Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביצוע ראש מנוע לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא תומך ברעיון !

כל הכבוד!

רק חבל שאני לא יכול לעזור לך כי אני לא מכיר את הרכב!

אם אתה לא מכיר , אז מה פתאום אתה תומך או מתנגד ?

כשתכיר - תביע דיעה. בינתיים תחסוך מאיתנו.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור אחד שעשה ראש מנוע לבד לרכב בחייו, אני דווקא תומך מאוד ברעיון שלך.

מדובר בסה"כ במנוע פשוט, לא מורכב מידי וגם לא כזה שיצריך עבודה סיזיפית מידי.

העבודה - לפי היינס. אחד לאחד מהספר.

אל תתייעץ עם אף אחד ואל תסתכל לצדדים - אלא אם אתה נתקע.

זו ההצעה שלי.

בזמנו שיפצתי ראש מנוע של אופל קאדט, מנוע 1.3S , מנוע שנחשב למתקדם לתקופתו

שסתומים הידראוליים ומסביב, העבודה נעשתה לפי היינס - צעד אחרי צעד, בלי מפתח מומנט ובלי אבטיחים לקינוח - והפלא ופלא - האוטו לא רק שהניע אחר כך, אלא איכות העבודה היתה מרשימה ביותר.

את הראש עצמו - אחרי הפירוק כמובן שמסרנו לבעל מקצוע כדי שימלא \ ישחיז \ יתקן אבל כל שאר העבודה נעשתה עצמאית.

מדובר באוטו זול והרווח , התועלת הכיף והסיפוק בלעשות כזה דבר שווה את המחיר.

וגם אם לא ילך לך - מנוע של אונו עולה סביב ה1000 שקל, ככה שלא הפסדת הרבה.

המון בהצלחה ואל תיתן לאנשים לבאס אותך - אם אתה בראש של ללמוד, להבין ולהיות יסודי - מדובר בכיף טהור.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

נ.ב. צריך להיות ממש שלומיאל כדי לדפוק שסתומים.

אחרי ההרכבה לפני ההנעה אתה מסובב את המנוע מהקרנק, אם הוא עושה 8 סיבובים שלמים אז הכל תקין.

אם זה נתקע אז הבוכנות נוגעות בשסתומים. לא נגרם נזק כי זו רק בדיקה ידנית ולא הונע המנוע.

תעקוב אחרי ההינס, תעבוד לאט לאט.

אחרי שתסיים ותניע ותרגיש ע נ ק!!!! תקרא לי נשב על איזה סטייק ובירה.... :)

בהצלחה!!!

אל תדאג, אין כמו עבודה שאתה עושה עבור עצמך!!! גם 10000 שקל למכונאי לא יגרמו לו לבצע את זה יותר טוב ממך - כי זה ש ל ך!!!

רק תעבוד לאט לאט לפי הספר. בייחוד בעת סגירת ברגי הראש (לפי הסדר) והרכבת הרצועת טיימינג (לפי הסימונים) - לפני פירוק הרצועה תוודא שאתה מבין את הסימנים שעל הקרנק והקמשפט.

פורסם

רון ו mozman אני מקבל את הצעתכם,אני קורא את כל פרק המנוע בהיינס.ובאמת,היות וזה מנוע

פשוט יחסית ונגיש ,החלטתי לעשות זאת לבד(יש לציין שאני פדנט מאד ולא מחפף)

בימים הקרובים אתחיל בטיפול ואצטרך להעזר בחברי הפורום לגבי השלבים.אצרף תמונות.

שיהיה לכם סוף שבוע טוב.

ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

בתמונה שצירפת אני רואה מרימי שסתומים הדראוליים. אם הם מתקתקים אצלך גם לאחר שהמנוע הגיע

לטמפרטורת עבודה, אז תבדוק אם יש להם חופש.אם יש -זה הזדמנות להחליפם. כתוב בהיינס איך לבדוק.

