Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעת שמילאתי אוויר בצמיגים בפוקוס החדשה שלנו ראיתי כי הצמיגים מתאימים למהירות של עד 160קמ"ש.

רציתי לשאול האם זה הגיוני באוטו חדש, בדגש על כך שהמהירות המקסימלית המוצהרת לרכב היא 175קמ"ש.

כמוכן, האם זה מסוכן ליסוע מידי פעם 10-20 קמ"ש יותר מהמהירות המוכרזת של הצמיגיפ או שה "הגבלה" זה יותר מעין כיסוי תחת?

אשמח לתשובות ענייניות ולא להטפות בבקשה,

תודה וחג שמח.

פורסם

כמובן שגם אם תסע 180 עם הצמיגים האלה לא יתפוצצו בן רגע אבל בעניין בטיחותי חשוב שכזה כמו צמיגים אני מאמין שטווחי הביטחון הם גבוהיים מאוד , אני בטוח שאף חברת צמיגים לא מתעלמת מעניין גיל הצמיגים וכאלה . בטוח שאם הצמיגים בני עשר שנים והם יבשים ובלויים אז יהיה להם הרבה יותר קשה לעמוד במהירויות גבוהות .

בקיצור , כסת"ח ! :wink:

סע 200 ! :twisted: (בירידות)

ים long time no

פורסם
שלום,

בעת שמילאתי אוויר בצמיגים בפוקוס החדשה שלנו ראיתי כי הצמיגים מתאימים למהירות של עד 160קמ"ש.

רציתי לשאול האם זה הגיוני באוטו חדש, בדגש על כך שהמהירות המקסימלית המוצהרת לרכב היא 175קמ"ש.

כמוכן, האם זה מסוכן ליסוע מידי פעם 10-20 קמ"ש יותר מהמהירות המוכרזת של הצמיגיפ או שה "הגבלה" זה יותר מעין כיסוי תחת?

אשמח לתשובות ענייניות ולא להטפות בבקשה,

תודה וחג שמח.

//

לי יש גם פוקוס חדשה (מליסינג) והיא הגיעה במקור עם צמיגי פירלי P6 בדירוג V.

אני יודע שאחרים הגיעו עם צמיגי מישלין או ברידג'סטון מהמקור, אבל קשה לי להאמין שהם לא בדירוג מהירות גבוה.

בדוק שוב את מה שכתוב על דפנות הצמיג ותעלה כאן את הפרטים. יש לי תחושה שאתה טועה.

אני גם לא חושב שיש בכלל צמיגים במידה 195/65/15 עם דירוג מהירות של 160...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
//

לי יש גם פוקוס חדשה (מליסינג) והיא הגיעה במקור עם צמיגי פירלי P6 בדירוג V.

אני יודע שאחרים הגיעו עם צמיגי מישלין או ברידג'סטון מהמקור, אבל קשה לי להאמין שהם לא בדירוג מהירות גבוה.

בדוק שוב את מה שכתוב על דפנות הצמיג ותעלה כאן את הפרטים. יש לי תחושה שאתה טועה.

אני גם לא חושב שיש בכלל צמיגים במידה 195/65/15 עם דירוג מהירות של 160...

שלום ג'רמי, יצאתי החוצה לוודא.

מדובר על צמיגי מישלין במידה 195/65/15. על דלת הנהג היכן שכתובים גם לחצי הניפוח מצויין הדירוג V וכתוב 160KM=> .

אבל בעניין בטיחותי חשוב שכזה כמו צמיגים אני מאמין שטווחי הביטחון הם גבוהיים מאוד

אור, אני מודה לך על התשובה אבל בגלל שבאמת מדובר בעניין בטיחותי חשוב בוא נשאיר את האמונות בצד ונחכה שהמקצוענים יתנו תשובה :roll:
פורסם
הצמיגים איתם מגיעה הפוקוס הם בדירוג עומס מהירות 91V - מגבלה של 240 קמ"ש.

