Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד זורק שטות גמורה

כמורה נהיגה מעולם לא לימדתי ולא אמרתי לתלמיד\ה

להניח ידיים ב 3 -9 או ב 10 -2

תמיד הנחיתי את התלמיד להחזיק את גלגל ההגה כך שהידיים לא תתעייפנה

בסוף כל שיעור אני שואל את התלמיד\ה אם הכתפיים כואבות .

באם התשובה היא חיובית אזי הישיבה לא נכונה ומצב הידיים היה לא נכון.

החוק לא קובע היכן להניח את הידיים (מבחינת שעות).!!!

אבל מחייב להחזיק את הכידון או גלגל ההגה בשתי ידיים.

ירון מאיר

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בשאלה הזאת נתקלתי לפני כמה שנים וזה נגרר לויכוח אז חפרתי הרבה בנושא.

פעם היו נוהגים ללמד 10 ו-2 (בכל העולם) ועם הזמן עברו ל-3 ו-9 כשהטריגר העיקרי היה התחלת השימוש בכריות אוויר. מאחר וכרית האוויר שלך יוצאת מההגה עדיף שהידיים שלך לא יהיו עליה ובמקרה של 10 ו-2 הם עפות לכל עבר וזה אומר לכיוון הפנים שלך/לכיוון החלון ובקיצור הם יתרסקו ואולי ירסקו עוד איברים אז התחילו להוריד את הידיים טיפה נמוך יותר.

זה גם בדיוק ההסבר לנקודות האחיזה ב-3 ו-9 על ההגה ברכבים מהשנים האחרונות.

חוץ מזה בנהיגה ספורטיבית התגבשו יותר על כך שזאת אחיזה יותר טובה שמאפשרת שליטה טובה יותר.

זה חלחל לשיעורי הנהיגה בכל העולם אבל בארץ כמובן שלוקח הרבה זמן לעכל כאלה דברים (כמה עשרות שנים כנראה).

בחיפושים שלי בזמנו מצאתי גם איזה בית-ספר בארה"ב שמכשיר שוטרים שהחליט לקחת את זה צעד נוסף לכיוון 4-8 שכביכול מאפשר שליטה טובה יותר (למרדפים עם האוניות שלהם כנראה :roll:).

אגב, בקורסים מתקדמים מלמדים באמת 3-9 ואם אני לא טועה אז גם באלטרנתיבי זה מה שמלמדים.

ניר

אז אתה בעצם אומר ,שאם אני נוהג בחיפושית (74) נהיגה רגילה ולא ספורטיבית,נכון יהיה שהמשיך לנהוג על 10 ו2 ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא יודע מה איתכם ומה אחיזת ידיים, בשביל מה יש רגליים אם לא להחזיק את ההגה? :-P

את האמת אני לא לא מצליח להחזיק את שתי הידיים ב3 וב9 אני מתעייף אחרי כמה דקות, לרוב אני שם יד אחת על 12 ואחת על 3, ולצערי אני יודע שזה לא נכון, לכן מעכשיו אני עובר תמיד ל3 ו9 גם במחיר נוחות.

אפרופו אחיזת הגה נכונה, האם את האגודלים יש להכניס פנימה לתוך ההגה, או להשאיר אותן על גלגל ההגה (כלומר לא להכניס כלפי ההגה)? דוד שלי אמר לי שהדריכו אותו בצבא אגודלים החוצה כיוון שבעת תאונה הם לא ישברו, לעומת זאת אבא שלי אומר אגודלים פנימה, מי מהם צודק?

וכמו כן במהלך סיבוב מה השיטה הנכונה לפנות, יד חובקת יד (כמו חבל) או לדוגמה בפניה שמאלה יד ימין נעה מעלה מטה ויד שמאל כנ"ל ( כלומר הידים זזות למעלה ולמטה בציר ה- Y)?

