Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב.

אני צריך לסגור באונו שלי את ברגי הראש במומנט המתאים. בהיינס רשום כך:

stage 1 : 30 nm

stage 2 : angle tighten by another 90

stage 3 : angle tighten by another 90

מה זה אומר?

האם הכוונה לסגירה ראשונה במומנט 30 ניוטון מטר,ואחר כך סגירה ע"י סיבוב הרצ'ט בעוד רבע סיבוב?

וסגירה שלישית בעוד רבע סיבוב?

ועוד שאלה,אחרי שהראש חזר משיפוץ כללי,האם נהוג לשים איזשהו חומר על הפקום?בהיינס הם לא

רושמים שום דבר בנושא,רק לדאוג ליישור המשטח.רק עברתי עם בד שמיר עדין על הבלוק ובקצה

הצילינדר(איפה שהיה מעט פיח).

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

קודם לסגור את כל הברגים 30NM

אח"כ רבע סיבוב לכל הברגים עפ"י הציור שתמצא (עם ידית כח -לא עם רצ'ט - אתה תגמור אותו)

ובסוף עוד רבע סיבוב.

פורסם

שמר וkd2 אין עליכם.

יש לי גם בעיה בפירוק של הפולי קראנקשאפט.

אני רוצה להוציא את הטיימינג הישן ולשים חדש במקומו,מה שמצריך פירוק הפולי.

יש לי באונו פולי כפול עם 2 גלגלי שיניים:הפנימי לקראנק והחיצוני הולך עם רצועה למדחס המזגן.

יש שם 3 ברגים(כמו משולש) ובאמצע יש בורג נוסף.

לפי הבנתי ,אני צריך לפרק את השלושה ע"מ להוציא את הפולי החיצוני,אבל כל הקראנק מסתובב לי.

טוב,פטיש אוויר אין לי,אז איך אני יכול לפתוח את הברגים הנ"ל?אני צריך כלי יעודי או שמא אני צריך

להוציא את הרתכת ולרתך 2 מפתחות פתוחים 13?

פורסם

שלום.

אוקי אז הכניס להילוך ראשון בלם יד משוך והצליח לשחרר את הברגים כול הכבוד יופי גלידה!!!

אכשו תסבירו חכמי חלם איך הוא מחזק ויודע שחיזק היטב (בהילוך ראשון ובלם יד משוך המנוע יסתובב על חשבון החלקה של המצמד"

אכשו תקשיב בחור אם לא הרכבתה את הראש אז יש שיטה קלה ובטוחה גם לשחרר וגם להדק את הברגים.

תניח בתוך הצינדר בוקסה בעזרת בורג ראש שעלו תלביש בוקסה רחבה + שיבה גדולה ותיסגור את הבורג על שטח הבלוק.

סובב את המנוע עד אשר הבוכסה שמונחת בצילנדר תיפגוש את השיבה והבוקסה שמולבשים על בורג הראש והנה יש לך קונטרה טובה ובטוחה גם לפתוח וגם ליסגור.

והיה והראש כבר מורכב יש עוד שיטה .

תידעי אותנו ואם יש צורך אסביר מה לעשות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

סך הכל הבחור רצה לפתוח את הברגים, ולא לחזק אותם....

החלקה של מצמד....?

תסביר בבקשה, איך אפשר להגיע עם כח של יד שמחזיקה מפתח, להחלקת המצמד?:shock: בהנחה שמצמד במצב סביר.

פורסם

ועוד שיטה לפרוק הברגים. דרוש מיומנות מסויימת וניסיון..

ממקמים את המפתח (החלק הסגור כמובן) על ראש הבורג, ונותנים מכה עם פטיש על החלק הפתוח, לכוון הפתיחה, זה מדמה פעולה של פטיש אויר.

ממולץ כמובן להשתמש במפתח איכותי,, או עם אחריות לכל החיים.

פורסם

ניסיתי כמובן את השיטה של הכנסת הילוך ראשון+בלם יד,אבל הקראנק הסתובב,כנראה בגלל כמו שבני אמר,

הקלאט'צ הסתובב.

בני,הראש עוד לא מחובר,מחר אני אביא אותו מהמשפץ,לא כל כך הבנתי את ההסבר, אתה יכול לחזור על

ההסבר ?

ארז

פורסם
סך הכל הבחור רצה לפתוח את הברגים, ולא לחזק אותם....

החלקה של מצמד....?

תסביר בבקשה, איך אפשר להגיע עם כח של יד שמחזיקה מפתח, להחלקת המצמד?:shock: בהנחה שמצמד במצב סביר.

בו הנה אתה משהוא משהוא!!!

ותגיד לי אחרי הפתיחה הוא זורק את האוטו?

תגיד לי אתה רצני או לא מרגיש טוב?

