Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פרופיל 97 והתאריך גיוס שלי הוא ה28 ביולי

במנילה שלי רשמתי (לפי הסדר):

נח"ל

מודיעין שדה

גולני

מישהו יודע לאן רוב הסיכויין שאני יגיע??

Life is a ciggerate, smoke to the end

פורסם

אף אחד לא יודע להגיד לאן תגיעו. נראה לי שאפילו הקצין מיון עוד לא יודע.

אבל אם תתעקשו תגיעו לאן שתרצו.

השיטה זה לא לפחד מהמ"כים בבקו"מ. בן דוד שלי עושה מילואים בתור מ"כ כזה ואני מכיר את הסיפור טוב מאוד ומקרוב. אני אישית סחבתי 3 וחצי חודשים בבקו"מ עד להצבה.

הכי חשוב - לא להיות צפל"ד! (צעיר פעור לח ודביק, למי שלא מכיר). לא לפחד להגיד "לא מוכן, בשום פנים ואופן, להיות מג"בניק. אני לא מחדרה, אז למה שאני אלך למג"ב?"

וברצינות - אם מסרבים לקצין המיון - בנימוס! מסרבים בנימוס! ומנמקים שרוצים שירות מעניין ומעוניינים לתרום, אבל לא ביחידה X שהוצעה לכם - הוא יכול לחשוב שלטובת הצבא עדיף חייל עם מוטיבציה ורצון לתרום ולהציע לכם תפקיד אחר.

זה בדיוק מה שקרה לאחותי לפני כמה שבועות. הגיעה לבקו"מ ורצו לשלוח אותה להיות פקידה. היא סירבה בנימוס, וקצין המיון הסתכל לכמה שניות ברשימות שלו והציע לה להיות משקית בטחון שדה או מפעילת מחשב במודיעין. לא רע בשביל שניה של אסרטיביות, לא?

ואם קצין המיון מתעקש שאתם משובצים לנח"ל החרדי (סתם דוגמא) ולא יעזור כלום, זה מה יש. תסרבו בנימוס שוב.

מה יקרה? תכנסו לכלא!!!! :evil::evil::evil:

מפחיד, הא? כלא. אוז. חומות של תקווה. יאנסו אתכם במקלחות. כתם לכל החיים.

YEAH....

הכלא בבקו"מ הוא פלוגה זהה לחלוטין לשאר פלוגות המתגייסים, למעט העובדה שהיא מוקפת גדר. אותם אוהלים. אותו אוכל. אותו דבר. אה, כן. הבדל נוסף - המ"כים שם צורחים על המתגייסים ומפחידים אותם. לפעמים אפילו מכריחים אותם לנקות שירותים!

יש כאלו שנשברים מצעקות ומתפנים לאן ששייכו אותם, ומצטערים על זה אחר כך שנים. מי שמבין שזה כווווולה מכ"ים צועקים וסיטואציה מלחיצה בכוונה - ייכנס עוד פעם ועוד פעם לקצין המיון. עד שהוא יישבר או עד שהקצין יישבר.

ושוב פעם - אם תהיו מנומסים אליו, תסבירו לו שאתם רוצים לתרום ושכל הסיטואציה לא נעימה לכם, ותשמחו כבר לעזוב את הבקו"מ. בסוף יש סיכוי לא רע שהוא ייתרצה. המקסימום שהוא יכול לעשות לרעתכם זה להציע לכם ג'ובים מסריחים, כמו נגיד עובד רס"ר.

תדעו שמי שמסכים להתפנות מהבקו"מ וחושב שייצא מהיחידה שלו אחר כך טועה ובענק. לצאת מיחידה קרבית זה סיפור הרררררבה יותר קשה, מסובך וכואב. שם כבר מדובר על ללכת לכלא על אמת, ולא לכלא של הבקו"מ, או ללכת לקב"נים ובלגנים - וזה לוקח חודשים.

אז מי שלא רוצה להגיע לאיזו יחידה - שיעשה את המלחמות שלו בבקו"מ. שם זה הרבה יותר קל. זה נראה נורא כי לא רגילים למערכת הצבאית. אבל תאמינו לי - האוהלים של פלוגת הכלא בבקו"מ הרבה יותר נחמדים מאוהלי טירונות חי"ר (מנסיון). והמכ"ים הצועקים בבקו"מ הם דובוני אכפת לי לעומת סמלים ורס"פים שמעבירים טירונות חי"ר.

