Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מאז ששידרגתי את המערכת שלי לשילוב הפופולרי של דוטק+JBL היא עושה לי יותר בעיות מתמיד....

בהתחלה המתקין לא ממש השקיע בכיוון של הדוטק ולכן בקושי שמעו אותם... מה שהפתיע אותי בהתחשב בנתון של 140W...... לאחר עזרה מכמה חברים "מבינים" קצת העלינו את העוצמה במגבר לדוטק... ולאחר שבוע שזה נשמע סביר הרמקולים משמיעים פיצוץ קטן כל פעם שהבאס קצת יורד נמוך יותר....

עכשיו ניסיתי לחתוך אותם במגבר לתדר הכי גבוה וזה בכל זאת ממשיך....

האם הם נשרפו? מה אני עושה?? יכול להיות שהJBL שראף אותם??

חתימה עד שלוש שורות. תודה.

פורסם

1.תפרט קצת יותר על הסט-אפ, אולי זה clipping שנובע מהhu,

והמגבר בעצם מגביר אותו, ואתה שומע "פקים" ברמקול.

2.קשה לי להאמין שרמקול נשרף בכזו מהירות.

3.למה המתקין לא כיוון לך? מי זה הבחור?

ZZR

פורסם

הפיקים שאתה שומע מהרמקול בכלל ובתדרים הנמוכים בפרט זה רק גיין גבוה במגבר - קליפינג.

תנמיך את הגיין ותראה איך הכל מסתדר.

איציק.

פורסם

על המגבר JBL יש לך עם החזית שלו, פוטנציומטרים לכיוון, אחד מהם זה LEVEL או GAIN , פשוט תסגור אותו טיפונת.

אין שום בעיה להתקין דוטק על הJBL, פשוט צריך לכוון את זה כמו שצריך.

בוא נגיד שההספק של הJBL לא ישרוף אותם, אבל בכיוון לקוי זה יכול להיות.

ה"פאקים" האלו שאתה שומע זה בעיה בכיוון ולא הרמקול, תסגור קצת את הגיין כמו שכבר המליצו לך וזה ייעלם.

אם אתה נתקל בבעיות מיוחדות, תגיע למפגש ביום שבת ואני יעזור לך לכוון את הגיין כמו שצריך.

under construction..

פורסם

אתה מסתכל על כפתורי הכיוון של המגבר. שם תמצא חוגה, שמעליה רשום GAIN. אתה מסובב אותה לכיוון שמאל (שמאל רק במידה ואתה ממול המגבר והאותיות רשומות ישר ולא הפוך, כאילו אתה מתסכל על המגבר מלמטה) או בקיצור מסובב כך שאתה שומע שעוצמת הצליל שהרמקול מוציא, פוחתת עד לרמה שהוא לא "מזייף". כמובן שאל תנמיך מידיי אלא תמצא את הקטע שבו הניגון של הרמקולים יהיה האופטימלי מבחינתך...

דרך אגב, יכול להיות שבעת הכיוון "המקצועי" של חבריך, הם העבירו את המגבר לעבודה ללא חיתוך...

תבדור שבכפתור שבו יש את האפשרויות עבודה של המגבר הוא נמצא על מצב HPF, ולאחר מכן תבדוק שהוא חתוך על תדר מתאים...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

SIMONLTZכל הכבוד על התמיכה הטכנית:), אבל כיוון לא מסבירים ככה על רגל אחת, וצריך להסביר לו באופן פרטני לגבי הציוד שלו.

בכל מקרה, לא תמיד צריך לחתוך את הקומפוננט בHP, אם הוא עובד כמו שצריך גם בתדרים נמוכים אז למה לחתוך אותו?

אין מניעה שמיד של 6.5/5.25 ינגן צלילים נמוכים, להפך זה אפילו מומלץ.

אין בעיה שהוא יהיה מכוון גם על FR, כאשר מכוונים כמו שצריך בכל מקרה כמו שכבר אמרתי לפותח התרד'.

תגיע למפגש ואני יעזור לך לכוון+יסביר לך איך לעשות זאת בפעם הבאה לבד.

under construction..

פורסם
SIMONLTZכל הכבוד על התמיכה הטכנית:), אבל כיוון לא מסבירים ככה על רגל אחת, וצריך להסביר לו באופן פרטני לגבי הציוד שלו.

בכל מקרה, לא תמיד צריך לחתוך את הקומפוננט בHP, אם הוא עובד כמו שצריך גם בתדרים נמוכים אז למה לחתוך אותו?

אין מניעה שמיד של 6.5/5.25 ינגן צלילים נמוכים, להפך זה אפילו מומלץ.

אין בעיה שהוא יהיה מכוון גם על FR, כאשר מכוונים כמו שצריך בכל מקרה כמו שכבר אמרתי לפותח התרד'.

תגיע למפגש ואני יעזור לך לכוון+יסביר לך איך לעשות זאת בפעם הבאה לבד.

אין ספק שכיוון לא מסדרים על רגל אחת, נתתי רק עזרה בסיסית שיכולה לפתור לבנאדם את הבעיה ללא צורך בידע נרחב במערכות או צורך בהמתנה עד שמישהו יסדר לו את זה במפגש, או בכלל...