עוד שתי נקודות ראויות לציון והן רשומות בהיינס לרכב שלי (בעל מרימים הדראוליים),תבדוק אם זה גם אצלך:

- אתה חייב להחזיר כל מרים הדראולי למקומו הראשוני.לא לערבב.

- לאחר כל פירוק של מרימים הדראוליים, ולאחר שהרכבת כבר את כל המנוע, צריך לחכות חצי שעה

לפני ההתנעה הראשונית.

חוץ מזה, מה הדגם מנוע של האוטו שלך? יש לי אוטודאטא, אולי אני אמצא תמונה טובה וברורה לכיוון הטיימינג,יותר נוח מהיינס.

פורסם

אני חייב לומר שגם אני מצטרף לממליצים על עבודה עצמית

וכמו שאמרו אם ילך המנוע, תביא אחר באלפייה...

והכי חשוב אם הכל יסתדר ויילך חלק אני מצרף את עצמי להזמנה של הסטייק והבירה (תזמין את שמר ותשמור לו כנפיים :lol:)

בהצלחה

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

כל הכבוד על היוזמה!אני תומך בהחלטה שלך לבצע זאת לבד.אכן הסיפוק יהיה אדיר,ואם יש לך את הזמן והמקום לכך מה טוב.שיהיה בהצלחה,ועדכן אותנו.:-) יוני.

פורסם

חברה.תודה על הרצון לעזור.קיבלתי מכם מילות עידוד ואני מתכוון להתחיל בשיפוץ בסופשבוע(אלא אם

לא יהיה גשם מרגיז בחיפה).

אני אדווח לכם על השלבים.

joney, הסטייק כבר על האש

:-)

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

לדעתי זה אחלה דבר ולא כולכך קשה. יצא לי להחליף ראשי מנוע בזמנו במנועים קצת יותר גדולים מאונו ונהנתי מכל רגע.

חבל שאתה לא מהצפון הייתי מצטרף אליך בכיף.

בהצלחה ותמשיך לעדכן

פורסם
שלום.

ברשותי פיאט אונו 1993 מנוע 1.1 פייר.

יש לי ביעיה של איבוד מים ויציאת מים מהאגזוז.

החלטתי לעשות את התיקון של הראש לבד מהסיבה שאין לי 2000 ש"ח לשלם למכונאי,יש לי רקע

טכני(על אף שמעולם לא עשיתי ראש מנוע),וכן יש לי זמן לעשות את הטיפול באיזי,אתגר.

אני יודע את המורכבות של העיניין,ואולי אצטרך לקחת את הראש למילוי והשחזה.

קניתי סט פקומים,גומיות שסתומים,רצועת טיימיניג ומותחן.(גם מפתח מומנט ומד עלים)

יש לי ספר של היינס.

אוכל לקבל הסבר(מפורט כמה שניתן) איך לבצע את הטיפול.(אולי יש למישהו קובץ,או קישור)

בני,רפי,צביקה,דני וכו,.

אני מודע לעניין הסדקים,השחזה(יישור הראש),סגירה בסדר מתאים של הראש ובמומנט מתאים.

אודע לכם על העזרה,

ארז

התשובה מסומנת באדום.

לך על זה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
לדעתי זה אחלה דבר ולא כולכך קשה. יצא לי להחליף ראשי מנוע בזמנו במנועים קצת יותר גדולים מאונו ונהנתי מכל רגע.

חבל שאתה לא מהצפון הייתי מצטרף אליך בכיף.

בהצלחה ותמשיך לעדכן

הבנאדם גר בחיפה.

פורסם

וכמו שאמרו אם ילך המנוע, תביא אחר באלפייה...

והכי חשוב אם הכל יסתדר ויילך חלק אני מצרף את עצמי להזמנה של הסטייק והבירה (תזמין את שמר ותשמור לו כנפיים :lol:)

בהצלחה

אם תצליח להביא מנוע באלפיה???????.. לך על על זה, במקום להסתבך עם ראש מנוע, והסטייק והבירה עלי, ואתה יכול להזמין בשמי גם את שמר... עלי!!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...