Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה מקצועית (רנו קנגו שנת 2003)

הרכב נוסע ישר ולא סוטה בכלל.

אך כיוון גלגל ההגה הוא עקום (כלומר ראילו פונים שמאלה)

האם צריך כיוון פרונט?

או שמא המוסך "יפרק את ההגה יישר אותו ויסגור" (או שאולי דרך התפוחים)

תודה לעוזרים.

אייל

יבוא? ושיווק!

פורסם

ראשית השאלה נשאלת , איך גלגל ההגה הגיע למצב כזה?!

והתשובה היא שבהחלפת תיבת ההגה האחרונה, או בפירוק גלגל ההגה לאחרונה, גלגלי הרכב לא

מוקמו בצורה ישרה, ולכן כשהורכב גלגל ההגה, הוא הורכב איך שהוא, מבלי לישר את הגלגלים, התוצאה זה מה שקורה כרגע לרכבך!

נית לסדר זאת בכל מוסך, או מכון פרונטים, כרצונך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ראשית השאלה נשאלת , איך גלגל ההגה הגיע למצב כזה?!

והתשובה היא שבהחלפת תיבת ההגה האחרונה, או בפירוק גלגל ההגה לאחרונה, גלגלי הרכב לא

מוקמו בצורה ישרה, ולכן כשהורכב גלגל ההגה, הוא הורכב איך שהוא, מבלי לישר את הגלגלים, התוצאה זה מה שקורה כרגע לרכבך!

נית לסדר זאת בכל מוסך, או מכון פרונטים, כרצונך!

בברכה

צביקה

אוי צביקה :)

זה אני יודע, השאלה היא האם לקחת למוסך (ואז הוא יקח לכיוון פרונט) או שאני אקח למכוון העדיף עלי (התחיה במקרה הנ"ל).

איך קרה המצב? אין לי מושג, הרכב אצלנו בחברה כבר 3 שנים.

יבוא? ושיווק!

פורסם

לי הייתה מגאן שהגיעה ככה חדשה מהמפעל, ככה זה צרפתים....

אם הרכב באמת לא מושך לשום כיוון, תשאיר את זה ככה.

בכל מקרה זה פירוק של גלגל ההגה עצמו ויישורו.

פורסם

לדעתי עדיף מכון פרונט.

אגב, זה שההגה לא מושך לא אומר שהפרונט לא מכוון.

כבר "אכלתי" זוג צמיגים בגלל פרונט לא מכוון שכלל לא הורגש בהגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לי הוסבר פעם (בגלל שזה קרה לי גם במגנום) שזה תופעה ידועה אחרי שמחליפים תפוחים... והכיוון פרונט היה בסדר, היה צריך לפרק את הגלגל ולהרכיב אותו ישר...

ככה זה היה אצלי לפחות...

פורסם

היה אצלי מצב זהה, לקחתי את הרכב למכון פרונט אך לא נעשה כיוון פרונט, מה שהם עשו הופיע בחשבונית כ"מירכוז הגה", לא נעשה שום פירוק של שום דבר - הם פשוט העמידו את הרכב מעל הבור וכיוונו משהו מתחת לרכב.

כעת ההגה במצב מעולה.

פורסם
היה אצלי מצב זהה, לקחתי את הרכב למכון פרונט אך לא נעשה כיוון פרונט, מה שהם עשו הופיע בחשבונית כ"מירכוז הגה", לא נעשה שום פירוק של שום דבר - הם פשוט העמידו את הרכב מעל הבור וכיוונו משהו מתחת לרכב.

כעת ההגה במצב מעולה.

האם אפשר לדעת עלות של כזה דבר?

ותודה

יבוא? ושיווק!

פורסם

בחשבונית קיימים שני סעיפים:

- כיוון זוויות סרן קדמי

- כיוון גלגלים ומירכוז הגה

לפי מה שהבנתי הסעיף הראשון הוא כיוון פרונט שלו הייתי זקוק ללא קשר למירכוז ההגה, כל העניין הזה עלה לי כ120 שקלים (שני הסעיפים יחד).

