Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת E.D.L וגם T.C.S מבקש הסבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מוטי,

התשובה המושכלת שלך מוצאת חן בעיני כי יש אמת בדברייך.

למרות הנימה של קצת כעס או מרירות על דברים מסויימים שקשורים לאורח החיים שלנו, כפי שאומר או ליתר דיוק מקלל נתן זהבי בתוכנית הרדיו שלו "כול המדינה דפוקה ומושחתת".

ההתלבטות שלי בנושא מערכות הבטיחות האקטיביות שציינתי, היא בגלל שאני עומד להחליף את הרכב שלי גולף דור IV בגולף דור V שבה קיימים אביזרי הבטיחות האלה ולצערי התוספת במחיר גדולה מאוד וכמעט אין חידושים אחרים משמעותיים.

מריוס תודה על הקישור.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם ניקח את הגישה הזו יותר רחוק אז בשביל מה לנו חגורות כריות אוויר כסא בטיחות כסדות וכ"ו שהרי נהג נבון נמנע ממצבים בעיתיים ולא עושה בהם שימוש לעולם. לצערינו זה לא עובד ככה. נכון שלעולם רכב מתוחכם לא יחליף שיקול דעת של נהג, עובדה שגם ברכב הכי בטיחותי עם הכי הרבה בקרות למשיכה להחלקה ABS כריות אוויר ועוד ועוד אנשים מצליחים להרוג את עצמם. אבל גם לבוא ולטעון שהם מיותריםזה לא נכון. הם עוזרים בהרבה מיקרים שלא כוללים קרח ושלג.

התשובה לדעתי נמצאת כמו תמיד באמצע. ללא ספק המערכות האלו יכולות להציל אותך, מנהג או ילד או בע"ח שהתפרץ לצומת וגורם לך לסתות מהנתיב ביום גשום. מחוסר צומת לב לרגע שגרם לבלימת חרום או מתאונה. או נהג צעיר מהגיע לסיבוב מהר יותר. והחרא הקטן שרוצה לבדוק באיזה שלב המערכת כבר לא תוכל להציל אותו? סמוך עליו שבכל מקרה הוא ימצא דרך להרוג את עצמו, ואולי הוא לא יקח איתו אנשים נוספים אם הם יהיו ברכבים מוגנים

העובדות מראות שזה עובד ועובד טוב רוב הירידה בהרוגים ובפצועים בשנה האחרונה מוסברת באביזרי הבטיחות .

האם זה שווה את הכסף? תלוי בכל אחד ואחד ירצה יקנה לא ירצה לא יקנה.

פורסם

היה לי ברור שלא יעבור הרבה זמן עד שיבוא ההוא שייקח את הדברים שלי להקצנה כאילו שלא ברור לי ש-ABS לדוגמא היא מערכת מצויינת.

את ההודעה שלי צריכים לקרוא בין השורות ונראה לי שמרק הבין אותה כמו שצריך, תודה לך.

מוטי

פורסם

אכן מוטי, תגובתך למופת,

ורק רציתי להדגיש שה- ABS רחוק מלהיות שימושי רק ביום גשום ובכביש רטוב: בכל כביש ובכל מזג אוויר בעת בלימת חירום הגלגלים יכולים להינעל(זה עושה להם את היום..) ואז מצב הנהג ונוסעיו עגום.

לשם דוגמא קרוב משפחה שלי נסע בעיר כביש של 70, בצומת T שזכות הקדימה שלו(ממשיך ישר בצומת) מישהו פשוט לא הסתכל והתפרץ לצומת, כמובן מתוך אינסטינקט בגלל המרחק הקצר בין הרכב המתפרץ, קרוב המשפחה לחץ בחוזקה על הבלמים, הרכב: מגאן 92 או 94 לא זוכר בדיוק, בקיצור המצב כזה: רכב מתפרץ - אינסטינקט בסיסי:בלימת חירום - גלגלים ננעלים - רכב לא עוצר - ממשיך בקו ישר - אל תוך הרכב המתפרץ...

המגאן- טוטאל לוס........

כמה חבל שלא היה ABS אה?

פורסם
זה דור אחר, דור של חארות

ברוכים הבאים לעוד פרק של "מוטי עצבני" :wink:

לא יותר פשוט ללמד אנשים לנהוג?

גם אני וגם אתה יודעים את התשובה - לא. הרבה יותר פשוט לשים באוטו כל מיני פיצ'פקס אלקטרוניים שיעשו את העבודה פי אלף יותר טוב מכל מורה נהיגה או קורס. נהגים כיום, יותר מאי פעם, רוצים להתנייע. להתנהל בכבישים, תרתי משמע - להיות מנוהלים על ידי המכונית. הם רוצים להיות כמה שפחות מעורבים בחווית הנהיגה, וזה פשוט מכיוון שהם יכולים. בעבר לא היו הפינוקים הללו, אז לאנשים לא הייתה ברירה. כיום, עם התרחבות הטכנולוגיה, יש ברירה. אני צופה כי יכולות הנהיגה בקרב הציבור רק תרדנה בשנים הקרובות. ככל שהם נוהגים במכוניות חדישות יותר, כך הם פחות צריכים לדעת לנהוג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז מה בדיוק ההבדל בין EDL ל LSD?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אכן מוטי, תגובתך למופת,

ורק רציתי להדגיש שה- ABS רחוק מלהיות שימושי רק ביום גשום ובכביש רטוב: בכל כביש ובכל מזג אוויר בעת בלימת חירום הגלגלים יכולים להינעל(זה עושה להם את היום..) ואז מצב הנהג ונוסעיו עגום.

