Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי אונו 70SL שנת 89 עם 185000 ק"מ

היא עברה שיפוץ ראש והוחלף לה התרמוסטט לפני כמה חודשים.

יש לי כמה שאלות:

1. חום המנוע לעיתים רחוקות עובר את הרבע ובימים קרים אפילו לא מתחמם בנסיעות מהירות. האם צריך להחליף תרמוסטט או להשאיר את המצב ככה? כי לפני כן היו לי בעיות התחממות ואני לא רוצה להגיע שוב לשם.

2. צינור הנשם התחיל לעשן וכתוצאה מזה ריח שמן שרוף נכנס לאוטו, מה אני יכול לעשות כדי שהעשן יפסיק? או לבטל את הצינור של הנשם.

3. יש רעשים שהתחזקו לאחרונה בנסיעה בינונית 60-70 קמ"ש, אחד מהם אני יודע שזה רעש מהגיר (רעש שמופיע בשחרור הקלץ' ונעלם כשלוחצים עליו) השני הוא מהמיסבים (רעש שנשמע כמו חיכוך מתכת בשילוב רעש של פחיות שנגררות מאחורי האוטו, ולא אני לא התחתנתי עכשיו והסתכלתי מתחת לאוטו ואין שום דבר משוחרר). הבעיה היא שאני לא יודע איזה מיסב להחליף אין חופש בגלגלים וגם בסיבוב על ג'ק אין רעש. יש דרך אחרת לבדוק בלי להחליף את כולם?

4. איזה שמן אני יכול להחליף לגיר כדי שיהיה שקט יותר? (אני לא רוצה להכנס להוצאה גדולה הרכב הוא לעוד שנה) כעקרון יש שמן מלא, כשאני פותח הוא יוצא מיד ולא שחור אלא יותר בצבע דבש.

תודה רבה לכל המשיבים וסליחה על עומס השאלות.

שבת שלום

נאגא

פורסם

1. חום המנוע אמור להיות בין הרבע לחצי. יכול להיות שפשוט ביטלו לך את הטרמוסטט, או שהשעון שלך מזייף.2. צינור הנשם אמור להיות מחובר לפילטר אוויר (ולקרבורטור בד"כ ע"י צינורית דקה יותר שיוצאת מהצינור נשם), כדי שהגזים שהוא פולט יישרפו בתהליך הבערה הרגיל.

3. הרעש הראשון, תיאלץ לחיות איתו, כי כדי לתקן אותו צריך לפרק את הגיר מהמנוע (ואת זה עושים בד"כ כשמחליפים קלאצ'). הרעש השני, מהמיסבים, אתה יכול לנסות להעלות צד אחד של האוטו על ג'ק (ולהחזיק עם בוקים) להניע ולהתחיל "לנסוע". אל תדאג, רק הגלגל שבאוויר יסתובב, וכשמהירות הסיבוב תגיע ל-60 קמ"ש אתה תשמע את הרעש. את הבדיקה צריך לעשות בשני הצדדים.

אפשרות אחרת היא לנסוע עם עוד מישהו באוטו, וחלונות פתוחים, ולנסות לזהות מאיזה צד מגיע הרעש.

4. השמן המומלץ לאונו (שמן גיר) הוא ZC90. השמן מנוע הוא 15W40 (אני משתמש ב-10-40 של LM).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל שמן גיר לא עובר בחללי שריפה, ולא אמור לספוח אליו שאריות פיח מהמנוע.

הוא לא אמור להשחיר כל כך מהר...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארליו אתה כמובן לא טועה, שמן גיר אמור לצאת צהוב וצלול!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...