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אולי תנהגו איך שנוח לכם, ולא ליסתכל מה אומרים..9 ו5 או 10 ו 2

תנהגו ככה שאתם חושבים שיש לכם שליטה טובה על האוטו.. ואין התעייפות בידיים..

לכל אחד יכולה להיות נוחות אחרת..

פורסם

וואלה, הדיון נמשך... הנה כמה סיבות למה 9+3:

א. שליטה מירבית על ההגה. הנקודה הרחוקה ביותר על ההגה מכל יד תהיה רבע סיבוב; בכל מצב אחר תהיה נקודה רחוקה יותר. בשעה 12, למשל, יהיה הצד הנגדי רחוק חצי סיבוב.

ב. מינימום כוח דרוש ביד. אחיזה ב 3+9 מצריכה מינימום כוח מכל יד לכל תנועה של ההגה. נכון שממילא בהגה מודרני של מכונית נורמלית לא צריך יותר מדי כוח, אבל בכל זאת יש הבדלים. צריך לזכור שבמוטוריקה של שרירים, יש טרייד אוף בין כוח לעדינות, ומינימום כוח משמעותו שיש יותר עדינות ושליטה מדויקת. מיותר לציין שבנהיגה ספורטיבית מה שצריך זה לתפעל את ההגה בדיוק ועדינות, לא בכוח.

ג. שיטת הרבעים, שלומדים בנהיגה מתקדמת כדרך נוחה לבנות את תנועות ההיגוי לכניסה ויציאה מסיבוב, מתבססת כמתבקש משמה על חלוקת ההגה לארבע נקודות אחיזה. בדרך פחות או יותר ישרה האחיזה תהיה על 2 נקודות נגדיות מתוך הארבע = 3 + 9.

מה שנכון - נדרשת תנוחת נהיגה טובה כדי לנהוג לאורך זמן ככה. באלפא אין לי בעיה לנהוג שעות בלי להוריד ידיים מהפוזיציה הזו. לעומת זאת כשנהגתי בפונטיאק אמריקאית שכורה לפני כמה זמן, תנוחת הנהיגה ואפשרויות הכוונון היו כל כך עלובות שלא היתה לי ברירה אלא להעביר חלק גדול מהזמן בשעה 12...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אז אתה בעצם אומר ,שאם אני נוהג בחיפושית (74) נהיגה רגילה ולא ספורטיבית,נכון יהיה שהמשיך לנהוג על 10 ו2 ?
לא בדיוק מה שאמרתי.

הסיבה העיקרית שממש עברו בכל הלימודי נהיגה והאחיזות על ההגה ברכבים חדשים היא כריות אוויר והסיבה הזאת באמת לא רלוונטית אלייך. עדיין הגיעו למסקנה ש-3-9 מעניק אחיזה טובה יותר.

אבל בכל מקרה, זה לא שמשהו רע ב-10-2, זה עניין של גישות שונות ומה שנוח לך ואתה רגיל אליו (כל עוד מה שנוח ורגיל זה לא יד ב-12 ויד על החלון :roll:).

וכפי ש-alfa-draco ציין, בלימודים מתקדמים מחלקים לרבעים ועובדים כמובן עם 3-9.

פליקס - לא הבנתי אותך כל-כך ויש כמה גישות לעניין הזה (וגם כל בית-ספר מלמד משהו קצת שונה) אבל בכל מקרה אתה רוצה לשמור על אחיזה טובה של ההגה בכל רגע כשבכל מקרה לפחות יד אחת על ההגה בכל זמן נתון כשהשחרור של היד השניה הוא מינימלי (=שתי ידיים על ההגה כמעט בכל רגע).

בעיקרון ברוב הפניות המהירות אתה יכול להסתדר טוב מאוד עם ידיים על 3-9 בלי צורך בשינוי. יש לך רבע סיבוב קל ועד חצי סיבוב במקרה הצורך (אם יש הפתעה) וזה מספיק.

