Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

לפני שבועיים קיבלתי זימון למבחני צוות אוויר (הצו הראשון היה לפני חודש)

נתחיל מזה שאני בן יחיד ולכן קרבי לא בא בחשבון - אמא לא תחתום ואני לא ממש רוצה...

אני חשבתי יותר לכיוון של מש"ק קליעה, כי אני בא מתחום הקליעה הספורטיבית - ויריתי באמ16 (אמנם מוסב לקליבר קטן) יותר ממה שחיילים יורים בכל תקופת השירות שלהם כנראה..

אבל עכשיו נפתחה בפני הדלת הזאת והיא נראית לי מאד מזמינה...לכן אני שואל אתכם, האם יש כאן מישהו שעבר את זה?

שיכול לחלוק?

אפשר להגיע מכאן לטיס?

אלו השאלות שעולות לי בראש,

תודה מראש, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השאלה המרכזית כאן היא למה קרבי לא בא בחשבון?

האופציות:

1.יציאות הביתה לא משהו.

2.מסוכן להיות לוחם חי"ר (גבעתי, גולני צנחנים וכו')

3.קשה פיזית.

4.אוכל לא אטרקציה.

5.כל התשובות נכונות.

אם בגלל היציאות, או הקושי הפיזי, אתה כבר יכול לפסול את צוות אויר, שם היציאות (לפחות עד שתופסים פז"מ) גרועות, ולפחות בשלב הגיבוש והשבועות המעניינים (שבוע שבי וכו') קצת יותר קשה פיזית.

אם בגלל הסיכון, אז לפחות בזה צוות האויר מהווה פשרה טובה.

אם בגלל אוכל (כמובן בציניות...)- הכי טוב צוות אויר.

אמנם בעברי אני לוחם וקצין בגבעתי (כבוד!), אבל שלא יספרו לך סיפורים, צוות אויר נחשב ליוקרתי, וקורס טיס בפרט נחשב לעלית של העלית,חד וחלק.

אני מאוד מסופק מהשירות הצבאי שלי, ולמרות זאת תמיד יש לי צביטה בלב על זה שוויתרתי על האפשרות של צוות אויר (קיבלתי את הזימון המיוחל, ובגלל שיקולים אישיים פשוט שרפתי אותו וזרקתי את השאריות המפוייחות לפח.....).

לך על זה טייגר, שיהיה לך המון בהצלחה, תישן טוב ביום לפני המבדקים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם אמא שלך לא תחתום - בשביל מה אתה בכלל חושב על הכיוון הזה ?

עוד יתרון של קורס טייס הוא שגם אם תיפול ממנו, תוכל להגיע למגון תפקידים מעניינים מאוד (שמגיעים אליהם כמעט אך ורק נפלי טיס)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מיונים לצוות אוויר זה המיונים הראשונים לקראת קורס טייס. אם תעבור יהיה לך ירפ'א א', ירפ'א ב' ובסוף גיבוש. אם את כל אלה תעבור תתקבל לקורס טייס שבמהלכו (3 שנים) אתה עדיין יכול ליפול בכל שלב. רק אם אתה עובר את כל התלאות האלו תהיה טייס קרב.

אם אתה לא רוצה קרבי ואמא שלך גם ככה לא מוכנה לחתום אז שכח מטייס. זה קשה מדי פיזית וזה גם מסוכן אז אם זה מה שאתה רוצה תצטרך לעבוד קשה על לשכנע את אמא...

היציאות בהתחלה הן על הפנים. עד שאתה משתפשף שם קצת ואז הן נהיות סבירות. האוכל הוא הכי טוב. הבנות גם. וזה בעיקרון מ ה שנחשב לתפקיד הכי יוקרתי בצהל. טייס קרב.

חלום ילדות שלי. מקווה להגשים אותו. בינתיים עברתי את המיונים הראשונים ואת 2 הירפ'אות. בפסח יש לי גיבוש ואם אני עובר אני בקורס.

בהצלחה

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אמא שלי לא תחתום על קרבי כי היא לא רוצה אותי בשטחים, והאמת התנאים האלה לא נראים לי,

אם הייתי הולך לקרבי זה אך ורק לצלפים, אבל אני לא יודע אם אני רוצה להיכנס לוויכוחים עם אמא שלי...

לחיל אוויר אגב היא כנראה כן תסכים...

חוץ מזה חיל אוויר אומר שאתה חותם קבע לכמה שנים טובות, משמע אין כאב ראש של אוניברסיטה...

חוץ מזה מי לא רוצה להיות טייס?

:p

אפילו תובלה מספק אותי...

מה שאני מחפש זה קצת פירוט ממישהו שהיה שם, שנמצא שם, שיודע לעומק קצת...

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קצת פסיכו(דאלי)טכני, הרכבת מכונה וקורדינאציה.

סה"כ לא מסובך מדי.

אין כ"כ איך להתכונן. או שתתאים או שלא.

בהצלחה.

נ.ב.

למתי הזימון שלך?

(ב8.2 אני שם לירפ"א א').

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

1. כן יש כאב ראש של אוניברסיטה כי היום קורס טיס כולל תואר ראשון

2. אם השיקול של אמא שלך הוא הסכנה הנשקפת לחייך - אז בצוות אוויר יש סכנה לא פחותה משירות בשטחים.

3. צוות אוויר זה טייס/ת, נווט/ת, מכונן אוויר ועוד כל מיני מקצועות של הטסת מטוס.

4. כמו שאמרו - אין מה להתכונן, תבוא ותהיה מה שאתה. אם תתאים תתקדם הלאה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כמה הבהרות לגבי קורס טיס...

