Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שידוע לי, וגם מה שלמדתי בנסיון כואב (עד עכשיו כואב לי האגודל מאימון לפני חודש), בנסיעה פחות או יותר ישרה צריך להחזיק את ההגה ב3 ו 9 עם האגודלים בפנים וכאשר עובדים על ההגה (סיבובים מרובים החלקות "מזדמנות" וכ"ו) להחזיק את האגודלים בחוץ!

אני פעם אחת כמעט שברתי אצבעות, ההגה הסתובב כל כך חזק ומהר שאם האצבע שלי הייתה בפנים היא כבר לא הייתה!

מה שהכי חשוב (אולי קצת פחות על אספלט) ולא נאמר פה, הוא להחזיק את ההגה בצורה די הדוקה ולא רפוייה! האצבעות יכולות להסתבך בכל מיני צורות שונות ומשונות על ההגה כאשר מחזיקים אותו רפויי ותאמינו לי זה כואב

מה כמעט לא הוזכר פה, ונלמד בכל ביה"ס נהידה מתקדמת שאני מכיר הוא הכנת הידים על ההגה לפני הסיבוב זה חלק חשוב ביותר בנהיגה, רוב האנשים שאני מכיר, מתחילים לסובב את ההגה ואז מתחילים בתנועות ההגה פעולה זו שגוייה. צריך להכין את היד במקום לפני הסיבוב (תוך הערכה מה חדות הסיבוב) כאשר בתוך הסיבוב הידיים נשארות פחות או יותר על 3 ו 9 כאשר ההגה מסובב.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אמנם נטול ניסיון בנהיגת ראלי אבל אני יכול להגיד לך שבנהיגת מסלול, גם כזה עם פניות מאוד הדוקות, הידיים נשארות ב-3 ו-9 כל הזמן.. עוד לא פגשתי את הפניה שלא ניתן לבצע כשהידיים נשארות במקומן.

מוטי

פורסם

אני באמת לא רואה סיבה להוריד את הידיים או לשנות את תנוחתן במהלך סיבוב,שכן בנהיגה מהירה, די בהפניית הגה הכי קלה כדי לשנות בחדות את נתיב הנסיעה,וכמעט ולא נזקקים לבצע פניות שמאלצות לשנות מיקום ידיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני באמת לא רואה סיבה להוריד את הידיים או לשנות את תנוחתן במהלך סיבוב,שכן בנהיגה מהירה, די בהפניית הגה הכי קלה כדי לשנות בחדות את נתיב הנסיעה,וכמעט ולא נזקקים לבצע פניות שמאלצות לשנות מיקום ידיים.

אתה מוזמן לנסות לעלות את כביש בית אורן, או יער אשתאול, בצורה "נמרצת". יש שם כמה וכמה סיבות להפנות את ההגה "קצת" יותר.

פורסם
אני אמנם נטול ניסיון בנהיגת ראלי אבל אני יכול להגיד לך שבנהיגת מסלול, גם כזה עם פניות מאוד הדוקות, הידיים נשארות ב-3 ו-9 כל הזמן.. עוד לא פגשתי את הפניה שלא ניתן לבצע כשהידיים נשארות במקומן.

מוטי

זה ההבדל הגדול בין נהיגת ראלי לנהיגת כביש! אנחנו נוהגים ואתם מטיילים לכם על האספלט. :lol::lol:

עכשיו ברצינות, מעבר לכך שכנראה שבראלי צריך לסובב את ההגה קצת יותר (ביחוד עם מסרק הגה רגיל) אז בראלי התנאים משתנים בקצב מהיר ולעתים בלתי צפויי לחלוטין, אבנים קפיצות ועוד. לכן חשוב מאוד, גם בתוך הסיבוב שהידיים יהיו מוכנות לתת עוד קצת או לתקן עוד קצת והידים אף פעם לא נשארות באותו מקום של אחיזה על ההגה! אפילו ב WRC עם מסרקי הגה קצרים במיוחד, הידיים כל הזמן זזות כל ההגה!

בברכה נדב

נ.ב. מוטי מתי תבוא לבקר אותנו???

פורסם

תעשו כיוון פרונט טוב ואל תחזיקו את ההגה ביכלל

די התבלבלתי פה כי הרבה אומרים 10 2 והרבה אומרים 9 3. בלינק של הבחור רואים שההגה מותאם בעיקר ל 9 3 יש סיבה לזה איזשהם יתרונות ברורים כי ממש לא הבנתי פה.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

ב9 ורבע (9 ו-3) הידיים הכי רחוקות אחת מהשניה, מה שנותן מקס' שיווי משקל ודיוק.

לפניות שצריך קצת יותר מרבע הגה (הפנייה של 90 מעלות ויותר) יש כבר טכניקה כדי שעדיין בשיא הפנייה הידיים יהיו ב9 ורבע...