מה שאתה רואה על מדבקת לחצי האוויר המומלצים (V

ארנון, מודה לך על התשובה המלומדת.

עכשיו אני באמת נזכר כי בפוקוס הקודמת שהייתה לנו בספר הרכב היה מצויין לחץ ניפוח אחר באם הייתה כוונה לנסוע דרך קבע במהירויות גבוהות מ- 160קמ"ש.

פורסם
אם היצרן לא נותן הוראה אחרת, אז כן. וכמובן יש להחליף מנוע.

אתה משוכנע בכך? אני לא חושב שכל צמיג יכול לעמוד בכל מהירות פשוט יש להוסיף לחץ אוויר.

לא סתם יש דירוגי מהירות וחלק מהשיקול בקניית צמיגים למכונית ספורט (לא פורד פוקוס) היא גם דירוג המהירות.

פורסם

התשובה (המתחכמת) ניתנה לשאלה (המתחכמת) שדיברה על הצמיגים הספציפיים של הפוקוס - להם כאמור מגבלת מהירות של 240 קמ"ש.

כמובן שבשום פנים ואופן אין להתקין צמיגים בעלי קוד עומס\מהירות שונה מאלה שהותקנו במקור על ידי היצרן. אם לא תעשה זאת, לא תעמוד בפני הדילמה של "מה יקרה אם אסע במהירות גבוהה יותר ממגבלת הצמיג".

אשר ל"כלל האצבע" שהבאתי לגידול בלחץ - תמיד יש לפעול על פי הוראות היצרן. אם הן אינן זמינות ואתה חייב לעלות על אוטובהן גרמני ולטוס 200 קמ"ש במשך כמה שעות רצוף, פעל לפי כלל אצבע זה.

פורסם

וכמובן שגם צריך להקפיד שלחץ הניפוח לא יעבור את לחץ הניפוח המירבי שנקבע ע"י היצרן.

דרך אגב, הפוקוס החדשה מרגישה מצויין בשיוט מהיר על 140-150 קמ"ש, אבל ב 160 משהו מוזר קורה לה, והמתלים מתחילים קצת לאבד משלוותם, האוטו מתנדנד בתדירות שלא מסתדרת עם הקפיצים/בולמים, ולכן אני ממש נמנע מלשייט ב 160. זה פשוט לא מרגיש נינוח ובטוח כמו 150.

לא בדקתי מה קורה ב 170 פשוט כי אין בארץ כביש מספיק ארוך כדי שהפוקוס תגיע למהירות כזאת... :?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
התשובה (המתחכמת) ניתנה לשאלה (המתחכמת) שדיברה על הצמיגים הספציפיים של הפוקוס - להם כאמור מגבלת מהירות של 240 קמ"ש.

כמובן שבשום פנים ואופן אין להתקין צמיגים בעלי קוד עומס\מהירות שונה מאלה שהותקנו במקור על ידי היצרן. אם לא תעשה זאת, לא תעמוד בפני הדילמה של "מה יקרה אם אסע במהירות גבוהה יותר ממגבלת הצמיג".

אשר ל"כלל האצבע" שהבאתי לגידול בלחץ - תמיד יש לפעול על פי הוראות היצרן. אם הן אינן זמינות ואתה חייב לעלות על אוטובהן גרמני ולטוס 200 קמ"ש במשך כמה שעות רצוף, פעל לפי כלל אצבע זה.

משום מה נראה לי שוולבו זה היצרן הכמעט יחידי שמתייחס לנושא הזה ברצינות ומספק מידות מדוייקות של לחץ אויר על כל טווח מהירויות (זה רשום במדבקה על משקוף דלת הנהג).

אם יורשה לי לדעת, ארנון, האם יש סימוכין ל"כלל אצבע" שציינת ? (ולא תבין אותי לא נכון, אני מסכים עם העובדה שיש צורך להעלות לחץ אויר ככל שמהירות הרכב עולה - רק שהייתי שמח לדעת יותר על הנושא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...