Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

היום, לאחר פרויקט צביעה מתחת למכסה מנוע (שאגב הלך לא רע, חוץ מהקטע של הניקיון, אבל זה לנושא אחר), הידקתי הכל בחזרה למקום, ושמח וטוב לב נסעתי לירושלים.

באמצע הדרך (עליות) ראיתי שהמנוע מתחמם מעט אבל חשבתי שזה בגלל העליה ולא יחסתי חשיבות, לאחר מכן, כשהחום המשיך לעלות גם בירידות נהיתי מודאג, עצרתי בצד (החום הגיע רק עד ל3/4 מהסקאלה, ולא לשטח האדום).

ראיתי שחסרים מים אבל עדיין נשאר ברדיאטור, וגיליתי שבנד סורר אחר החזיר את נשמתו לבורא.

למזלי היה לי חבר שגר קרוב אז קפצתי אליו להביא מברג ופנס, וגלון מים, ולמזיל הרבה הבעיה סודרה.

השאלה היא האם יש לי מה לדאוג שהרכב התחמם?

האם צריך לבדוק/להחליף משהו? (חוץ מכמובן המים לנוזל קירור)

איך אני יכול לדעת שהמנוע לא התחמם עד הסוף? כי הרי הטמפ' נמדדת לפי המים, ולמרות שהם לא התרוקנו עד הסוף היה חסר הרבה...

בתודה,

צביקה השלומיאל... :roll:

כדרך אגב, המים תפקדו היטב ולא היתה כל התחממות, ככה שלא ממש מובן לי כל הקטע של העלאת נקודת הרתיחה וכו'... כי הם קיררו בדיוק כמו הפרפלו שהיה שם קודם...

...Carpe Diem

פורסם

אם לאחר תיקון התקלה אין כל שינוי בטמפ' עבודה של המנוע. אין כל צורך לדאוג.

הפעם יצאתה בזמל, להבא תשים לב לגובה מים/שמן ונזולים אחרים.

בברכה L.A

פורסם

אם המנוע עובד כרגיל הכל בסדר, הרבה התחמומויות עוברות בשלום, שלומאליות יתר עלולה לעלות ביוקר, קצת אז המנוע של הפיאט יסבול ולא יגרם לו נזק, סע לשלום, ופעם הבאה במקום לחפש מה לצבוע תחפש צינורות צדוקים ובנדים עייפים !!!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

היי

אם החום היה מגיע לאדום, הייתי ממליץ להחליף שמן אך עקב העובדה שמדובר ב שלושת רבעי, אין לך מה לדאוג, זה בגבול הנורמאלי, אומנם יותר חם מהאופטימאלי אבל בגדר הסביר.

יום טוב.

פורסם

תודה לכולם. יונתן - הבנד היה רופף בגלל שצבעתי, הוא פשוט לא חזר למקום כי הוא כב היה הרס מבחינת הברגה...

האם ניתן להיות בטוח שהחום באמת לא עבר את ה3/4? (כי הרי היו חסרים מים ואינדיקצית החום באה מהמים)

...Carpe Diem

פורסם

אין לך מה לדאוג, לא קרה שום דבר. אם לא הגעת לאדום לא קרה כלום, כשחסר הרבה מים אין אינדיקציה בכלל זאת אומרת השעון יורד.

אקיצר אל תדאג לא כל התחממות היא הרסנית רק שוב אני לא מבין למה להמשיך נסיעה כשהאוטו חם, אתם קופצים וצועקים לעשות טיפול כל 5000 קילומטר כדי לשמור על המנוע אבל כשהאוטו מתחמם אתם ממשיכים לנסוע, אז מה שווה העצה הראשונה? תחשבו קצת.

פורסם

לפול - לא, ההתחממות נבעה מנזילת מים.

לארז - למה נראה לך שהמשכתי לנסוע עם האוטו? היה לי מים ספייר בבגאז', מילאתי והלכתי לחבר כדי להביא כלים לסדר את הבנד. לאחר מכן המשכתי לנסוע בבטחה כי הבעיה סודרה.

אתה חייב להפסיק עם הסגנון הזה של ההודעות, קצת תרסן את עצמך ותחשוב פעמיים לפני שאתה מתקיף כל דבר שזז...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

שטויות זה קורה!

לא נורא

איזה יום חבר שלי ניקה את המנוע שלו והוציא כמה צינורות ואקום ושכח אחד, האוטו עבד כמו טרקטור, יונתן בא וסידר את הבעיה, פשוט מאד יש לך מזל שלא עלה לך בנזק גדול, תכלס יש פה רשלנות שלך.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

חברים יקרים.

כל היתחממות גורמת נזק ,

גם אם הנזק הוא לא מיידי הוא נזק לעתיד.

ותחשבו על זה.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

אביתר.

כל היתחממות גורמת נזק,

והנזק הקל במקרה זה יכול להיות פגיעה מסוימת באטם ראש מנוע, בראש מנוע עצמו,

ואפילו יכול להיגרם נזק לבוכנות, וטבעות הבוכנה.

כל זאת תלוי במצב המנוע הכללי וברמת ההיתחממות האחרונה, וכן בהיתחמומיות שהיו בעבר.

יכול להיות שכרגע עדיין לא תרגיש כלום אבל צריך להיות אם אצבע על הדופק.

כל זאת מבוסס אך ורק על ידע מקצועי ונסיון של רק 30 שנה במקצוע.

להתראות.

סימל יעקב

פורסם

לא אמרתי שכל הנזק נגרם בבת אחת.

נתתי לך את האפשרויות שעלולות להיגרם כתוצאה מהיתחממות.

כמובן שתלוי ברמת ההיתחממות וכן הזמן שלה.

סימל יעקב

פורסם

יעקב תנסה לענות לי על השאלה הבאה.

כל יצרן, כל מנוע מוגדר לעבוד בטמפ' מסויימת (נגיד עד התחום האדום). אז נכון אצלינו הנהגים המקפידים לטפל ברכב כמו שצריך הטמפ' בכלל לא מגיע ל3/4 העליון בד"כ על 1/2 על 1/4. אולם ישנם מצבים כגון תקלה של צביקה או עליה לירושלים עם מזגן בפקק עם רכב מלא נוסעים אשר הונטות לא מצליחות לקרר את המנוע והטמפ' מגיע ל3/4 העליון. במצבים הנ"ל אני נאלץ לחלוק על דעתך ולהגיד שלא יכול להיוצר כל נזק למנוע היות והמנוע נשאר בתחום העבודה אשר הגדיר היצרן.

בברכה L.A

• תוכן חדש...