Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשאלה הזאת נתקלתי לפני כמה שנים וזה נגרר לויכוח אז חפרתי הרבה בנושא.

פעם היו נוהגים ללמד 10 ו-2 (בכל העולם) ועם הזמן עברו ל-3 ו-9 כשהטריגר העיקרי היה התחלת השימוש בכריות אוויר. מאחר וכרית האוויר שלך יוצאת מההגה עדיף שהידיים שלך לא יהיו עליה ובמקרה של 10 ו-2 הם עפות לכל עבר וזה אומר לכיוון הפנים שלך/לכיוון החלון ובקיצור הם יתרסקו ואולי ירסקו עוד איברים אז התחילו להוריד את הידיים טיפה נמוך יותר.

זה גם בדיוק ההסבר לנקודות האחיזה ב-3 ו-9 על ההגה ברכבים מהשנים האחרונות.

חוץ מזה בנהיגה ספורטיבית התגבשו יותר על כך שזאת אחיזה יותר טובה שמאפשרת שליטה טובה יותר.

זה חלחל לשיעורי הנהיגה בכל העולם אבל בארץ כמובן שלוקח הרבה זמן לעכל כאלה דברים (כמה עשרות שנים כנראה).

בחיפושים שלי בזמנו מצאתי גם איזה בית-ספר בארה"ב שמכשיר שוטרים שהחליט לקחת את זה צעד נוסף לכיוון 4-8 שכביכול מאפשר שליטה טובה יותר (למרדפים עם האוניות שלהם כנראה :roll:).

אגב, בקורסים מתקדמים מלמדים באמת 3-9 ואם אני לא טועה אז גם באלטרנתיבי זה מה שמלמדים.

ניר

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המורה שלי תמיד אמר לי שכדי לעבור טסט צריך להחזיק ב10 ל2, כמו כן הוא תמיד אמר שמחוץ לטסט אפשר איך שאני רוצה..

וכמובן שהוא בזמנו הפנוי היה נוסע ב12 עם יד אחת בלבד (דבר שאני עושה כרגע..)

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

וכמובן שהוא בזמנו הפנוי היה נוסע ב12 עם יד אחת בלבד (דבר שאני עושה כרגע..)

-לאון חבקין-

טפשי לחלוטין, גם מבחינת השליטה ברכב וגם מבחינת הגב. אם קשה לך להחזיק עם שתי ידיים (כל אחד והכושר שלו) אז תשאיר יד אחת או ב-9 או ב-3. אין שום סיבה הגיונית להחזיק ב-12....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במידה ויש לך רכב אוטומטי תנסה לשים את יד שמאל בשעה 12 ואת יד ימין על הידית של האוטומט..

אתה תראה איזה נוח זה..

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• אחראי פורום
פורסם
במידה ויש לך רכב אוטומטי תנסה לשים את יד שמאל בשעה 12 ואת יד ימין על הידית של האוטומט..

אתה תראה איזה נוח זה..

-לאון חבקין-

אתה רציני? אני מתאר לעצמי שקודקוד ההגה אצלך (שעה 12)

הוא הנקודה הכי רחוקה בהגה ממך. אז איך נוח בדיוק?

תשע ורבע זה כל אלה שחושבים שהם שומכרים קטנים
מה?...הא, נכון. :?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
...אם קשה לך להחזיק עם שתי ידיים (כל אחד והכושר שלו) אז תשאיר יד אחת או ב-9 או ב-3. אין שום סיבה הגיונית להחזיק ב-12....
הנה סיבה הגיונית - היד מתעייפת... ניסית פעם לנהוג מחיפה לת"א כשרק יד אחד תופסת את ההגה ב3 או ב9? עד מחלף זכרון תחפש אחיזות בשעות שונות.

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

אתה תראה איזה נוח זה..

-לאון חבקין-

שלי יהיה רכב אוטומט???

אתה מזכיר לי את הפנסיונר שהולך ברחוב ופוגש חבר.

שואל אותו החבר: "מה שלומך?"

עונה הפסניונר "ברוך השם, יומיום"

וממשיך החבר "ומה שלום אישתך, שתחיה?"

עונה הפנסיונר בזעם "שאישתך תחיה!"

