Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסיכומטרי - סקר ושאלה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים.

לפני כ10 דקות בדקתי את ציוני בבחינת בפיסכומטרי, והוא 650..

החלק של הסקר פה הוא, האם עשיתם במועד האחרון את הבחינה? כמה הוצאתם? ובכללי כל מי שעשה, מוזמן לפרט פה..

עכשיו, ציון זה לא מזהיר במיוחד (לפי האמות מידה שלי בכ"א..).

אבל יש ציונים פרטנים, וכרגיל, בגלל שאני אני, המילולי אצלי נמוך משמעותית מהאנגלית והכמותי...

ועכשיו לשאלה.

האם יש התחשבות פרטנית יותר מציון כללי, ז"א האם למשו אכפת שאני גרוע במיוחד בקטע המילולי ויש לי יתרון בקטע הכמותי?

השאלה הזאת חשובה אז תנסו לא להפוך את השרשור הזה, לכזה שינעל (אע"פ שזה באמת מאוד משעשע..)

בתודה מראש, אור.

פורסם

אם אתה מנסה להתקבל ללימודי מתימטיקה, אז יש חשיבות מיוחדת לציון בפרק הכמותי.

לאנגלית אולי תהיה חשיבות אם תנסה להתקבל ללימודי ספרות אנגלית או משהו כזה, אבל בזה אני לא בטוח.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי, אין שום הבדלה בין החלקים בפסיכומטרי - אלא רק לציון הכללי (חוץ מעניין הפטור באנגלית במקרה והוצאת מעל 134 בפרק הנ"ל)

650 זה ציון סביר - השאלה היא לאיזו פקולטה אתה רוצה להתקבל.

אני קבלתי 654 ועשיתי באוקטובר 2003, וזה בהחלט הספיק לי כדי להתקבל לסטטיסטיקה ולימודי מזרח אסיה באוני' ת"א.

השאלה העיקרית היא מה אתה רוצה ללמוד.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

בחלק של האנגלית קיבלתי בדיוק 134, לכן יש לי פטור (הידד).

אני רוצה ללכת בכיוון של מתמטיקה ופיסיקה, אולי הנדסה.. יותר לכיוון המתמטיקה..

עכשי הציון שלי בכמותי יחסית גבוה, האם בקבלה לאיזשהו קורס, יש לזה יותר משקל?

אור.

פורסם

שום משקל. הציון הסופי קובע ואין בלתו, למעט האנגלית שמשפיעה על פטורים, אבל לא תעזור לך להתקבל לשום דבר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמו שאמר ניטשה כאן מעליי, רק הציון הסופי קובע. השאלה הבאה היא לאיזה מוסד אקדמי אתה רוצה להתקבל, כל מוסד הרי קובע רף אחר לקבלה ללימודים במסלולים בו.

פורסם

נגיד שאוניברסיטת ת"א..

לפי מה שהבנתי יש חתך דחיה, וחתך קבלה.. אם אני נופל באמצע, הם מזמנים אותי לראיון פרטני.

האם אני צודק?

אם כן, שם אני יכל לשלוף אסים מהשרוול..

אור.

פורסם

ככל הידוע לי, יש חתך קבלה (נניח 680) וחתך דחיה (נניח 679)... זה הכל. כמובן שלמקצועות מסוימים לא מספיק ציון אלא צריך גם מבחן כלשהו או ראיון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין דבר כזה באמצע - או חתך דחיה, או חתך קבלה.

לא מזמנים לראיונות כמעט בשום פקולטה (חוץ מאדריכלות ועוד משהו - וזה תנאי לקבלה אם עברת את חתך הקבלה)

אם אתה רוצה לבדוק היכן אתה עומד הנה לך לינקים -

למקרה ואתה רוצה לקרוא על הפקולטות השונות באוני' ת"א -

http://www.tau.ac.il/admissions/documents/hebrew/toc.html

לחישוב ממוצעים וקבלת מידע על חתכי דחיה וקבלה -

http://www.ims.tau.ac.il/md/

פורסם

דניאל, תלוי בפקולטה ובחוג.

ככל שהחוג יותר מבוקש, הציון הנדרש גבוה יותר.

כמו כן, אני לא בטוח שההסדר הזה קיים בכל הפקולטות.

* עריכה - מהלינק השני שנתנה בלוג'יי, הציון פסיכומטרי הנדרש (בחוגים שבדקתי) היה 722, ע"מ להתעלם מהבגרות, אבל אכן זה לא קיים בכל הפקולטות והחוגים.

פורסם

פותח שרשור יקר,באוניברסיטה יש דבר שנקרא ציון סכם-שהוא שילוב של בגרויות ופסיכומטרי(בכל אוניברסיטה החישוב הוא שונה).

לכל מקצוע יש את הנתונים שלו מבחינת הדרישות לציון סכם מינימלי.

פורסם

כמו שאמרו לפעמים ישנם מקרים בהם ציוני הבגרויות אינם מהווים כל חשיבות (רק שיהיה ציון עובר...)

אבל זה תלוי בשיקולי הפקולטה

• תוכן חדש...