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם
תעשו כיוון פרונט טוב ואל תחזיקו את ההגה ביכלל די התבלבלתי פה כי הרבה אומרים 10 2 והרבה אומרים 9 3. בלינק של הבחור רואים שההגה מותאם בעיקר ל 9 3 יש סיבה לזה איזשהם יתרונות ברורים כי ממש לא הבנתי פה.
ואין לך כח לקרוא את כל השרשור שהולך פה ? (למה בעצם שאת ההודעה הזאת תקרא ?)

ה-10-2 שאמרו פה הוא בעיקר שאנשים אומרים שככה המורים לנהיגה לימדו אותם, בגדול כל השאר אמרו 3-9.

סיבות ? יתרונות ? נראה לי שאין ברירה, תאלץ לקרוא את השרשור...:roll:

פורסם

תוספת בנוגע לנהיגת ראלי

כאשר הנווט מאומן טוב, והנהג עוד יותר, אז אמורים להכין את היד על ההגה לפי מה שאומר הנווט לפני הסיבוב... וזה מאוד עוזר לנהוג מהר, כך אתה לא מתבלבל ומסובב את ההגה בדיוק כמו שצריך(!!!) וזה מאוד יעיל...

בברכה נדב

פורסם
מה שהכי חשוב (אולי קצת פחות על אספלט) ולא נאמר פה, הוא להחזיק את ההגה בצורה די הדוקה ולא רפוייה! האצבעות יכולות להסתבך בכל מיני צורות שונות ומשונות על ההגה כאשר מחזיקים אותו רפויי ותאמינו לי זה כואב
תוספת קטנה לענין הזה: לאחיזה הרפויה בכביש יש שני יתרונות: האחד - אחיזה כזו "מכריחה" אותך להיות עם גוף פחות קשיח וזרועות לא מאומצות, וככה גם מתעייפים פחות (אני לא צריך לספר לכם כמה נהיגה מאומצת יכולה להיות מעייפת, וזה נכון עוד יותר כאשר בלי לשים לב משקיעים מאמץ בהחזקת הגוף). עוד יותר חשוב - ההרפייה עוזרת להיות יותר רגוע מבחינה מנטלית ופחות לחוץ. היתרון השני: יותר קל להרגיש דרך ההגה מה עושים הגלגלים כאשר לא לופתים אותו בכל הכוח.

כאמור, זה נכון בנהיגת כביש... בראלי ספציפית אין לי נסיון אבל בנהיגת שטח/שבילים מהירה אכן לא חסרות הפתעות שדורשות אחיזה הדוקה יותר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כמו שאמרת טל, באספלט יש הרבה פחות הפתעות... בראלי באמצע סיבוב, ההגה יכול במקרה שלא מחזיקים אותו מספיק חזק להסתובב עד לנעילה (!)...

באימון לפני כחודש, אחרי כ60 קמ' של נהיגת שטח כשהייתי עייף החזקתי רפויי את ההגה ביד ימין (יד שמאל הייתה בסדר כנראה) בזמן שאחד הגלגלים קיבל מכה שהעיפה את ההגה ימינה... כתוצעה מכך העצבעות שלי ממש הסתובבו סביב ההגה בצורה שמאוד קשה לתאר על גבי האינטרנט, אבל מה שקרה מזה שהאגודל שלי כואב עד היום! ולא ממכה מחישורי ההגה! אלא כתוצאה ממנוף שהופעל עליו

בברכה נדב

פורסם

מוטי

מוטי אתה שוכח הבדל אחד קטן בין האוטו שלך לבין טנדר...

באוטו שלך אתה עושה נניח סיבוב וחצי מצד לצד, ובטנדר אתה עושה 200 סיבובים מצד לצד, וכשנוהגים מהר עם טנדר על בוץ אין מנוס מלהחזיק את ההגה עם יד אחת בלבד ויד אחת על ההילוכים... ולסובב את ההגה כמו בטרקטור...עם שורש כף היד, זאת הדרך הכי מהירה לסובב הגה כזה... אחרת מהר מאוד תמצא את עצמך עם הזנב בתוך הטרקטורון שלידך......:mmangel:

כן כן בלי להתחסד.... חורף ברמת הגולן זה בעיה...:twisted:

פורסם

להחזיק את ידית ההילוכים זה רע בכל מקרה! זאת כיוון שמקרה ויש מצב חירום האינסטינקט הבסיסי הוא להדק אחיזה, וזה לא משנה אם אתה מחזיק את ההגה ידית ההילוכים או שבאותו רגע אתה מגרבץ :? ... מה שהחזקת עכשיו אתה תתפוש בכל הכוח...

לסובב את ההגה עם פרק כף היד, בכלל מסוכן, קפיצה הכי קטנה וההגה בורח לעזעזל!!!

אגב, בשימוש בטכניקה נכונה אפשר לסובב את ההגה הרבה יותר מהר גם לקצוות של המסרק אמנם עם ויתור מסויים על דיוק אבל במהירות מדהימה, בטוח הרבה יותר יעיל מסיבוב כמו טרקטור... את הטכניקה הזו לא לומדים באלטרנתיבי, ואני חושב שגם במסולולים לא (לא יודע כי לא הייתי שם) אני למדתי אותה ממדריך פולני...

בברכה נדב

• תוכן חדש...