Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות משיפוץ כרמן גיאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא נעמיוד על כמה טעיות...

1) הלחמות עם ברנר הן לא הלחמות, אין המסה של מתכת וערבוב שלהן.

2) ריתוך בעזרת CO לא יוצר B-METAL

3) תיקונים שענשים בעזרת עופרת לא מיתפוצצים כי הם לא סופגים לחות כמו הבונדו.

4) ההיתפשטות וההתקבצות של עופרת בשינויי טמפ' דומים לאילו של הפח בניגוד גמור לבונדו

5) בעופרת פחות רגישה לעיוותים לש הפח

אין ספק שקשה לתקין רכב רקוב שעשוי מחומר דרק.

You can't make chicken soup from chicken shit

;-)

גילי

יש כמה טעויות בתיקון הטעויות (ואני לא מתכוון לכתיב)

1) הלחמה היא לא ריתוך. הלחמה היא הצמדת מתכת נוזלית (מותכת) למתכות אחרות שאינן

מותכות. המתכת המותכת יכולה להיות בדיל, עופרת, כסף, נחושת וכו'.

ריתוך הוא חיבור מתכות מותכות זו לזו, אם או בלי תוספת חומר מותך לחיבור.

הלחמה עם ברנר היא בדיוק הלחמה.

2) אם לדייק, הגז הוא CO2. או ארגון. או תערובת של השניים. התכוונת ל- bi metal?

5) לצורך הדבקות העופרת יש לחמם קודם את הפח לחום גבוה מאוד, מה שגורם להווצרות גלים.

ריתוך CO2 הוא קצר ומקומי, ואיננו מחמם את הפח מעבר נקודת הריתוך, ולכן פחות יוצר גלים. גם

בריתוך כזה מומלץ לרתך בקטעים ובהפסקות, למניעת חימום יתר ועיוות הפח.

:turn-l:
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש כמה טעויות בתיקון הטעויות (ואני לא מתכוון לכתיב)

1) הלחמה היא לא ריתוך. הלחמה היא הצמדת מתכת נוזלית (מותכת) למתכות אחרות שאינן

מותכות. המתכת המותכת יכולה להיות בדיל, עופרת, כסף, נחושת וכו'.

צודק... לא שמתי לב "הלחמות אינן הלחמות" :wink: ...

ריתוך הוא חיבור מתכות מותכות זו לזו, אם או בלי תוספת חומר מותך לחיבור.

הלחמה עם ברנר היא בידוק הלחמה.

אפשר להלחים עם ברנר, צריך מיומנות על כדי לא לישרוף את הפח... המתכת המרותכת היא לא פליז אלא חומר שדומה לאלקטרודה של ה CO

2) אם לדייק, הגז הוא CO2. או ארגון. או תערובת של השניים. התכוונת ל- bi metal?

כן, ריאקציה כימית בין שתי מתכות שיוצרת שדה חשמלי ובסוף יוצרת קורוזיה...

CO, CO2, הכל אותו הדבר (לא)

5) לצורך הדבקות העופרת יש לחמם קודם את הפח לחום גבוה מאוד, מה שגורם להווצרות גלים.

ריתוך CO2 הוא קצר ומקומי, ואיננו מחמם את הפח מעבר נקודת הריתוך, ולכן פחות יוצר גלים. גם

בריתוך כזה מומלץ לרתך בקטעים ובהפסקות, למניעת חימום יתר ועיוות הפח.

400 מעלות הוא לא חום חזק כל כך, והחימום נוצר על גבי שטח גדול יחסית, כמו כן זה מונע היווצרות של לחות והמירווח בין העופרת לפח לא קיים בניגוד לבונדו

בקיצור, תיקון ע"י עופרת הוא סבבה, השאלה מי בארץ מוכן להיתעסק עם זה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בקיצור, תיקון ע"י עופרת הוא סבבה, השאלה מי בארץ מוכן להיתעסק עם זה...

