Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות משיפוץ כרמן גיאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם הפחח עובד עם ברנר ?או עם CO2.

אבי

הפחח עובד עם ברנר, טוען שבגלל מצב הרקבונות אין טעם לעבוד עם CO2. לא ברור לי למה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפחח עובד עם ברנר, טוען שבגלל מצב הרקבונות אין טעם לעבוד עם CO2. לא ברור לי למה?

עם הCO2 הוא יהיה חייב לחתוך חתיכות של איזור רקבונות שלם ולהשלים יריעות פח ולבצע התאמות . ואילו עם הברנר מה שהוא עושה זה מילוי של החורים ושיוף .

עם הברנר הוא מחמצן את הפח דבר שיגרום לקורוזיה חוזרת הרבה יותר מהר מאשר חיתוך והשלמה .

מקווה שלא קלקלתי לך את המצ רוח וזאת רק בקורת לצד החיובי.

בברכה אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

יש הערכה מתי השיפוץ מסתיים?

הוחלט כבר על צבע?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמה תמונות מאתמול...

עדיין לא פורקו הטמבונים, כנראה שעד סופשבוע הם יורדו מהרכב, ניתן אישור למרוח חומר על התלאים שרותכו, כדי שלא יצברו חלודה. השלמות פח חדש בכנף אחורית ימנית ומתחת לדלת ימין. העבודה מתקדמת לא רע למרות שהיום הרכב עומד בשלולית.

לגבי השאלות אז בהתחשב בקצב העבודה וכמות העבודה שנותרה אני מעריך סיום פחחות לפחות בעוד חודש וחצי חודשיים (הפחח אומר בערך חודש), אבל אני לא ממהר לשום מקום! העיקר שהעבודה תעשה על הצד הטוב ביותר, ולא מתוך לחץ לסיום.

צבע עדיין לא נבחר, אני עדיין פתוח להצעות אבל חשוב שיהיה בגוונים המקוריים (הבהירים).

ולעניין ה CO2/ברנר: ישנם פחחים שהיו מוכנים לעשות את העבודה עם CO2, הייתי אצלם, הצעות המחיר שקיבלתי היו מאד מאד גבוהות, אני מאמין שאם הרכב יצא מהחברה חדש והעלה חלודה אז גם אם אני ישקיע 30K ש"ח או יותר מזה אפילו, הוא גם יעלה חלודה אחרי זמן מה, פגשתי כאלה שהשקיעו סכומים כאלה בפחחות ויצאו לא מרוצים, ולכן החלטתי להשאיר כמה עשרות אלפי שקלים אצלי בכיס ולקוות שיחזיק כמה שיותר זמן בלי חלודה, בהנחה שיעמוד תחת גגון ועם כיסוי. חוצמזה שראיתי כמה רכבים (חיפושיות) שהפחח הוציא לפני 5-6 שנים והם עדיין נראים מצויין.

Ghia 017.jpg

Ghia 018.jpg

Ghia 019.jpg

Ghia 020.jpg

Ghia 023.jpg

Ghia 024.jpg

פורסם

תנוח דעתך, אצלי באלפא נעשתה פחחות באותה השיטה הנושנה של ברנר והלחמות נחושת.

זה מאפשר (בין היתר) גימור מעולה, ואין קשר לעובדה שמלחימים כך פח חדש או לא. אמנם יש חימצון של הפח אבל זה לא מאוד משמעותי. כך עבדו לפני ה CO2.

כמו שאמרת ממילא עוד 10 שנים תהיה חלודה חדשה, אנחנו לא יכולים לעצור את הזמן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עבודה נורא יפה ויסודית!אך יש שאלה שמטרידה אותי זה זמן מה,שהייתי בארצות הברית ראיתי שמשפצים רכב אספנות רקוב פחות או יותר כמו הכרמן,את ההשלמת פחים היו עושים מביברגלס,התוצאות מדהימות ,ולא היו יודעים אם זה פיבר או פח,למה השיטה לא מיושמת כאן הרי זה הרבה יותר קל ,יותר זול ,פחות מחליד ואפילו לפעמים אפשר לעשות לבד

פורסם
עבודה נורא יפה ויסודית!אך יש שאלה שמטרידה אותי זה זמן מה,שהייתי בארצות הברית ראיתי שמשפצים רכב אספנות רקוב פחות או יותר כמו הכרמן,את ההשלמת פחים היו עושים מביברגלס,התוצאות מדהימות ,ולא היו יודעים אם זה פיבר או פח,למה השיטה לא מיושמת כאן הרי זה הרבה יותר קל ,יותר זול ,פחות מחליד ואפילו לפעמים אפשר לעשות לבד
קודם כל יש גם בארץ פחחים שמשלימים עם פיבר (אם תרצה אשלח אותך לאחד כזה). הבעיות עם הפיבר למיטב הבנתי הן 2:

1) לפיבר אין את החוזק של הפח.

2) החיבור בין פיבר למתכת אינו מחזיק מעמד זמן רב ולאחר זמן מה נוצרים סדקים.

אדיר.

פורסם
קודם כל יש גם בארץ פחחים שמשלימים עם פיבר (אם תרצה אשלח אותך לאחד כזה). הבעיות עם הפיבר למיטב הבנתי הן 2:

1) לפיבר אין את החוזק של הפח.

2) החיבור בין פיבר למתכת אינו מחזיק מעמד זמן רב ולאחר זמן מה נוצרים סדקים.

