Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה תמיד יונדאי בכל העולם ממליצים על שמנים מאוד נמוכים בצמיגותם אני כל הזמן רואה 5-30 ,10-30 ??

עניין של חסכון בדלק?

מוטי אם אתה מדבר עלי אני רק אומר מה אני חושב לא מה אני ממליץ!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא, וגם לא רק יונדאי אלא חברות אחרות ואני אישית יודע את המלצות היצרן של מאזדה בע"פ (וכמה הן שונות מהמלצות היבואן, אגב).

לא כיוונתי את הדברים שלי ספציפית אליך אבל מכיוון שהתנדבת להיכנס לזה בעצמך אז הא לך -

המנוע הונדס לעבוד עם שמן בצמיגות 10W30 או 5W30, מה שאתה חושב זה פשוט לא רלוונטי ולא מעניין ויכול רק להטעות ולגרום נזק, היה סמוך ובטוח שמהנדסי יונדאי יודעים קצת יותר טוב ממך, ממני ומכל אחד אחר בפורום מה טוב למנועים שלהם.

מוטי.

פורסם

מוטי - אולי גם שלל ההמנלצות נובעות מהעובדה שנדיר למצוא שמנים כאלו בארץ (עד סמיכות 30)? בעיקר ניתן למצוא עד 40 או 50, ולכן מעדיפים להמליץ/להשתמש בהם בארץ?

...Carpe Diem

פורסם

פשוט מאוד. בארץ קשה למצוא (ויקר יותר) שמנים בסמיכות 10W30, אז המוסכניק הממוצע יעדיף לשים 10W40... רק תיאוריה שיש לי, ויתכן שהיא חסרת בסיס, אבל זו מחשבה...

מה שלא מובן לי זה מדוע היבואן ממליץ אחרת מהיצרן?

...Carpe Diem

פורסם
לצבי - FLUSH למנוע?!? אתה בטוח?

פעולה זו כבר נדונה כאן מספר פעמים ואמרו שהיא מאוד לא מומלצת אלא אם המנוע עושה בעיות...

מדוע יש לעשות זאת במעבר?

צביקה

שטיפת מנוע מתבקשת ע"י רוב היצרנים כאשר מדובר במעבר חד בין שמנים מינרלים לחצי או סינטטים מלאים. אם יהיה לי זמן אמצע בטח קישור.

לעומת זאת שטיפת מנוע עושים מבלי לנסוע ובלי לתת גז, ולא עוברים את הזמן המומלץ.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לדעתי מיותר לגמרי השטיפות מנוע האלה.......הנזק הפוטנציאלי גדול מהתועלת.....

הכי טוב בשיטה המסורתית 2 החלפות קרובות של השמן החדש וזהו!!

מוטי אני דווקא די חושש מהגנה של שמן 10W30 בנהיגה חזקה אמנם אני לא מהנדס ואפילו לא מכונאי אך זאת דעתי האישית יש שיגידו שהיא חסרת בסיס ויש שיגידו שהיא מאוד נכונה!

פשוט הדבר אומר ששמן 30 ב 100 צלזיוס זה טיפה מעל הבסיס בשמן 20W50 וזה פשוט לא נראה מספיק כי אם כך למה אני מחמם את המנוע?

מספיק שאני יעלה טיפה את חום השמן ואני מקבל את אותה הצמיגות כמו 10W30

CIVICNOS

המון חברות מייצרות עכשיו 20W50 סינטטי ואני שמעתי שהוא דווקא מאוד מאוד מצליח ברחבי העולם הרבה מנועי המי אוהבים 20W50 במיוחד סינטטי...

וישנה מגמה עכשיו להתחיל להשתמש בו באופנועי כביש חזקים שנוסעים רוב הזמן " חזק " להגנה מקסימלית....

פורסם

KD2 אתה פשוט טועה.

אצלי במיאטה, מכונית מירוץ שבהחלט עובדת במאמץ גבוה מאוד כל הזמן, אני משתמש בשמן 10W30 של Mobil1 (סינטטי מלא בגלל הטורבו) כבר ארבע שנים על מסלולי מירוצים... המנוע שנפתח לראשונה לפני כמה חודשים נראה כמו חדש.

כמו שאמרת בעצמך, אתה לא מהנדס ואפילו לא מכונאי.

תחושות הבטן שלך הן פשוט לא נכונות.

הצמיגות הגבוהה יותר סתם מכבידה על המנוע.

מוטי.

פורסם

**נערך עודף סימני שאלה, באמת שאפשר בלי זה**

איש איש באמונתו יחיה !

כמובן שאתה משתמש בשמן שמדורג בעצם כרייסינג שזה כבר משהו אחר בטכנולוגיה ורמה אחרת אני מדבר על שמנים עם דירוג סטנדרטי !

נשאלת השאלה...האם נפתח כל המנוע בשלמותו לשם בדיקת שחיקת המיסבים למיניהם , גל הארכובה ,מיסבי המגדש משאבת השמן וכו...

הרי הם המוקדים ה"קשים" לשימון

ולא רק הצילינדר וטבעות הבוכנה.

ואם אפשר לשאול איך בדקת שהשחיקה כל כך נמוכה כמו שאתה טוען? בעין לא מזויינת?

בתור נהג מרוצים אתה עושה OIL ANALYSIS?

פורסם

השמן לא מוגדר כשמן למנועי מירוצים, זה בדיוק אותו ה-Mobil1 הסינטטי המלא שאתה יכול לקנות בארץ בכל מקום שמוכר אותו.

המנוע נבדק היטב במוקדי השחיקה שציינת והוא אכן במצב טוב מאוד בעיקר לאור העובדה שיש עליו כבר מעל 200K ק"מ מתוכם 135K מוגדשים.

לא ידעתי ששמנים זה עניין של אמונה.

מוטי.

נ.ב: כבר הערתי לך מקודם בשרשור הזה ובשרשורים קודמים על עודף שימוש בסימני קריאה / שאלה / נקודות.

באמת שאני מצליח לאבחן שאלה גם כשיש לה רק סימן שאלה אחד, אנא ממך, חסוך ממני ומשאר המנהלים את פעולות העריכה והמחיקה.

קרא את כללי הפורום במידה ושכחת שיש אחד שמדבר בדיוק על זה.

פורסם

שאלה נוספת:

אם כבר שמו לי בטיפול שמן מינרלי 15W50 (זה מה שהמוסך של יונדאי שמו), אחרי שנגמר השמן אני יכול לעבור לשמן חצי סינטטי 10W30 או שזה לא טוב לערבב?

פורסם

תמיד אתה יכול להחליף את השמן בכל רגע נתון - גם לפני הזמן.

בכל מקרה אל תערבב את שני הסוגים ביחד. (או כל שני שמנים מצמיגות שונה).

...Carpe Diem

• תוכן חדש...