גילי

שמע גם עם עופרת יהיה לך ראקציה כימית, כל מתכת ע"ג מתכת אחרת יוצרת את התהליך... אפילו החומר של האלקטרודות (התפר עצמו) מייצר ראקציה אז למעשה זה לא כ"כ משנה. לאומת זאת עדיף תיקון עם CO כיוון שהחום שנוצר אכן קטן יותר מאשר עם ברנר. כאשר אתה מחממם את המתחת היא מאבדת מהחוזק,ומהחיסום המסויים שהיה לה ובקיצור אותו הפח הוא כבר לא יהיה.. מה שכן יקרה בתיקון עופרת זה שהפח ירקב מתחתיו ועד שתבחין בכך יהיה הנזק יותר גדול משהיה..

וכמו שאמרו אם במפעל לא הצליחו....

מסכנה אוטו מסיבי פחם נשמע לי הכי טוב:shock:

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם
שמע גם עם עופרת יהיה לך ראקציה כימית, כל מתכת ע"ג מתכת אחרת יוצרת את התהליך... אפילו החומר של האלקטרודות (התפר עצמו) מייצר ראקציה אז למעשה זה לא כ"כ משנה. לאומת זאת עדיף תיקון עם CO כיוון שהחום שנוצר אכן קטן יותר מאשר עם ברנר. כאשר אתה מחממם את המתחת היא מאבדת מהחוזק,ומהחיסום המסויים שהיה לה ובקיצור אותו הפח הוא כבר לא יהיה.. מה שכן יקרה בתיקון עופרת זה שהפח ירקב מתחתיו ועד שתבחין בכך יהיה הנזק יותר גדול משהיה..

וכמו שאמרו אם במפעל לא הצליחו....

מסכנה אוטו מסיבי פחם נשמע לי הכי טוב:shock:

לא כל מתכת על גבי מתכת אחרת תיצור ראקציה. זהב לדוגמה הוא מתכת אצילה, ולא יתרכב עם שום דבר, לא משנה לאיזה חום תחמם אותו.

סיבי פחם זה יקר, אבל פיברגלס לא מחליד וקל לתקן, ולאלומיניום נוצרת שכבת הגנה במגע עם האויר, כך שהם פתרונות יפים וזולים לאין שיעור מסיבי פחם. ובכל זאת, סיבי פחם הכי טוב :-D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סיבי פחם זה יקר, אבל פיברגלס לא מחליד וקל לתקן, ולאלומיניום נוצרת שכבת הגנה במגע עם האויר, כך שהם פתרונות יפים וזולים לאין שיעור מסיבי פחם. ובכל זאת, סיבי פחם הכי טוב :grin:

אתה טועה!!!

סיבי פחם שזורים עם קבלר, זה הכי טוב!!! :lol:

פוצקין, את השטח של המילוי אתה מנקה עם חומצה, מחמם וממיס על זה עופרת ככה שלא נישאר מקום לאוויר. יש גם שיטה לעבוד עם זה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אתה טועה!!!

סיבי פחם שזורים עם קבלר, זה הכי טוב!!! :lol:

פוצקין, את השטח של המילוי אתה מנקה עם חומצה, מחמם וממיס על זה עופרת ככה שלא נישאר מקום לאוויר. יש גם שיטה לעבוד עם זה...

גילי

במרצדס שלך תתקן מיצידי עם טיטניום אבל אל תצפה לעזרה ממני :roll:

פורסם
לא כל מתכת על גבי מתכת אחרת תיצור ראקציה. זהב לדוגמה הוא מתכת אצילה, ולא יתרכב עם שום דבר, לא משנה לאיזה חום תחמם אותו.

סיבי פחם זה יקר, אבל פיברגלס לא מחליד וקל לתקן, ולאלומיניום נוצרת שכבת הגנה במגע עם האויר, כך שהם פתרונות יפים וזולים לאין שיעור מסיבי פחם. ובכל זאת, סיבי פחם הכי טוב :-D

זה שזהב היא מתכת אצילית אכן..(אך בכל זאת אנחנו לא רוצ'ילד) אבל לגבי האלומיניום אני די חושב שלא הריי אלומיניום כן מקבל קורוזיה אלא עם עובר תהליך של ציפוי שנקרא אנודייז.. או כל ציפוי אחר.

• תוכן חדש...