לגבי הסבר פרטני לציוד ספציפי - זה כבר יותר לגבי כיוון הסאונד ברכב וניצול אופטימלי של הרכיבים המותקנים. אבל הנושא בת'רד הוא למנוע תקלה מסוג זה וזה לא ממש משנה באיזה קומפוננט או באיזה מגבר הוא משתמש - העצות הן כלליות למניעה של המצב שהוא תיאר.

"למה לחתוך אותו?" - כי כנראה שהוא מנגן או נמוך מדיי או חזק מדיי, אחרת לא היייתה לנו כאן בעיה...אין ספק שעדיף לעבוד ללא חיתוך כלל והצליל יהיה יפה ואיכותי יותר, אך נדירים הקומפוננטים האלו שמסוגלים להפיק סאונד מושלם ללא חיתוך בעוצמה גבוהה וכמובן שכדי להגיע למצב כזה יהיה דרוש איטום בדלת, והתקנה מאוד מאוד איכותית ונכונה ועדיין אני בספק אם אפשר להגיע למצב כזה.

מן הסתם אלו של הבחור - הם לא מהסוג הזה, ואין לו איטום בדלתות ולכן יש לחתוך אותם.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

simon,

אני מסכים איתך ב100%, פשוט דיברתי באופן כללי, על "לא תמיד" , ותתפלא גם הדוטק יכולים לעבוד ללא חיתוך, כמובן שהכל תלוי בהתקנה+אטימה+כיוון ולכן אני מסכים עם כל מה שאמרת.:)

אבל ה"פאקים" זה בעיה של קליפינג ולא של חיתוך.:)

under construction..

פורסם

g. Mr,

קשה לי מאוד להאמין שדוטק מסוגלים לעבוד ללא חיתוך, גם כשכל הפרמטרים שציינו יהיו מושלמים.

האלמנט פשוט לא מתוכנן/בנוי להפיק תדרים נמוכים כאלו, ולכן הגיוני שהוא יפיק אותם בעיוות מסוים, גם בהתקנה הכי אטומה, נכונה ומושלמת בעולם. שוב, האוזן תרגיש זאת במיוחד בעוצמה גבוהה.

הרי הרמקול יכול להוציא את כל טווח התדרים בו הוא תומך, ובהנחה שזה החל מ -40 Hz, הוא אכן יפיק את התדר הזה, אבל תצטרך לשמוע בעוצמה מאוד מאוד נמוכה כדי לשמוע באיכות טובה וללא עיוותים בתדר כזה נמוך, וכמובן שכשתעלה את העוצמה הוא יעוות. שוב, יכול להיות שאכן יש קומפוננט שמסוגל לא לעוות גם בעוצמה גבוהה אך קשה לי להאמין שהדוטק יהיה מסוגל לכך וכמובן ששמעתי את הסט הזה בפעולה,

והוא נותן, לדעתי, תמורה מלאה לכסף וסאונד די איכותי - אך יש עדיין מרחק לא קטן בינו לבין קומפוננטים איכותיים באמת.

לגבי מקור ה "פאקים" כמובן שאם הוא בגיין גבוה מדי, הוא נמצא בקליפיניג, אך יכול הליות שמקור הבעיה היא שבורר החיתוכים במגבר נמצא על FLAT, ובהנחה שהוא לא חותך מהפאנל - הרי מקור הבעיה...

במילים אחרות, לא בוודאות ניתן לומר על המצב שהוא תיאר קליפינג וזהו. זה לא חוכמה להגיד, תוריד את הגיין ותראה שהכל מסתדר... הבעיה שהוא תיאר יכולה לנבוע מכמה גורמים נוספים, ולאוו דווקא מקליפניג.

דרך אגב, שמחתי שהסכמת איתי בחלק מהנושאים.:wink:

SPL - 143.6DB

"

פורסם
simon,

אבל ה"פאקים" זה בעיה של קליפינג ולא של חיתוך.:)

אני בספק מאוד גדול אם זה קליפינג, המגברים האילו אין להם מעגל ניתוק במקרה של קליפינג שהם אמורים לעשות רעש כזה, פשוט ישמעו רע אבל לא יהיה פיקים, בדרך כלל פיקים זה שרמקול מגיע לגבולות הXMAX שלו והסליל נכנס במגנט מרוב התנודות. אבל גם זה הספק משום שהבחור אמר שהוא "חתך" בHPF את הרמקול גבוה.

תמיר

פורסם

מסכים איתך תמיר!

רק שיכול להיות שכל הבעיה היא שהוא לא באמת חתך, אלא חשב שהוא חתך, מכיוון שהבורר הראשי היה על FLATובהנחה שכך גם הפאנל, אז בעצם הרמקול מנגן לו תדרים נמוכים מדיי ו "חורק" או "מפרפר"... וזו כל הבעיה. אם זה לא זה, אז כנראה שזה אכן קליפינג. שוב צריך לראות את המגבר ולשמוע את הרמקולים, ואז נדע כולנו מה קורה שם :?

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...