ותזכרו - דברו נעים עם אנשים, תעשו רושם אינטליגנטי, מנומס אבל תקיף ונחוש. והם לא יחפשו בנרות דרכים לדפוק אתכם. אולי אפילו ינסו לעזור לכם. בלגנים וצעקות לא יקדמו אתכם לשום מקום.

מקווה שלא הפחדתי את המתגייסים יותר מדי...

אבל מה שכתבתי פה זה רק מרשם למוצא אחרון - אם כבר התגייסתם ונדפקתם.

בהצלחה!

אה, ואגב - אני אישית הגעתי בדיוק לאן שרציתי (מודיעין שדה, אם זה מעניין מישהו), היה לי שירות מעניין, עשיתי אותו עם המון מוטיבציה, חתמתי כמה חודשים קבע (ואני לא קצין). אני עושה מילואים ביחידה קרבית ואפילו התנדבתי למילואים כמה פעמים. כל זה לא היה קורה אם הייתי מתפנה לאן שרצו לפנות אותי. אז אני הרווחתי וצה"ל הרוויח.

פורסם
יש לי פרופיל 97 והתאריך גיוס שלי הוא ה28 ביולי

במנילה שלי רשמתי (לפי הסדר):

נח"ל

מודיעין שדה

גולני

מישהו יודע לאן רוב הסיכויין שאני יגיע??

רוב הסיכויים שתגיע ל... (תופים)

נח"ל, מודיעין שדה או גולני!!

וברצינות - גם אני ביליתי חודשיים בבקו"ם. חודש וחצי מתוכם בחוסר עשייה מוחלט, צופה בכל המתגייסים החדשים מגיעים, ואח"כ עוד שבועיים בניסיונות נואשים לדבר עם קציני מיון וחבריהם על שירותי הצבאי.

קצין מיון הוא אדם מאוד נחמד, לרוב שנה, שנתיים מעליך (אצלי הפוך :twisted: ) שכתוב לו (במילים מעט אחרות) "שלח את החייל ל-X". תפקידו בחיים הוא להגיד לך "אתה הולך ל-X". אתה כמובן לא רוצה, מתווכח איתו (כמו שאישפוז אמר, בנימוס) במשך כמה זמן עד שנמאס לאחד מכם. אם נמאס לו קודם, ניצחת ואתה נשלח החוצה עד שהוא יחליט בעניינך. כמובן שהוא מחליט שאתה הולך ל-X (זוכרים - זה מה שכתוב לו לעשות :p ) ואז אתה נאלץ להמשיך ולהתווכח עד אשר מגיע יום השיבוץ (בהנחה ולא יצאת מזה באיזו דרך אחרת...)

כשיום השיבוץ מגיע שולחים אותך לעמוד ליד האוטובוס, אתה לא מסכים לעלות, הם אומרים "טוב, תחכה ליד המעצר" (שנמצא שניים וחצי מטר משם, לפחות לא מוליכים אותנו הרבה). ואז אתה נכנס פנימה, צועקים עליך קצת, אתה מביט בזלזול בעוד חבורת ילדים מימינך ומשמאלך פורצת בבכי על כמה שרע ומר עולמה, ומחכה למשפטך.

מכאן זה תלוי בך. אני הגעתי למסקנה שהבקו"ם יצא לי מכל החורים (אפילו שהייתי מגיע בבקרים והולך בצהרים, לפעמים אפילו אחרי שעתיים שלוש בלבד) וכשעמדתי מול ה"שופטת" והיא אמרה לי שאני הולך לכלא הצבאי לאיזה 40 יום אם אני לא מתפנה, אמרתי לה שאני מתפנה וסוף סיפור.

לסיכום - אולי לאישפוז יש יותר ניסיון בזה ממני, אבל ממה שאני הספקתי להבין, לאף אחד לא אכפת וגם לא יהיה אכפת. כולם רובוטים שמטרתם להביא אותך לאן שכתוב להם (הקצין מיון המעצבן כל הזמן חזר לי שבמנילה כתבתי שאני רוצה לתותחנים שיריון או נ"מ ולמה פתאום אני לא רוצה את זה, ניסיתי אבל כנראה שלא היה שום טעם להסביר לו שזה היה לפני פאקינג 4 שנים, לא הבנתי כלום מהחיים שלי, וסתם סימנתי את הדבר הראשון שראיתי שלא נראה לי יותר מדי קרבי).