אדיר.

הדברים שאמרת אינם נכונים1.אפשר לתת יותר שכבות של פיבר שאפילו הן יותר חזקות מפח!

2.יש חומר מקשר בין הפיבר לפח כך שההדבקות ככ חזק שלא נוצר צדקים לאורך שנים.

לדעתי השימוש בפיבר מעטה בגלל חוסר מודעות

פורסם

אני לא מסכים עם הדעה שזה מחזיק ולא משנה מה החומר המקשר שתשתמש בו... כיוון שאלסטיות החומרים אינה דומה ותמיד יווצר מצב (אפילו שינויי מזג אוויר!)שהפח והפיבר לא גמישים במידה שווה ואינם מגיבים באופן זהה לשינויי קור וחום.

תעשה ניסוי קטן: קח נייר דבק שקוף תרסס עליו צבע, תן לו להיתייבש ואז תקפל את נייר הדבק.הצבע יתפוצץ.גמישות החומרים לא תואמת..ולא משנה באיזה יסוד תשתמש..

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם
אני לא מסכים עם הדעה שזה מחזיק ולא משנה מה החומר המקשר שתשתמש בו... כיוון שאלסטיות החומרים אינה דומה ותמיד יווצר מצב (אפילו שינויי מזג אוויר!)שהפח והפיבר לא גמישים במידה שווה ואינם מגיבים באופן זהה לשינויי קור וחום.

תעשה ניסוי קטן: קח נייר דבק שקוף תרסס עליו צבע, תן לו להיתייבש ואז תקפל את נייר הדבק.הצבע יתפוצץ.גמישות החומרים לא תואמת..ולא משנה באיזה יסוד תשתמש..

יפה אחשלי...

בפעם הבאה עושים תיקון עם עופרת ;-)

אגב, גם תיקוני מרק יכולים לצאת החוצא או ליבלוט אם הרכב כהה ועומד בשמש אז יכולים לראות את התיקונים (שלא נדבר על קורזיה)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
יפה אחשלי...

בפעם הבאה עושים תיקון עם עופרת ;-)

אגב, גם תיקוני מרק יכולים לצאת החוצא או ליבלוט אם הרכב כהה ועומד בשמש אז יכולים לראות את התיקונים (שלא נדבר על קורזיה)...

גילי

כן נכון כפי משהפיבר לא מתחבר טוב לפח בגלל אופי חומרים שונים גם חומר פחחות הוא כזה ,לכן העופרת הוא החומר הקרוב ביותר לפח מבחינת המאפיינים והכי אידאלי!
פורסם

גילי

נכון מאד... אם תסתכל טוב בתמונות של הרכב שלי מלפני תחילת השיופים תראה המון פיצוצים במקומות בהם יש מרק. אין מה לעשות!! צריך להשלים עם העובדה שכשעושים פחחות וצבע הפיצוצים יצאו מתישהו והחלודה תחזור מתישהו.

פחות חשוב אם ההלחמה תעשה עם CO2, ברנר, פיבר או עופרת, הכל עניין של איך אתה שומר על הרכב אח"כ, רכב שרותך עם ברנר ועומד בחניון תת קרקעי יישמר הרבה יותר טוב מרכב שרותך עם CO2 שעומד בגשם/שמש בארץ!!

צריך להבין שאם הרכב שיצא מהמפעל בגרמניה החליד אז גם אם תעשה פחחות הכי טובה עם חומרים שתקנה בסוכנות החלל האמריקאית זה לא יעזור!!

פורסם

תעשיות הרכב הישראלית והאנגלית הגו את הפיתרון המושלם, פיברגלס או אלומיניום. לא מחליד.....

אה כן... ויש שייך סעודי אחד שיצרו עבורו אוודי מכסף טהור...לא מחליד אבל לדעתי משחיר.......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
נכון מאד... אם תסתכל טוב בתמונות של הרכב שלי מלפני תחילת השיופים תראה המון פיצוצים במקומות בהם יש מרק. אין מה לעשות!! צריך להשלים עם העובדה שכשעושים פחחות וצבע הפיצוצים יצאו מתישהו והחלודה תחזור מתישהו.

פחות חשוב אם ההלחמה תעשה עם CO2, ברנר, פיבר או עופרת, הכל עניין של איך אתה שומר על הרכב אח"כ, רכב שרותך עם ברנר ועומד בחניון תת קרקעי יישמר הרבה יותר טוב מרכב שרותך עם CO2 שעומד בגשם/שמש בארץ!!

צריך להבין שאם הרכב שיצא מהמפעל בגרמניה החליד אז גם אם תעשה פחחות הכי טובה עם חומרים שתקנה בסוכנות החלל האמריקאית זה לא יעזור!!

בוא נעמיוד על כמה טעיות...

1) הלחמות עם ברנר הן לא הלחמות, אין המסה של מתכת וערבוב שלהן.

2) ריתוך בעזרת CO לא יוצר B-METAL

3) תיקונים שענשים בעזרת עופרת לא מיתפוצצים כי הם לא סופגים לחות כמו הבונדו.

4) ההיתפשטות וההתקבצות של עופרת בשינויי טמפ' דומים לאילו של הפח בניגוד גמור לבונדו

5) בעופרת פחות רגישה לעיוותים לש הפח

אין ספק שקשה לתקין רכב רקוב שעשוי מחומר דרק.

You can't make chicken soup from chicken shit

;-)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...