Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא כזאת: מעל 100 קמ"ש מתחילות רעידות בהגה שמתגברות מעל 120 קמ"ש ונעשות ממש חזקות ב-140 קמ"ש. (בבקשה בלי התייחסות למהירות כי זה פורום טכני)

בעיה נוספת היא שההגה עכשיו הוא לא ישר לגמרי... כלומר, כאשר כיוון גלגלים ישר ההגה נוטה בערך בשתי מעלות שמאלה... (גלגל ההגה עצמו).

הצמיגים חדשים - הורכבו לפני כחודש כולל איזון (כל הארבעה).

כיוון פרונט - נעשה באותו יום בו הוחלפו כל הצמיגים (כל הצמיגים מאותו דגם, אותה מידה מתוצרת GOOD YEAR HYDRAGRIP 185/60 R15)

לחץ אויר - נבדק אתמול ונמצא תקין.

צריך לציין שהרכב פגע בקצה המדרכה לפני כחודש והצמיג נקרע לכן הוחלפו הצמיגים, נעשה כיוון פרונט והרכב נבדק על הליפט ולא נמצאה כל בעיה עקב הפגיעה.

יכול להיות שהאיזון לא טוב ? האם כדאי ללכת לעשות איזון מחדש ?:|

אני גר בכ"ס.

מדובר במגאן שלי.

Veni Vidi Vici

פורסם

מנסיון רע - לא תמיד האיזון "מאוזן". לפני שתיכנס להוצאה כספית גדולה יותר של כיוון פרונט נוסף או השד יודע מה, חזור לפנצ'ריה שיבצעו איזון חוזר.

אם אתה לא סומך עליה סע לפנצ'ריה אחרת לאיזון חדש (אני עשיתי ככה).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן צודק איתמר.

רעידות נובעות בדר"כ מאיזון לקוי.

האם אתה משתמש בחישוקים קלים או בחישוקים "רגילים"(ברזל פלדה ושות')?

אם מדובר בחישוקים קלים יכול להיות שבעת הדפיקה במדרכה האיזון של החישוק נפגע, ואם כן מדובר על הוצאה קצת יותר רצינית.

בכל מקרה, הבעיה שאתה מדבר עליה נובעת מאיזון גלגלים לקוי, חוצמזה שהרעידות אמורות להיפסק מעל מהירות מסויימת(רזוננס). אצלי ברכב אחרי 140 הרעידות דועכות 8).

חזור לפנצ'ריה שעשית בה את האיזון ודרוש באיזון מחודש.

בברכת שנה טובה וחג שמח,

אלעד

עריכה: את האיפוס של גלגל ההגה היו אמורים לסדר לך באיזון פרונט. באם לא איפסו אותו - חזור אליהם ודרוש באיפוסו, מדובר בחפשנות מצידם.

פורסם

תודה לשניכם. ביום שישי אני אסע לאנטון ביפו (שם קניתי את הצמיגים) ואחר-כך למוסך תחייה שם עשיתי כיוון פרונט. לא ידעתי שצריך לתקן גם את האיזון של ההגה עצמו.

Veni Vidi Vici

פורסם

בנוסף לבדיקות הלחץ והאיזונים הייתי ממליץ לעשות איזון סטטי לכל אחד מגלגלי הרכב והלחליף מיקומים.

הייתי אומר גם לבדוק חיבורים של מסרק הגה לידות הסרן הקדמי+מוט הגה.

רעדות יכולות להווצר גם בעקבות פגמים במרכב עצמו...

פורסם

קודם כל אם יש לך חישוקי סגסוגת בדוק גנטים ובמיוחד זה שהתעקם

אחכ בדוק את הצמיגים

בלי כל קשר בכיוון פרונט היו אמורים למרכז לך את ההגה ועצם זה שהוא לא במרכז זה כבר לא בסדר.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אם יש לך חישוקי מגנזיום אז כניראה זאת הבעייה, בנוסף וגם אם אין לך חישוקי מגנזיום, תעשה איזון דינאמי לגלגלים(איזון שכשהגלגלים מורכבים ברכב).

בכל מקרה פרסם תוצאות.

פורסם

קח עוד כוון

צירייות

במיוחד אם פגעת במדרכה.

מנסיון כואב אישי.

אצלי פשוט צוצר חופש בציריה ולכן האוטו היה רועד במהירויות ספציפיות.

לא עזרו כל כווני הפרונט והצמיגים.

פורסם
תודה לשניכם. ביום שישי אני אסע לאנטון ביפו (שם קניתי את הצמיגים) ואחר-כך למוסך תחייה שם עשיתי כיוון פרונט. לא ידעתי שצריך לתקן גם את האיזון של ההגה עצמו.
זה נתון שהיית צריך לפרסם בתחילת ההודעה...

חאפרים זה אנדרסטייטמנט למקום הזה

פשוט גרוע בכל מישור אפשרי!

אתה עוד יכול לגלות "ששכחו" לך ונטיל זרקו בתוך הצמיג מרוב שהעובדים שם מסטולים :drinking:

ואולי זה מהריח של הצמיגים?....:bad-word:

פורסם
קח עוד כוון

צירייות

במיוחד אם פגעת במדרכה.

מנסיון כואב אישי.

אצלי פשוט צוצר חופש בציריה ולכן האוטו היה רועד במהירויות ספציפיות.

לא עזרו כל כווני הפרונט והצמיגים.

כמו שכתבתי, הרכב נבדק על הליפט ולא נמצאה כל פגיעה בציריות או תפוחי הגלגלים.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...