לפחות הסיפור שלי מוכיח שכשאתה באמת רוצה משהו, אתה תשיג אותו. מהתותחנים יצאתי תוך שבוע (מפריך את התיאוריה שלך קצת, אישפוז, אה?) והגעתי למקום שהכי מתאים לי. (כן כן, הקריה... :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אנשים יקרים ... שירתתי בבקו"ם ... אני חושב שאין איזשהו שלב של גיוס שאני לא מכיר ...

כל מי שרוצה לשאול שאלות , אני כאן ... אני חושב שאני יודע קצת יותר .

אאחחחחח........ העלית בי זכרונות מהימים היפים של תה"ש....

בתור אחד שגם שירת שם, לא בבקו"ם אבל לא רחוק, הייתי שומע בשעות בין הערביים (כן, טחנתי שם כל יום עד איזה שש-שבע, אז מה? :evil: ) את הצעירים של הבקו"ם, או כמו שנאמר כבר "צפל"דים", בצעקות נחמדות כאלה, שנשמעות למרחוק....

"ש ת י י ם ש ל ו ש, ה ק ש ש ש ש ש ש ב, ש ת י י ם ש ל ו ש, ה ק ש ש ש ש ש ש ב..."

אחחחחחחחח........ זכרונות נעימים.....

:puzzled:
פורסם

אני משרת בלישכת גיוס תל-השומר אז ככה :

מס טלפון לפקס הוא : 03-7377070 ( מומלץ לנסות לפקסס בשעות הבוקר המוקדמות

טלפון לפניות : 03-7376000

מי שרוצה להיות נהג יכול ליצור קשר עם קד"צ נהיגה ( המדור בו אני משרת )

03-7373266

להקדים מגיוס נובמבר לגיוס אוגוסט כמעט לא אפשרי בגלל שהגיוסים סגורים .

מקווה שעזרתי צוות לישכת גיוס תל-השומר

8)
פורסם

קודם כל, תברר יותר על מודיעין שדה. אם זה משהו איכותי....תחטוף !!

זה החיל הכי טוב שאפשר לשרת בו !

במקרה שלנו (בזמנו).... היה כלכך נחמד לראות את המ"כ רוצה להעניש אותך (אחרי שצוחקים עליו), ואז הוא מסתכל בניירת ואומר " טוב.....רשום לי שאתה מאותר"). :lol:

פורסם
אנשים יקרים ... שירתתי בבקו"ם ... אני חושב שאין איזשהו שלב של גיוס שאני לא מכיר ...

כל מי שרוצה לשאול שאלות , אני כאן ... אני חושב שאני יודע קצת יותר .

איך אני משיג דחייה של הגיוס לחודשיים?

שלחתי פקס ורשמתי שיש לי תוכניות ללימודים וביקשתי צו גיוס לאוקטובר (צו גיוס כיום ל 17 לאוגוסט). אבל הם דנים על הענין הזה כבר שבועיים.

אם הם יתעקשו וירצו לדעת מה בדיוק אני עושה אני יכול להגיד שאני הולך לפסיכומטרי,

אבל כבר עשיתי לפני שנה והם יודעים את זה, כך שלא בטוח שזה יעזור לי.

נ.ב

את הצו ל 17 לאוגוסט קיבלתי לפני שבועיים, לפני זה התאריך שלי היה בדצמבר כי

הייתי מועמד למודיעין, זה יכול איכשהו לעזור לי?

מה הבעיה?

תחליף ראש בראש עם כותב הת'רד הזה.... :lol:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

Uzi4u2 יש לי שאלה בשבילך אם אנחנו כבר בת'רד של צבא.

אני הולך לעשות ניתוח לייזר באוקטובר כדי להגיע ליחידות עילית(תסתכל בחתימה).

עכשיו, אני הבנתי שזה מוריד פרופיל לחצי שנה, זה נכון?

והאם אח"כ אני יכול להגיע ליחידות מיוחדות?

תודה רבה.

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם

דבר ראשון אם אתה עושה ניתוח ליזר זה לא אומר שאתה חייב לידע את הצבא !

ושנית עד כמה שידוע לי ניתוח לייזר לא מוריד פרופיל אלה אם כן חס וחלילה הניתוך משתבש ...

קיבלת כבר מנילה ?

8)
פורסם

מנילה עדיין לא קיבלתי.

אבל הבנתי שאחרי הניתוח הפרופיל יורד זמני ל-64 למשך חצי שנה לא?

השאלה היא האם בחצי שנה הזו אני אוכל לגשת לגיבושים או לא?

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

• תוכן חדש...