החוטים זהים בקוטרם בשני הצדדים (פלוס ומינוס) ולכל קו יש פיוז משלו.

החוטים של המתח הוטמנו בצד שמאל של הרכב וה-RCA בצד ימין.

ניסיתי להחליף RCA עם אחד אחר - ללא הואיל.

מה שלא מובן לי הוא שעד לאותו רגע שניסיתי להכניס את ה-HU למקום לא היתה שום בעיה. החשד הראשוני נפל על ההלחמות של היציאות RCA ללוח הראשי של ה HU שאולי נשברו כתוצאה מהפעלת כוח (למרות שהכח שהפעלתי על זה היה חלש יחסית וכבר היו לי מקרים עם מכשירים אחרים שהפעלתי פי כמה כח ולא קרה כלום ל-HU).

ההלחמות נבדקו ונמצאו תקינות למראה (אין סדקים או כל נזק שנראה לעין).

באתר "אוטוסאונד" טוענים שבמקרים כאלה יש אפשרות להאריק את הסיכוך של ה RCA ישירות לגוף ה-HU ---> ניסיתי זאת והבעיה נפתרה לחלוטין !

(אגב, ברמקולים שאינם מחברים למגבר אין שום רעשי אדמה/אלטרנטור).

השאלות הנשאלות הן:

1. האם יש הסבר הגיוני לנ"ל ?

2. ב HU הנוכחי יש רק יציאה אחת (כפולה; L+R) למגבר (למרות שזה לא ממש רלוונטי אבל מעניין אותי לדעת)... על הלוח של ה HU יש מעין "הכנה" לעוד יציאה של מגבר - האם היציאה הזו פעילה ואם רוצים אפשר להלחים לשם RCA-נקבה החוצה ולהשתמש בה ?

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

גם אני סובל מרעש והמתקין שלי לא מצליח להיפתר מהם.

מישהו יכול להסביר כיצד לבצע "להאריק את הסיכוך של ה RCA ישירות לגוף ה-HU ---> ניסיתי זאת והבעיה נפתרה לחלוטין !"?

כאשר ה HU הוא המקורי של הרכב אז יש פחות רעש אך כאשר החלפתי ל קנווד 991 אז הרעשים גברו.

מחכה לעזרתכם.

תודה

פורסם

איציק,

המינוס של היציאות RCA על הלוח ,נשרף.

בעיה מאוד נפוצה וידועה במכשירים של פיוניר.

הרעיון של הארקת הRCA עצמו למינוס עצמאי זה רק עוקף את הבעיה זמנית, אני אוהב להכות דברים מהשורש:).

אם יש לך ידע באלקטרוניקה אתה יכול להאריק את היציאות לבד, אם לא, מעבדה תעשה זאת בסכום סמלי של 80-120 ש"ח.

בכל אופן, ההכנה ליציאה הנוספת על הלוח של הHU שלך היא לא פעילה והיא תוצאה של חסכון בייצור של המכשירים תוצרת פיוניר, הם עושים המון בורדים זהים ומשותפים להרבה מכשירים.

under construction..

פורסם

יאצק, אם ההסבר הזה לא יספק אותך, אתה מוזמן להתקשר אלי ואסביר לך איך לפתור את הבעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חיי חידקי.

מהר לארכיון!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...