Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הבעיה תיארתי בהרחבה בהודעה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90947&highlight=%E8%EC%F1%F7%E5%F4%E9%ED

בקיצור -חיפשתי שני טלסקופים לתא המטען של האוטו.

אחרי קבלת המידעה מהפורום, הלכתי למ.י.ר., שם גיליתי שטלסקופים מקוריים עולים 418 ש"ח + מע"מ כל אחד (כ- 1,000 ש"ח לשניים!), אבל כרגיל אין בארץ, וטלסקופים תחליפיים - אין.

החלטתי לרדת לעומק העניין.

מתברר שהחברה שמייצרת את הטלסקופים היא חברת STABILUS הגרמנית. מתברר גם שחברת סטבילוס היא החברה הגדולה בעולם ליצור קפיצי גז ("gas springs") מכל הסוגים (אני מצאתי קפיצים שלהם נמצאים בתאי המטען של קונצרן פיאט, ושל פורד אירופה). ויש להם יבואן שממוקם ברח' ריב"ל בתל אביב.

היבואן הוא "רדקו".

כשחיוך על שפתי התקשרתי לרדקו, שם שוחחתי עם לירון (השירות היה מעולה!), שאמרה לי שהמק"ט של הטלסקופים שיש לי באוטו כבר לא קיים, אך יש מק"ט חדש.

הטלסקופים, כמובן, אינם בארץ, אבל אני יכול להזמין במחיר של 160 ש"ח לאחד (כולל מע"מ).

כיון שלא רציתי להסתכן בהזמנה שלא על פי מק"ט, ביקשתי לקבל נתונים של הקפיצים עם המק"ט החדש (אורך, כח וכו'), ולירון הבטיחה שתשוחח איתי בהמשך היום.

מאוחר יותר באותו יום אכן התקשרה אלי לירון והודיעה לי חגיגית, ש"סטבילוס" הפסיקו לייצר את הקפיצים הספציפיים שאני צריך, והם מיוצרים רק בהזמנות מיוחדות וגדולות....

רגע, זה אומר שאין טלסקופים בכל העולם?

ניגשתי לבעיה מנקודת מבט שונה - מישהו שאני מכיר טס בדיוק לפינלנד - ארץ הזוהר הצפוני וחובבי הנהיגה.

התרגום של "Gas springs" לפינית הוא "kaasujouset" (אל תשאלו כמה זמן לקח לי לגלות את זה!), ולאחר לילה ללא שינה, נשלח לפינלנד מסמך ובו פרטי הטלסקופים, כתובות של שני מוסכים של אלפא בהלסינקי, וכתובת היבואן של סטבילוס לפינלנד.

כצפוי, ההצעה הטובה ביותר שקיבלתי מפינלנד היתה להזמין שני טלסקופים מאיטליה... 60 אירו אחד.

לא נותרה ברירה, בחנתי את אתרי החלפים באנגליה, ושם, לשמחתי איתרתי את SAP motor parts, שהציעו למכירה Hatch struts לאלפא 145. אלה אמנם לא ה"מקוריים" של סטבילוס, אבל הם מיוצרים באיחוד האירופי.

לאחר בירור קצר הזמנתי אצלם את הטלסקופים, ולאחר 9 ימים בלבד (כשהבטיחו שהם יגיעו תוך 32 יום!) נחתו הטלסקופים בסניף הדואר הסמוך למקום מגורי.

העלות - כולל הכל - 453.48 ש"ח בלבד.... פחות מחצי מעלות הזמנה דרך יבואן אלפא בארץ.

לסיכום -

כל מי שמחפש טלסקופים לתא מטען - או למכסה מנוע, אין לי אלא להמליץ על "רדקו" מרחוב ריב"ל ועל האתר www.SAPmotorparts.com.

אז מי אמר שקשה להשיג חלפים לאלפא?!

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...