Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן וולוו הם הבודדים מבין היצרנים המציינים בפירוט רב יותר, לגבי נושא המהירויות.

כמובן שאסור לשכוח בשקלול גם את העומס הנוכחי על הרכב.

לעיתים קיימת התייחסות לרכב עמוס / גורר.

המשמעות היא שכאשר אנו מסיעים איתנו 4 נוסעים מבוגרים נוספים יש לשנות את לחץ הצמיגים.

לצערי נושא זה מוזנח בקרב נהגים רבים. חשוב להקפיד על כך ולהשקיע דקה נוספת בפתיחת ספר הרכב.

הנה דוגמאות להתייחסות לנושא ניפוח הצמיגים, בשקלול של משקל ומהירות, במגאן 2:

אפי.

air1.jpg

air2.jpg

תנו חיוך, הכל לטובה.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אם יורשה לי לדעת, ארנון, האם יש סימוכין ל"כלל אצבע" שציינת ? (ולא תבין אותי לא נכון, אני מסכים עם העובדה שיש צורך להעלות לחץ אויר ככל שמהירות הרכב עולה - רק שהייתי שמח לדעת יותר על הנושא).

איציק

מתנצל עמוקות על העלאת השרשור הזה מתהומות נשכחות.

נתקלתי בשרשור במקרה, ובשאלתו של איציק שנותרה ללא מענה.

הנה לינק לאתר שמתייחס להמלצה.

ההמלצות ניתנו במקור על ידי גוף ששמו ETRTO - ראשי תיבות של European Tyre and Rim Technical Organization.

הערה: בניגוד לתשובה שנתתי במהלך השרשור, בהיעדר הוראות יצרן אחרות, יש להוסיף לא יותר מ 5 PSI, ולא 8 כפי שכתבתי.

פורסם
משום מה נראה לי שוולבו זה היצרן הכמעט יחידי שמתייחס לנושא הזה ברצינות ומספק מידות מדוייקות של לחץ אויר על כל טווח מהירויות (זה רשום במדבקה על משקוף דלת הנהג).

אם יורשה לי לדעת, ארנון, האם יש סימוכין ל"כלל אצבע" שציינת ? (ולא תבין אותי לא נכון, אני מסכים עם העובדה שיש צורך להעלות לחץ אויר ככל שמהירות הרכב עולה - רק שהייתי שמח לדעת יותר על הנושא).

איציק

אולי כי וולבו S70 T-5 מגיעה ל-230 בזמן שלפוקוס לוקחת להגיע ל-160? ;-)

ברצינות, יש היגיון בדבריך. הגיוני שברכבים שנועדו לנסיעה במהירויות גבוהות יפרסמו כאלה נתונים. זה גם הגיוני מבחינה פיסיקלית - ככל שהמהירות עולה הצמיג מתחמם, וכדי להקטין את ההתחממות יש להקטין את שטח המגע עם הכביש, כלומר להעלות ל.א

אביעד

• תוכן חדש...