לגבי המצמד מיכיון שאני מהמר שאני יותר מנוסה מימך אז שמה לעצתי נסה ותיראה.

כול החיים בית ספר.

בברכה בני ל.

פורסם
בו הנה אתה משהוא משהוא!!!

ותגיד לי אחרי הפתיחה הוא זורק את האוטו?

תגיד לי אתה רצני או לא מרגיש טוב?

לגבי המצמד מיכיון שאני מהמר שאני יותר מנוסה מימך אז שמה לעצתי נסה ותיראה.

כול החיים בית ספר.

בברכה בני ל.

מרגיש מצויין, תודה שהתעניינת.

לא ביקשתי עצה, רק הסבר, אני משוכנע שאתה יותר מנוסה ממני, אבל סגרתי ברגים של פולי מנוע, בכוחות של 30 קג"מ (ומעלה...) בשיטה הזו, ולא החליק לי המצמד.

אז חיזוק עם מפתח??? כמה הוא כבר יכול לסגור 10 קג"מ?? 15 קג"מ מקסימום...וממומנט כזה יחליק המצמד????:shock: נו שויין.

בכל אופן, בפיאטים יש פתח בתיבת ההילוכים מלמעלה, משם מכוונים תיזמון הצתה, שידחוף מברג לשיניי המתנע לקונטרה, וניגמר הסיפור, לא יחליק המצמד ולא יחליק המפתח...

פורסם

לא ביקשתי עצה, רק הסבר, אני משוכנע שאתה יותר מנוסה ממני, אבל סגרתי ברגים של פולי מנוע, בכוחות של 30 קג"מ (ומעלה...) בשיטה הזו, ולא החליק לי המצמד.

אז חיזוק עם מפתח??? כמה הוא כבר יכול לסגור 10 קג"מ?? 15 קג"מ מקסימום...וממומנט כזה יחליק המצמד????:shock: נו שויין.

בכל אופן, בפיאטים יש פתח בתיבת ההילוכים מלמעלה, משם מכוונים תיזמון הצתה, שידחוף מברג לשיניי המתנע לקונטרה, וניגמר הסיפור, לא יחליק המצמד ולא יחליק המפתח...

דניאל,אני לא יכול לגרום לנזק ע"י הכנסת מברג לשיני המתנע??

פורסם

שלום.

אמנם יש חלון בהאוזינג אבל אין לא היה ולא יהיה גישה לגלגל השנים!!!

דרך החלון הוא יכול להכניס מברג רק לתוך המצמד ואים קצת מזל גם לזיייייייי--- את אמא ואבא וסבא

שלו. אגב אם קראתה את התגובה שלו ניראה שצדקתי לגבי החלקת המצמד :-) . אל תישכך כולה פיאט

לא מצמד של משאית.

אנסה להסביר שוב איך לשחרר את הברגים בביחה וגם ליסגור.

א) סובב את המנוע שכול הבוכנות יהיהו בישורת אחת בבאמצע הדרך.

ב) הניח בוכסה גדולה בתוך הצילינדר על הבוכנה.

ג) קח בורג ראש הלביש עלו בוכסה רחבה ועל הבוכסה שיבה גדולה.

ד) סגור את הבורג ראש לתוך ההברגה בצורה כזות שהבוכסה + השיבה יבלטו לחלל הצילינדר.

שים לב שהבורג מהדק את הבוכסה לשטח המנוע ולא מיתנדנד או זז אים כן הוסף שיבות בחלק העליון של הבורג מעל הבוכסה עד שהכול יהיה מחוזק היטב.

ה) סובב את המנוע עד אשר הבוכסה שבתוך הצילינדר תעלה ותיפגוש את השיבה והבוכסה שסגורים על שטח המנוע.

במצב כזה אתה נעלתה את המנוע הוא לא יסתובב ואתה יכול לפתוח את הברגים.

לסגירה אתה מסובב את גל-הארכובא סיבוב שלם ואז הוא שוב ניפגש אם השיבה והבוכסה ואתה יכול ליסגור את האימא של האימא שלו

בברכה בני ל.

פורסם

בני, יכול להיות שהרכב עם גלגלים קדמיים באויר, אז באמת לא יעזור הילוך ולא בלם יד.

לדחוף מברג לשיני המתנע לא יעשה נזק.

אם הראש פתוח, השיטה של בני תעשה את העבודה, אבל אם ראש המנוע כבר סגור, ושיניי המתנע לא נגישים, כמו שבני טוען, ניתן לתמוך על פלטת המצמד, ובזהירות, מפחד לעשות נזק?

אז..

ניתן להגיע לשיניי המתנע בחלק התחתון של המנוע, על ידי הסרה של פחית (בין המנוע לתיבת הילוכים)

או שבני יואיל בטובו לתת פתרון מומלץ אחר.

• תוכן חדש...