Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוט 2 awg!

RomanX
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא משנה לך כמה זה יכול לעלות, בתור אחד שטוען שהוא רוצה "לא להפסיד כלום" מהמערכת, כשאתה מגביל את עצמך ל 70 אמפר, בהנחה והנצילות הממוצאת של המגברים שלך זה 75 אחוז (זה עוד גבוה, רוב הסיכויים שזה פחות) זה אומר שאתה במצב אופטימלי מקבל 70*14.4=1008*0.75=756 ואט. וזה ההספק הכולל המאקסימאלי.

לרוב אתה לא תקבל 70 אמפר כי האורות המזגן וכל דבר אחר באוטו צריך חשמל גם כן.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

החישוב שלך לא נכון.

אם האלטרנטור מפיק 70A זה לא ב14.4V.

האלטרנטור הוא 12VAC. שעם גשר דיודות ובמגע עם המצבר צריך להפיק 16.2V

לכן, 14.4V זה ההגבלה של המייצב, שהמתח באוטו יעבור את ה14.4 וגם שהאור לא יהבהב לפי קצב הסיבובי מנוע.

לעניין, החישוב הספק של האלטרנטור הוא 12VAC * 70A. וגם זה במידה והאלטרנטור לא מגיע לטמפרטורה של חום מנוע, בטמפרטורה של החום מנוע תוריד מתפוקתו עוד כמה אחוזים בודדים.

תמיר

פורסם

זה תלוי הרבה ברכב ובמערכות שמותקנות בו לדוגמא; הגה כוח מתוגבר חשמלית מול הגה כוח הידראלי...

ששאלתי לפני כמה שנים חשמלאי רכב במוסך מרכזי(ירושלים) לגבי צריכת הזרם במגאן נאמר לי שזה "25-35 אמפר תלוי מה עובד", זה צריך להיות אומדן סביר לרכב מודרני.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

רומן אם אתה מעוניין בכבל מתח 1/0 awg של סטינגר צור איתי קשר.....בה"פ(אני מזמין בתחילת החודש

50ft וישאר שם בשבילך אם אתה מעוניין)

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
החישוב שלך לא נכון.

אם האלטרנטור מפיק 70A זה לא ב14.4V.

האלטרנטור הוא 12VAC. שעם גשר דיודות ובמגע עם המצבר צריך להפיק 16.2V

לכן, 14.4V זה ההגבלה של המייצב, שהמתח באוטו יעבור את ה14.4 וגם שהאור לא יהבהב לפי קצב הסיבובי מנוע.

לעניין, החישוב הספק של האלטרנטור הוא 12VAC * 70A. וגם זה במידה והאלטרנטור לא מגיע לטמפרטורה של חום מנוע, בטמפרטורה של החום מנוע תוריד מתפוקתו עוד כמה אחוזים בודדים.

תמיר

אתה צודק לגבי המתח המקסימלי של האלטרנטור, אך בפועל כל אלטרנטור מגיע עם וסת והוא בד"כ עומד על 14.4V.

מה שעוד קורה בפועל,שהאלטרנור עובד חזק הוא מתחמם ומפיק בערך משהו כמו 80% מהיכולת שלו= לא ממש אחוזים בודדים.

את זה בדקתי במקום הכי רציני לאלטרנטורים בארץ.(אלקטרו טיב בפ"ת למי שמכיר את ראובן וחיים)

לפני ששידרגתי אלטרנטור אצלי ברכב.

ומכיוון שלכל אלטרנטור יש וסת שעומד על 14.4, וזה המתח שאנחנו מודדים , את החישובים שלי אני יעשה עפ"י מתח של 14.4V למרות שבפועל תמיד יש ירידת מתח.

אצלי לפחות עם כל המכלולים ברכב + המערכת בעוצמה מירבית האלטרנטור עומד על 14.2.

וזה נחשב הרבה, בד"כ זה יורד ברכבים סטנדרטים ל13.6-13.8 וזה גם נחשב סביר.

ואגב יש אלטרנטורים שהם 24VAC ועדיין הוסת(מייצב) עומד על 14.4.

וגם במקרה הזה לא נחשב עפ"י 24 אלא 14.4V.

under construction..

פורסם

האלטרנטורים אחרי שנת 91-90 התחילו לעבוד עם ווסטים של 14.5V.

אצלי יש אלטרנטור משנת 88 עם תפוקה של 90A. הווסט חדש אבל דגם ישן שמתאים לאלטרנטורים הישנים יותר, הוא בא עם ווסט של 13.5V.

אצלי המתח עומד על 13.5-4 ועם מערכת בעוצמה מיירבית כ13.2-1 וולט.

חיפשתי בהרבה מקומות אבל לצערי אין לאלטרנטור שלי ווסט של 14.5V.

כנראה אני יחליף אותו בעתיד. ובSPL זה משפיע בכמה אחוזים.

תמיר

פורסם

,תמיר תעשה מה שאני עשיתי.

אצלי התאימו אלטרנטור של GMC של 120 אמפר, וסת של 14.6 אגב.

בכל מקרה אני יכול להפנות אותך למקום רציני ולא ישחטו אותך במחיר, ואגב בSPL .

13.2 או 14.2 זה מאוד קריטי להספקים, זה יכול להיות ההפרש של DB אחד כדי לנצח תחרות.

under construction..

פורסם

יש לי גם אלטרנטור של גולף דיזל 97, 120A אני רק צריך למצוא לו פולי שיתאים לרצועה שלי,

תמיר

• תוכן חדש...