מצורף קישור לצילום החשבונית.

http://photos.walla.co.il/ts.cgi?user=rbrb4

פורסם

אם ניקח בחשבון כי עקרונית ההיגוי תקין ומכוון ולא משנה מדוע ההגה נוטה הצידה, מאחר ויש לך כרית אויר , רצוי לישר את גלגל ההגה ע"י כוון תפוחי קצות ההגה במכון פרונט. כך גם אם כן יש ביוון לא תקין זה עמור להסתדר.

הרבה פעמים כאשר הגה לא ממורכז, בכביש ישר תהיה לו נטיה למשוך קצת לצד אליו הוא מטה מכיוון וזה מצב היוצר משקל על מוט ההגה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
לי הייתה מגאן שהגיעה ככה חדשה מהמפעל, ככה זה צרפתים....

הידעתה כי יבואן הרכב לא חייב על פי החוק לדווח לך על נזק שנגרם לרכב המסופק לך

אלא אם הנזק עולה על 25% מהרכב !

מי אמר שזה מהמפעל דווקא ?

לגבי הצרפתים אין ביננו ויכוח .

פורסם

eyaltir, גש למכון התחייה

החבר'ה שם בסדר גמור (אם אתה לא מכיר אותם ממש טוב, אז הנה אני אומר לך), ותן להם לבדוק

אם זה כיוון כיוון גלגלים- בסביבות 180 ש"ח וסגרת ענין

אם זה רק ענין של יישור גלגל ההגה- יש מצב שאפילו לא יקחו כסף (במיוחד אם אתה קבוע אצלם, והם זוכרים), או מקסימום 50-100 ש"ח

בכל אופן, שווה לבדוק לפני שאתה שורף צמיגים סתם, במקרה הטוב- אין כלום ועשית טיול קטן לדרום ת"א... :)

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם
eyaltir, גש למכון התחייה

החבר'ה שם בסדר גמור (אם אתה לא מכיר אותם ממש טוב, אז הנה אני אומר לך), ותן להם לבדוק

אם זה כיוון כיוון גלגלים- בסביבות 180 ש"ח וסגרת ענין

אם זה רק ענין של יישור גלגל ההגה- יש מצב שאפילו לא יקחו כסף (במיוחד אם אתה קבוע אצלם, והם זוכרים), או מקסימום 50-100 ש"ח

בכל אופן, שווה לבדוק לפני שאתה שורף צמיגים סתם, במקרה הטוב- אין כלום ועשית טיול קטן לדרום ת"א... :)

אז ככה,הייתי והתאכזבתי.

באתי הייתי לבד, פתאום הגיע מלא עבודה.

אורי היה נחמד ואילו יש שם אחד עם כובע הפוך ומשקפי שמש (בתוך הבור?!?!?!) שהחליט שהיום הוא לא יהיה נחמד.

פתאום שכחו אותי:"תעשה סיבוב ותחזור" במקום לסדר את זה על המחשב (ולא אמרתי שאני לא רוצה לשלם אלא להפך התעקשתי שזה יהיה ממוחשב), בסוף נתתי 50 ש"ח ההגה עדיין עקום אבל לשם ההגינות אורי אמר לי:"תבוא יום ראשון בשקט נסדר לך את זה עד שתהיה מרוצה אבל אל תתיחס לההוא מהבור".

ננסה שוב בראשון

יבוא? ושיווק!

פורסם

איי קשה,קשה.

בסך הכל לפתוח אום למשוך את ההגה ולסובב מעט.

אם אתה מתקן אצל מוסך קבוע,העבודה הנ"ל תינתן לך, כשרות ללא תשלום.

נהג שודים,מה ההגיון במשפט הזה. "זה שההגה לא מושך לא אומר שהפרונט לא מכוון"

ואני כותב, זה שההגה לא מושך,סביר להניח שהפרונט כן מכוון.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...