עכשיו לשאלת הפוזה, לעקם את הגב בזווית קבועה זה לא נוח וזאת מבלי להתייחס לחוסר השליטה ברכב ולעצם הקונוטציה של הפוזה הנ"ל לאנשים מאותגרים אבולוציונית.

הנה סיבה הגיונית - היד מתעייפת... ניסית פעם לנהוג מחיפה לת"א כשרק יד אחד תופסת את ההגה ב3 או ב9? עד מחלף זכרון תחפש אחיזות בשעות שונות.

אז אתה יושב לא נכון. כנראה רחוק מדי.

אני עוד לא ראיתי אף נהג במירוצי סיבולת שם את היד בשעה 12....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לכל החברה שאומרים "המורה שלי לנהיגה לימד אותי\אמר לי"

מורים לנהיגה מלמדים את החוקים הבסיסיים שכל אחד צריך לדעת לפני שהוא עולה על הכביש ומלמדים אותך איך להפעיל את הרכב בצורה הכי פשוטה, כדי שתוכל לעבור טסט. אין שום קשר בין לימוד נהיגה לנהיגה שהיא באמת נכונה ומיקצועית (וחבל). אני נורא אהבתי את המורה שלי ואני עדיין אוהב אותו, אבל הבנתי שאצלו למדתי לעבור טסט, לינהוג נכון למדתי כבר אחרי שקיבלתי את הרשיון.

ודבר שני, אם מדברים כל כך הרבה על איפה לשים את הידיים חשוב להזכיר גם שלהחזיק את ההגה במקום הנכון לא שווה שום דבר בלי להיות ממנו במרחק הנכון. מרחק הנכון מההגה הוא כאשר הידיים נמצאות בכיפוף קל, לא יותר מדי. כדי למדוד זאת מותחים את שתי הידיים ושמים אותם בשעה 12 של ההגה. עם ההגה במצב הזה כשהיידים מתוחות נוגע במפרקים של כפות הידיים המרחק הוא נכון. חשוב מאוד גם לשליטה בהגה וגם במקרה של חס וחלילה תאונה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

3 ו-9 ככה אני לומד עכשיו... ולצערי....זה נכון מה שאומרים פה על זה שמורים מלמדים איך לעבור טסט הם לא מלמדים לינהוג... וחבל.... למרות שהמורה שלי נחשב למורה טוב אבל... הוא לא מלמד אותי דברים שחשבתי שחובה ללימוד בשיעורי נהיגה... {לא האמנתי שלא לומדים בשיעורי נהיגה עצירות חרום..}

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

אלון, האמת, אתה צודק.

אבל!..המורה שלי(ואני לא אומר את זה בנימה ילדותית כזאת(המורה שלי..)) באמת לימד אותי ואת חבר שלי ששנינו היחידים שלמדו אצלו(אני מדבר מבין החברה שלנו) ובאמת ראיתי ששאר המוריד לימדו את התלמידים שלהם רק לטסט..אבל באמת שהמורה שלנו נתן לנו כלים ולימד אותנו לנהוג בצורה נכונה ולא סתם לימד אותנו לעבור טסט.(מדי פעם שהיית עושה טעות הוא היה זורק איזה משהו ודופק איזו קללה.."כוסאמו טסט אל תעשה ככה וככה:

פורסם

בלי הרבה קשר, ההודעה הפותחת הזכירה לי כמה שטויות כותבים בעיתונים. שבוע שעבר קראתי בגיליון "בריאות" של ידיעות מדור עצות כזה, שמתיימר לסדר לך את החיים (כן, בטח). אחד מהחלקים בו היה "עצות לנהיגת חורף" שכתב איזה מישהו לא מוכר וכנראה אחד שחי בשנות השבעים עדיין. בין שלל הפנינים ניתן היה למנות: "לבלום בבלימות קצובות, בשיטת הפימפום", "בעת איבוד אחיזה בחלק הקדמי של המכונית יש להרפות מדוושת הבלם לסירוגין בכדי שהרכב יקבל שוב אחיזה בגלגלים הקדמיים", "בעת איבוד אחיזה בגלגלים האחוריים יש לסובב את ההגה לכיוון של איבוד האחיזה" (אמנם נכון טכנית, אבל מעשית זה חסר משמעות כ"עצה") וכן הלאה... האיש לא שמע על ABS, לעזאזל?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...