להיות טייס זה לא בדיוק הג'ובניק הטיפוסי בחיל האוויר... כטייס סביר להניח שתסגור הרבה שבתות בבסיס, 2 ברצף וגם 3...

ויש בזה גם סיכון, זה לא בטוח כמו להיות ג'ובניק בקרייה (מצד שני אין היום כבר שום דבר בטוח...)

קשה להתקבל לקורס טיס, יש לך מבדקים שונים, סימולטורים, בדיקות רפואיות וכדומה, ועוד יותר קשה לסיים את ה3 שנים ולהפוך לטייס או נווט, ככה שאל תיקח את זה כמובן מאליו...

לגבי התואר שלהם... הוא לא שווה הרבה...

ולגבי הקבע, הקורס טיס זה 3 שנים ואז הם חותמים עוד 9 קבע...

בכל מקרה טייס זה לא חיים קלים, קודם צריך להתקבל ואז צריך גם לעבור 3 שנים לא קלות...

מה שכן, מי שמסיים אפשר להגיד שהוא מסודר אחרי זה גם בצבא וגם באזרחות, מקצוע שנחשב ליוקרתי, משכורת טובה (באזרחות)...

פורסם

בעברי הייתי במבדקים לצוות אויר.

אני לא מחזיק מעצמי טיפש במיוחד (קב"א 54 :)) ואני מצאתי את המבחנים האלה קשים בצורה בלתי רגילה.

לאחר מכן הלכתי למבחנים לחמ"ן אותם עברתי בהצלחה (את כל השירות העברתי בחמ"ן, חצי ממנו הייתי מדריך, רבע בעבודה מודיעינית ועוד רבע בתפקיד לא מודיעיני).

חשוב לי לציין שהמבחנים של מודיעין לא היו פשוטים במיוחד (במיוחד זכור לי "שאלון 300" המתיש), ועדיין, צוות אויר זה ליגה אחרת בכל מה שקשור לרמה.

אתה צריך לענות על מספר מסויים של שאלות (בעיקר פסיכוטכניות) בזמן קצר ביותר, ברוב הפרקים הצלחתי להגיע רק עד החצי.

איך שלא יהיה, לך על זה ושיהיה לך בהצלחה.

רק אל תשכח שבהתחלה לא מלקקים שם דבש בכלל (לגבי ההמשך... פה כבר יש על מה לדבר ;))

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
1. כן יש כאב ראש של אוניברסיטה כי היום קורס טיס כולל תואר ראשון

2. אם השיקול של אמא שלך הוא הסכנה הנשקפת לחייך - אז בצוות אוויר יש סכנה לא פחותה משירות בשטחים.

3. צוות אוויר זה טייס/ת, נווט/ת, מכונן אוויר ועוד כל מיני מקצועות של הטסת מטוס.

4. כמו שאמרו - אין מה להתכונן, תבוא ותהיה מה שאתה. אם תתאים תתקדם הלאה.

וואלה....

אז זהו שמבחינת קיטלוג אולי אתה צודק בתחלס,בשטחים הרבה יותר מסוכן מאשר בשמיים.

בכל אופן טייגר ,אם אתה באמת טוב בקליעה אני חושב שאתה יכול לתרום המון בהדרכה .

אם אתה רוצה סיפוק של קרבי בלי שאמא תפחד צוות אוויר זה הכי קרוב שאתה יכול לבקש.

לגבי קושי ,לדעתי מנטלית הרבה יותר קשה בגדודים, פיזית בחודשים הראשונים יהיה יותר קשה בצוות אוויר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

למי ששאל מה זה צוות אוויר - צוות אוויר זה מי שמטיס מטוסים: טייס, נווט ומכונן.

לגבי קורס טייס. אישית אני מצטער שלא יצא לי לנסות להתקבל לקורס טיס. מאוד רציתי את זה אבל לא האמנתי מספיק בעצמי.

המחשבה שצריכה להוביל אותך במהלך הקורס היא אך ורק התוצאה הסופית. סוגרים ים שבתות, התנאים קשים אבל המטרה מקודשת.

את הבן \ בת שלי בעתיד אני אדחף אך ורק לטוב ביותר. אני חושב ששווה לך לנסות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קליעה עבורי היא ברירת מחדל, אם יש משהו יותר טוב אז למה לא ללכת על זה?

אני לא מפחד ממעמץ פיזי, אני גם לא לחוץ מלסגור שבתות, אני מוכן לנסות הכל, ואחת הסיבות העיקריות שאני בכלל שוקל את זה זה המקצוע שאחרי זה..

כי מהקליעה לא יצא לי כלום, מטיס... אחד המקצועות היוקרתיים ביותר...

נ.ב.

אני שם ב6.2

(ירושלים)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

As an X pilots course soldier (washed out after 8 month to a paratroopers unit)...

first checks.

not too hard main thing is eye yo hand coordination and some technical data skills - smiler to first draft call but a bit harder...

"Yarpa A"

more technical skills test and so on

"Yarpa B"

phsycological test and physical test - if u don't see perfect (6/6 or better) u can't be a fighter pilot (or so it was 5 years ago :)

Try out (Gibush)

not a week, actually more like 4.5 days. if done in summer not very hard - heat restrictions a bit harder in spring (physically) a lot of under pressure skill test.

the course

worst weekend rate (every 3rd weekend out) hardest discipline control (in the beginning) not very physical as infantry. best people u can find (most of them will be washed out and fill in the infantry command line)

after all

very fun, once in a lifetime experience and a shot for a great job.

as people said if u r washed out u can get great positions in other places - not just infantry.

i say

Give it a shot, u can't lose anything

good luck

...Spead is nothing without Control

• תוכן חדש...