לגבי פניות שמצריכות יותר, אתה צריך לשאוף לכך שהידיים שלך יהיו ממוקמות טוב גם באמצע הפניה כדי שתוכל להגיב להפתעות ולכן חשוב תכנון מוקדם של הפניה והערכה של כמות ההגה הדרושה.

ניר

פורסם

אני אסביר את עצמי.

הכוונה שלי הייתה כיצד לפנות?

כלומר יד מעל יד (כמו משיכת חבל) כלומר יד ימין מושכת את ההגה שמאלה ואז יד שמאל מושכת את ההגה שמאלה ואז ימין וכ"ו (כלומר היידיים בשעה 12 וכל יד מושכת בתנועות את ההגה לכיוון הרצוי).

או שכך: הידיים ב3 ו9 נגיד ורוצים לפנות ימינה: יד ימין מחזיקה את ההגה ויד ימין יורדת מטה, וכנ"ל יד שמאל כלומר הידיים עולות ויורדות מעלה ומטה (באופן סימולטני). או שמא זאת בכלל לא השיטה הנכונה?

וכמו כן האם אסור להצליב ידיים כלומר שתי הידיים בלאכסון?

אני מדבר על מקרה של נהיגה רגילה ( למשל פרסה בכיכר) ובנהיגה ספורטיבית.

אני יודע שאני קצת לא מובן, לצערי לא מצאתי תמונות להדגמה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני עושה בערך 3 ו-9, אני מחזיק בחיבורים המאוזנים של גלגל ההגה למרכז ההגה. נוח כל עוד יש ליסוע הרבה ישר או רק פניות לא חדות.

פורסם

פליקס, הדוד שלך צודק, האגודלים צריכים להיות מונחים על גלגל ההגה ולא בתוכו כדי למנוע פגיעה בשעת תאונה... אני עדיין חוטא בלהכניס אותן לתוך גלגל ההגה לפעמים.

מוטי

פורסם

נתחיל מזה שב"אלטרנתיבי" אחיזת ההגה המומלצת היא 3 -9.

כמורה לנהיגה אני מנחה את תלמידי לאחיזה שכזו בלבד (כשהאגודלים מונחים בחלקו הפנימי של גלגל ההגה- קלות אחיזה לאורך זמן, תחושות מוגברות יותר מגלגל ההגה).

אחיזת 2-10 הייתה מקובלת כיוון שגלגל ההגה במכוניות ישנות היה בעל קוטר גדול יותר ואחיזת 3-9 הייתה יוצרת פתיחת ידיים רחבה מדי.

באחיזת 2-10 ידיות האיתות, מגבים לא "נופלות" כהמשך טבעי לאצבעות כמו ב3-9.

ישנם מורים לנהיגה שאינם רואים חשיבות בהקניית הרגלי נהיגה בסיסים ונכונים ואכן עוסקים ב"הכנה לטסט" .- אתם בחרתם אותם..

בשורה התחתונה - נתקלתי בנהגים המקפידים על נהיגה לפי הספר-תנוחת נהיגה, אחיזה ותפעול הגה, הבנה מלומדת של מושגים והתנהגות הרכב וכו' שנהיגתם אומללה, ואילו כאלה שלא מקפידים על פרטים חשובים שכאלה שנהיגתם חכמה ונכונה.

ותחשבו על זה.

פורסם
פליקס, הדוד שלך צודק, האגודלים צריכים להיות מונחים על גלגל ההגה ולא בתוכו כדי למנוע פגיעה בשעת תאונה... אני עדיין חוטא בלהכניס אותן לתוך גלגל ההגה לפעמים.

זה בעצם ויכוח יותר מעניין.

דני (אלטרנתיבי) המליץ על אחיזה על הגלגל ולא בתוכו בגלל נוחות רבה יותר בעת העברת היד לנקודת אחיזה שונה, ובגלל שזה מבטיח שהאחיזה בהגה קלה יותר ולא מאומצת מדי.