כמה חבל שלא היה ABS אה?

כמה חבל שלא קראת את מה שכתבתי.

כמה חבל שאתה מכניס לי מילים לפה, וזה עוד אחרי שהבהרתי שלדעתי ABS היא מערכת מצויינת... איפה רשמתי בדיוק משהו שלילי על ABS? איפה רשמתי _בכלל_ משהו על ABS?

אכן אייסקיוב, תגובתך מלמדת שגם אתה לא מצליח לקרוא בין השורות (ולפעמים גם את השורות עצמן).

לפני שיבוא הבא אחריך אם אותו נוסח התגובה המתוחכם (...NOT) אני אסביר למי שמתקשה להבין מה אמרתי -

מערכות כמו אלו שמרק פתח את השרשור בגללן - TCS ו-EDL הן מערכות שאין בהן שימוש במדינה כמו ישראל למי שיש לו כישוריי נהיגה טובים מאלו של פרימאט ממוצע.

בישראל אתה לא נוהג על קרח ולא על שלג, איפה שהמערכות הנ"ל אכן מקלות על הנהג למרות שעד היום הסתדרו נהגים בלי כל המערכות הנ"ל, ואני גם מודיע לך חגיגית שאף אחת מהמערכות הנ"ל עדיין לא תעזור בגרוש למי ש"התמזל מזלו" לפגוש את מה שנקרא "קרח שחור" באמצע פניה או משהו בסגנון...

יש מכוניות שיש במערכות מסוג זה צורך קצת יותר גדול מאשר במכוניות אחרות... אני יכול להגיד לך שהרבה כוח על הנעה אחורית בשלג דורש מיומנות גבוהה למדי כדי להישאר בכיוון הנסיעה, אבל בחייאת ראבאק, שעמומון נוסע עם מאה ומשהו כוחות סוס והנעה קדמית צריך מערכת בקרת משיכה בכבישים הישראליים?

הצחקת אותי.

NEXT!

מוטי

פורסם
אז מה בדיוק ההבדל בין EDL ל LSD?
LSD - דיפרנציאל מוגבל החלקה באופן מכאני, בין אם בעזרת מערכת קלאצ'ים שננעלת ע"י נוזל ובין עם באמצעות מערכת גלגלי שיניים שמבצעת את תפקידה.

ניתן לכייל את אופי הגבלת ההחלקה ואת תכונות הנעילה.

דיפרנציאל מוגבל החלקה שוקל אותו הדבר כמו דיפרנציאל פתוח.

EDL - גיזמו אלקטרוני שנותן את השליטה בדיפרנציאל למחשב, מוסיף כמובן משקל לרכב, אופציה לאביזר נוסף להתקלקל וכו'...

מוטי

פורסם

אז אני מוסיף על השאלה שלי.

מה ההבדל בין EDL ל LSD והאם LSD נחשב גם ל"גיזמו". :)

האם LSD יעזור לי לצאת מסיבובים יותר מהר והאם באמת יש לו חיסרון בכבישים משובשים?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

במקרה של רכב חזק ה-LSD יכול להועיל מאוד ביציאה מסיבובים ובכלל, הצמיגים פשוט לא מסוגלים להוריד את הכוח לאדמה (אלא אם אתה מתכנן על צמיגי מירוץ :wink:) בנהיגה ספורטיבית.

אין כל פסול לדעתי ב-LSD באותה סיבה שאין כל רע בדיפרנציאלים ננעלים ברכב לשטח... זה די כורח המציאות.

מוטי

פורסם

גם לי יש עוד שאלה.

האם מערכת EDL,TCS עוזרות בזמן התחפרות או שקיעה בחול טובעני ברכב משפחתי, לא רכב שטח מובהק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

רבותיי,

המערכות האלו באות ומתקנות בזמן אמת טעויות של נהיגה. גם מקצוענים (כמו מוטי) יכולים לשגות בזמן נסיעה.

המערכות מוגבלות, לחוקי הפיזיקה.

אבל לפעמיים החצי מטר תיקון, שווה חיי אדם. ועם טעון זה, אני בטוח לאף אחד וויכוח.

וכן, יש לי נסיון רב בנסיעה ובחינת המערכות הנ"ל.

ומי שלא רוצה, שילחץ על כפתור ה [ESP OFF].

• תוכן חדש...