Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קומפוננט של פלאנט אודיו, דגם הבייניים שלהם, VORTEX, וסאב VMAX 12 של סרווין כמובן.

לפי מה שהבנתי מאנשים, וגם מתקינים, שקומפוננט אינו אמור להפיק באס כלל וכלל, וכי הסדרות הגבוהות ביותר בכלל לא מפיקות באס, ושכמה שהרמה יותר גבוהה הבאס מורגש פחות.

אני שואל מכיוון שאני דיי בטוח שחסרים לי תדרים מסויימים במערכת ברכב, יש שירים שבבית אני שומע צלילים עמוקים שאינם נשמעים ברכב.

מה גם שההסבר של הקומפוננט שאינו אמור להפיק באס נשמע לי טמוע משהו.

אשמח אם תענו לי על השאלה אחת ולתמיד.

תודה מראש, אייל.

Maserati.

פורסם

בטח שהוא אמור להפיק באס.

הוא אמור להפיק את התחום של המיד-באס , שזה בערך התחום של 65HZ ומעלה . זה כמובן לא הבאס שהסאב מפיק אבל זה בהחלט תחום חשוב של הבאס .

מה שאמרו לך מתקינים זה לא נכון.

הדגמים הגבוהים של החברות הטובות מפיקים יופי של באס.

צריך כמובן לקחת בחשבון את המידה של הדרייבר , ולהתיחס אליו בהתאם . סט קומפוננט של 4 אינץ לא ממש אמור להפיק מידבאס , אבל סט של 6 אינץ בהחלט אמור לתת באס כלשהו מהתדרים שהוא מנגן..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז איך אתה ההית מגדיר את התדרים לקומפוננט ולסאב?

כי אצלי כרגע הקומפוננט עובד על HIGH מהמגבר, ובאס לא שומעים ממנו.

ואילו הסאב עובד על 50HZ מהפאנל, וLOW במגבר.

Maserati.

פורסם

ההמלצה הקלאסית היא שנקודת החיתוך בין הסאב והקומפוננט היא 80 הרץ. כאשר הסאב ינגן מתחת לתדר הנ"ל והקומפוננט ינגן מעל .

בפועל ההמלצה היא לכוון את נקודת החיתוך כמה שיותר נמוך - בהתאם למגבלות הקומפוננט שברשותך. לבדוק מה התדר הכי נמוך שהוא מנגן בלי עיווט ולכוון את נקודת החיתוך קצת מעל לנקודה הזאת. זאת על מנת להפיק כמה שיותר באס מהקומפוננט ולתת לסאב להשלים את התדרים הנמוכים מהנקודה שהקומפוננט כבר לא יעיל.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אם אתה אוהב לשמוע חזק אל תחתוך את הקומפוננט מתחת ל 100\125

אם אתה יותר בכיוון של איכות אני מאמין שכל קומפוננט סטנדרטי מסוגל גם לעמוד ב 80

כמובן זה כדי לשמור על חיי הרמקול

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
קומפ' אמור לתת מידבאס,

תסתכל כאן בfaq יש הסבר מעולה:

באיזה תדר לחתוך את הקומפוננט והסאב ולמה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showt...9579#post279579

קומפ' לא אמור לתת רק מיד באס, ישנם גם וופרים ואפילו סאב וופרים של 7 אינטש , שלא נדבר על סט 3 חלקים עם וופר של 9 אינטש שנותן "באס" או יותר נכון תדרים ברמת הסאב-באס ובאס.

אינני מתווכח בכלל שכאשר מותקן סאב עדיף לתת את התדרים הנמוכים לסאב, אם כי אם הדרייבר של המידבאס או וופר ליתר דיוק נותן תדרי 40 HZ ללא עיוות , אין מניעה ואפילו מומלץ לתת לו לעבוד במלוא היכולת שלו.

הדבר משתנה כאשר מדובר על סט שלושה חלקים.

אבל באופן עקרוני יש אסכולה שמדברת על חלוקה של מידבאס\וופר בגבול ה80HZ, ואת הסאב בהתאם.

אם כי סטים איכותיים בד"כ עובדים על ערוץ מונו בפול ריינג, או יותר נכון במלוא ספקטרום התדרים מבחינתם.

את הדרייבר של המידבאס\וופר חותכים כאשר הוא מגיע לנקודת עיוות, לא מתחת ולא מעל .

אלא אם מדובר על התאמת רכיבים וחלוקה שונה מבחינת במות ברכב, שוב תמיד מדובר בתוצאה הסופית.

כאשר מדובר על תוצאה של באס קדמי, אם הדרייבר מסוגל ולא מתעוות , מומלץ לתת לו לעבוד באופן חופשי ללא תחימה או תחימה חלקית בגבול תדרי העיוות.

under construction..

פורסם
אז ההית ממליץ לכוון את הקומפוננט ל FLAT במגבר ומשם לשחק עם התדרים?
א. אתה יכול לשים FLAT - אז הקרוס אובר מכובה במגבר/רדיו דיסק אז אתה לא יכול לשחק עם התדרים, אבל,

אז אתה תוכל לשמוע איך הקומפוננט שלך נותן והאם הוא מתעוות. אם לא, הרווחת

ב. HIPASS יכול להיות מכוון גם ל50HZ, בחיתוך של 12DB גם, הכל תלוי במגבלות הקרוסאובר (אם הוא ברדיו דיסק או במגבר או שהוא חיצוני)

כשמעבירים במגבר את הכפתור למצב HIPASS הוא לא ישר חותך את התדרים הגבוהים אלא פשוט

מדליק את הקרוסאובר שכשבמצב FLAT הוא כבוי.

Race Smart

פורסם

נהדר להוריד HPF למינימום,

המגבלה היא בד"כ כשמפעילים LOUD במכשיר (אישית אני ממש לא אוהב) או בעוצמות שמע גבוהות,

בכל מקרה מומלץ לשים אטימה , שמשפרת את ביצועי הרמקול בתדרים היותר נמוכים.

אם יש אטימה , והוופר מגיב טוב, אין מניעה להוריד HPF , או אפילו לבטלו.

ZZR

• תוכן חדש...