און (דרייב ארט) לעומת זאת, ככל הזכור לי הסביר שהעניין של לא להכניס אגודל להגה בגלל פגיעה בתאונה קשור לג'יפים הצבאיים של פעם, ובמכונית מודרנית אין שום סיבה שאופן האחיזה ישפיע בשעת תאונה, ולכן דווקא עדיף להחזיק אגודל בפנים - לטובת אחיזה משופרת בהגה.

אני מקווה שלא שיבשתי את טיעוניהם, זה על פי זכרוני... בוא נשים את התאונה בצד, מבחינת היגוי נטו מה נראה עדיף?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני מרגיש הרבה יותר נוח/בטוח/בשליטה עם אגודל פנימה שלופת את ההגה (אגב, גיליתי קטע מוזר שזה עובד אצלי רק ביד אחת (שמאל) וביד השניה (של ההילוכים) זה לא נוח לי כל-כך והאגודל על גלגל ההגה :???:).

אני לא חושב שזה מסוכן אבל גם אם כן זה לסכן את האגודל שלי במקרה תאונה מול תחושה ושליטה טובה יותר באוטו שאולי בכלל תמנע את אותה תאונה. זה כמובן לדעתי/תחושתי האישית.

אני גם לא מרגיש שהאחיזה הזאת מפריעה לי בשינוי אחיזה. מאומצת יותר אולי כן אבל זה גם אומר אחיזה חזקה יותר של ההגה.

מה שבטוח נכון הוא שאסור להכניס את היד לתוך ההגה, או לתפוס בכל מיני צורות מוזרות מבפנים או באחת הקשתות של ההגה (זה בעצם על הכרית אוויר) כי זה באמת יהיה קטלני עבורם במקרה של תאונה שלא לדבר על האחיזה/שליטה הגרועה.

ניר

פורסם

לגבי האגודל ,זה לא רק העיניין של התאונה ,יש גם מצבים (וכולנו חוטאים בהם) שמשחררים את ההגה והוא חוזר למקומו (רצוי מאוד לא לעשות את זה) במקרה כזה האגודל עלולה להיתקל במוטות ההגה וע"י כך לגרום לטעות ע"י הנהג(כאב ,בהלה,סטיית הגה)

מצב נוסף הוא כשיד אחת מחזירה את ההגה למקום ויד אחת חופשיה על ההגה,גם במצב כזה האגודל עלולה להיתקע.

בכלל בכל רכב (עד כמה שידוע לי) מכה חזקה בגלגל תסובב את ההגה ואז עלולה להיפע האגודל ושוב כתוצאה מהמכה תיגרם תאונה .

נכון שנסיעות ארוכות קשה להחזיק שתי ידיים על ההגה כל הדרך,אני מקפיד תמיד שהיד הנחה תהייה במרחק קצר להגה,זה אומר ,או על החלון (כף היד בתוך הרכב) או על הברך ,או על ההילוכים.

לא מחפש דיסק אחורה,ולא בודק כלום בתא כפפות.....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ע"פ מה שזכור לי מאון (דרייב ארט) מומלץ לא להחזיק את האגודלים בתוך גלגל ההגה מהסיבה שקל יותר לבצע תיקון קו נסיעה כשהאגודלים על גלגל ההגה.

כמו כן,מישהו כאן ציין שברכבים חדשים נקודות האחיזה הן 9 ו-3,זה נכון מאוד,ולא רק במכוניות מודרניות.

סיבה נוספת להחזקה ב-9 ו-3 היא שיש לך אפשרות לבצע כמעט 4\3 סיבוב של ההגה ללא צורך לבצע "משיכות הגה",כלומר תוכל לסובב את ההגה כמעט 4\3 סיבוב לפני שהידיים יצטלבו לגמרי.

יש כמובן להתאים תנוחת ישיבה שלא תיהיה קרובה מדי,ולא רחוקה מדי,כזאת שתאפשר לכם לסובב את ההגה עד להצלבת ידיים ללא תנועה של הגב (התקרבות\התרחקות) ממסעד המושב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...